Keresés a fórumban

Sziasztok! Tudom, hogy van már hasonló topic, de annyira sok a hsz, hogy nem lehet már követni. Gondolom, mostanában nem én vagyok az egyetlen háziasszony, akinek gondot okoz, hogy hogyan lehet az üres tésztát ízletesen tálalni a családnak. Ezért kérem, hogy olyan - elsősorban vacsorára való - főtt ételek receptjét gyüjtsük itt össze, amelyek laktatóak és nem drágák. Nálunk pl. majdnem minden nap kell főzni, mert sem a férjem, sem a fiam nem eszik napközben meleg ételt.

 

Mostanában felfedeztem újra a krumplit. Lapcsánkának (az egyik topicból kaptam az ötletet, turmix géppel nagyon hamar össze lehet aprítani!) fokhagymás tejföllel, vagy egészben főzve teföllel elkevert fűszeres túróval töltve nagyon finom, nem olyan drága és laktató. Mi nagyon levesesek vagyunk, tegnap lebbencs levest főztem, ez önmagában is elég volt.

  1. Torolt_felhasznalo_657261
    Torolt_felhasznalo_657261
    2009-03-14 17:3161.

    Ki próbáltam a harmonet.hu l8276-os receptet, nagyon finom és laktató egytál étel.Árban is elfogatható,persze nem kell grammra kiszámolni a hozz á valókat /lángolt kolbász/

    A fokhagymás csirkemájhoz hasonlót én készitettem már.Olajban a fokhagymát, zöldpaprikát átsütöm majd beleteszem a májat és füszerezem.Ma vettem  csirkemájat már rég főztem.

    2009-03-13  13:37
    kivi39 (49)
    előzmény:
  2. Torolt_felhasznalo_560061
    Torolt_felhasznalo_560061
    2009-03-14 17:0860.

    Köszönöm a válaszokat!

     

     

  3. 2009-03-14 14:3459.
    Majonéz: 1756-ban, miközben a franciák Richelieu bíboros vezetésével Minorca szigetén Port Mahont ostromolták, szakácsa ezalatt tojássárgájához olívaolajat, tárkonyt és néhány csepp borecetet téve egy új mártást alkotott. A győzelem örömére "mahonnaise"-nek nevezte el a bíboros.
    2009-03-14  13:15
    Torolt_felhasznalo_560061 (55)
    előzmény:
  4. Torolt_felhasznalo_967235
    Torolt_felhasznalo_967235
    2009-03-14 14:3158.
    Levesnek gyorsan kész van a paradicsomleves is, készülhet paradicsomléből vagy egy kis doboz paradicsompüréből. Rántást készítünk, felengedjük vízzel, paradicsommal. Babérlevelet, kis majorannát, ételízesítőt, cukrot, petrezselymet teszünk hozzá, ha felforrt főzhetünk bele tésztát, galuskát. Üveges lecsóból is gyorsan készíthetünk vacsorát: felforraljuk, ételízesítőt, cukrot, esetleg fűszereket adunk hozzá, a végén mehet bele virsli karikázva. Tálalhatjuk rizzsel, tésztával, tarhonyával.
    2009-03-14  14:25
    Torolt_felhasznalo_967235 (57)
    előzmény:
  5. Torolt_felhasznalo_967235
    Torolt_felhasznalo_967235
    2009-03-14 14:2557.
    Sziasztok!Én is minden nap igyekszem gyors, olcsó ételt készíteni.Az egyik leggyorsabb konzerv zöldbabból, vagy zöldborsóból főzeléket készíteni. Olajból, lisztből rántást készítünk, a konzerv levével felöntjük, majd belekeverjük magát a zöldséget. Pici ételízesítő, só, bors ízlés szerint, egyet rottyan és kész is van. A másik kedvencem a zöldséges virslis tészta. Kb. 20 dkg fagyasztott mexikói zöldséget, vagy ki milyet szeret megfőzök ételízesítős vízben, annyiban, hogy ellepje, teszek hozzá fűszereket(só, bors, oregano, kakukkfű), majd 20-25 dkg felkarikázott virslit teszek hozzá, míg az gyorsan belefő, fél pohár tejfölt behabarok, és ezt hozzákeverem a zöldséges virslihez. Tésztával tálalom.
    2009-03-12  15:11
    kivi39 (1)
    előzmény:
  6. 2009-03-14 14:2156.
    Szia!

