Keresés a fórumban

Torolt_felhasznalo_770932

Sziasztok...

 

A segítségeteket szeretném kérni.. Hétvégén több barátom eljön hozzánk vendégségbe 3 napra. Én leszek az aki vendégül látja őket, így nekem kell főzni is rájuk.. tehát reggeli ebéd vacsora... 

A reggelivel még elboldogulok:D:D De ha esetleg tudtok jó melegszendvicskrémet azt nagyon megköszönném, vagy esetleg valami különlegesebb reggelit..

Az ebéd jó kérdés.. Grillezni tuti fogunk... ha esetleg van valami jó grill pác receptetek, illetve saláta receptetek akkor osszátok meg velem.. szeretnék különlegesebb ételeket csinálni... Vacsora is hasonlóan bármi lehet... Még arra is gondoltam sütnék akár pizzát is.. ha esetleg tudtok ajánlani egy jó tésztareceptet.. és hogy hogy készül egy jó paradicsom szósz.. 

 

Még csak anynit h akinek van tuti gofri receptje amit már kipróbált küldje el nekem... de más desszert ötletnek is nagyon örülnék..

 

A barátaim pestről jönnek eléggé ínyencek.. és szeretnék kitenni magamért.. Tudom nézhetnék szakácskönyvet, de gondoltam a Ti véleményetek megbízhatóbb...

 

Köszönöm:

 

Orsi

  1. Torolt_felhasznalo_201765
    2009-06-02 11:0983.

    Ezer bocsánat, hogy péntek óta nem tudtam ránézni a netre.

    Remélem, jól sikerült a hétvége… jók lettek a kaják?

     

    Látom a pesto rendben elkészült!

    Pizzatésztát egyébként én úgy készítem, hogy több durumlisztet teszek bele, kb. fele-fele fehérliszttel csinálom. És a mézet kihagyom belőle. Pluszban van hogy őrölt búzadarát is teszek bele, kb. 2 evőkanállal. Olivaolaj adott, a víz meg úgyis annyi, amennyit felvesz.

     

    Almuska!

    Hát ha hagyományos, akkor az. Biztosan nagyon ízletes volt így is!

     

    Csitar!

    Nagyon jól hangzik ez a fagyiféle recept. Mostanában én is hasonlóra vadászom, mert bár fagyigépem van, csak épp hely nincs a fagyasztóban ahhoz hogy használni tudjam. Anyukám régóta mondogatja, hogy csináljunk valami ilyesmi fagyit! Kipróbálom majd.

     

  2. Torolt_felhasznalo_770932
    2009-05-30 10:0782.

    köszönöm..

     

    elég jól hangzik:D De akkor lényegi eltérés annyira nincs..

    2009-05-30  00:22
    Torolt_felhasznalo_752367 (81)
    előzmény:
  3. Torolt_felhasznalo_752367
    2009-05-30 00:2281.

    a pizzatesztat nyugodtan lehet keleszteni 2 -3 oran keresztul is, (23 fokban cca) tovabb kel annal jobb. ha 23-25 foknal magasabb homersekletu helysegben keleszted lehet csokkenteni egy kicsit az elszto mennyiseget.

    valaki irta, hogy a paradicsomszoszhoz hozzatesz egy kis vizet.....hot felesleges, a paradicsom alapjaban is vizes..eleg csak so egy kis olivaolaj oregano en egy ket bazsalikomleveelt is teszek bele.

    amikor "feldiszitetted" nem teszem rogton a sutobe hanem kelesztem egy fel orat igy is.

     

    mig a pizzara felteteket teszel, a focaccia egy kicsit olajosabb, lehet ures vagy toltott / pl sajttal/ focaccia genovese. en rozmaringgal ill olivabogyoval szeretem. amikor kiteritetted a sutolapra a tesztat egy villaval lyukakat  "csinalsz" egy ag rozmaringrol a kezeddel rasodorsz a tetejere es egy csepp olivaolajjal meglocsolod

     

     

     

    2009-05-29  23:02
    Torolt_felhasznalo_674906 (80)
    előzmény:
  4. Torolt_felhasznalo_770932
    2009-05-29 23:0280.

    SZia..

     

    Azt vettem észre a Dolce Vitan, h a pizza tészta leírása nem különbözik a fokaccioétól.. nem nagyon értem-... leírnád Te hogy csinálod őket???

    2009-05-29  09:22
    Torolt_felhasznalo_201765 (67)
    előzmény:
  5. 2009-05-29 19:2279.

