Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Lost. Eltűntek. Előkerültek. Visszamentek. Minek?

N?k Lapja Café
N?k Lapja Café
Létrehozva: 2009. július 2. 09:01
Azt kérem minden Lost-rajongótól, hogy szóljon be nekem, miszerint ez a sorozat nagyon is jó, csak én nem értem.

Tovább a cikkre...
  1. Torolt_felhasznalo_253031
    Torolt_felhasznalo_253031
    2009. július 10. 23:0154.
    A Lost első évada nem azért készült, hogy elmondja miről szól a sorozat. Arról szól, amit látsz: emberek landolnak egy szigeten, ahol furcsa dolgok történnek. Ha valakit nem indít be ez a misztikus téma, és úgy érzi, hogy szenvedés az egész és egyszerűen nem élvezi, az ne nézze. Nyilván nem jöhet be mindenkinek. De ha ne adj isten még egy esélyt adsz a témának, azt javaslom, hogy ne azon izgulj, hogy nem értesz valamit, hiszen a válaszok folyamatosan jönnek, csak meg kell várni. És egy Lost-rajongónak a várakozás sem olyan rossz, hiszen közben lehet agyalni, hogy mi is van. Próbáld meg inkább élvezni! Ha nem megy akkor meg nem kell erőltetni, (főleg nem a sorozatot meg a nézőket hülyéző cikket írni ->a szerzőnek)!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_758546 (53)
    2009-07-10  19:53
  2. Torolt_felhasznalo_758546
    Torolt_felhasznalo_758546
    2009. július 10. 19:5353.

    Szia:)

    Én nem vagyok Lost rajongó,igazából már nem is tudom miről szól.Elkezdtem nézni az első évadot de menet közben elvesztettem a fonalat és elfáradtam a megkeresésében.Mostanra pedig már teljesen reménytelen lett,hogy valaha is megtaláljam.Párszor megpróbáltam magam rávenni,hogy adjak neki (vagy inkább magamnak) még egy esélyt de ilyenkor mindig eszembe jut ugyan az a kérdés újra meg újra,hogy mi a fenét lehet írni egy szigetről és a rajta landolt emberekről több évadon keresztül.És ezzel a kérdéssel le is beszélem magam arról,hogy valaha is én legyek a legnagyobb Lost fan.Vagy legalább is az első széria végére érjek.

    Tulajdonképpen csak azt akartam mondani,hogy tetszett az írásod.

    Szia

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  3. Torolt_felhasznalo_253031
    Torolt_felhasznalo_253031
    2009. július 9. 16:1752.

    Hi! Én nagy Lost-rajongó vagyok, de bizonyos értelemben igazt kell, hogy adjak a cikk írójának. Ugyanis a Lost szerintem nem igazán TV-be való. Bár nem ismerem a tv-nézési szokásaitokat, de ha nekem is az rtl-en, szar magyarhanggal és reklámokkal szétcseszve kellett volna nézni, hát lehet, hogy lemorzsolódtam volna én is, hiszen ha kihagysz egy-két részt, akkor tényleg elveszíted a fonalat. Na de ez nem a sorozat hibája, és nem is a nézőké! Csak én pl. tényleg úgy vagyok vele, hogy akármennyire is szeretem a Lost-ot, azért egy jó kis esti programot, vagy valami fontos munkát biztos nem halasztanék el miatta. Tudom fel is lehet venni, de az meg macerás, meg hát könnyen el is felejti az ember...De! Szerencsére van megoldás: Meg kell szerezni DVD-n, vagy valahogy. Már a negyedik évad javában ment Amerikában, mikor én elkezdtem nézni (Addig amíg belekukkantottam az rtl-n kalap szrnak gondoltam). Csak hát mindenhol olvastam, hogy ilyen király, olyan király, haverok is folyton mondogatták így hát belevágtam, és tessék: a rabja lettem. És én ezt tudom javasolni e remekbeszabott cikk szerzőjének is: tessék megvenni vagy kölcsönkérni vagy valami, leülni és szépen megnézni - a 3. évad végéig ha eljutsz, nem hiszem, hogy abba fogod hagyni. Főleg, ha tényleg szereted a sci-fit(science FICTION!) és a misztikumot - mert ez nem egy realisztikus sorozat.(honnan gondoltad, hogy az???) Nem tudom, Te hogy mire számítottál - szerintem egy jó kis robinson crusoe-s sztorinál nézőgyilkosabb nincs a világon- de ez már csak az én magánvéleményem.

    Ja és még valami: Én értem a Lostot!!!!! Ha egyszer meghívsz egy sörre, el is magyarázom neked szívesen - de inkább nézd meg! jobban jársz!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  4. 2009. július 9. 11:0751.

    "Legyél igényes persze, csak egy TV sorozattól elvárni a "belső logikát" :)))"

     

    Szerintem a belső logika alapvető elvárás bármilyen történetnél, akár film, akár sorozat, akár Romana-regény vagy mi.  Ha egy sztori ennél többet is ad, az öröm és boldogság, de ha a saját logikáját is folyamatosan felülrja, elvesződik az élvezet. Olyan ez, mintha kártyajáték közben valaki folyton változtatná a szabályokat. Akkor mi is a tét?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_445249 (7)
    2009-07-02  09:52
  5. Torolt_felhasznalo_898202
    Torolt_felhasznalo_898202
    2009. július 8. 15:3450.

    ha valaki válaszokra vágyik, akár rajongó, akár kritikus: http://www.timelooptheory.com/

     

    sokat tisztul a kép...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  6. 2009. július 7. 22:4049.

    Ez engem egyaltalan nem zavar, ha valakinek nem tetszik, en mast hallottam, de teljesen lenyegtelen. Sok-sok sorozat van sok-sok igenyt kielegitendo. Az nem tetszik, ha a nezoket hulyezik le, ha valami nem tetszik.

    Szamomra kovetheto, szerdankent odatespedek a TV ele estenkent, es kovetem az esemenyeket. Valoban ez az a sorozat, amit teljesen nyomon kovetek, illetve a csaladom is, szerintunk ertheto, az elottunk tisztazatlan kerdojelekre eddig rendszerint kaptunk valaszt, igy ugy sejtem, hogy igy lesz ezutan is.

    előzmény:
    ardian (46)
    2009-07-07  08:19
  7. 2009. július 7. 21:1448.

    Én nagyon szeretem, szinte ez az egyetlen sorozat amit rendszeresen megnézek.

    Igaz, ha csak 1 rész is kimarad, akkor sok infó, válasz, újabb kérdés is kimarad.

    De erre jó ez:

     

    http://hogyvolt.blog.hu/tags/lost

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  8. Torolt_felhasznalo_904545
    Torolt_felhasznalo_904545
    2009. július 7. 20:4747.
    Na ez egy remek rálátás, anélkül, hogy egyetemes igazságként állítaná be a "tényt", hogy a sorozattal van a baj. Ilyen téren nekem is lennének kifejteni valóim, de mégsem mászok bele. Most már csak egyetlen tényező nincs tisztába téva, hogy akkor mi az alapja a paranormális jelenségek realitásához fűződő kérdésnek. Mert valahogy nekem még mindig az a meggyőződésem, hogy aki ezeken akad fent, az nem igazáb van tisztába némely műfaj sajátosságaival és értékrendjével, mely esetben a kérdése/kérése teljes joggal értelmetlennek, sőt, ostobának ítélhető.Tehát nem a sorozattal van baj, hanem azzal, hogy az képes-e személyek szerint kellően beidegződni... Ha netalán nem sikerül, az még mindig nem jelenti azt, hogy a sorozatban kell keresni az alapvető hibákat, főleg ha maga a műfaj az illető számára kevésbé elfogadható a sajátosságaival.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  9. 2009. július 7. 08:1946.

    Most nem akarok kötekedni, de ez az internetes letöltésekről szóló cikk.

     

    A bevezetője pedig épp így kezdődik:

    36,4 millióan néztek Lost-ot hivatalos internetes oldalról májusban (a Hulut nem számítva), így az itthon sokak által megunt széria máshol tartja jó pozícióit.

     

    Egyébként én most biztos nem fogom neked előkeresni, de erről régebben olvastam egy cikket, ami arról szólt, miért került el a főműsoridőből (itthon) a sorozat, s leírták, hogy nagyon csökkent a nézőszám, s ez nem egyedi jelenség, ez így volt az USA-ban is, a tv társaság többször el is határozta, hogy nem folytatja, de van egy olyan masszív rajongói mag, ami kikövetelte a folytatást. Az átlagnéző viszont már feladta, hogy megértse és nem is nézi.

     

    Szerintem ez alátámasztja, amit írtam: a sorozat követhetetlen, érthetetlen, ha kihagysz egy részt és/vagy nem emlékszel mindenre pontosan, ezért kell az elszánt rajongóknak utánanézniük az interneten. Én, be kell valljam, még sosem voltam rabja egyetlen sorozatnak sem annyira, hogy mindenre totál emlékezzek, eléggé elfoglal a valóvilág, ezért pl. a Született feleségek 3. évadjában sem emlékeztem pontosan, hogy mi lett a rossz arcú szomszéd nővel, meg a flúgos fiú apukájával... evvan. De ettől a feleségek még élvezhető, mert egy évad alatt általában egy homályos ügyet bonyolít, fejt ki, s meg is születik rá a megoldás, ezért abszolút követhető a dolog.

     

    A Lostban elindítják a sztorit valamilyen irányba, aztán a következő részben totál másképp közelítik meg a lehetséges magyarázatot, lenullázva az előző rész mondanivalóját (?), s ez az, amiért én feladtam. (Vállalva az átlagosság bélyegét. :-))

     

     

     

    előzmény:
    kysslina (44)
    2009-07-06  18:16
  10. 2009. július 6. 18:3845.

    Egyebkent szived joga, hogy nem tetszik. A sorozat eppen olyan sorozat, amit a keszitok direkt ugy csinaltak, hogyha kihagyod valamelyik reszt, akkor nem erted, hogy mi miert van. Eppen emiatt folyamatosan kommentaljak is a filmet felirattal, es vannak olyan epizodok, amelyekben visszaternek a korabbi esemenyekhez emlekzetetoul. Van, akiknek bejon az ilyen, van akik jobban szeretik, ha kulonallo epizodok vannak, mint pl: a Fringe, amit nyugodtan nehetsz kihagyott reszek utan is, a tortenetek erthetoek, kicsi az a szal, ami vegigfut a reszeken, azaz nem zavaro, ha nem koveted.

     

    Nekem sem tetszik sok sorozat, ettol fuggetlenul nem tartom oket rossznak, csupan nem erdekelnek... es vannak, amelyeket direkt rossznak tartok, es nem ertem, hogy masok mit esznek rajta. De ezek egyike sem sikersorozat, azaz sejtesem szerint nem vagyok egyedul a velemenyemmel. En speciel a Heroesben csalodtam nagyot, bar kitartoan nezem. Erzesem szerint teljesen kiut a sorozaton a folyamatos forgatokonyv iro valtas, es az, hogy tenyleg fogalmuk sincs arrol, hogy mit akarnak tenni a tortenettel. De ezt be is vallaljak. 

    előzmény:
    ardian (41)
    2009-07-06  11:08
  11. 2009. július 6. 18:1644.

    A Nielsentol nem talaltam csak februari mutatokat, ezek szerint a Lost volt az USA-ban magasan a legnezettebb sorozat, sot 1,7 millioval tobben neztek, mint amire szamitottak.

     

    Egy magyar oldalon talaltam 2009 juniusi adatokat, es azt, hogy szinten a legnagyobb nezoszammal biro sorozat a Lost.

     

    http://www.origo.hu/teve/20090617-sorozatok-az-i nternetrol-2009-majus-lost-grace-klinika.html

    előzmény:
    ardian (41)
    2009-07-06  11:08
  12. 2009. július 6. 15:5443.
    google
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_202090 (37)
    2009-07-06  08:05
  13. Torolt_felhasznalo_117399
    Torolt_felhasznalo_117399
    2009. július 6. 11:4242.
    Gratulálok a cikk írójának! Megérdemli a fizetésemelést, amiért provokatíve szerzett pár új olvasót az oldalnak. És hálás köszönet a tudományos magyarázatot adó kommentelőknek, hogy helyretették a dolgokat.A Lost alkotói már a legelső rész közepén hullámzó dzsungellel és ijesztően süvöltő hanggal egyértelműsítették, hogy aki a szokásos robinzonádot várja, rossz sorozatot néz. Aki ott és akkor nem kapcsolt át a spektrumtévére, vessen magára - vagy írogasson provokatív cikkeket."...egyikőtök sem ad számot arról, hogy akkor mégis, mi a fizikai/tudományos háttere az időutazásnak a sorozatban? MIBŐL VAN a füstszörny? Milyen orvosi indoka van annak, hogy a szigeten a béna újra jár, a beteg gyorsabban gyógyul? Azt mondjátok, ti okosabbak vagytok, mint a cikkíró. (...) Csak olyan választ kérek, ami leírja az időutazás, a füstszörny és a csodálatos gyógyulás tudományos hátterét - hiszen ti ÉRTITEK sorozatot, ugye?"Még ugyan van egy évük, hogy mindent a helyére tegyenek Lindelofék, de ha ilyen türelmetlen vagy, legyen.1. A füstszörny füstből van.2. Az időutazás tudományos háttere természetesen a már emlegetett tizenegy dimenzió. Bár a tegnapi Lost-részben tizenkettőt számoltam össze; oké, jogos, az utolsót Faraday nem bizonyította be. (Bár, igaz ami igaz, tényleg sántít ez az ugráló lemezjátszótűs időutazósdi, mert még azt se tisztázták, kerámia vagy mozgómágneses pick-upról van szó.)3. A jó levegő csodákra képes. Még a Túlvilágon is - vagy itt is kitiltás jár purgatóriumozásért?4. Na jó, a füstszörnynek talán neve is van: Ammit. Ha beírod a tudodhová, a legjobb barátod majd mindent elmesél.Az anyázásokat "Értem én, hogy gőzgép, na de mi hajcsa?!" jeligére a Kiadóba várom (sic!).
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  14. 2009. július 6. 11:0841.

    Tudod az a baj vele, hogy bár én fogékony vagyok a sci-fire, misztikumra, rejtélyekre, szintúgy elvesztettem a fonalat.

     

    Túl van bonyolítva.

     

    Ha kihagysz egy részt, vagy uram bocsá' nem emlékszel pontosan, mi történt a 3. éved 12-ik epizódjában, akkor fingod sem lesz az újabb csavar értelméről ezért nézel ki a fejedből okosan, majd feladod, s abbahagyod a sorozatot.

     

    Amerikában mérhető, hogy a nézők nagy százaléka bizony lemorzsolódott az idők folyamán (velem együtt), s ez az areány magasabb az átlagos sorazat-kifáradásnál.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_452379 (39)
    2009-07-06  10:54
  15. Torolt_felhasznalo_452379
    Torolt_felhasznalo_452379
    2009. július 6. 10:5640.
    "aztán tessék, lett belőle egy csökött sci-fi." Sci-fi?!?! Te erted, amit beszelsz? Tudod mit jelent a Sci-fi?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_202090 (26)
    2009-07-04  10:13
  16. Torolt_felhasznalo_452379
    Torolt_felhasznalo_452379
    2009. július 6. 10:5439.
    Sokmindent nem ertek. Peladul azt, hogy az NLC tenyleg arra alkalmaz embereket, hogy ilyen nevetseges cikket irjanak?? Emberek ma van aki EZERT kap fizetest?! Ahogy mar masok is mondtak, ha nem szeretem az almat, nem harapok bele.Az erdekelne, hogy ha te tojsz erre a sorozatra, akkor minek is nezed? (Mert az irasbol ugy tunt, hogy eleg sokmindennel tisztaban vagy, ami tortent)Tudomanyos magyarazat: Legyszives aruld el, hogy KI es MIKOR mondta ezt, hogy ilyen lesz? Azt mondtak, hogy "megmagyarazzuk" a kerdeseket, nem azt, hogy tudomanyosan fogjak ezt tenni.. Szoval en ezert gondolom ugy, hogy te vagy az aki nagyon nem erti ennek a lenyeget. “akkor azt illene már az elején kitalálni, hogy fantasztikus-misztikus sorozat lesz, vagy realisztikus. ”
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_686442 (1)
    2009-07-02  09:01
  17. Torolt_felhasznalo_772728
    Torolt_felhasznalo_772728
    2009. július 6. 09:5538.
    sajnálom, hogy itt senki sem figyel a másikra és csakis a 'ha van rajta sapka azért, ha nincs azért' elvet követik néhányan...Még mindig nem értem mért kell olyan dolgokat bizonygatni itt, aminek túl sok jelentősége nincs.A link egyébként: google.co.hu
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  18. Torolt_felhasznalo_202090
    Torolt_felhasznalo_202090
    2009. július 6. 08:0537.

    .. es nem MAR van 11 dimenzio, hanem volt is, csupan (igen elmeleti szinten csak), de mar bizonyitott ezeknek a letezese. Egyelore ennyirol van tudomas, legalabbis a nagykozonseg reszere, talan van tobb is.

    Az idoutazas lehetosege teljesen termeszetes mar nagyon-nagyon regota a tudosok koreben, a megvalositasa varat magara, mivel az ido is csak egy resze a dimenzioknak. Itt ebben a dimenzioben ez van, masikban mas, de Einstein relativitas elmelete ota (amit azota mar tobbszor alatamasztottak masok is) az idoben valo utazas lehetosege nem kerdes.

    idézet:
    kysslina (36)
    2009-07-05 22:46:25

    Kérhetnék egy linket a 11 dimenzió létetését bizonyító tudományos kutatásokhoz?

     

     

    előzmény:
    kysslina (36)
    2009-07-05  22:46
  19. 2009. július 5. 22:4636.

    .. es nem MAR van 11 dimenzio, hanem volt is, csupan (igen elmeleti szinten csak), de mar bizonyitott ezeknek a letezese. Egyelore ennyirol van tudomas, legalabbis a nagykozonseg reszere, talan van tobb is.

    Az idoutazas lehetosege teljesen termeszetes mar nagyon-nagyon regota a tudosok koreben, a megvalositasa varat magara, mivel az ido is csak egy resze a dimenzioknak. Itt ebben a dimenzioben ez van, masikban mas, de Einstein relativitas elmelete ota (amit azota mar tobbszor alatamasztottak masok is) az idoben valo utazas lehetosege nem kerdes.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_202090 (33)
    2009-07-05  12:18
  20. 2009. július 5. 22:4235.

    Nem latom ertelmet annak, hogy egymas kozott lejatszuk, hogy ki, es miert szereti, ugyanis sem a film keszitoinek, sem a nezoinek nem celja az, hogy ezeket firtassa. Azaz tobb szempontot is talaltunk, amelyek szerint nincs igaza Zolinak..., vagy annak, aki Zolinak nevezi magat.

     

    En a magam szempontjabol azt mondom, hogy egy misztikus sorozat, ami olyan otleteket tartalmaz ami egyarant epit a tudomanyos feltevesekre, lehetosegekre, es a legendakra.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_202090 (33)
    2009-07-05  12:18
  21. Torolt_felhasznalo_772728
    Torolt_felhasznalo_772728
    2009. július 5. 13:4334.
    Nézd... én nem azért regisztráltam és szóltam hozzá, mert Zoli a sorozatot kritizálta (ízlések és pofonok), hanem mert már a nézőt is, tehát engem is... :)Én a nézőt védtem, kysslina pedig a sorozatot. Én nem akarok tudományos dolgokba belemászni, dimenzióról is még csak a vektorterek témakörében hallottam :P De az utolsó bekezdésének micimackós részével teljes mértékben egyetértek :)A cikkre még mindig az előző hozzászólásom a válasz.(és egyébként is: földalattival járok...)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  22. Torolt_felhasznalo_202090
    Torolt_felhasznalo_202090
    2009. július 5. 12:1833.

    :) legalább egymás közt le kéne játszanatok, hogy milyen alapon nincs igaza Zolinak: azért nem, mert már van 11 dimenzió, ahogy egyikőtök írja, így teljesen természetes dolog az időutazás meg a füstszörny, vagy azért, mert ez egy misztikus sorozat, ahol olyan dolgok is vannak, amelyek a valóságban nem?

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  23. 2009. július 4. 21:3332.

    "...mégis, mi a fizikai/tudományos háttere az időutazásnak a sorozatban?..."

     

     

    A valasz a dimenziok, amelyekbol mar bizonyitottan 11 van.  Ez a magyarazat az idoutazasra, ha annyira valaszt szeretnel, de igazabol nincs jelentosege annak, hogy mi a magyarazat. Ugyanugy, mint ahogyan nem firtatjuk, hogy a Star Warsban hogyan mukodnek a Jedik kepessegei, egyszeruen elfogadjuk, hogy vannak, es kesz. Nem ez a lenyeg, hanem az, hogy az adott helyzetben a szereplokkel mi torteneik, nem pedig, hogy miert az a helyzet ami.

     

     

    Milyen orvosi indoka van annak, hogy a szigeten a béna újra jár, a beteg gyorsabban gyógyul?

     

    Mi az orvosi indoka annak, hogy sokszor valaki pusztan attol meggyogyul, hogy azt hiszi, hogy gyogyszert kap, mikozben csupan anatomiai sooldatot adnak be neki? Most a hasamra utok, es azt mondom, hogy a szigeten specko elektromagneses mezo van, es ez befolyasolja a szigeten elok biologiai mukodeset.. Most mar jobb?? Nem tokmindegy?Ez egy ilyen sziget, es kesz. Nem ez a lenyeg.

     

     

    akkor azt illene már az elején kitalálni, hogy fantasztikus-misztikus sorozat lesz, vagy realisztikus. a Lost úgy indult, hogy mindennek van/lesz oka, még az alkotók is ezt ígérték, aztán tessék, lett belőle egy csökött sci-fi.

     

     

    Mar a pilotban szerepeltek a misztikussagra utalo jegyek, ugyhogy abszolut biztosak lehettunk abban, hogy nem realisztikus.

     

     

    Csak olyan választ kérek, ami leírja az időutazás, a füstszörny és a csodálatos gyógyulás tudományos hátterét - hiszen ti ÉRTITEK  sorozatot, ugye?

     

    Hat eppen ezert ertjuk, mert magat a tortenetet kovetjuk nyomon, es nem a diszletet kapargatjuk, hogy mibol keszult. Peter Pant sem ajanlanam neked amugy...  Annak a tudomanyos magyarazata sem lehet piskota... Amugy te erted a Peter Pant? Ketlem ezek utan. A Micimackorol mar nem is beszelek, mert milyen tudomanyos hattere van annak, hogy egy jatekmacko kutyagol egy Szazholdas pagonyban, sot mi tobb kepes es beszel, vele egyutt a tigris is, es malacka is, meg sorolhatnam.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_202090 (26)
    2009-07-04  10:13
  24. Torolt_felhasznalo_904545
    Torolt_felhasznalo_904545
    2009. július 4. 14:0631.
    És miért megy be háromszor a hozzászólásom? Na erre mi a válasz? :DDDDElképesztő.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     

Címlap

top