     

    Én ugyan csak olvasgatni szoktam ezt a topicot, de ez engem is kíváncsivá tett. Ezt találtam:

     

    A majonéz Minorca szigetének fővárosából, Mahonból származik; neve a városra utaló francia nőnemű melléknév (eredetileg mahonnaise).

     

    :)
    2009-03-14  13:15
    Torolt_felhasznalo_560061 (55)
    előzmény:
  7. Torolt_felhasznalo_560061
    Torolt_felhasznalo_560061
    2009-03-14 13:1555.

    Sziasztok:)

     

    Nem tudom, hol kérdezzem, de ti ilyenekkel foglalkoztok, hátha valaki tudja:)

     

    Miből ered a "majonéz" kifejezés?

    Ma ebéd közben ez volt a téma; elképesztő ötletek születtek, de egyik sem volt meggyőző. 

    Segítsetek, mert ahogy a családot ismerem, aludni sem fogok tudni ettől a "problémától".

  8. 2009-03-14 12:2354.

     

    Carbonara spagetti 

     

    35-40 dkg fűstölt-főtt tarját apró kockákra darabolsz, megpiritod-izlés szerint sózod és borsozod + adsz hozzá fokhagyma krémet(szintén izlés szerint)-amikor majdnem kész van hozzáadsz még egy közepes üveg szeletelt félkész gombát-picit még piritod.

    2dl tejfölt, 2 dl tejszinnel, 2 evőkanál lisztel kikeversz-és ráöntöd a husira. Amikor felfort, összekeverem spagettivel-pici sajtot rá-és kész is egy fél óra alatt. Olcsó, gyors, és nagyon finom.

    2009-03-12  15:11
    kivi39 (1)
    előzmény:
  9. 2009-03-13 22:1353.

    Köszi! Szoktam fokhagymásan csirkemájat is lesütni, friss salátával nagyon jó, vagy savanyúsággal, ha marad akkor úgy zsirjában el lehet tenni hidegen is nagyon finom, a kenyérre szeletelem és majonézt, lilahagymát szórok rá.

               Lassan olcsóbb lesz remélhetőleg a paradicsom, a jégsali összevágom kockára, szeletelek rá hagymát, dobok rá tonhalat vagy sült csirke darabokat pici balzsamecet és vagy majonéz, vagy joghurt kaprosan, fokhagymásan. Pirítóssal.

               Csukott szendvicset is lehet finomat csinálni, én összevágok amit találok a hűtőben fevágottat, paprika, paradicsom, sajt, hagyma kicsi kockára,ezt bele egy tálba friss petrezselyem só , bors,néha curryt is teszek bele mert imádom összekeverem, kenyér közé a tölteléket és már az illata is mennyei. Bármit össze lehet vágni ki mit szeret. De a sajt az fontos mert az tartja össze. Főtt tojás, gomba, sült csirkehusi tényleg fantázia kérdése.

