Esküvőszervezés, de hogyan

Torolt_felhasznalo_987293
Torolt_felhasznalo_987293
Létrehozva: 2009. Április 17. 06:51

Sziasztok!

 

Barátnőmnél aktuális az eszküvőszervezés, és azon tanakodtunk, hogy hogyan lenne jobb? Ha esküvőszervezőt bízna meg vele, vagy ha ő maga szervezi és a barátai (én meg a többiek) segítünk neki.

 

Persze ha költséget nézzük, akkor az utóbbi lenne a választás, de mivel a szülők és a rokonság is azt mondta, hogy osztoznak a költségekben, így beleférne (beleférhetne) egy esküvőszervező.

 

A véleményeteket és a tapasztalataitokat szeretném kérni, ki hogyan intézte az esküvőt, illetve ha még nem volt, akkor hogyan intézné?

 

Válaszaitokat köszönöm a barátnőm és magam nevében is!

 

din

108 hozzászólás
 1. kovacs.niki
  Offline
  2017. június 29. 11:34108.

  Sziasztok! Tudom, hogy elég régi topic, de nagyjából végigpörgettem, kicsit nosztalgiáztam: pár hete még én is hasonló parákkal küzdöttem. :) Nemrég volt A Nagy Napunk, és most jutottam el odáig, hogy megosztom a tapasztalataimat az internet legmélyebb bugyraiban is. Tudom, hogy milyen nehéz jó varrónőt, vőfélyt, stb. találni, így talán egy most kutakodó friss jegyespárnak tudok valamennyit segíteni. :) Én elkezdtem anno magamnak szervezni, de hamar rájöttem, hogy se időm, se energiám nincs erre, így nagyon rövid időn belül kellett találnom egy esküvőszervezőt, aki onnan folytatja, ahol én abbahagytam. Így találtam rájuk: http://www.thekitchencaters.com/hu/eskuvo/ Először bizalmatlan voltam, mert a környezetemben nem hallottam túl sok jót a szervező cégekről, de ők rácáfoltak minden előítéletemre! Kedvesek voltak, figyelmesek, és tényleg mindent megtettek az elképzelések megvalósításáért! :) Szóval sok boldogságot ifjú jegyesek, meleg szívvel ajánlom a Kitchen Caters csapatát! Nyugodtan írjatok privit a részletekért! :)

 2. tere01
  Offline
  2012. szeptember 20. 11:24107.
  Köszönöm szépen! Már csak két nap!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szorítsatok értem csajok! 
  előzmény:
  tarsise (106)
  2012-09-11  15:00
 3. tarsise
  Offline
  2012. szeptember 11. 15:00106.

  Jajj! Ezt szomorúan hallom! De biztos mindent sikerül addig megoldani, ne aggódj! Kapcsolódj ki egy kicsit, és oszd szét a feladataid! Nem szeretném tovább feszíteni a húrt, de megmondanád, hogy mi ez a játék? Nekünk többieknek még hasznunkra válna!

   

  Kitartás, és ha addig is könnyítenél a kis menyasszony lelkeden, nyugodtan írd le mi bánt! puszi: Reni

  előzmény:
  tere01 (105)
  2012-09-10  11:23
 4. tere01
  Offline
  2012. szeptember 10. 11:23105.
  Hogy megy a szervezés? Hát munka mellett nagyon nehezen és lassan ment, nagyon feszült vagyok, mert szeretném, hogy minden tökéletes legyen. Az ember kipipál egy feladatot, és rögtön felmerül 2 másik... A múltkor azon akadtam ki, hogy az egyik koszorúslány kihízta a ruháját, néhány napja meg láttam egy játékot a neten, amivel meg lehet nyerni menyasszonyi ruhát, vőlegény ruhát, ékszert, cipőt, meg mit tudom én mit... persze, hogy ez pont most történik, pedig nekem nagy szükségem lett volna egy ilyen lehetőségre . Csak éljem túl a nagy napig, utána jöhet a boldogság!
  előzmény:
  tarsise (104)
  2012-09-06  16:39
 5. tarsise
  Offline
  2012. szeptember 6. 16:39104.
  Látom, már közel a nagy nap! Hogy megy a szervezés? Megosztanád velünk a tapasztalataidat? :)
  előzmény:
  tere01 (103)
  2012-03-22  12:23
 6. tere01
  Offline
  2012. március 22. 12:23103.
  Sziasztok. Bár régi a topic, fel lehetne lendíteni, hiszen elég nehéz megszervezni egy esküvőt. Én nem is tudom, hogy mihez kapjak hirtelen. A párom Valentin napon kérte meg a kezemet. Esküvő időpontját gyorsan ki is tűztük, mert mondtam neki, h én nem akarok sokáig jegyben járni :) Így szeptember 22-én lesz a nagy napunk! Még semmit nem kezdem el szervezni. Egyáltalán meg lehet szervezni ilyen rövid idő alatt egy esküvőt?
 7. gerdamama
  Online
  2011. január 18. 23:04102.

  Én le se mertem volna írni az enyémet, de a Te hozzászólásodon felbátorodtam.

   

  Az én pasimnak még szmokingja se volt, viszont volt egy csinos öltönye.

  Én varrattam egy királykék ruhát, és abban jártam az Operába, míg belefértem. (Mármint a ruhába, az Operába most is beférek.)

   

  Bejelentkeztünk az anyakönyvvezetőhöz.

  Meghívtuk az összes rokont, a baráti kört és a kollégákat, én gépeltem a meghívókat s.k.

  A szertartás után mindenkinek módja volt gratulálni és körbecsókolni bennünket, utána viszont mindenkit szélnek eresztettünk, és a két tanúval elvonultunk "lagzizni" a szemközti étterembe. Kibéreltünk egy egész boxot.

   

  Erre telt.

   

  Több "kedves" ismerősünk konstatálta, hogy nem vesszük komolyan az egészet, ez a kék ruhámból is látszott, meg abból is, hogy szerdán tartottuk az esküvőt. Meg hogy se fátyol, se lagzi, se semmi. Különben sem illünk. Ebben lehet valami, mert 35 éve ezt olvasom minden horoszkópban.

   

  Velem nagyjából egy időben ment férjhez egy kolléganőm lánya.  Olaszországból hozatott ruhában, óriási csinnadrattával, party, fogadás jobbról-balról. Már rég elvált, mikor az anyja még mindig az álomesküvőre felvett hitelt törlesztette...

   

  ---

   

  Szerintem nincs az esküvőnek olyan mozzanata, amit magatok - pláne a baráti körrel együtt - ne tudnátok megszervezni és elintézni. Akkor biztosan a Ti szájízetek szerint lesz minden, a ruhától a dekoráción át a menüig, nem pedig az, amit jó pénzért rátok tukmál egy szervező.

   

   

   

  előzmény:
  semiramis (100)
  2011-01-03  21:55
 8. Boldog Ági:)
  Offline
  2011. január 18. 22:15101.

  Szia din23!

   

  Tudom, hogy már sok-sok választ olvashattál itt, de én is belekotyogok kicsit. 

   

  Mi magunknak szerveztük az esküvőt Budapestről vidékre a férjemmel és családunkkal karöltve egy néhány száz fős falusi esküvőt. Magyarország állítólagos legjobbjait kerestem meg esküvőszervezéssel, de mindig eljött az a pont, amikor égnek állt a hajam az ötletelgetéstől. Végül mindenkit kiraktam, mert inkább akadályoztak, mint segítettek volna. Nekem is konkrét elképzeléseim voltak és mindig valami mást akartak kihozni abból, amit elterveztem. 

   

  Szerintem Ti magatok is meg tudjátok csinálni. Örülhet a menyasszony, hogy ilyen segítőkész barátok veszik körül.  Én táblázatot vezettem, hogy mit fizettünk ki, mi van meg, mi kell még, utolsó havi-heti teendők... Ha kell, akkor átküldöm, csak írj légyszi privit!

   

  Szolgáltatók terén árajánlatot, referenciát kértem be  és tapasztalatok alapján tájékozódtam: pl. már megbízott vőfély adott tanácsot zenekar, beszerzési helyekkel kapcsolatban.

   

  Viszont a nyáron belestem az ellenkező oldal szitujába. Egyik ismerősöm megkért, hogy segítsek megszervezni az esküvőjüket, mert 3 hónap múlva szeretnének, de még semmi sincs meg. Ez a barátosném az a kategória volt, akit noszogatni kellett egy-egy döntésért, előrelépésért.  Megjegyzem a nagy nap fantörpikusan sült el.  Ezzel csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy emberfüggő, ahogy már az előttem szólók is leírták, hogy kell-e esküvőszervező vagy sem. 

   

  Még egy tipp! Valami csavart, meglepetést, szokatlan dolgot vigyetek bele, ami nem átlagos.  Eszméletlenül feldobja a hangulatot, ha nem vesz bele az átlagba és lesz mire emlékezni is. 

   

  Nagyon jó szervezkedést és még klasszabb esküvőt kívánok!

   

  Ági

   

   

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_987293 (1)
  2009-04-17  06:51
 9. semiramis
  Offline
  2011. január 3. 21:55100.

  ahogy olvasgatok, rajövök, a mi esküvönk milyen schnass volt... 

    

  kivalasztottuk az idöpontot es meghivtuk, akit akartunk.

   

  a pasasnak volt/van szmokingja, en bementem egy (felig) erre szakosodott boltba es vettem egy (meg) alkalmi(bb) ruhat. 

   

  a pasas összeallitott egy csokrot a kedvenc viragaimbol es megrendelte.

   

  aznap delelött voltam fodrasznal, aki feltüzte a hajam. 

   

  ENNYI.

   

  (mindenki fotozott, rengeteg szuper kepünk lett. pezsgöt ajandekozott a hazassagkötö terem. ettermet estere anyosom szervezett.)

   

   

  egy evvel kesöbb az egyhazinal kb. ugyanez.

   

   

  kar lett volna mindehhez egy szervezöt/udvari bohocot szerzödtetni ;-)

   

   

   

  tapasztalatom szerint egyebkent a nagy mügonddal, hatalmas felhajtassal szervezett, 5-6 millios hazassagok mennek igen rövid idön belül tönkre. a "ket tanu es mi"-tipusuak viszont hosszan tartanak ;-))) 

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_987293 (1)
  2009-04-17  06:51
 10. babus
  Offline
  2010. december 18. 10:2499.

  Pont az a lényeg, hogy az esküvőszervező a szolgáltató PIACI árából kap jutalékot...:)

  Persze van ahol nem így van,  de alap esetben igen. 

  előzmény:
  moni71 (97)
  2010-04-17  10:47
 11. moni71
  Offline
  2010. június 8. 10:3998.

  Szia Dryka,

   

  Végre egy szakmabeli , aki egyet ért  ezzel a rendszerrel.Nem is egyszerű ezt megmagyarázni így, mert  mint a Magyarok többsége , ugranak az INGYENES szóra. Csak egy picivel tovább kellene gondolkodni,és ré lehet jönni hogy semmi sincs ingyen.

   

  De ehez még idő kell.

  Tovább napsugaras esküvőre készülős szép napot kívánok :-))

   

  Móni

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_820920 (0)
  2010-05-18  19:05
 12. moni71
  Offline
  2010. Április 17. 10:4797.

  Szia Zebuska!

   

  Én pont egy olyan esküvőszervező vagyok akinek van szervezési díjja.Eddigi megrendeléseimnél mindig kb. a az ár 10 max 15 % volt a díjjam.

  Az ingyenes esküvőszervezők mind azt hirdetik hogy nem kerül semmibe a párnak.Dehogynem.A Te jutalékodat a pár fizeti,hisz a szolgáltató ráteszi a saját árára.Tehát amikor én azt mondom,hogy x Ft a szervezési díj,akkor legalábba pár pontosan tudja hogy mennyit járandoságom a munkámért.

  A másik dolog hogy aki jutalékért dolgozik akkor ahoz a szolgáltatóhoz viszi a párt aki jutalékot fizet. Nem ahoz, aki aki a legjobb áron a legjobb szolgáltatást nyújtja.Szóvak kettőnk közt csak az a különbség, hogy mástól kapjuk a fizetésünket.

  Esküvővel teli nyarat kívánok neked is!

  Móni

  előzmény:
  Zebuska (96)
  2010-04-14  11:06
 13. Zebuska
  Offline
  2010. Április 14. 11:0696.

  Sziasztok!

   

  Nem olvastam végig a fórumot csak amit a din23 írt.

  Nos, mint már másik fórumon leírtam esküvőszervezőként dolgozom Szegeden és ami a költségeket illeti nem kerül többe, ha profira bizzátok az ügyes-bajos dolgokat.Ez egy nagy tévhit!!Az esküvőszervezők nem tőletek kapták a fizetségüket,hanem a szolgáltatóktól (éttermes, virágos, dekoros,stb), ezért elméletileg teljesen ingyenes esküvőszervezőt fogadni!Természetesen van aki ezt nem így csinálja és sajnos elég kemény pénzeket kér el cserébe...nos aki tudja fizesse meg, aki nem az keressen olyat, aki nem kér érte pénzt!Szervező válogatja ki hogy működik!

   

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_987293 (1)
  2009-04-17  06:51
 14. Torolt_felhasznalo_279842
  Torolt_felhasznalo_279842
  Offline
  2010. Április 12. 14:0995.
  Hát, ha nászajándékként teszi, ha nem - ez konkrétan nem lett kimondva - valami szép ajándékot mindenféleképpen fog kapni. Már vannak is ötletek, hogy mit adhatnánk neki ;)
  előzmény:
  hniki85 (94)
  2010-04-12  10:13
 15. hniki85
  Offline
  2010. Április 12. 10:1394.
  Tök jó :) Azért valami nagyon szép ajándékot érdemel a zenész illető! Gondolj csak bele, hogy ha tényleg annyira jó barát, hogy "szinte családtag", akkor feltételezem, hogy ha nem lenne zenész, meg lenne hívva az esküvőre. És így ahelyett, hogy felhőtlenül szórakozna és jól érezné magát, végig dolgozni fog, hogy Titeket szórakoztasson. Persze, lehet, hogy nászajándéknak csinálja meg Neketek az estét, akkor az rendben van.
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_279842 (93)
  2010-04-09  10:49
 16. Torolt_felhasznalo_279842
  Torolt_felhasznalo_279842
  Offline
  2010. Április 9. 10:4993.

  Szia Niki!

   

  Előzetes számítások szerint - árajánlatok alapján - 346e-re jött ki :) úgyhogy pontosak voltak a számításaid ;)

   

  A ruha amit kinéztem valóban 50.000, ezt is eltaláltad :)

   

  A zene "ingyen" lesz - majd valami ajándékot kap azért a zenész - ugyanis párom családjának nagyon-nagyon jó barátja az illető, szinte már családtag, és nem hajlandó egy forintot sem elfogadni :)

  Amúgy nagyon tetszik, ahogy zenél, két szintetizátorral "nyomja", már szerencsére volt alkalmam ropni rá :)

   

  Amint minden le lesz rendezve, majd megírom a végösszeget :D remélem már nem fog változni :D

   

  Köszönöm a jókívánságokat!

   

  Kriszti 

  előzmény:
  hniki85 (92)
  2010-04-08  20:30
 17. hniki85
  Offline
  2010. Április 8. 20:3092.

  Szia Kriszti!

  Hát, én egy 300 és 350e körül gondolom. Az éttermi árakat én budapesti szinten ismerem, nektek egy 5000,-/fővel számoltam, itallal együtt. Ruhára az 50000-et adtam hozzá. Amúgy ha lesz tánc, zenekar nem kell? Vagy máshogy oldjátok meg? Ha mindent leszerveztél, írd már meg, hogy mennyi lett a vége! Kíváncsi lennék :) Sok boldogságot és jó szervezést!

  Niki

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_279842 (91)
  2010-04-07  12:54
 18. Torolt_felhasznalo_279842
  Torolt_felhasznalo_279842
  Offline
  2010. Április 7. 12:5491.

  hniki85!

   

  Ha tökéletesen tisztában vagy az árakkal, akkor kellene egy kis "segítség"

   

  30-35 fős lesz az esküvő, nem lesz templomi csak házasságkötő teremben, aztán szolid vacsi (húsleves-rántotthús körettel), majd 3-4 órás táncika.

   

  A meghívókat saját kezűleg készítjük - úgysem kell sok.

  A ruhára nem szánok többet 50.000-nél. Nászutat nem számolunk.

   

  - kell még fotós

  - kell még csokor + kocsidísz

   

  Szerinted így az egész saccperkb mennyiből jönne ki?

   

  (amúgy nem a fővárosban lesz, gondolom Miskolcon olcsóbban kijön, mint Bp-n) 

  előzmény:
  hniki85 (90)
  2010-04-07  12:48
 19. hniki85
  Offline
  2010. Április 7. 12:4890.
  Hidd el, hogy tökéletesen tisztában vagyok az árakkal. Többek között ezért is írtam, hogy létszámtól is függ. Nyilván, ha egy 120 fős esküvőről beszélünk, akkor egész más a helyzet, mint mondjuk 60-80 fő esetében. Ezen kívül csak most írtad, hogy a nászút is benne van ebben az összegben. Egyébként a tapasztalatok szerint, ha esküvő után kérdezed a menyasszonyt, hogy visszagondolva min spórolt volna, (a többség) a helyszínt és a ruhát fogja mondani. Remélem, jól fog sikerülni minden! Sok boldogságot!
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_696550 (89)
  2010-04-06  22:06
 20. Torolt_felhasznalo_696550
  Torolt_felhasznalo_696550
  Offline
  2010. Április 6. 22:0689.

  Hja, még van itt egysmás, a szállás, annak van, amit mi fizetünk (rokon) az 4000/fő, mert nem diákszállón altatjuk őket, még mielőtt valaki beszólna, hogy milyen drága.

  Ruha- tény, hogy az enyém nem 19 ezer...mert nekem nem azt tetszik. A 3 gyémánt nem nagy ügy, ha gombostűfejnyi.... Torta- az csak 35 ezer, de 120 szeletes. Vőfély 40E. Meghívó 20E.Fátyol- sajnos itt sem a 10 ezres kategória tetszett meg, de aztán mejd eladom és megvehetitek ha kell :) Zenekar- 150ezer, de nem egy szintivel fogják nyomni, hanem 4 fős, síppal-dobbal-nádihegedűvel. Van, akinek biztos tetszik a kommersz hangú szintis énekes, jó esetben kettő, nekünk nem. Megfigyeltétek már, hogy mindegyiknek egyforma hangja van?? Gyűrű- na, nekem csak egy gyémánt lesz benne :) Videós- azt még nem is tudom mennyi lesz. A fotókért is fizetni kell, bár a fotósért szerencsére nem, de utánna kell előhívatni, albumozni stb- az is tény, hogy Cewe fotóalbumot fogunk csinálni, nem papírképet rakosgatunk albumba. Ettől drágább ugyan, de tartósabb és szebb is, meg kreatívkodni is lehet.

  Benne van a nászút is, 250E.

   A franc se magyarázkodik, ezek szerint a Hiltonban érezhetem majd úgyis magam!

  előzmény:
  hniki85 (87)
  2010-03-31  09:02
 21. Torolt_felhasznalo_696550
  Torolt_felhasznalo_696550
  Offline
  2010. Április 6. 21:4688.

  Kedves Niki, talán nem vagy tisztában az árakkal, na és azzal, hogy csak azért, mert esküvőre kell, eleve minden drágább. Nővéreméknek 3 éve volt, falun, az általános iskola aulájában, úgy, hogy a saját kertünkből vittük a zöldséget, a savanyút, na úgy volt 1,3 milla.

  Namármost, csak abba gondolj bele, hogy egy vacsora 1 főre piával 6500- ezt szorozd be 120al. Vágod már?? Ez nem a felső kategóra!

  Na, majd meglátod, ha a sajátodat szervezed és nem csak szűk családit. Egyébként naná hogy jó lesz, ha rossz lenne el sem mennék :))

  előzmény:
  hniki85 (87)
  2010-03-31  09:02
 22. hniki85
  Offline
  2010. március 31. 09:0287.
  mikrozidAF: Hmm. Mondjuk, ez a létszámtól is függ, de 2 millióból elég jó esküvőt ki lehet hozni! Az azért már a középkategóriának nem az alsó fele.
  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_696550 (77)
  2010-03-21  13:02
 23. hniki85
  Offline
  2010. március 31. 08:5186.

  Szia "mnuku"!

  Na igen, a ruha az teljesen más tészta. Én leginkább a többi szolgáltatóra gondoltam. Ahogy írtad, ők is felajánlanak kedvezményeket, de szerintem kevesen képesek rá, hogy ott helyben hirtelenjében eldöntsék, hogy nekik igenis erre van szükségük.  Az esküvő egy (jó esetben) egyszeri és megismételhetetlen nap egy pár életében. Ezért inkább átgondolják többször és alaposan, melyik szolgáltatót válasszák. Ez idő alatt pedig természetesen kicsúsznak a kedvezményekből. Azért biztos akad egy-két talpraesett és szerencsés pár, akik mindent meg tudtak rendelni egy kiállatás alatt.

  3 részes öltöny 45.000-ért, az naggyon jó ár!! Ügyesek vagytok! :) És sok boldogságot kívánok Nektek! Hol lesz különben az esküvő?

     Niki

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_691636 (83)
  2010-03-24  12:06
 24. kisabonyi
  Offline
  2010. március 29. 13:0885.

  Ez vicces! 2 milla egy napért! Mi 19ezerért vettük a ruhát, tavalyi divatú ugyan, de mégis gyönyörű; nekem 3 gyémánt van a gyűrűmben, a torta fenséges lesz és 30ezer alatt van és 60 szeletes. Nekünk 500ezerre van "csak" keretünk és tökéletes esküvő lesz.:-)

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_696550 (77)
  2010-03-21  13:02
 25. irikme
  Offline
  2010. március 26. 00:2584.

  Szia,

  ne bánd, hogy nincs két milliód, nem mind arany ami fénylik, én egyeztettem a Zserbó Házzal, az a nő akinek az lenne a feladata, hogy meggyőzőn iszonyú undok volt, úgy vislekedett velem, mintha ő tenne nekem szívességet, mikor érdeklődtünk, éreztette, hogy a háta közepébe kíván. Sugár! cukrászda = ehetetlen sütemények és igazad van irreálisan drága, mi már túl vagyunk ezeken a felkapott "celeb" dolgokon, érdemes mindent jól körbe járni és csak azt tudom mondani a látszat csal.

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_696550 (77)
  2010-03-21  13:02
 26. Torolt_felhasznalo_691636
  Torolt_felhasznalo_691636
  Offline
  2010. március 24. 12:0683.

  Szia Niki!

   

  Én nem feltétlenül értek  Veled egyet,hogy csak ötletgyűjtés szempontjából érdemes ellátogatni az esküvőkiállításokra.

  Nekem idén augusztusban lesz a NAGY NAP,és még tavaly elkezdtem nézegetni a menyaruhákat.Volt jó pár kölcsönző,amit fel is hívtam,hogy mennyibe kerülne a kinézett ruha...Hihetetlen horror árakat mondott egyik-másik.Aztán januárban elmentem a budapesti kiállításra,és 125.000Ft helyett 86.000Ft-ért foglaltam le álmaim menyaruháját és hozzá a fátylat,úgy hogy választhattam mellé ingyen egy menyecskeruhát is.Kiszámoltam utána,ha ugyanezt a két ruhát,és fátylat nem a kiállításon foglalom le,akkor 195.000Ft-ot kellett volna fizetni értük.Egyértelmű,hogy megérte ellátogatni,és természetesen ahogy Te is írtad rengeteg ötletet is begyűjtöttem.Ja a páromnak 3részes öltönyt 45.000Ft-ért vettünk meg,és ajándékba választhatott hozzá nyakkendőt,és inget.Szerintem ez is nagyon megérte....Ami az esküvővel kapcsolatos minden megtalálható volt itt,és minden területen ( meghívó,étterem,dekoráció,stb...) adták a szolgáltatók a kedvezményeket,amit nem feltételnül adnak meg máskor is.Persze voltam én is kisebb kiállításon is( ahol lakunk városban),és ott valóban inkább csak ötleteket tudtam begyűjteni....

  előzmény:
  hniki85 (72)
  2010-03-10  08:59
 27. Ceslawi
  Offline
  2010. március 23. 17:5081.

  Köszönöm a választ!  AZ ötletük nekemis tetszett, ezért is kérdeztem.  :) Szerintem utánna érdeklődök a dolgoknak náluk.

  előzmény:
  moni71 (79)
  2010-03-22  17:07
 28. moni71
  Offline
  2010. március 22. 17:1280.

  Csak az a lényeg,hogy jól érezzétek magatokat.Ezt ne felejtsd el!

  Ha ti nem foglalkoztok azzal,hogy lehetne jobb ,szebb, akkor az ugyis gyönyörű lesz.A nagy napon csak az legyen a szemetek előtt, hogy bármi történik,ez a Ti napotok.Még akkor isha kis balták hullanak az égből:-))

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_696550 (77)
  2010-03-21  13:02
 29. moni71
  Offline
  2010. március 22. 17:0779.
  Hallottam már róluk,sok helyen hirdetik magukat.Az áraikat nem ismerem.De szerintem az ötlet jó,mert  a szülők is tudnak mulatni egy picit:-)és a babák is jól érzik magukat.
  előzmény:
  Ceslawi (78)
  2010-03-22  10:44
 30. Ceslawi
  Offline
  2010. március 22. 10:4478.

  Nem reklám, csak kíváncsi voltam tud-e róluk valaki valamit, mert tényleg érdelkelne a dolog és nem tudom érdemes-e belevágni, vagy nem!?

  Amúgy van elég sok reklám fennt!

  előzmény:
  moni71 (76)
  2010-03-20  17:16
 31. Torolt_felhasznalo_696550
  Torolt_felhasznalo_696550
  Offline
  2010. március 21. 13:0277.
  Persze, hogy mindig van jobb, a kérdés az, hogy mire van pénz. Azért akármennyire is mi szerveztük az esküvőt, tudom, hogy nem lesz tökéletes. Álmaim esküvője a Zserbó Ház egyik csillogó báltermében lenne, körasztalokkal, a zenekar a Smile lenne és én még meghívnám Bódi Gusztiékat is egy fellépésre (egyszer láttam őket egy esküvőn is iszonyú jó bulit tartottak, a cigányzene meg amúgy is tetszik), a menyasszonyi tortát a Sugar!-ból hoznák (amúgy egy 120 szeletes majdnem 100ezer forint), lenne koktélpult két ügyes mixerrel és a gyűrűmbe is nagyobb gyémánt kerülne :)) Szóval ehhez képest messze nem lesz tökéletes, de ennyire van keret, így is kb. kétmilla lesz.
 32. moni71
  Offline
  2010. március 18. 12:1675.

  Hát lehet hogy olcsón vállalom ,de én nem két hónap alatt szeretnék meggazdagdni( vagyis szeretnék ,de nem így :-))hanem azt szeretném, hogy folyamatosan legyen munkám,és eddig ez a politika be is vált.

  Te akkor azon szerencsés menyasszonyok egyike vagy, aki elsőre mindent megtalált.Tényleg gratulálok.Nagyon sokan sokat mennek ,mert hiszik ,hogy mindig van egy jobb.Néha tényleg az első helyen megtalálnak mindent ,néha nem.

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_696550 (74)
  2010-03-17  15:22
 33. Torolt_felhasznalo_696550
  Torolt_felhasznalo_696550
  Offline
  2010. március 17. 15:2274.

  szia móni!

   

  hát akkor te nagyon olcsón szervezel esküvőt! :) mert mi 300.000.-es árat hallottunk! Nem hiszem, hogy a telefonköltségem, és hogy egyszer elmentünk az étterembe ennyire rúgna! Szerintem 20ezer sem lehet. torta szállítás..., hát a cukrászat egyenesen az étterembe viszi, nem ?:)

  én eddig ahány esküvőn voltam, a vőfély mindent el tudott intézni, polgári után terelte a népet az éttermbe, felkonferálta a a nyitótáncot, a vcsorát, a tortát, a menyasszonytáncot, a játékokat stb... lehet, hogy nekem lesz túl egyszerű az esküvőm?? :)))

  Bár nem vonom kétségbe, egy 300 fős puccos esküvőnél tényleg elkélhet egy esküvőszervező.

  Aki biztosan tudja mit akar és időben elkezdi szervezni, az meg tudja oldani egyedül. Akinek tetszik ez is-az is-amaz is és nem tud dönteni és meg akar nézni 20 helyet, felpróbál 30 ruhát stb , ott kell a segítség.

  előzmény:
  moni71 (73)
  2010-03-16  11:39
 34. moni71
  Offline
  2010. március 16. 11:3973.

  Szia!

   

  Először is gratulálok neked a közelgő esküvődhőz.Másodszor csak azért írok ,mert esküvőszervezéssel foglalkozom ,és amit írtál az mind nagyon szép és jó, csak egy-két apróságot elfelejtesz.Az, hogy a neten keresel egy esküvői szolgáltatót aki ott hirdeti magát, de oda el is kell menni,(idő,benzin,parkolás esetleg szabadnap)és esetleg egy személyes találkozás során mutat referencia anyagot ,az még nem jelent semmit .Nem biztos, hogy a nagy napon ott lesz időben,nem biztos hogy a azt mondja amit megbeszéltetek és pont azt csinálja, amit Ti szeretnétek.

  És még tudnám sorolni mennyi buktató lehetséges.És azt ne is mondjam ,hogy majd a nagy napon mindenki tőletek akar tudni minden információt(mi ,hol lesz hány órakkor meddig tart,mikor jön a torta stb.)

  És még egy félreértés, a szervezés nem kerül több százezer forintba.Amit kifizetsz az esküvőszervezőnek, megspórolod  a telefonköltséget, a helyszínre járás és a szolgáltatókkal való találkozásokat .Ez idő alatt a pároddal lehesz és álmodozhasz.

  Csak ennyit szeretttem volna hozzá tenni .Mégegyszer nagyon sok boldogságot kívánok Nektek.

  Móni

 35. hniki85
  Offline
  2010. március 10. 08:5972.

  Szia Skri! Az esküvő kiállításokra csak ötletgyűjtés szempontjából érdemes elmenni. Max. kettőre érdemes elmenni, nagyjából ugyanazok a szolgáltatók vannak mindenhol. Aztán ha az ember már komolyabban foglalkozik a dologgal, végső soron úgyis az interneten fogja megtatlálni azt, amire szüksége van.

  üdv: Niki

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_198592 (71)
  2010-02-01  16:57
 36. Torolt_felhasznalo_198592
  Torolt_felhasznalo_198592
  Offline
  2010. február 1. 16:5771.

   

   

  Sziasztok!

   

  Sok barátnőm szervez idénre esküvőt és tanácsokat kérnek tőlem... Rengeteg esküvőszervezővel, esküvőkiállítással lehet találkozni.

   

  Ti voltatok valamelyik esküvő kiállításon? Vannak kisebbek is -azokra érdemes elnézni?

   

  Skri

 37. Genius2077
  Offline
  2010. január 15. 19:4770.

  Hello!

   

   

  Meg szeretném kérdezni, hogy hogyan lehetne belőlem esküvőszervező.

  Most vagyok 3.-os szakközépiskolás.

  Ha esetleg valami ötletetek van, hogy hogyan és mi módon kezdjem el és milyen suliba, akkor kérlek írjatok.

   

  Nagyon örülnék neki ha valaki részletes információval tud szolgálni....

   

  Előre is köszönöm!!!

   

  Andi

 38. Torolt_felhasznalo_560212
  Torolt_felhasznalo_560212
  Offline
  2009. november 17. 17:3969.

  Sziasztok lányok,

  ez a sok hozzászólás az esküvőszervező témában is megerősített, hogy elmegyek a Gundelbe november 29-én. Már csak azért is, mert ingyen van, és két esküvőszervezővel is tudok egy napon találkozni. A többi résztvevőről már nem is beszélve.

  Meddig lehet regisztrálni?

  Üdv, Livi

  előzmény:
  moni71 (67)
  2009-11-17  15:00
 39. 30yGirl
  Offline
  2009. november 17. 16:1868.

  Szia!

   

  Én neten néznék körül... írd be a gugliba, hogy esküvő...aztán kb. az első oldalon lévőket végig is böngészheted, biztos találsz sok érdekességet

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_987293 (1)
  2009-04-17  06:51
 40. moni71
  Offline
  2009. november 17. 15:0067.
  De mindent  csak  szívvel lélekkel érdemes csinálni.legalábbis én így vagyok vele.De hát nem vagyunk egyformák....hála az égnek:-))
  előzmény:
  princess77 (64)
  2009-11-17  10:04
 41. moni71
  Offline
  2009. november 17. 14:4466.

  Szia Irikme!

   

  Hát ez az ! Ha mindazt  összeadod

  (újságok, benzin,esetleg telefon és idő stb) akkor lehet, hogy jobban jösz ki!Egy menyasszony  körbe kérdezi az ismerösőket,interneten lóg ,fórumozik:-))És meló után végig megy a körúton,hétvégén járja az éttermeket:-)Nem igaz??? Mi mint szervezők, találkozunk elmondjátok az elképzeléseteket,és a büdzsét:-) ami nem elhanyagolandó,és én már így állítom össze az ajánlatomat,nem megyünk el 18 helyre,hanem 4-re,a ruha szalont úgyan így megmutogatom a katalogust és már akkor odamegyünk  ahol neked megfelelő ruha van ,és ott már csak veled foglalkoznak és nem azt a ruhát tukmálják rád ami a legdrágább, hanem ami a legjonbban áll neked,mert én csak akkor visszek oda valakit, ha korrektek.És a jutalék is nagyon fontos ,de ahol tényleg rengeteg esküvő, van,  az miért fizessen? De azért van sok esküvő mert nagyon jó.És engem is csak akkor ajánlanak ,ha megvannk mindennel elégedve.Ennél jobb hirdetés nem kell:-)))szerintem...

  előzmény:
  irikme (65)
  2009-11-17  13:57
 42. irikme
  Offline
  2009. november 17. 13:5765.

  Szia Móni,

  köszi az észrevételt, tényleg örülök, hogy írtak igazi szervezők, sajnos a mai világban nagyon sok rossz példával lehet találkozni, de az nagyon klassz, hogy nincs minden így, az biztos, hogy iszonyú nagy munka megszervezni egy esküvőt, és nagyon sok olyan példát láttam, ahol a végén már vérre menő csata folyt a család vagy az ifjú pár között, vagy ott volt a Szex és New Yorkban is az elmardt esküvő, a nagy szervezés miatt. Tényleg meg kell gondolni, hogy mit választ az ember, mondjuk én már elég sok pénzt elköltöttem könyvekre, újságokra az időt pedig nem is mondom, hogy mennyi ment már el és van amikor hiába:))

  előzmény:
  moni71 (63)
  2009-11-16  21:12
 43. princess77
  Offline
  2009. november 17. 10:0464.

  Szia Móni!

   

  Itt jön be az a képbe, hogy ki az aki szívvel, lélekkel, becsülettel csinálja. Szerintem veszélyes általánosítani.

  Amit írsz, biztosan igaz bizonyos esetekben.

   

  Ebben a szakmában is van olyan, aki tényleg nem törődik semmi mással, csak hogy a lehető legtöbb pénzt szedjen ki a szervezésből.:(

   

  De van másik oldal is.

   

  Lehetne ezt vesézgetni sokáig. :)

   

  Mindenesetre remélem eljutunk egyszer oda, hogy tudatossá váljon a tény, hogy az esküvőszervező nem luxuscikk és nem csak sok milliós esküvőket hajlandó becsülettel levezényelni.

   

  További jó munkát: Kriszta

  előzmény:
  moni71 (63)
  2009-11-16  21:12
 44. moni71
  Offline
  2009. november 16. 21:1263.

  Szia Irikme!

   

  Én mint szervező csak azt szeretném hozzá tenni ,hogy az az esküvőszervező aki csak jutalékért dolgozik az oda visz a párt ahol neki többet fízetnek (nem a legjobb helyre!!!!)Nekem is van olyan helyem ahol nyáron minden hétvégén van esküvő,mert kitünő a kiszolgálás jók az árai ,gyönyörű helyen  van,és ezért nem fizet jutalékot senkinek.Én  is vittem már párt ide .

  És mindenki jól járt :-))))

  Móni

  előzmény:
  irikme (61)
  2009-11-15  15:41
 45. princess77
  Offline
  2009. november 16. 17:5462.

  Sziasztok!

   
  Látom, van egy kis bizonytalanság, úgyhogy írok, hátha segít valamit.

   

  Az esküvőszervezők pénzből élnek, ez igaz. De amennyiben felkéritek az esküvő megszervezésére, mégsem kell (jó esetben) egy fillért sem áldoznotok rá. Ő ugyanis az általa ajánlott szolgáltatóktól kap jutalékot (ez a fizetsége). Mindez úgy működik, hogy a szogáltató a nyilvános, fix árából x %-ot ad a szervezőnek. Avagy így ugyanannyiért kapjátok meg a fotóst, videóst, mint amennyi a tényleges ára. Hogy nekik miért éri ez meg, az is egyértelmű, hiszen tuti megbízásokat szerezhetnek.

   

  Persze ez az általános. Van sok eset ami másképp és máshogy működik, de a standard ez.

   

  Szerintem ha mégis szervező mellett döntötök, érdemes olyat keresni, aki ilyen díjszabással dolgozik.

   

  És hogy mennyire éri meg? A szervező sok helyen képes kedvezményeket is elérni, ahol esetleg ti nem. Arról meg litániákat lehetne írni, hogy olyan szolgálatatókkal ismertet meg titeket, akik tuti azt adják amit ígérnek. Kipróbált, ebben a szakmában sok éve tevékenykedő és sikereket elért embereket.

   

  Ráad Ő telefonálgat, autózgat (ami nektek plusz költség lenne)

   

  De ez csak pár észrevétel.

   

  Kívánom, hogy végül megtaláljátok a legjobb megoldást és legyen olyan szép az esküvője mindenkinek, amit megálmodott.

   

  Sziasztok: Kriszta

   

   

  előzmény:
  irikme (61)
  2009-11-15  15:41
 46. irikme
  Offline
  2009. november 15. 15:4161.

  Szia,

  szerintem minden csak pénz kérdése, azért az esküvő szervezők is pénzből élnek:), kíváncsi lennék, arra, hogy valaki konkrétan mennyit fizetett egy esküvő szervezőnek, biztos nagy munka egy saját esküvő szervezés, de lehet, hogy olcsóbb, az esküvőszervezőre is időt kell szánni, ha azt akarod, hogy olyan legyen mint amit te szeretnél. Habár egy esküvő csak egyszer van egy életben és az pedig minden pénzt megér. De ha te szervezed magad már nagyon sok segítséget lehet kapni, amivel időt és pénzt sporolhatsz, sok jó tipp van internetten és az újságokban is, én meg szoktam venni őket, van olyan újság ami csak egy BKV jegy ára:)) és jó ötletek vannak benne, de a drágábbakból is sok mindent lehet hasznosítani.

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_560212 (60)
  2009-11-15  15:08
 47. Torolt_felhasznalo_560212
  Torolt_felhasznalo_560212
  Offline
  2009. november 15. 15:0860.

  Szia Din,

  én is ezen tipródom, de nem biztos, hogy az az olcsóbb, ha barátokra bízom a szervezést, hiszen nálunk még a baráti körben nem volt senkinek esküvője, a miénk lesz az első augusztusban, tehát ilyen téren mindenki gyakorlatlan. Egy kolléganőm mondta, akinek tavaly májusban volt az esküvője, hogy mégegyszer nem biztos, hogy maga végigcsinálná a szervezést, mert az a kevés szabadideje, ami munka után volt, több hónapig erre ment rá. Arról nem beszélve, hogy milyen nehezen egyeztették össze a párjával. Viszont egy esküvőszervezőnek ez a munkája, ő áll közvetlen kapcsolatban helyszínekkel, zenekarokkal, fotósokkal, videósokkal. Neki már valószínűleg nem az első esküvőt kell megszerveznie! Arra gondoltam, hogy lesz ez az esküvőnap rendezvény a Gundelben, pénzbe nem kerül, elmegyünk a párommal. Ahogy a programot olvastam az oldalukon, hátha választ kapok arra, hogy mi a jobb megoldás.

  Üdv, Livi

   

  előzmény:
  Torolt_felhasznalo_987293 (1)
  2009-04-17  06:51
1 2 3