Kedves Fórumozók!

A következő napokban némi ráncfelvarráson esik át az NLCafé, célunk a mostaninál könnyebben kezelhető felhasználói felület. Megeshet, hogy egyes funkciók átmenetileg nem érhetőek el, türelmeteket kérjük! A fórumon böngészni, hozzászólni, topicot nyitni természetesen továbbra is tudtok. Jó böngészést!

Olcsó vacsorák

kivi39
Létrehozva: 2009. március 12. 15:11

Sziasztok! Tudom, hogy van már hasonló topic, de annyira sok a hsz, hogy nem lehet már követni. Gondolom, mostanában nem én vagyok az egyetlen háziasszony, akinek gondot okoz, hogy hogyan lehet az üres tésztát ízletesen tálalni a családnak. Ezért kérem, hogy olyan - elsősorban vacsorára való - főtt ételek receptjét gyüjtsük itt össze, amelyek laktatóak és nem drágák. Nálunk pl. majdnem minden nap kell főzni, mert sem a férjem, sem a fiam nem eszik napközben meleg ételt.

 

Mostanában felfedeztem újra a krumplit. Lapcsánkának (az egyik topicból kaptam az ötletet, turmix géppel nagyon hamar össze lehet aprítani!) fokhagymás tejföllel, vagy egészben főzve teföllel elkevert fűszeres túróval töltve nagyon finom, nem olyan drága és laktató. Mi nagyon levesesek vagyunk, tegnap lebbencs levest főztem, ez önmagában is elég volt.

61 hozzászólás
  1. Torolt_felhasznalo_657261
    Torolt_felhasznalo_657261
    2009. március 14. 17:3161.

    Ki próbáltam a harmonet.hu l8276-os receptet, nagyon finom és laktató egytál étel.Árban is elfogatható,persze nem kell grammra kiszámolni a hozz á valókat /lángolt kolbász/

    A fokhagymás csirkemájhoz hasonlót én készitettem már.Olajban a fokhagymát, zöldpaprikát átsütöm majd beleteszem a májat és füszerezem.Ma vettem  csirkemájat már rég főztem.

    előzmény:
    kivi39 (49)
    2009-03-13  13:37
  2. Torolt_felhasznalo_560061
    Torolt_felhasznalo_560061
    2009. március 14. 17:0860.

    Köszönöm a válaszokat!

     

     

  3. 2009. március 14. 14:3459.
    Majonéz: 1756-ban, miközben a franciák Richelieu bíboros vezetésével Minorca szigetén Port Mahont ostromolták, szakácsa ezalatt tojássárgájához olívaolajat, tárkonyt és néhány csepp borecetet téve egy új mártást alkotott. A győzelem örömére "mahonnaise"-nek nevezte el a bíboros.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_560061 (55)
    2009-03-14  13:15
  4. Torolt_felhasznalo_967235
    Torolt_felhasznalo_967235
    2009. március 14. 14:3158.
    Levesnek gyorsan kész van a paradicsomleves is, készülhet paradicsomléből vagy egy kis doboz paradicsompüréből. Rántást készítünk, felengedjük vízzel, paradicsommal. Babérlevelet, kis majorannát, ételízesítőt, cukrot, petrezselymet teszünk hozzá, ha felforrt főzhetünk bele tésztát, galuskát. Üveges lecsóból is gyorsan készíthetünk vacsorát: felforraljuk, ételízesítőt, cukrot, esetleg fűszereket adunk hozzá, a végén mehet bele virsli karikázva. Tálalhatjuk rizzsel, tésztával, tarhonyával.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_967235 (57)
    2009-03-14  14:25
  5. Torolt_felhasznalo_967235
    Torolt_felhasznalo_967235
    2009. március 14. 14:2557.
    Sziasztok!Én is minden nap igyekszem gyors, olcsó ételt készíteni.Az egyik leggyorsabb konzerv zöldbabból, vagy zöldborsóból főzeléket készíteni. Olajból, lisztből rántást készítünk, a konzerv levével felöntjük, majd belekeverjük magát a zöldséget. Pici ételízesítő, só, bors ízlés szerint, egyet rottyan és kész is van. A másik kedvencem a zöldséges virslis tészta. Kb. 20 dkg fagyasztott mexikói zöldséget, vagy ki milyet szeret megfőzök ételízesítős vízben, annyiban, hogy ellepje, teszek hozzá fűszereket(só, bors, oregano, kakukkfű), majd 20-25 dkg felkarikázott virslit teszek hozzá, míg az gyorsan belefő, fél pohár tejfölt behabarok, és ezt hozzákeverem a zöldséges virslihez. Tésztával tálalom.
    előzmény:
    kivi39 (1)
    2009-03-12  15:11
  6. 2009. március 14. 14:2156.
    Szia!

     

    Én ugyan csak olvasgatni szoktam ezt a topicot, de ez engem is kíváncsivá tett. Ezt találtam:

     

    A majonéz Minorca szigetének fővárosából, Mahonból származik; neve a városra utaló francia nőnemű melléknév (eredetileg mahonnaise).

     

    :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_560061 (55)
    2009-03-14  13:15
  7. Torolt_felhasznalo_560061
    Torolt_felhasznalo_560061
    2009. március 14. 13:1555.

    Sziasztok:)

     

    Nem tudom, hol kérdezzem, de ti ilyenekkel foglalkoztok, hátha valaki tudja:)

     

    Miből ered a "majonéz" kifejezés?

    Ma ebéd közben ez volt a téma; elképesztő ötletek születtek, de egyik sem volt meggyőző. 

    Segítsetek, mert ahogy a családot ismerem, aludni sem fogok tudni ettől a "problémától".

  8. 2009. március 14. 12:2354.

     

    Carbonara spagetti 

     

    35-40 dkg fűstölt-főtt tarját apró kockákra darabolsz, megpiritod-izlés szerint sózod és borsozod + adsz hozzá fokhagyma krémet(szintén izlés szerint)-amikor majdnem kész van hozzáadsz még egy közepes üveg szeletelt félkész gombát-picit még piritod.

    2dl tejfölt, 2 dl tejszinnel, 2 evőkanál lisztel kikeversz-és ráöntöd a husira. Amikor felfort, összekeverem spagettivel-pici sajtot rá-és kész is egy fél óra alatt. Olcsó, gyors, és nagyon finom.

    előzmény:
    kivi39 (1)
    2009-03-12  15:11
  9. 2009. március 13. 22:1353.

    Köszi! Szoktam fokhagymásan csirkemájat is lesütni, friss salátával nagyon jó, vagy savanyúsággal, ha marad akkor úgy zsirjában el lehet tenni hidegen is nagyon finom, a kenyérre szeletelem és majonézt, lilahagymát szórok rá.

               Lassan olcsóbb lesz remélhetőleg a paradicsom, a jégsali összevágom kockára, szeletelek rá hagymát, dobok rá tonhalat vagy sült csirke darabokat pici balzsamecet és vagy majonéz, vagy joghurt kaprosan, fokhagymásan. Pirítóssal.

               Csukott szendvicset is lehet finomat csinálni, én összevágok amit találok a hűtőben fevágottat, paprika, paradicsom, sajt, hagyma kicsi kockára,ezt bele egy tálba friss petrezselyem só , bors,néha curryt is teszek bele mert imádom összekeverem, kenyér közé a tölteléket és már az illata is mennyei. Bármit össze lehet vágni ki mit szeret. De a sajt az fontos mert az tartja össze. Főtt tojás, gomba, sült csirkehusi tényleg fantázia kérdése.

    Még van rengeteg ötlet, majd írok, de ha vki vmit kipróbál azt szívesen venném ha leírná milyen volt? Puszi

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_657261 (50)
    2009-03-13  20:32
  10. 2009. március 13. 21:5352.
    Te hogy csinálod az almafelfújtat?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_468834 (34)
    2009-03-12  16:37
  11. 2009. március 13. 21:4851.
    Krokettet én is két féleképpen szoktam készíteni. Az egyik, ahogy te is írtad, krumplipüréből. Teszek hozzá tojást és lisztet, prézlibe forgatom és kisütöm. A másik, hogy úgy csinálom, mint a gombóc tésztát. Főtt krumplit áttörök és 1 tojással, liszttel összegyúrom. Így nekem könnyebb kisütni, a másik valahogy könnyebben kiszakad sütés közben. Fagyasztható is (nyersen, deszkára rakva szoktam, ha megfagyott, bezacskózom.). Lehet rakni bele apróra vágott sonkát, tojást, sajtot. Önmagában salátával, tea mellé is finomak.
    előzmény:
    mesezöld (45)
    2009-03-12  21:56
  12. Torolt_felhasznalo_657261
    Torolt_felhasznalo_657261
    2009. március 13. 20:3250.

    Sziasztok!

    Csak írjál minél több receptet.

    Nagyon jó ötlet volt a topik megnyitása.

    előzmény:
    larbia (48)
    2009-03-13  12:08
  13. 2009. március 13. 12:0848.

    Sziasztok!

     

       Én is bajban vagyok a legtöbbször, nekem is kell vmi más vacsi minden estére.  Könnyű körözöttet is lehet csinálni, én kockára vágott főtt tojással keverem el attól finom habos lesz az egész, nyáron jó sok friss zöldséget lehet mellé tálalni. Lehet zsírszegény hozzávalókkal készíteni annak aki fogyózik. Tonhalkrém, vagy szardíniakrém, akár tojáskrém is nagyon jó. Löncshúst lehet bekeverni fűszerekkel, és gombafejeket megtölteni vele jénaiban kisütni. Nagyon finom a héjábansült burgonya, én vajjal szeretem de lehet joghurttal, tejföllel, sajttal enni. Gyors, könnyű. Penne tésztából lehet egy nagyon gyors ételt összedobni. Olaj, beledobálni összetört fokhagymát, aki csípősen szereti Erős Pistát, konzerv hámozott paradicsom 2 db, összeforralni,sózni, és hát bazsalikomlevél természetesen. A főtt penne tésztát ebbe a szószba beleforgatjuk és kész is.(Penne Arrabiata) Még rengeteg jó receptem van, ha gondoljátok akkor írok!

    Puszi

    előzmény:
    kivi39 (1)
    2009-03-12  15:11
  14. 2009. március 13. 11:4347.
    Sztrapacska! Ismered? Ha nem akarok vacakolni a krumplireszeléssel, csinalok egyszerü nokkedlit (igy is finom!) lehet juhturoval, de lehet tehénturoval is késziteni. Paprikaskrumpli! Jöhet minden mennyiségben!
    előzmény:
    kivi39 (1)
    2009-03-12  15:11
  15. 2009. március 13. 08:4246.
    Természetesen megoszthatók. csak nem moderálnak ki a linkek miatt.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_468834 (44)
    2009-03-12  20:16
  16. 2009. március 12. 21:5645.
    Tegnapról maradt cukkíni és gomba, ezt kirántottam. Szintén tegnapról maradt még krumplipüré, de ezt már nem kívántuk. Támadt egy ötletem, öszsekevertem a maradék tojással és liszttel, belehengergettem még egy kis lisztbe és isteni krokett lett belőle! Előtte már próbáltam krokettet készíteni, de nem jött össze...úgy látszik a maradékból sikerült. A jó benne, hogy nem kellett semmit kidobnom
    előzmény:
    kivi39 (1)
    2009-03-12  15:11
  17. Torolt_felhasznalo_468834
    Torolt_felhasznalo_468834
    2009. március 12. 20:1644.
    Ezek titkos receptek vagy megoszthatók a közzel?
    előzmény:
    kivi39 (43)
    2009-03-12  20:04
  18. 2009. március 12. 20:0443.

    Nagyon jók a receptek, köszi! Lianna megkaptam a privit. Köszönöm. Azt hiszem, holnaptól próbálkozok.

     

    Remélem, nem szűnik meg ez a topic, mert szeretném, ha mások is ötletet kapnának finom és olcsó vacsorákra.

  19. Torolt_felhasznalo_150898
    Torolt_felhasznalo_150898
    2009. március 12. 17:5642.

    Sziasztok!

     

     

    Szójás fasírt paradicsomszószban 

     

    Lehet kapni szójás fasirtport - 200FT. Egy doboz elég 4 főre.

    1 - Egy tepsibe öntök paradicsomlevet - házit, vagy sürített paradicsomot felhigítok vízzel

    2 - A porból kis gombócokat csinálok

    3 - Berakom a gombósokat a paradicsomra.

    4 - Ha jól állunk, reszelek rá sajtot, de nélküle is jó.

    5 - Lefedem - nem párolog el a lé. 

    6 - Be a sütőbe. Max 20 perc és kész.

    Rízzsel nagyon finom. Megöntjük a szósszal. Nagyon finom.

     

    Nyamm

    előzmény:
    kivi39 (1)
    2009-03-12  15:11
  20. 2009. március 12. 17:4341.
    Csírásgaluska? Imeri valaki?Nokedli sűrűségű tésztába krumplit reszelni össze keverni jól /szerintem mehet bele kicsi fokhagyma,bors/ezt mint a galuskát szokás kiszaggatom és rá a megpirított hagymára.Tejföllel, simán isteni!! hmm kellene is csinálni valamelyik nap!!
  21. 2009. március 12. 17:3340.

    Svajci gerslileves (azaz graubündeni - ez egy nagyon szép alpesi kanton) nalunk ez nagy kedvenc! Csak sokat lehet belöle fözni és ez is minél többször melegitik, annal jobb...

     

    1 kisfej kaposzta laskara vagva

    3 közepes répa, kiskockara

    1- 1/2 Zeller, kiskockara

    1 nagy fej hagyma, kiskockara (vagy poréhagyma)

    darabka husos szalonna kiskockara

     

    2-3 gerezd fokhagyma aprora

    ezeket együtt egy kis olajon megfuttatjuk

     

     

    1 - 1 1/2 csészényi, jol megmosott gerslit hozzaadunk (én nem aztatom be), és felöntjük jo sok  vizzel (amenniyt felvesz, hogy leves allagu legyen. besürül!)

     

    beledobunk 1-2 babérlevelet + 1-2 szegfüszeget

     

    Izesitjuk husleveskockaval, borssal

     

    Lassan 1- 1 1/2 orat fözzük, amig a gersli megpuhul

    Ugy félidö utan beletenni egy doboz konzerv tarka, vagy fehérbabot. (ha elöfözött babbol csinalod, akkor azt ugy, hogy megpuhuljon a többivel).

     So, bors stb. Egy kis karikara vagott virsli nem rontja el! Lagykenyérrel, széplegénnyel ....Lehet enni napokig, ha nem unjatok meg (bar én soha nem unom!)
    előzmény:
    kivi39 (1)
    2009-03-12  15:11
  22. 2009. március 12. 17:2039.

    Szia!

    Küldtem neked privit, remélem átment!

     

    Lianna

    előzmény:
    kivi39 (1)
    2009-03-12  15:11
  23. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. március 12. 17:0938.

    Tepsis spagetti

     

    Hozzávalók:

    60 dkg. darált sertéshús
    50 dkg spagetti tészta
    20 dkg trapista sajt
    1 nagy doboz tejföl
    1 nagyfej hagyma
    2-3 gerezd fokhagyma,
    pirospaprika, oregáno
    3 dl paradicsomlé, só
    ételizesító
    őrölt bors, 1-2 ek. olaj

    Elkészítés:
    A hagymát, fokhagymát olajon megpirítjuk, majd pirospaprikát szórunk rá, és ráöntjük a darálthúst. Megfűzerezzük ételízesítővel, oregánoval és őröltborssal.
    Felengedjük a paradicsomlével és annyi vízzel, hogy épp ellepje a darálthúst.
    Nagy edénybe vizet teszünk felforrni, melybe sót és egy kis olajat öntünk. Ha forra vizünk, akkor beletesszük a spagetti tésztát, és átkeverjük.
    Ha megfőtt a tészta, a felét egy tepsi aljára elterítjük, erre rászedjük a darálthúsból készült alapot. A tészta másik felével befedjük, majd sütőbe tesszük. Egy kis sütés után kivesszük a tepsit, meglocsoljuk a tészta tetejét tejföllel, reszelt sajttal beborítjuk. Viszatesszük a sütőbe . Addig sütjük míg a sajt megpirul.
     

1 2 3

Legnépszerűbb cikkek