    Még van rengeteg ötlet, majd írok, de ha vki vmit kipróbál azt szívesen venném ha leírná milyen volt? Puszi

    2009-03-13  20:32
    Torolt_felhasznalo_657261 (50)
    előzmény:
  10. 2009-03-13 21:5352.
    Te hogy csinálod az almafelfújtat?
    2009-03-12  16:37
    Torolt_felhasznalo_468834 (34)
    előzmény:
  11. 2009-03-13 21:4851.
    Krokettet én is két féleképpen szoktam készíteni. Az egyik, ahogy te is írtad, krumplipüréből. Teszek hozzá tojást és lisztet, prézlibe forgatom és kisütöm. A másik, hogy úgy csinálom, mint a gombóc tésztát. Főtt krumplit áttörök és 1 tojással, liszttel összegyúrom. Így nekem könnyebb kisütni, a másik valahogy könnyebben kiszakad sütés közben. Fagyasztható is (nyersen, deszkára rakva szoktam, ha megfagyott, bezacskózom.). Lehet rakni bele apróra vágott sonkát, tojást, sajtot. Önmagában salátával, tea mellé is finomak.
    2009-03-12  21:56
    mesezöld (45)
    előzmény:
  12. Torolt_felhasznalo_657261
    Torolt_felhasznalo_657261
    2009-03-13 20:3250.

    Sziasztok!

    Csak írjál minél több receptet.

    Nagyon jó ötlet volt a topik megnyitása.

    2009-03-13  12:08
    larbia (48)
    előzmény:
  13. 2009-03-13 12:0848.

    Sziasztok!

     

       Én is bajban vagyok a legtöbbször, nekem is kell vmi más vacsi minden estére.  Könnyű körözöttet is lehet csinálni, én kockára vágott főtt tojással keverem el attól finom habos lesz az egész, nyáron jó sok friss zöldséget lehet mellé tálalni. Lehet zsírszegény hozzávalókkal készíteni annak aki fogyózik. Tonhalkrém, vagy szardíniakrém, akár tojáskrém is nagyon jó. Löncshúst lehet bekeverni fűszerekkel, és gombafejeket megtölteni vele jénaiban kisütni. Nagyon finom a héjábansült burgonya, én vajjal szeretem de lehet joghurttal, tejföllel, sajttal enni. Gyors, könnyű. Penne tésztából lehet egy nagyon gyors ételt összedobni. Olaj, beledobálni összetört fokhagymát, aki csípősen szereti Erős Pistát, konzerv hámozott paradicsom 2 db, összeforralni,sózni, és hát bazsalikomlevél természetesen. A főtt penne tésztát ebbe a szószba beleforgatjuk és kész is.(Penne Arrabiata) Még rengeteg jó receptem van, ha gondoljátok akkor írok!

    Puszi

    2009-03-12  15:11
    kivi39 (1)
    előzmény:
  14. 2009-03-13 11:4347.
    Sztrapacska! Ismered? Ha nem akarok vacakolni a krumplireszeléssel, csinalok egyszerü nokkedlit (igy is finom!) lehet juhturoval, de lehet tehénturoval is késziteni. Paprikaskrumpli! Jöhet minden mennyiségben!
    2009-03-12  15:11
    kivi39 (1)
    előzmény:
  15. 2009-03-13 08:4246.
    Természetesen megoszthatók. csak nem moderálnak ki a linkek miatt.
    2009-03-12  20:16
    Torolt_felhasznalo_468834 (44)
    előzmény:
  16. 2009-03-12 21:5645.
    Tegnapról maradt cukkíni és gomba, ezt kirántottam. Szintén tegnapról maradt még krumplipüré, de ezt már nem kívántuk. Támadt egy ötletem, öszsekevertem a maradék tojással és liszttel, belehengergettem még egy kis lisztbe és isteni krokett lett belőle! Előtte már próbáltam krokettet készíteni, de nem jött össze...úgy látszik a maradékból sikerült. A jó benne, hogy nem kellett semmit kidobnom
    2009-03-12  15:11
    kivi39 (1)
    előzmény:
  17. Torolt_felhasznalo_468834
    Torolt_felhasznalo_468834
    2009-03-12 20:1644.
    Ezek titkos receptek vagy megoszthatók a közzel?
    2009-03-12  20:04
    kivi39 (43)
    előzmény:
  18. 2009-03-12 20:0443.