     

     

    Szia!

     

     

    Desszertnek ajánlanám, ma kell elkészítened, holnap pedig hütőtasakban, jégakkuk felett szállíthatod. Rendkívül fínom, látványos és nem utolsósorban különleges, arról már nem is beszélve, hogy kb 15 perc alatt elkészíthető.  Parféhoz hasonlítható.  Dupla adagot kell készítened 6 főre.

     

    Citromos álom

     

    Hozzávalók:

    25 dkg cukrozott tetejű babapiskóta

    5 dl tejfől/ a sűrűbb fajta/

    5 dl tejszín

    2 db citrom

    12 ek. cukor

    1 zacskó vaníliáscukor

     

    Elkészítés:

     

    A tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral, belekeverjük a citromok reszelt héját és levét. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a citromos krémbe. Egy jénai tál aljába belesímítunk egy sor krémet, kirakjuk babapiskótával (azért cukrozott tetejűvel, mert ez jobban puhul), rákenünk bőven krémet, majd ismét egy sor piskóta jön és a tetejére simítjuk a maradék citromos krémet. Citromgerezdekkel és levélkével díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.Nem kell takarékosan bánni a krémel, mert ez bőséges adag.

     

    Bármilyen gyümölcspéppel készíhető, kb 20 dkg kell egy adagba a citrom helyett. Én készítettem eperrel, meggyel, őszibarackkal, sárgabarackkal. A legmarkánsabb és hűsítőbb a citromos volt. Természetesen a díszítés az alappép egész vagy darabos gyümölcse.

     

     

     

     

     

    2009-05-28  09:08
    Torolt_felhasznalo_674906 (1)
    előzmény:
  6. 2009-05-29 18:3578.

       

            Szia!

      

       Köszönöm a segítséget. Klasszikus tölteléknél maradok.Gazdagítom májjal,gombával egy kevés borsót is adok hozzá.  Hagyományos fűszerekkel  ízesítem. Friss salátát  mellé, mindent bele!                               Kell a vitamin!  Remélem ízlik majd a családnak.                                             Gyors magyaros ételt főzzök a következő napon. (paprikás csirke? )            Nem vagyok kényelmes,nem sajnálom az időt a finom  ételekre.         Jönnek a gyerekeim hozzák a drága unokámat (3 hó) és olyankor "unokázok+gyerekezek"             nem tudok eltelni velük.

     

          Jó pihenést kívánok  a hétvégén!   

     

                                                Pirony

              

    2009-05-29  09:57
    Torolt_felhasznalo_201765 (70)
    előzmény:
  7. Torolt_felhasznalo_349926
    2009-05-29 17:5477.

    Nekem sincs fagyigépem, sőt sosem csináltam itthon fagyit.

    Tavaly (nem tudom miért) vásároltam pár Dr. Oetker fagyiport, most előttem egy vanília ízű van. A zacsin azt írják, hogy

     

    "1 tasak fagylaltporhoz kell 2 dl hűtőben lehűtött tej (4 adag elkészítéséhez elegendő)

    Elkészítés:

    - A 2 dl hideg tejet egy magas falú keverőedénybe öntjük.

    - Hozzáadjuk a fagylaltport és kézi mixerrel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, a krémállag eléréséig kb. 3 percig verjük.

    - A krémállagú fagylaltmasszát fagylaltcsészékbe töltjük és a fagyasztó részben a kívánt szilárdságúra fagyasztjuk."

     

    Esetleg ha vennél 2-3 féle ízben ilyen fagyiport és nem csészékbe, hanem valami nagyobb edénybe lefagyasztanád, mert ki tudja ki mit szeret?

    Vagy mi lenne, ha fagyi helyett hűsítőnek valami koktélt kínálnál?

     

    2009-05-29  16:46
    Torolt_felhasznalo_674906 (75)
    előzmény:
  8. Torolt_felhasznalo_770932
    2009-05-29 16:4876.

    igen..de a tanyánk messze van ahol leszünk a fagyi kioolvad.. szívesen csinálnék fagyit.. de nem tudom hogy kell:D Van ötleted??

     

    2009-05-29  15:21
    riti00 (73)
    előzmény:
  9. Torolt_felhasznalo_770932
    2009-05-29 16:4675.

    szia..

     

    sajnos nekem nincs fagyigépem:(

    2009-05-29  14:13
    Torolt_felhasznalo_349926 (72)
    előzmény:
  10. Torolt_felhasznalo_770932
    2009-05-29 16:2874.

    Nagyon szépen köszönöm..!!!

    Olyan kedvesek vagytok!!!

    2009-05-29  14:13
    Torolt_felhasznalo_349926 (72)
    előzmény:
  11. 2009-05-29 15:2173.

    Kedves orszosz:

    most igen sok recept linket ajánlhatnék, de inkább beírom az oldalam címét: www.ritakonyhaja.hu.

    Témékra bontva találsz benne salátát, pizzákat (szósz, és különféle tészta recepteket is. mindegyik többszörösen kipróbált), sőt vanb kenyérlángos recept is,....reggeli ötletekkel is dugig van, meg külön palacsintás menü is van (mindent leírok, és lefotózok, amiket készítek)...

    azért pár ötletem lenne.

    -szerintem ne koncentrálj túlzottan a főzésre, inkább élvezzétek az együtt töltött időt.

    - szerintem is jó ötlet a grillezés, sütögetés....fondü

    -  vagy készíts ebédre tepsiben készíthető ételeket, amik mellett nem kell álldogálnod órákat

    - reggelire sajttál??? hideg májas, vagy húskrém?????? turmixok????hogy bírják utána az egész napi falatozást....

    - desszertnek fagyi kehely, gyümölccsel?????? pohárkrémek???????? 

    - próbálj minél kevesebb időben, sok jót készíteni...hogy ne fáradj el teljesen

    2009-05-28  09:08
    Torolt_felhasznalo_674906 (1)
    előzmény:
  12. Torolt_felhasznalo_349926
    2009-05-29 14:1372.

    Szia Orszosz!

    Pizza helyett csinálhatnál töki pompost!

    Ha beírod a gugliba, kihoz egy csomó oldalt és minden hsz. csak dícséri. Könnyű elkészíteni, finom és laktató.

    Sokat végignéztem, de nekem a Limara blogjában leírt a legszimpatikusabb, én holnap fogom kipróbálni.

     

    Ezt az oldalt pedig tegnap találtam és nagyon tetszik. Itt is van töki pompos recept.

     

    Fagyik innen.

     

    2009-05-28  09:08
    Torolt_felhasznalo_674906 (1)
    előzmény:
  13. Torolt_felhasznalo_770932
    2009-05-29 12:4471.

    Szia..

     

    Én tegnap nagyon belemélyedtem az oldalba...

     

    KÉszítettem Pestot.. szerintem elég jó lett.. meg Rukolás pestot.. az is jó voilt ízlett..

     

    Csináltam még padlizsán salátát de kimaradt a koriander mert nem volt friss a boltban.. szerintem az fontos hozzá?? az az igazság h koriandert még nem használtam..

     

    Hmm.. és csináltam almás palacsintát ahogy oda le volt írva.. az is nagyon szuper lett.. de lehet legközelebb teszek bele egy nagyon pici sütőport.. hogy picit amerikai palacsintásabb legyen..de ne lehessen azért érezni..

     

    ezeket csináltam erről az oldalról...Ma fogok pizzatésztát vagy a lepénytésztát.. nem tudom még melyiket..

    Aztán csináltam amerikai palacsintát úgy ahogy valaki ide leírta... sztem nagyon jó kis recept.. nekem tetszett.. fde nem tudom mi illik hozzá a juharszirupon kívül..

    csináltam, vagyis csinálni akartam epresfagyit.. mindejárt be is írom a linkjét...

     

    http://ottisfoz.blogspot.com/search/label/fagyi

     

    Az oldal közepén van epres fagyi.. de nem jött össze.. először nem lett jüó a zselatin azután meg nagypon kocsonyás lett:(((

     

    Nincs jó fagyireceptetek???

     

    Aztán ráhagytam.. csinálni akartam málnás mascarpones tiramisut de nem volt itthon olyan hozzávalóm amit a mindmegette írt.. ezért összedobtam egy kissebb adagot saját fantáziából... megcsinálktam egy málnás mascarpones krémet, sajátízlés szerint édesítettem.. kis vaniliarúd belseje.. a babapiskotákat darbo eperszörpbe és citromlevébe  áztattam.. egy kis likör hiányzott de nem volt itthon.. és szerintem elég jó lett.. könnyű nyári finomság

     

    Azután csináltam fűszervajakat is...  több félét... rozmaringosat és bazsalikomosat frissen darást sóval, borsal.. mustáriosat szintén fűszernövényekkel, frissen szelt chilipaprikásat..sima fokhagymásat..

     

    :D:D

     

    Még egy kérséd Te hogy grillezed a cukkinit?? fűszer??

     

    és pizzaszószt hogy készíted??

     

    Köszi...

     

    O.

     

     

    2009-05-29  09:22
    Torolt_felhasznalo_201765 (67)
    előzmény:
  14. Torolt_felhasznalo_201765
    2009-05-29 09:5770.

    A klasszikus tölteléket gondolom ismered, én valami mást kerestem. 

     

    Na, végül ihletet innen kaptam.

     

    http://bodzablog.freeblog.hu/tags/borokabogyo/

     

    A helyzet viszont az, hogy csakis a fűszerek amelyek tetszettek (bors, borókabogyó, koriander). A benne lévő zöldségek párosítását nem így használnám, kapásból a fehérrépát meg nem eszem a világ semmi kincséért sem.  Brokkoli, bab, karfiol oké. Sonkát és tojást tennék bele, de szerintem én a klasszikus alapján úgy csinálnám, hogy tejbe áztatott zsömlével fognám össze az egészet. 

    Spárgaszezon lévén lehet hogy azt is beszuszakolnám, legalább az Emberem is enne egy kis vitamint. :-)) 

     

     

     

     

     

     

    2009-05-28  18:43
    almuska2002 (62)
    előzmény:
  15. 2009-05-29 09:3469.

    Eszembe jutott egy mártás a grillezett húsokhoz.

     Egy olaszosblogon, a Dalla cucina-n láttam az Eper zöldborssal receptet.

    Ezt költöttem át én mártássá. 

    Cukrot karamellizáltam, beletettem az epret, majd a zöld citrom héját és levét. Kevés keményítővelsűrítettem.  Végül néhány evőkanál zöldbors konzervet leszűrtem és hozzáadtam a mártáshoz. Egyszerre édes, savanyú és csípős. Mi lazachoz ettük, de más húsokhoz is el tudom képzelni.

     

    Csak, mert írtad, hogy ínyencek a barátaid...

  16. Torolt_felhasznalo_201765
    2009-05-29 09:2468.

    Szia!

    HÁt hogyne fogadnánk be... 

    Dagadó. Jajj nekem. Saját kútfőből nem tudok hirtelen mit mondani, de nézelődök neked egy kicsit, hátha kiagyalhatunk valamit. 

     

     

    2009-05-28  18:43
    almuska2002 (62)
    előzmény:
  17. Torolt_felhasznalo_201765
    2009-05-29 09:2267.

    öRÜlök hogy tetszett az oldal... Na, ezért mondtam hogy jó ideje én már csak ezekről a helyekről olvasgatok.

    Mindjárt kitalálom, miket csináltam már (akár erről, akár másokról). 

     

    Az igazság az, hogy pestot én még nem csinálam. Eddig volt otthon eredeti olasz pesto, nem voltam rákényszerítve hogy kotyvasszak. De lassan kéne már.. 

     De ha Te megcsinálod, legalább még egy referencia :-)) 

    Pizzaszósz. Az. Finom

    Nahát a pizza tésztáját azt frissen szoktam. Van dagasztógéped? Valami eszköz, ami segíthet benne? Én szoktam úgy, hogy megreggelizünk a vendégekkel, Kimérem a liszteket, azt beledobom a tálba. Aztán elmegyünk otthonról. Amikor hazaérünk, azonnal hozzádobom a többi alkotóelemet, és amíg borozunk  addig megkel a tészta. Nem szoktam sokáig, kb. 1 óra. 

    Ja, a szalámit és egyebeket már napokkal korábban összevágom, a pizzaszószt is elkészítem és hűtőben tárolom. Csak azokat kell frissen vágni, amik gyorsan állagot változtatnak pl. paradicsom. Ebben a vendég asszonyságok segítenek (vagy épp a fiúk is), szóval nagyjából 15 perc alatt kész vagyunk. 

     

     

    2009-05-28  14:43
    Torolt_felhasznalo_674906 (60)
    előzmény:
  18. 2009-05-28 20:1466.

     

     

     Köszönöm  szépen   Orsi!!!

     Nagyon kedves vagy.

     

     Pirony

    2009-05-28  18:58
    Torolt_felhasznalo_674906 (64)
    előzmény:
  19. Torolt_felhasznalo_770932
    2009-05-28 19:4365.

    Szia azt szeretném megkérdezni, hogy a juharsziirupon kívül mivel lehet még ízesíteni ezt a palacsintát??

     

    ÍKÖszi

    2009-05-28  09:30
    Galatea (12)
    előzmény:
  20. Torolt_felhasznalo_770932
    2009-05-28 18:5864.

    jajj elfelejtettem csatoplni a linket

     

    http://fozzunkolaszul.blogspot.com/

     

    Orsi

    2009-05-28  18:54
    Torolt_felhasznalo_674906 (63)
    előzmény:
  21. Torolt_felhasznalo_770932
    2009-05-28 18:5463.

    Szia..

     

    Én ezt az oldalt tudnám ajánlani elsőre.. igazi remekműveket kínál..:D

    2009-05-28  18:43
    almuska2002 (62)
    előzmény:
  22. 2009-05-28 18:4362.

      Sziasztok!

     

    Én új vagyok. Befogadtok?  Nagyon szeretek főzni,sütni.Szívesen próbálok ki új dolgokat és nagyon szívesen vesszem a jó tanácsokat is. Van egy jókorra dagadóm,szeretném hétvégére megtölteni. Adjatok nekem jó ötleteket!  köszönöm.

  23. Torolt_felhasznalo_770932
    2009-05-28 17:4761.
    Szia, ezen a gasztroblogon találtam egy csomó jó receptet, vendégvárósak is vannak benne kifejezetten. www.habzsidozsi.blogspot.com
    2009-05-28  09:08
    Torolt_felhasznalo_674906 (1)
    előzmény:
  24. Torolt_felhasznalo_770932
    2009-05-28 14:4360.

    Most olvason végig azt a linket amit küldtél.. Dolce Vita..

    hihetetlen szuper... úgy érzem főznöm kell...

    kedvet kaptam hozzá... Ajánlasz még onnan valamit?? Rukola pestot próbáltad már??

     

    Annyira jól hangzik minden.. A leírt paradicsom szósz szerinted pizzahoz való szósz?? pIZZA TÉSZTÁT IS MEG LEHET ELŐBB CSINÁLNI??

     

    KÖSZI..

    2009-05-28  13:20
    Torolt_felhasznalo_201765 (57)
    előzmény:
  25. Torolt_felhasznalo_770932
    2009-05-28 13:5159.

    Szia.. A gofrinál a tojáshabot felvered külön vagy egyben készíted el az egészet összkeverve??

    O.

    2009-05-28  09:13
    Galatea (2)
    előzmény:
  26. 2009-05-28 13:3058.

    Én így csináltam a spárgát:

     

    http://zsuzsifoz.blogspot.com/2008/04/tavasz i-sprgaleves.html

    Illetve még a végén, amikor tálaltam, megszórtam reszelt sajttal!

     

    De ha beírod a google-ba, hogy spárgaleves, kiad még 4-5 hasonló receptet rá!

    2009-05-28  10:25
    Torolt_felhasznalo_674906 (21)
    előzmény:
  27. Torolt_felhasznalo_201765
    2009-05-28 13:2057.

    Igen bár, szerintem csak félek inkább. De azért várom is, mivel így a külön élet és a hétvégi (vagy kétheti) találkozások kikészítenek.

     

    No, nem is kesergek tovább, nagyon szép hétvégét kívánok, jó főzést. Aztán beszámolni ám!

     

    Ha van kérdésed még, nyugodtan...

     

    2009-05-28  12:56
    Torolt_felhasznalo_674906 (56)
    előzmény:
  28. Torolt_felhasznalo_770932
    2009-05-28 12:5656.
    igen de megoldom.. szeretek itt fewnn lenni.. más de nem rossz.. más oldaláról fogod megismerni a dolgokat... Te fogsz itt fogsz pesten dolgozni??Biztosan nem lesz könnyű elkezdeni de nagyon jó lesz...
    2009-05-28  12:53
    Torolt_felhasznalo_201765 (55)
    előzmény:
  29. Torolt_felhasznalo_201765
    2009-05-28 12:5355.

    Én itt születtem, szeretem ezt a várost.

    De a férjem karrierje érdekében döntöttünk úgy hogy megyünk Budapeste. Ő már október óta ott él, én majd most követem. 

     

    Neked se egyszerű hétvégente hazajárni... 

     

    2009-05-28  12:36
    Torolt_felhasznalo_674906 (53)
    előzmény:
  30. 2009-05-28 12:5054.

     Igen, picikre. Nekem is furi volt, de próbáltuk nélküle is, de vele jobb :)

    2009-05-28  12:11
    Torolt_felhasznalo_674906 (50)
    előzmény:
  31. Torolt_felhasznalo_770932
    2009-05-28 12:3653.

    Én is Szegedi vagyok.. de Pesten dolgozom... mindenhétvégén Szegeden vagyok azért..

     

    Nagyon úgy hangzik, h szereted Szegedet.. Nem önszántadból mész el??

    2009-05-28  12:27
    Torolt_felhasznalo_201765 (51)
    előzmény:
  32. Torolt_felhasznalo_999556
    2009-05-28 12:2752.

    Szerintem jól gondold át mit készítesz, mert a jó kaja egy dolog, de azért  a vendégekekl is kell némi időt tölteni, nehogy a konyha rabja legyél! Amit lehet készíts el(ő) előre.

     

    Mi elég levesesek vagyunk, de pl a hagymalevest pillanatok alatt el lehet készíteni és kis pirítóssal nagy zsemlében tálalva nagyon  finom és mutatós.A ráklevesem is sikert szokott aratni, már ha senki nem allergiás a rákra és nem utálja a tengeri herkentyűket. (Ez alapból egy zöldséges raguleves csak apró koktélrákot is teszek bele)

    Gyorsan megvan és salátával fincsi sült máj: csirkemájat baconszalonnába tekerek és majorannával megszórva mesütöm serpenyőben. Frissen finom!

    Vagy pl. ha sütsz pogácsát, a maradék tésztát ki kell nyújtani, csíkokra vágni és virslit beletekerni, aztán sütőbe megsütni. Egy macerával megvan a  tészta és kétféle dolog lesz belőle, ezzel is időt spórolsz. 

    A csülök Pékné módra is nagy sláger nálunk, először tedd fel a csülköt főni, néhány órát elvan kis lángon magának, addig tudsz a vendégekekel foglakozni, aztán mikor már leválik a csontról akkor tedd kruplival, hagymával, paradicsommal sütőbe, akkor már csak pirulnia kell, de megint csak nem kell vele sok időt a konyhában tölteni és a végeredmény isteni.

    Sütiket süthetsz előre is, a mézes zserbó, linzer pl. simán eláll néhány napot, már ha kibírjátok, hogy nem eszitek meg a vendégek elől...  Könnyen gyorsan lehet gyümölcssalátákat, gyümölcskelyheket, fagyikelyheket csinálni, inkább csak fantázia kell hozzá, nem időigényes.

     

     

     

     

     

    2009-05-28  09:08
    Torolt_felhasznalo_674906 (1)
    előzmény:
  33. Torolt_felhasznalo_201765
    2009-05-28 12:2751.
    Ja. Szegedi vagyok. Pontosabban még az. Pár hónap múlva sajnos már nem :-((
    2009-05-28  12:09
    Torolt_felhasznalo_674906 (49)
    előzmény:
  34. Torolt_felhasznalo_770932
    2009-05-28 12:1150.

    Szia ..

     

    Ha jól értem akokr amiket leírtálhozzávalóka mint összegyúrod.. Az uborka nekem kidcsit fura.. akkor gondolom picikre várjátok össze meg a többi hozzávalótr is... Biztos finom:D

     

    O.

    2009-05-28  11:55
    opella (46)
    előzmény:
  35. Torolt_felhasznalo_770932
    2009-05-28 12:0949.
    Szia.. Te is Szegedi vagy?? Jó ez az elnevezés a felesleges ételeknek:D:D
    2009-05-28  11:49
    Torolt_felhasznalo_201765 (45)
    előzmény:
  36. 2009-05-28 12:0648.

    Desszertnek ajánlom, nálunk nagyon bejött:

     

    http://fozzunkolaszul.blogspot.com/2007/08/krm esen-lgy-panna-cotta.html

     

    (vanília rúd helyett jó a vaníliás cukor is)

    2009-05-28  09:08
    Torolt_felhasznalo_674906 (1)
    előzmény:
  37. 2009-05-28 11:5747.

    Én is a ropogósat szeretem.

    Eddig még csak 1x próbálkoztam gofri sütéssel, el is ment a kedvem, mert elég vacak volt a tészta, és kisülve palacsinta ízű és állagú volt, csak vastagabban. 

    Szóval ezért érdeklődöm, hogy milyen lesz a recept alapján a végeredmény. 

    Neked van valami jó recid?

    2009-05-28  10:24
    Torolt_felhasznalo_674906 (20)
    előzmény:
  38. 2009-05-28 11:5546.

     

    FINOM hamburger recept:

     

     Hozzávalók:

     

    50 dkg darált sertéshús
    50 dkg darált marhahús
    1 ek. mustár ( lehet dijoni is )
    1 ek. ketchup
    1 ek. méz
    néhény savanyú uborka feldarabolva

    1 fej vöröshagyma
    só, bors, friss petreszelyemzöld, friss rozmaring, egy kicsi szódabikarbóna

     

    Elkészítés:

     

    A hozzávalókat összekevered - a párodat megkéred, hogy alaposan dagonyázza össze - kicsit áll a hűtőbe ( 1-2 óra, de akár egész éjszaka is maradhat ), golyókat formáztok belőle vizes kézzel, majd abból pogácsát ( ne túl vékonyat ) és mehet a grillre.

     

    Fel szoktunk hozzá vágni jó sok zöldséget, sajtot, meggrillezem hozzá a  bukat és mindenki megcsinála magának :)

     

    Ennyi az egész...

     

     

    2009-05-28  11:35
    Torolt_felhasznalo_674906 (41)
    előzmény:
  39. Torolt_felhasznalo_201765
    2009-05-28 11:4945.

    Hoppá, most látom, szegedi vagy. Na akkor ha hétvégén sétálok a városban, és egy udvarból finom illatok áradnak , akkor tudom miért csorog a nyálam :-))

     

    2009-05-28  09:08
    Torolt_felhasznalo_674906 (1)
    előzmény:
  40. Torolt_felhasznalo_201765
    2009-05-28 11:4644.

    Persze, nyilván friss.

    Jó ötlet a paradicsom és az oliva is!

     

    Velünk gyakran előfordul, hogy marad valami pl. sonkaszelet, amit meg kellene enni már, különben  kuka. És ha főzök, igyekszem ezeket a "hulladékokat" hasznosítani. Ezeket hívjuk BMV kajáknak. Na, ez a krumpli is ilyen, sokmindent elbír :-)) 

     

    2009-05-28  11:37
    Torolt_felhasznalo_674906 (42)
    előzmény:
  41. Torolt_felhasznalo_201765
    2009-05-28 11:4243.

    Erről jutott eszembe a hús.

    Mi nem teszünk a pácokba sót. A marhahúshoz pedig aztán végképp nem. Sütés előtt sem sózzuk, így nem ugrik össze és nem szárad ki. 

    2009-05-28  11:29
    opella (38)
    előzmény:
  42. Torolt_felhasznalo_770932
    2009-05-28 11:3742.

    Gondolom friss rozmaringról beszélsz...

     

    Érdekes lehet egyébként ha nem rozmaringot teszel bele hanem mondjuk stzárított paradicsomot, vagy oliva karikát nem?? Nagyon jól hangzik.. :D

    2009-05-28  11:30
    Torolt_felhasznalo_201765 (39)
    előzmény:
  43. Torolt_felhasznalo_770932
    2009-05-28 11:3541.

    Szia..

    Persze hogy érdekel:D:D 

     

    Örülnénk neki ha leírnád!!

     

    Köszi

    2009-05-28  11:29
    opella (38)
    előzmény:
  44. 2009-05-28 11:3040.

    Ezt is könnyű elkészíteni és finom:

     

    Hamis túrós:

     

    Hozzávalók:


    3 db tojás
    10-15 ek porcukor
    ˝ kg fodrod kockatészta
    2 csomag vanílisá cukor
    2 pohár tejföl
    2 pohár kefir
    1 l tej
    15 dkg mazsola
    1 citrom reszelt héja

     

     

    Egy kivajazott tepsibe egyenletesen eloszlatjuk a nyers tésztát, és ráöntjük a többi hozzávalóból készített masszát
    (igazándiból nem is massza, mert jó híg lesz)!
    Előmelegített sütőben 200°C-on kb. 40-50 percig sütjük!
    Melegen is fogyasztható, de kihűlve igazán finom.

     

  45. Torolt_felhasznalo_201765
    2009-05-28 11:3039.

    A lepényt vékonyra kell nyújtogatni kézzel. A tésztájába tehetsz rozmaringot. Gombócokat formálsz belőle sütés előtt, ezeket ellapigatod vékonykára kb. fél centi, olajozott tálcáról rögtön megy a rácsra. 

    Vagy így ahogy kisül, eszitek a hús mellé,  vagy rozmaringos, fokhagymás olaj lehet  a közelben, abba lehet mártogatni. 

    Az első változatkor se lesz rossz, nem száraz. Nagyon finom. 

    2009-05-28  11:20
    Torolt_felhasznalo_674906 (36)
    előzmény:
  46. 2009-05-28 11:2938.

     

    Sziasztok!

     

    A Férjem fantasztikus hamburgert csinál, a barátaink imádják, nem egy nagy kaland az elkészítése viszont eléggé kiadós.

     

    Ha érdekel leírom a receptjét :)

     

     

    2009-05-28  09:08
    Torolt_felhasznalo_674906 (1)
    előzmény:
  47. 2009-05-28 11:2537.

    Szia!

     

    Az előbb említette sült újburgonyás kaját úgyis megvariálhatod, hogy gombát és hagymakarikát teszel a krumplikram, majde leöntös tejszínnel (ebbe mehet? só , bors esetleg a rozmaring) és így sűtör meg.

     

    Pác: én általában csirkemellet csinálok.

    1 pác: kis olivaolaj, bele ketchup, kis méz, bors, gyros vagy csirkefűszer. Ezzel pácolom be, pár nappal előtte. 2. pác: Natúr jogurt, bele, bors, só.

     

    Esetleg tésztasaláta: megfőzöl 1 zacsi tésztát, 1 nagy tejföl (bár nagy mennyiséghez valószínűleg több kell), bele csemege kukorica, feldarabolt virsli (kb.4 db, de ízlés szerint), majonéz, mustár, bors, esetleg csmege unirka szeletek. Én szoktam belerakni pici oregánót is. nem tudom nekem ízlik benne. 

     

    Gyros tál: A husit (csirke comb vagy mell) szeletekre kell vágni, majd gyros fűszerrel bepácolni. Serpenyőben meg kell sütni. Zöldségne: szeletekre vágott paradicsom, ubi (ez mehet a tzatzikibe is, de akkor hosszanti irányba vágva), hagyma. Sült krumplit kell hozzás kisütni. Tálaláskor egy réteg sölt krumpli, rá a zöldség, rá a husi, rá a tzatziki, majd a feta. Nagyon laktató.

     

    Süti: Ha nem akarsz nagyon sütögetni, akkor az ilyen babapitkótás rakott sütik jók. Egy réteg babapiskóta, rá pl. vaníliás puding, rá valami gyúmi, majd megint babpiskóta, majd esetleg csoki puding és gyümi. Amíg el nem fogy. Vagy a puding helyett rakhatsz cukrozott, vaníliás tejföl. (Bocsi, ha a pudingos már volt.) Vagy gyümölcsrizs.

     

    Esetleg csirkefajitas. Ha akarod beírom a receptjét, mert ennek kicsit hosszabb.

    2009-05-28  09:08
    Torolt_felhasznalo_674906 (1)
    előzmény:
  48. Torolt_felhasznalo_770932
    2009-05-28 11:2036.

    Deh lehet hogy az lesz:D:D

     

    Még nemtudom, de azt már csináltam:D:D

     

    És ha megsült a lepény amit simán ráteszünk a rácsra akkor mivel szórod meg, vagy  ízesíted?? Készítesz hozzáő krémet, szósz??

    2009-05-28  11:16
    Torolt_felhasznalo_201765 (35)
    előzmény:
  49. Torolt_felhasznalo_201765
    2009-05-28 11:1635.

    Azért mertem ezeket a tésztákat ajánlani, mert csak össze kell dobni, és kelni hagyni. Majd rádobálni a rácsra, vagy pedig megszórni valamivel és sütőbe dobni. Az újburgit se sózni, se borsozni nem szoktam. Csak rozmaring. Nekem a sótól mindig leradadt a tepsibe. Amúgy nem mindenki szokta utólag sózni így sem, én se igénylem.

     

    Ja, hát melegszendvicskrémnek nem jó az avokado... 

     

    De tényleg nézelődj az ajánlott gasztroblgokon. 

     

    Amúgy ragaszkodsz desszertként a gofrihoz? Nem akarsz inkább mondjuk egy könnyű gyümölcssalátát készíteni?

    2009-05-28  10:59
    Torolt_felhasznalo_674906 (29)
    előzmény: