Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Tartósítás - medvehagyma

Sarian
Létrehozva: 2009. Április 24. 20:13

Szeretnék valamilyen formában megvahagymát eltenni. Erre kérnék ötleteket.

Bírja a fagyasztást? Szárítani kell? Esetleg valami más?

Leginkább kenyérrel szeretjük enni.

Köszönöm!

  1. 2012. március 27. 12:208.

     

    Medvehagyma tartóstásról és sok másról a vadon termő növényekkel kapcsolatban aktuális információk bővebben itt:

    http://erdokostolo.blogspot.com/2012/03/itt-az-ideje -medvehagyma-tartositas.html

    előzmény:
    Sarian (1)
    2009-04-24  20:13
  2. 2010. augusztus 13. 18:487.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  3. Torolt_felhasznalo_494056
    Torolt_felhasznalo_494056
    2009. Április 24. 21:086.
    Hiába, olvasni tudni kell Már látom, hogy oliva A bébis üvegen akadtam el, hogy milyen jó ötlet
    előzmény:
    panka76 (3)
    2009-04-24  20:31
  4. Torolt_felhasznalo_494056
    Torolt_felhasznalo_494056
    2009. Április 24. 21:065.
    Olajat milyet használsz? A napraforgó nem avasodik meg? Vagy hűtőben tartod?
    előzmény:
    panka76 (3)
    2009-04-24  20:31
  5. 2009. Április 24. 20:564.

    Én megmosom, és felvágom úgy mint a petrezselymet, aztán dobozba a fagyasztóba rakom. Tavaly hurka formában folpack-ba tekertem, és mindig csak levágtam belőle egy darabot, ha szükség volt rá. Szoktam tenni belőle húsételekhez, levesbe, főzelékbe, salátába... Nagggyon egészséges!

    Sajnos idén csak akkor jutottunk el szedni, amikor már virágzott.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  6. 2009. Április 24. 20:313.
    Medvehagymát mi pürézzük mixerrel (Zauberstab-om van) majd olivaolajjal összekeverve bébisüveg méretű üvegbe eltesszük úgy, hogy egy réteg olaj kerül a tetejére, hogy tartós maradjon, illetve ez akadályozza meg, hogy megromoljon / megpenészedjen. Jó konyhatündérkedést kívánok!
    előzmény:
    Sarian (1)
    2009-04-24  20:13
  7. Torolt_felhasznalo_494056
    Torolt_felhasznalo_494056
    2009. Április 24. 20:292.

    Ha a medvehagymára gondolsz, akkor igen bírja a fagyasztást. Csak egyre kell figyelni, hogy több rétegben csomagold be, mert a keringtetős hűtőben elindul az illat/szag:))) Legjobb zárható műanyag dobozban, adagonként eltenni.

    De lehet olajjal is tartósítani.

    előzmény:
    Sarian (1)
    2009-04-24  20:13

Címlap

top