    Nagyon jók a receptek, köszi! Lianna megkaptam a privit. Köszönöm. Azt hiszem, holnaptól próbálkozok.

     

    Remélem, nem szűnik meg ez a topic, mert szeretném, ha mások is ötletet kapnának finom és olcsó vacsorákra.

  19. Torolt_felhasznalo_150898
    Torolt_felhasznalo_150898
    2009-03-12 17:5642.

    Sziasztok!

     

     

    Szójás fasírt paradicsomszószban 

     

    Lehet kapni szójás fasirtport - 200FT. Egy doboz elég 4 főre.

    1 - Egy tepsibe öntök paradicsomlevet - házit, vagy sürített paradicsomot felhigítok vízzel

    2 - A porból kis gombócokat csinálok

    3 - Berakom a gombósokat a paradicsomra.

    4 - Ha jól állunk, reszelek rá sajtot, de nélküle is jó.

    5 - Lefedem - nem párolog el a lé. 

    6 - Be a sütőbe. Max 20 perc és kész.

    Rízzsel nagyon finom. Megöntjük a szósszal. Nagyon finom.

     

    Nyamm

    2009-03-12  15:11
    kivi39 (1)
    előzmény:
  20. 2009-03-12 17:4341.
    Csírásgaluska? Imeri valaki?Nokedli sűrűségű tésztába krumplit reszelni össze keverni jól /szerintem mehet bele kicsi fokhagyma,bors/ezt mint a galuskát szokás kiszaggatom és rá a megpirított hagymára.Tejföllel, simán isteni!! hmm kellene is csinálni valamelyik nap!!
  21. 2009-03-12 17:3340.

    Svajci gerslileves (azaz graubündeni - ez egy nagyon szép alpesi kanton) nalunk ez nagy kedvenc! Csak sokat lehet belöle fözni és ez is minél többször melegitik, annal jobb...

     

    1 kisfej kaposzta laskara vagva

    3 közepes répa, kiskockara

    1- 1/2 Zeller, kiskockara

    1 nagy fej hagyma, kiskockara (vagy poréhagyma)

    darabka husos szalonna kiskockara

     

    2-3 gerezd fokhagyma aprora

    ezeket együtt egy kis olajon megfuttatjuk

     

     

    1 - 1 1/2 csészényi, jol megmosott gerslit hozzaadunk (én nem aztatom be), és felöntjük jo sok  vizzel (amenniyt felvesz, hogy leves allagu legyen. besürül!)

     

    beledobunk 1-2 babérlevelet + 1-2 szegfüszeget

     

    Izesitjuk husleveskockaval, borssal

     

    Lassan 1- 1 1/2 orat fözzük, amig a gersli megpuhul

    Ugy félidö utan beletenni egy doboz konzerv tarka, vagy fehérbabot. (ha elöfözött babbol csinalod, akkor azt ugy, hogy megpuhuljon a többivel).

     So, bors stb. Egy kis karikara vagott virsli nem rontja el! Lagykenyérrel, széplegénnyel ....Lehet enni napokig, ha nem unjatok meg (bar én soha nem unom!)
    2009-03-12  15:11
    kivi39 (1)
    előzmény:
  22. 2009-03-12 17:2039.

    Szia!

    Küldtem neked privit, remélem átment!

     

    Lianna

    2009-03-12  15:11
    kivi39 (1)
    előzmény:
  23. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009-03-12 17:0938.

    Tepsis spagetti

     

    Hozzávalók:

    60 dkg. darált sertéshús
    50 dkg spagetti tészta
    20 dkg trapista sajt
    1 nagy doboz tejföl
    1 nagyfej hagyma
    2-3 gerezd fokhagyma,
    pirospaprika, oregáno
    3 dl paradicsomlé, só
    ételizesító
    őrölt bors, 1-2 ek. olaj

    Elkészítés:
    A hagymát, fokhagymát olajon megpirítjuk, majd pirospaprikát szórunk rá, és ráöntjük a darálthúst. Megfűzerezzük ételízesítővel, oregánoval és őröltborssal.
    Felengedjük a paradicsomlével és annyi vízzel, hogy épp ellepje a darálthúst.
    Nagy edénybe vizet teszünk felforrni, melybe sót és egy kis olajat öntünk. Ha forra vizünk, akkor beletesszük a spagetti tésztát, és átkeverjük.
    Ha megfőtt a tészta, a felét egy tepsi aljára elterítjük, erre rászedjük a darálthúsból készült alapot. A tészta másik felével befedjük, majd sütőbe tesszük. Egy kis sütés után kivesszük a tepsit, meglocsoljuk a tészta tetejét tejföllel, reszelt sajttal beborítjuk. Viszatesszük a sütőbe . Addig sütjük míg a sajt megpirul.
     

  24. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009-03-12 17:0837.

    Gyors vacsora recept tésztás

    Hozzávalók:
    25 dkg fodros kockatészta
    10 dkg gépsonka
    1 doboz csemege konzerv kukorica
    1 pohár tejföl
    10 dkg sajt reszelve
    2 evőkanál vaj
    delikát(esetleg valami finom fűszerkeverék)

    Elkészítés:
    A sajtot durva reszelőn lereszelem.
    A tésztát sós, forrásban lévő vízbe dobom. A sonkát kockára vágom, a melegített vajon elkezdem párolni. Hozzáteszem a kukoricát, fűszerezem a delikáttal vagy a fűszerkeverékkel. Ráöntöm a tejfölt, és jól összemelegítem. A tésztát leszűröm, összekeverem a kukoricás-sonkás keverékkel,megszórom bőven sajttal,és forrón tálalom.

     

     Tepsis túrós tészta./A stiriaihoz hasonló/

     

    Hozzávalók:
    50dkg nagykocka-tészta,
    40dkg túró,
    4dl tejföl,
    2 tojás,
    10dkg bacon szalonna,
    só,
    2ek. olaj

    Elkészítés:
    A tésztát szokásos módon megfőzzük.
    A túrót összekeverjük 3 dl tejföllel, tojással és kevés sóval,majd a tésztához adjuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk és belerakjuk a túrós tésztát. Ráöntjük a maradék tejföl és a tetejére a csíkokra vágott szalonnát.
    Forró sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

    2009-03-12  15:11
    kivi39 (1)
    előzmény:
  25. 2009-03-12 16:4736.

    Szia!

    Sajtos-tejfölös-kechupos tészta, egy kis fokhagymával? Én nagyon szeretem :) 

    2009-03-12  15:11
    kivi39 (1)
    előzmény:
  26. Torolt_felhasznalo_984217
    Torolt_felhasznalo_984217
    2009-03-12 16:4635.
    Én is szeretem a spenótot, jó fokhagymásan...egyébként tésztával is isteni!!!
    2009-03-12  16:03
    mesezöld (27)
    előzmény:
  27. Torolt_felhasznalo_468834
    Torolt_felhasznalo_468834
    2009-03-12 16:3734.
    Egy tartalmasabb leves után meleg almafelfújt.
    2009-03-12  15:11
    kivi39 (1)
    előzmény:
  28. 2009-03-12 16:1933.

     

    Viszonylag rövid ideig kell sütni, úgyhogy nem. Kipróbálhatod esetleg kivajazott tepsiben sütni sütőben, bár én még nem csináltam így, de most hogy rákérdeztél lehet hogy kipróbálom.

    2009-03-12  15:47
    kivi39 (19)
    előzmény:
  29. 2009-03-12 16:1732.

    ok, már láttam a bemén, csak későn

    bocsánat, csak úgy bántotta a szemem

    2009-03-12  16:00
    kivi39 (25)
    előzmény:
  30. 2009-03-12 16:1631.
    Grízes vagy diós, mákos tészta lekvárral
    2009-03-12  15:11
    kivi39 (1)
    előzmény:
  31. 2009-03-12 16:1630.
    A legolcsóbb, ha kihagyod a vacsorát:)) De ehhez ebédelni kell.
    2009-03-12  16:10
    Torolt_felhasznalo_501014 (29)
    előzmény:
  32. Torolt_felhasznalo_501014
    Torolt_felhasznalo_501014
    2009-03-12 16:1029.

    sziasztok!

     

    nudli, rízsfelfújt, kiflifelfújt. 

    mind finom, gyors, és olcsó. Habár nem épp fogyókúrás egyik sem. 

    2009-03-12  16:07
    kivi39 (28)
    előzmény:
  33. 2009-03-12 16:0728.
    Nagyon finom,, ha római tálban mindenféle zöldséget összekeverek, ráteszek húst ha van otthon, de ha nincs, akkor kolbásszal is finom és összesütöm.
  34. 2009-03-12 16:0327.

    Csirkeszárnyakat szoktam grillezni, nem combokat..mindegy:)

     

    Nem tudom ki, hogy van vele én a spenótot is szeretem. Persze csak ha jó fokhahymás:)

     

    Frankfurti leves.

     

     

    2009-03-12  15:48
    mesezöld (20)
    előzmény:
  35. 2009-03-12 16:0226.

    Szia!

     

    Bár rég csináltam, de nagyon finom, próbáld ki.

    Mikróba berakod a megmosott krumplit héjastul.

    Puhára párolod (főződ). Amíg az ott forog addig vajat olvasztassz, beleraksz apróra vágott vagy préselt fokhagymát. Amikor a krumpli kész bevágod hogy négy cikket kapj, de nem vágod el teljesen, meglocsolod a vajas fokhagymával, tejföl, reszelt sajt a tetejére és kész. Krumplinagyságtól függően 3-4 szem elég. Laktató és isteni

    2009-03-12  15:11
    kivi39 (1)
    előzmény:
  36. 2009-03-12 16:0025.
    Ne bántsd. Dislexiás, nem tud helyesen írni. De ez a topic nem is erről szól. Ha akarod, azért még megérted. Itt egy kávé inkább: Na jó, kapsz egy virágot is:
    2009-03-12  15:54
    zsofirnyák (23)
    előzmény:
  37. 2009-03-12 15:5424.

    Igen a káposztás hús finom és le is lehet fagyasztani, nem megy kárba.

    Ebbe a krumplilevesbe a galuska egy összetört krumpliból, tojással és kis liszttel összekeverve volt beleszaggatva.

     

    Tegnap tarját sütöttem, ma a maradékból a szaftjában hagyva zöldbabot tettem, (fokhagyma, só, bors, szerecsendió) és a végén paprikás habarással bekevertem. Így több lett és változatos.

     

    A megmaradt kifőtt tésztából isteni tésztasalátát lehet készíteni, magam sem gondoltam volna:))

    2009-03-12  15:47
    HJuice (18)
    előzmény:
  38. 2009-03-12 15:5423.

    nyuszi, meg ne sértődj, de az olyan és a gulyás nem pontos j!

    a többit meg sem említem.

    2009-03-12  15:34
    nyuszi111 (13)
    előzmény:
  39. 2009-03-12 15:5122.
    Anyukám is mindig így szokta.. :) nem önti ki sose a krumpli levét. kár is lenne.. :)
    2009-03-12  15:47
    HJuice (18)
    előzmény:
  40. 2009-03-12 15:4921.
    Ilyen levest én most ettem először életemben, legalábbis most tudtam, hogy ezt eszem:) és nagyon finom volt.
    2009-03-12  15:47
    HJuice (18)
    előzmény:
  41. 2009-03-12 15:4820.

    Szia!

    Grillezett csirkecombok salátával.

    Héjában főtt/sült krumpli kevert túróval. (hagyma, sült kolbász)

     

    A tésztára mindenféle paradicsomos, fokhagymás, tejszínes, tejfölös cucc rámehet, ez fantázia kérdése. A krumplis ételek finomak sütőben rakottan elkészítve, a héjában főtt krumplit karikára szeletelve. Ezt én főleg csirkecombból, vagy mellehúsából szoktam, hagymásan, tejfölösen (fűszerek+) elkészíteni. 

     

    2009-03-12  15:11
    kivi39 (1)
    előzmény:
  42. 2009-03-12 15:4719.
    Ez jól hangzik. Nem szívja meg magát nagyon olajjal?
    2009-03-12  15:31
    nyuzsike (11)
    előzmény:
  43. 2009-03-12 15:4718.

    Szia, én mostanában be szoktam vetni a nagymamám spórolós időkből megmaradt szokását: ha krumplit főzök (köretnek, vagy bármi célra), a levéből kis rántással, pár darab krumplit benne hagyva levest készítek, aztán vagy levestésztával, vagy egy tojásból, lisztből és vízből galuskát szaggatok bele. A végén 2 evőkanál tejföl, egy kis petrezselyem, és kész az egyik fogás.

     

    Ma 1 kg húsból egyszerre kétfélét főztem: elkészítettem a húst pörköltnek, valamennyit kiszedtem belőle, és az volt ebédre tarhonyával. A többihez raktam fél kg savanyú káposztát, kb. 15 dkg rizst, és tovább főztem még kb. fél órával, az egy jó kiadós ebéd lesz holnapra (szerintem még marad is belőle). Így a kiló hús (kb. 1000 Ft) két tartalmas ebédre elég, és teljesen mást eszik az ember mind a kétszer. A savanyú káposzta se drága, és milyen egészéges...!

    2009-03-12  15:11
    kivi39 (1)
    előzmény:
  44. 2009-03-12 15:4517.

    aztán még olyan is van (épp ma néztem a recipét a tvpaprikáról), hogy:

     

    farfallét főz al dente (változatosság kedvéért :) )

    vaj hevít, bele felvágott póré és csirkemáj, pár percig süt. hozzád gomba, só bors, majoranna, petrezselyem, fokhagyma, összepárol.

     

    ezt ugyan szűzhöz írja (ma kapok egy pácolt darabot mmmmm.... :) ), de szerintem bármivel jó lehet.. :)

     

    jótvágyt mindenkinek! :)

    2009-03-12  15:24
    milfordd (6)
    előzmény:
  45. Torolt_felhasznalo_904421
    Torolt_felhasznalo_904421
    2009-03-12 15:4216.
    Tojásleves, nyami
    2009-03-12  15:11
    kivi39 (1)
    előzmény:
  46. 2009-03-12 15:4215.

    Tonhalas melegszendvics:

     

    1 doboz olajos tonhalkonzerv, aprított

    2 főtt tojás lereszelve

    2 gerezd fokhagyma lereszelve

    20 dkg trappista sajt lereszelve

    kb 1 db majonéz

    kb. 2 db tejföl (olyan kellemes massza állagú legyen)

    kicsi pirosarany

     

    Ezeket kutyuld össze, kend kenyérre, sütőben süsd piruálig. ez még mindekinek ízlett, akinek csináltam.

     

     

    2009-03-12  15:11
    kivi39 (1)
    előzmény:
  47. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009-03-12 15:3614.
    Pácolt csirkecombok, salátával.
    2009-03-12  15:11
    kivi39 (1)
    előzmény:
  48. 2009-03-12 15:3413.
    én szoktam ojant csinálni hogy paprikáskrumpli vagy gujáslevesféle melé sima keltésztábol készitek pogácsát sima sos általába keveseb cukoral futatom fel az élesztöt mint az édes tésztánál és amikor kizsirozot tepsibe vanak a pogácsák akor sozom meg és ugy dugom a sütöbe
    2009-03-12  15:11
    kivi39 (1)
    előzmény: