Szponzorált hirdetések

Játék

Játék

Játssz velünk!

Találd meg te is kedvencedet játékaink között!

Fórum - "A mi helyünk"

Keresés a fórumban
Lombik Bébik - Tapolca
«
Nyitó hozzászólás
2009-04-13 12:361.
Sziasztok! Májusban kezdjük a lombikot Tapolcán. Olyanokat várunk ide, akik már jártak ott, éppen oda járnak, vagy esetleg tervezik a dolgot. Együtt könnyebb! Segítsünk egymásnak!
  1. 2009-04-13 13:392.

Szia!

Gondolom sok pozitív tapasztalatot hallasz majd róluk, azért én leírom a mi negatív élményünket is velük. 

Nekünk a rutinvizsgálatuk is nagyon tapintatlannak tünt, de mikor ennek eredményével belevittek volna rögtön a lombikba, akkor kértük legyenek kedvesek adják ki a leleteinket (erre jogod van, hogy megkapd) nem adták ki. Intézményt váltottunk, majd egy hsg vizsgálat során kiderült (amit Tapolcán nem csináltak meg), hogy petevezető elzáródásom van. Ezt később laparascoposan orvosolták, rá egy hónapra terhes lettem. Azóta már második gyermekünk is megfogant - spontán - és meg is született épen -egészségesen. Szóval én összeteszem a két kezem, hogy  eljöttünk onnan és nem mentünk bele egy költséges és megterhelő hormonkezelésbe feleslegesen.

Kívánom, hogy ti szerencsésebbek legyetek velük. 

Mihamarabbi babázást kívánok!!!!

előzmény:
    SophieLiLu (1)
    2009-04-13  12:36
  2. 2009-04-18 17:253.

Szia v@hur!

Nagyon sajnálom, hogy akkor Nektek így alakult, nem lehetett könnyű, de GRATULA a határozottsághoz meg a két babához!

Nálunk a párom "katonáival" van baj, velem - úgy tűnik - nincsen. Az ő doktora küldött minket Tapolcára, ami állítólag már Kaáli intézethez tartozik, és ha jól tudom bővítették a keretüket, úgyhogy várni sem kell annyit. Persze ez nem tudom mit változtat a "minőségen".

Aztán majd kiderül. Persze aggódom egy kicsit a petestimuláció - vagy mi a szösz - miatt, de ha csak így lehet, akkor ezt kell tennünk...

előzmény:
    v@hur (2)
    2009-04-13  13:39
  3. Torolt_felhasznalo_770932
    2009-04-19 15:044.

Szia!

Honnan jártál ,úgy értem milyen messziről Tapolcára és hová mentél utána?

Megérte váltani az esetleges távolság miatt?A leleteiddel mi lett? Gondolom a tájékoztataással sem voltál megelégedve náluk?! Még egy kérdés a végére ,melyik dokinál voltál Tapolcán?

Köszi a válaszokat.

előzmény:
    v@hur (2)
    2009-04-13  13:39
  4. 2009-04-21 14:355.
    Te is oda jársz/jártál?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_146901 (4)
    2009-04-19  15:04
  5. 2009-04-21 14:496.

Szia!

Mi Tapolcára jártunk, és nagyon meg voltunk/vagyunk velük elégedve. Minden profin működött és mindenki nagyon kedves volt velünk.  

Egyébként van az intézetnek saját oldala: www.pri.hu, nézz be, ha gondolod a fórumra.

előzmény:
    SophieLiLu (1)
    2009-04-13  12:36
  6. 2009-04-21 21:187.

Köszi, nagyon kedves vagy, megtettem!

Nagyon jó azt olvasni, hogy mindenki babásodik, egészen megnyugodtam.

Mi - előzetes számításaim szerint - május 20. körül megyünk első vizsgálatra... Ha nem számolom el magam, akkor mehettünk volna most csütörtökön, de a sors így akarta...

Mit csinálnak elsőre? Mit jelent az, hogy "kenetvétel" meg "spermateszt" vagy mi a szösz (telefonon mondták)?! Az utóbbi már volt, de kíváncsi vagyok, mit tesznek velünk...

előzmény:
    Szezso (6)
    2009-04-21  14:49
  7. 2009-04-22 10:498.

Szia!

Nem tudom, jól értelmezem-e, de ezek szerint most mentek legelőször Tapolcára?

Első alkalommal (ami kb. a ciklus 21.napja) lesz vérvétel mindkettőtöknek (ha jól emlékszem), a férjednek mintaadás spermiogrammhoz és bacitenyésztéshez, neked ultahang és nőgyógyászati vizsgálat és kenetvétel cytológiához, gomba és bacitenyésztéshez. Ja, és manuális emlővizsgálat.

Az első alkalommal regisztrálnak Benneteket, vagyis kikérdeznek ciklusról, első mensesről, műtétek, előzmények stb. A párodat is kikérdezik.

A második alkalommal (ciklus 3.napja körül) Neked még 1 vérvétel, párodnak 2. minta adás. Ha 1,5-2 óra útra laktok az intézettől, akkor lehet vinni is a mintát otthonról, ehhez az első alkalommal kérjetek gyűjtőedényt.

A harmadik alkalom az összesítés, a párodnak az andrológussal, aki meg is vizsgálja manuálisan, neked a nőgyógyásszal. Megnézik az összes leleteiteket, és elmondják, hogyan tovább.

Ha nem volt még petevezető átjárhatóságid, akkor azt a régi dokiddal próbáld megbeszélni, hogy csinálja meg, mert Tapolcán azt nem csinálnak, viszont kell az eredménye.

Minden leletet, zárójelentést vigyetek magatokkal.

Remélem erre voltál kíváncsi

előzmény:
    SophieLiLu (7)
    2009-04-21  21:18
  8. 2009-04-23 08:419.

Hálás köszönet!!!

Igen, ezeket nem tudtam.

De már izgatott vagyok, ahogy közeledik az időpont, úgy nő bennem a feszültség. Közel két év sikertelen próbálkozás után már nem nagyon hiszek semmiben...

Igaz, hogy tudjuk, hogy "Apa katonáival" van baj, de azért izgalmas az is, hogy velem tényleg minden rendben van-e?!

Nagy szerencse, hogy létezik ez a lombik dolog...

Gondolom Neked is lombik babód van. Elmeséled röviden a történetetek? Kíváncsi lennék...

előzmény:
    Szezso (8)
    2009-04-22  10:49
  9. 2009-04-23 08:5410.

Szia!

Mi is oda járunk. Május végén készülünk a második lombikra. Az első beültetés is sikeres volt, csak sajnos a 8. héten elhalt a baba. Ezért aztán most nem kicsit parázok. A stimulációval és a beültetéssel nincsen gond, csak a továbbiaktól félek.

Egyébként arra készülj fel, hogy nem mennek valami gyorsan az események. Mi tavaly áprilisban voltunk először. Végig csináltattak velünk 3 inszemet (teljesen feleslegesen a spermaszám miatt), aztán kikönyörögtem a lombikot, ami idén januárban volt. A várólista óriási, a januári időpontot augusztusban kaptam. Bár most biztos valami engedményt kaptak, mert október helyett előre kerültünk májusra.

Kérdezz nyugodtan, ha tudok válaszolok!

előzmény:
    SophieLiLu (9)
    2009-04-23  08:41
  10. 2009-04-23 10:1311.

Szia lini!

Igen, tudom, hogy elég sokat kell várni, bár most az egyik ismerősömnek azt mondták, hogy valami keretbővítés  - vagy mi a szösz - volt, így aztán rövidült a lista...

A spermaszám nálunk 7 millió/ml, a nődokim azt mondta, hogy ez lombik, mert 10 millióig próbálkoznak az inszemmel. Ez tényleg így van?

Sajnálom az első sikertelenséget, rossz lehetett, nekem is említette a nődokim, hogy ezzel jár a lombik, de az örvendetes hír, hogy nem október, hanem május!!!

Úgy gondolom, hogy az inszemes és lombikos szülők igazán tudják, mi az a küzdelem, kitartás és hit. Le a kalappal előttük!!!

Csak legyen erőnk végigcsinálni...

előzmény:
    lini8007 (10)
    2009-04-23  08:54
  11. 2009-04-23 10:1612.

Igen, lombik babóm fog születni szeptemberben.

Mi tavaly májusban mentünk először Tapolcára, akkor még fél év volt a várólista, így októberre írtak be minket lombikra.

Minden eredményünk tökéletes volt, de mivel már túlvoltunk 6 inszemináción (máshol csinálták), nem volt más hátra, mint a lombik.

Az októberi beültetés nem sikerült, de maradt 5 fagyasztott embriónk. Őket decemberben olvasztották ki, és 3-at ültettek vissza.

Belőlük tapadt meg egy

Több, mint 3 évig vártunk rá, úgy hogy nem volt semmi bajunk, azóta sem tudjuk, mi volt az ok, amiért lombik kellett.

Pedig még egy műtétet (laparoszkópia+hiszteroszkópia) is bevállaltam 2 év után, hátha valami rejtett bajom van (pl.endometriózis), de ott is tökéletes volt minden.

De ez most már mindegy is

előzmény:
    SophieLiLu (9)
    2009-04-23  08:41
  12. 2009-04-23 10:2013.

Lini: Eltörölték az egy hónapban végezhető beültetések számára vonatkozó korlátozást.

Így gyakorlatilag megszűnt a várólista, két lombik közt csak a törvény által előírt 3 hónapot kell kivárni.

SophieLiu: én inszemnél 5 milliós határról tudok. De majd az ottani eredmények alapján fogják eldönteni mi legyen.

Azért pár inszemet meg lehet próbálni, ha van rá remény, mégiscsak kisebb megterhelés - anyagilag és a szervezetednek is-, mint egy lombik.

előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)

13. 2009-04-23 12:5014.

Győrben hallottam a keret eltörléséről, ezért reményedetem, hogy itt is így lesz. Azért rendesen meglepődtem mikor telefonáltak, hogy előbb mehetünk.

Az 5 milliós számról annyit, hogy velünk úgy csináltattak 3 inszemet, hogy egyszer 300 ezer, egyszer 1 millió és egyszer egy db mozgó sperma sem volt, de azért még 3-at végigcsináltattak volna.

előzmény:
    Szezso (13)
    2009-04-23  10:20
  14. 2009-04-23 13:3315.

Sztem én is jobban örülök majd az inszemnek, de azért nem csodálom, hogy kiakadtál. Nem is értem, hogyha nincs mozgó sperma minek erőltették? Vagy azt hitték hogy majd ott és akkor éppen úszobajnoknak hiszik magukat a kis huncutok?!

Értem én, hogy vannak "csodák", de azért na...

DE MAJD MOST A LOMBIKBAN!!! HAJRÁ LINIÉK!!!!

előzmény:
    lini8007 (14)
    2009-04-23  12:50
  15. 2009-04-23 14:4216.

Lini: Az 5 millió az itteni kórházban volt a határ, ahol nekünk is csinálták az inszemeket.

Ezt az egyet nem értettem Tapolcán, hogy miért erőltetik azoknál az inszemet, akiknél rossz a spermakép.

előzmény:
    lini8007 (14)
    2009-04-23  12:50
  16. 2009-05-13 09:1017.

Naaaa, mizu lini?

Szezso? 

Jól vagytok?

Mi 20-án megyünk, már nagyon izgatott vagyok!!!

Úgy tudom 1 millió a határ az inszemre.

Jajj, de kit érdekel, majd megmondják!!!!

Puszi

Sophie

előzmény:

17. 2009-05-13 13:5418.

Jó, hogy jelentkeztél! Szorítok 20.-án és utána is a pozitív eredményhez!Ha nekünk 300 ezerrel megcsinálták, akkor nem igen van alsó határ, fő, hogy legyen valamennyi.

Én tegnap kezdtem a szurikat, talán 19.-én vagy 20.-án megyek Tapolcára és utána jön a másik szuri.

előzmény:
    SophieLiLu (17)
    2009-05-13  09:10
  18. 2009-05-22 10:0619.

na, mi volt?

velünk minden oké, nagyon szép a hely, meg kedvesek is...

majd a mensim 3-7 napján kell mennem még 1szer, aztán június 29-én lesz eredményhirdetés...

s Te? hogy vagy?

előzmény:
    lini8007 (18)
    2009-05-13  13:54
  19. 2009-05-22 12:3420.

Szia!

Én ma voltam, vasárnap kezdem a 2. fajta szurit, majd meglátod, ha idáig juttok és végre nem kellett sokat várni sem. 

Sokan voltak mikor ott jártatok?

előzmény:
    SophieLiLu (19)
    2009-05-22  10:06
  20. 2009-06-01 09:3521.

Hát, nem voltak kevesen, de úgy láttam nagyon szervezetten csinálják.

Minket fél tízre hívtak, de fél tizenegykor kerültünk csak sorra, amiért sűrű elnézést kértek, ami nagyon meglepett...

Közben megjött a mensim a 25. napon, így már voltam a 2. vérvételen. Az összesítés nem 29-én lesz, hanem július 1-én, mert 29-én nincs a Csongrády. Az még éppen egy hónap...

Hogy bírod a szurikat?! Én egyenlőre abban sem vagyok biztos, hogy be tudom majd magamnak adni...

Persze ha, kell, hát kell!!!!

Puszi

Sophie

előzmény:
    lini8007 (20)
    2009-05-22  12:34
  21. 2009-06-01 12:1922.

A szuri nem gáz, nekem a férjem adja. Már egész profi. Bár a nagy számok törvénye alapján van, mikor eltalál egy-egy eret, és most már tiszta kék-zöld vagyok.

Július 1 mindjárt itt van, reméle csupa jó hírt kaptook majd.

Nekünk pénteken lesz a leszívás, hétfőn a baültetés. Kérek egy kis szorítást.

előzmény:
    SophieLiLu (21)
    2009-06-01  09:35
  22. 2009-06-02 22:0123.

SZORÍÍÍÍÍÍÍTÁÁÁÁÁÁÁÁS

ÉS MÉG EGY KIS

ŐR

előzmény:
    lini8007 (22)
    2009-06-01  12:19
  23. 2009-06-03 19:3824.

sziasztok lányok!

Én is most szeretném elkezdeni a Tapolcára való járást, mivel Győr és Tapolca is kb.ugyanolyan messze van, nekem az első beszélgetés után Tapolca jobban "tetszett".

Bemutatkoztam, és a beszélgetés alatt végig a keresztnevemen szólítottak, tényleg jó volt, és kedvesek voltak.

Nekem pozitívumnak tűnt, hogy nem öt vagy ötven helyről kell összehalászni a vizsgálatokat, hanem kettőnkét egy helyen és egy időben megcsinálják, továbbá itt nem kértek közjegyzővel hitelesített élettársi nyilatkozatot.

Azt mondták, ha megjött, akkor hívjam őket, hát ennyire még nem vártam, hogy megjöjjön!

Olvasom, hogy hamarosan leszívás lesz Lini, és beültetés, nagyon drukkolok!!! Biztos minden jól fog mennyi!

Ti is drukkoljatok, hogy minél előbb pirosodjak be, mert már jó lenne tudni az időpontot, hogy mikor mehetünk már.

pusz Nektek

ui.: Jó, hogy van ez a fórum a gyagya párom, éppen az akváriuma előtt ül, és nézi a két vadonatúj gőtéjét, nem úgy tűnik, hogy egyhamar mást is fog csinálni!

előzmény:

24. 2009-06-06 14:0025.

Sziasztok!

Naaaaaaa, Lini, hogy vagy(tok)?

Üdv, sziporka! Tudom, mennyire nehéz ilyenkor kivárni azt a fránya nem várt mensit.... Na és persze csak hülyeségeket tudnék írni "bíztatásnak", úgyhogy csak annyi: TÜRELEM!!!

Puszi Neketek:

Sophie

előzmény:

25. 2009-06-06 14:5426.

Sziasztok!

Túl vagyok rajta. 22 db petesejtet szívtak le, abből 15 kezdett el soztódni. Hétfőn megyünk értük.3 babácskát kérünk vissza.

előzmény:
    SophieLiLu (25)
    2009-06-06  14:00