Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Angliába indulóknak

Szippancs
Létrehozva: 2009. február 22. 14:08

Akik úgy tervezik, hogy az Egyesült Királyságban próbálnak szerencsét (sok ilyen topik nyílik mostanában is), azoknak bemásolok valamit, amit a Londoni Magyar Nagykövetség honlapján találtam.

 

"A nemzetközi gazdasági válság az Egyesült Királyságot a többi európai uniós országnál is súlyosabban érinti. Jelenleg drasztikusan csökken a betölthető állások száma, és a munkanélküliek száma az európai átlaghoz képest kétszer olyan gyorsan emelkedik. 2008 januárja óta egy év alatt 350 ezer fővel nőtt a nyilvántartott munkanélküliek száma; 2009. február közepén 1,97 millió munkanélkülit tartottak számon. A sajtó nap mint nap közli az egymást követő vállalati leépítéseket, ami nagyobb cégek esetében több ezer ember elbocsátását jelenti egyik napról a másikra. A gazdasági válság nem kíméli az építőipart sem. A rövid- és középtávú gazdasági kilátások borúlátóak, a brit gazdaság recessziója folytatódik: a következő negyedévre a bruttó nemzeti össztermék 4 %-os csökkenése várható a brit központi bank szerint.

Ebben a helyzetben a brit munkapiacra újonnan belépők esélyei rendkívül beszűkültek. Az utóbbi hónapokban a nagykövetséghez eljutó állampolgári jelzések is arról tanúskodnak, hogy sok munkavállaló veszíti el biztosnak tűnő állását, a munkakeresés céljából érkezők nem találnak munkát.

Mindezek alapján a nagykövetség úgy látja, hogy a helyszíni munkakeresés esélyei szinte megszűntek. Ahogy arra máshol is nyomatékosan felhívjuk a figyelmet, már a munkakeresés időszaka alatt a magyar állampolgár az Egyesült Királyságban saját és családja fenntartásáról gondoskodni köteles. Rendkívüli körültekintést, alapos előkészületeket javasolunk mindazoknak, akik a jelenlegi súlyos gazdasági helyzet ellenére munkavállalási szándékkal az Egyesült Királyságba kívánnak jönni.

A munkaerő-piaci feszültségek a külföldi munkavállalókat különösen nehéz helyzetbe hozhatják. Sajnos egyre több magyar állampolgár találja magát olyan helyzetben, hogy a brit munkáltató az aláírt szerződés ellenére sem hajlandó kifizetni a teljes fizetést, vagy más módon szegi meg a korábbi megállapodást. Ilyen és hasonló esetekben a Nagykövetségnek nincs módja a magyar állampolgárok ügyében eljárni; a brit munkaügyi tanácsadó szervezet (ACAS – www.acas.org.uk, tel: 08457 47 47 47) vagy a Citizens Advice Bureau (www.adviceguide.org.uk) ingyenes tanácsadó szolgálat tud munkajogi kérdésekben felvilágosítással szolgálni."

 

http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/UK/hu/ Konzuliinfo/nagykovetseg_figyelmeztetes_munkav.htm
  1. 2010. január 16. 17:59120.

    Kedves forumozók!

     

    Érdeklődnék hogy nincs-e köztetek valaki aki tudna március 1-étől egy kulturált, reális áron lévő single szobát kiadónak szerény személyemnek javasolni. Érdeklődök több felé, de jó ha több opció van. Már éltem és dolgoztam Londonban, tehát a dörgést ismerem, csak oda nem akarok visszmenni ahol anno laktam.

     

    Előre is köszönöm

     

    T űzlány

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  2. Torolt_felhasznalo_116876
    Torolt_felhasznalo_116876
    2009. december 29. 14:27119.
    Nagyon sokan nem tudnak erről a lehetőségről. Még azok sem akik már évek óta kint élnek angliában, azok pedig akik most készülnek kijönni pláne nem.
    Ha most jösz ki hamarosan dolgozni és még nincs angliai mobil számod, vagy ha már itt élsz angliában és nem előfizetéses szerződésed van, mindenképpen érdemes megfontolnod a lentebb írtakat.

    Ha most jösz ki, az első időkben csakis a Pay As You Go-ban (azaz feltöltőkártyás) gondolkozhatsz. Angliában mind a 6 mobil szolgáltató tarifái hellyel-közzel megegyeznek, azonban az egyik és csakis az egyik a \'3\' támogatja a Skype-ot. A másik 5 erről hallani sem akar és ez nem véletlen. Hiába teszed fel a telefonodra magát a szoftvert, a többi szolgáltató letiltja. 

    A mobiltelefonon futó Skype teljes értékű, azaz csetelhetsz, telefonálhatsz minden Skype felhasználóval a viágon díjtalanul és korlátlanul.
    Nem számít fel a szolgáltató sem adatforgalmi díjat, sem semmit, nem kell hozzá 3G lefedettség sem, sima gsm hálózaton
    is megy. Egyszerűen feltöltöd a telefonkártyát 10 fonttal és ennyi.
    (Ezt azárt írom ilyen részletesen, mert mikr először olvastam a cégről, mindjárt a rejtett költségeket és a buktatókat kerestem.)

    !Nem kell semmilyen extra telefon sem hozzá, csak támogassa a 3G-t!
    (Sokan azt hiszik, csak a legújabb okostelefonok alkalmasak rá, hát nem... Ha egy éven belül vetted a telefonod, akkor biztosan fut rajta)

    Fontos még, hogy a telefonod hálózat független legyen. Ha nem az és nem egy drága telefon, akkor inkább add el otthon, mert itt kint 6000.-Ft-ért 
    függetlenítik ki, de 12000.-Ft-ért (40 font) vadonatúj készüléket kapsz

    Skype és Skype között minden esetben díjtalan a beszélgetés.
    Magyarországi és angliai vezetékes telefonszámokat egységesen 5.-Ft/perc-ért hívhatsz.
    Nagyon fontos, hogy a mobiltelefonon futó Skype-al angliai vezetékes telefonra nem hívhatsz, magyarországi vagy egyéb országokba igen!!!
    Angliai vezetékes számot hívhatsz skype-al, de csak számítógépről.)
    Az összes ország Skype hívásdíja: http://www.skype.com/intl/en/prices/callrates/ ?currency=HUF#allRatesTab
    (Hogy a Skype-on keresztül hívj otthoni, vagy angliai vezetékes telefonszámokat, a Skype egyenlegedet külön fel kell töltened legalább 10 fonttal.)

    Már csak egy SIM-kártyára van szükséged. A SIM kártyát megveheted boltban is, de ne tedd, mert 3000.-Ft-ot számítanak fel érte. (Sajnos tapasztalat)
    Ingyen küld a szolgáltató SIM kártyát bármilyen angliai címre 5 napon belül!
    Ráadásul az első feltöltésnél kapsz 2 fontot ajándékként. Nem mindegy...
    Itt rendelheted meg a SIM kártyát, akár többet is:
    http://freeagent.three.co.uk/stand/view/id/1211 (A 2 font extrát csak akkor kapod meg ha ezen a linken keresztül rendeled meg a SIM kártyát!)

    Mit kapsz tehát minden 10 fontos feltöltéssel ha a \'3\'-as szolgáltatót választod?
    - Ingyen hívhatsz mindenkit hálózaton belül korlátlanul
    - Ingyen hívhatsz mindenkit, és csetelhetsz bárkivel a világon a Skype-al. (Ehhez nem kell feltöltened a Skype egyenlegedet külön)
    - msn-ezhetsz eljesen ingyen a mobilodról (Az msn-el csak csetelhetsz, hívást nem kezdeményezhetsz vele mint a Skype-al) 
    - 300 sms bármilyen angliai mobil hálózatba
    - 150MB Internet (Amit felhasználhatsz a telefonodon is, de ha van laptopod, akkor a telefonodat modemként is használhatod.)
    - Azonnal életbe lépnek a szolgáltatások, nemúgy mint a többi szolgáltatónál
    - 90 napod van felhasználni a feltöltéseddel kapott 300 sms-t és 150mb internetet, nem 30 mint a többi szolgáltatónál.
    Amennyiben nem használtad fel az sms-eket vagy a netet, akkor a következő feltöltésnél összevonódnak, tehát nem vész el!
    Itt nézheted meg a teljes összehasonlítást a szolgáltatók között:http://www.three.co.uk/Pay_As_You_Go/3_beats_the_c ompetition

    Remélem hasznodra válik az információ.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  3. 2009. december 12. 18:15118.

    Sziaszti!

    Én már másfél éve Angliában élek a párommal. Egy ismerősömről írnék nektek, aki szintén kijött (ő Skóciába) de sértődötten, átverve (legalábbis szerinte) haza ment 1-1,5 hónap után.

    Ez az ismerősöm, Anna engem is megkeresebb, hogy az öccsével kijönnének Angliába és ha tudok segítsek nekik. Segíteni nem tudtam, de ajánlottam nekik az Euwork közvetítő irodát. A párom is velük jött ki. Teljesen korrekt volt minden. Nem verték át, minden úgy alakult, ahogy ígérték.

    Anna és az öccse is felkereste az ügynökséget, megvolt az interjú, felvették őket, de csak Skóciába, Angliába akkor nem volt semmi ajánlat. Mondtam nekik, hogy nyugodtan vágjanak bele. Szeptember végén október elején ki is jöttek. Egy szállodában kaptak munkát a housekeepingen. Ez már otthon is világos volt számukra! Személyzeti szálláson külön szobájuk volt, amiért egy minimális összeget vontak le tőlük (nálam is így van) és még internetük, mosodájuk is volt a szálláson. Mégis feladtak 1-1,5 hónap után. Az indokuk az volt, hogy ők nem azért végeztek főiskolát, hogy szobákat takarítsanak. Arra pedig nem volt lehetőség, hogy lekerüljenek az étterembe felszolgálni, mert azt még bevállalták volna. 

    De könyörgöm, én se azért gürizek itt már másfél éve, hogy ezt csináljam életem végéig!!!Én felszolgálok és alkalmanként szobákat is takarítok...  Én se ezért tanultam!!! De ideig-óráig jó ez... Nem esik le a gyűrű az ujjamról...Kibírom, mert kell a pénz!! Szerencsére nagyon sokat, a fizum nagy részét félre tudom tenni, személyzeti szálláson lakunk, így nem kell azért is külön fizetni... És motivál az, hogy most kicsit meghúzom magam, dolgozok sokat, aztán majd 1-2 év múlva ha haza megyünk, már meg tudjuk venni a saját lakásunkat. És motivál az is, hogy már eddig is mennyi szép helyre eljutottunk (London, Spanyolország, Bristol, most megyünk Manchesterbe és utána Párizsba...) Otthoni fizuból ezekre a helyekre nem jutottunk volna el, itt pedig a fizetésünk töredékéből összejött. Engem motiválnak ezek a dolgok! Annáékat nem tudta! Most csalódtak a külföldi munkavállalásban, haragszanak a közvetítő irodára, meg azt is mondták, hogy senkinek nem fogják az ügynökséget javasolni. Szerintem ez nem az ügynökség hibája. Itt inkább a két emberrel volt a probléma. Én tudtam alkalmazkodni a külföldi élethez. Nem egyszerű, vágyom haza, de van bennem elég akarat és erő, hogy ezt végig csináljam!!!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  4. 2009. december 12. 15:54117.

    Szia, ne haragudj a zavarásért, nincs ötleted,hogy Londonban 1-2-es zónában hol találnék legolcsóbban szállást 1 hétre? Egyszerű, de meleg szobát szeretnék február végén!

    Előre is köszi!

    előzmény:
    Tűzlány (94)
    2009-07-20  08:49
  5. 2009. július 26. 15:48116.

    Koszi a segitseget!

    előzmény:
    alien7 (115)
    2009-07-25  12:16
  6. 2009. július 25. 12:16115.

    Gyerekfelugyeletet egy masik helyen is hirdetnek, ami egy kicsit cel-iranyosabb es talan egy jobb kozonseget is eler mint a Gumtree.:

     

    http://www.familiesonline.co.uk/local

    Lo ndon minden keruletere kulon oldal van, aszerint hogy merre akar dogozni.

     

    http://www.familiesonline.co.uk/forum/foruml ist/4

     Itt pl. vagy a forumban, vagy az aproban hidethetsz.

     

    A Gumtree - allast keres hirdetese azert szerintem meg mindig ingyenes, hacsak nem kiemelt hidetest akarsz feladni. Hivjal fel ha meg mindig problema.

     

    A

    előzmény:
    Rildiko (114)
    2009-07-24  23:05
  7. 2009. július 24. 23:05114.

    Jaj, nagyon koszi a segitseget, ezeket az oldalakat nem ismertem.

     

     

     

    Egy ismeros holgy vallalna gyerekfelugyeletet, es gondoltam, hogy felteszem a hirdeteset a gumtree. En mar hirdettem itt regebben. Amikor kb 1 hete megprobalatam hirdetest feladni, nem tudtam tovabbjutni anelkul, hogy fizetnem kellene. Regebben ez nem igy mukodott. Maganhirdetes lenne, de en nem talaltam olyan opciot, hogy magan-ceges hirdetes...

    előzmény:
    alien7 (112)
    2009-07-24  01:08
  8. Torolt_felhasznalo_170362
    Torolt_felhasznalo_170362
    2009. július 24. 13:56113.

    Sziasztok!

    Hát igen...bár én itt élek Mo.-n de,de tényleg sok itthoni magyar azt hiszi hogy Angliában még a kerítés is kolbászból van.
    Párom nem fél a sok és a kemény munkától,itthon is napi 12 órát dolgozik,egyedül a vasárnapja szabad.
    Azért óvatos,mert kint sok magyart már becsaptak,mondjuk sokan (nem mindenki persze)hülye és naív is volt...
    Nagyon kevés vagy 0 nyelv tudással ki menni,hát szerintem is nagy felelőtlenség.
    Az ilyen buta emberek azt hiszik hogy majd egyszerre könnyű és jól fizető munkahelyük lesz.
    Egyre több olyan emberrel találkozok,akik több szakmával és/vagy diplomával küzdik fel magukat,sokat dolgoznak,kezdetben minimál bérért,de még mindig jobban élnek mint korábban otthon.

     

    Mindenkinek szép napot!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  9. 2009. július 24. 01:08112.

    Sziasztok!

     

    Probaltam hirdetest feladni a Gumtreen, de nem talaltam az ingyenes hirdetesi opciot. Mar megszunt? Van valami tippetek, hol adhatok fel helyi hirdetest a neten ingyen?

     

    Koszi.

    idézet:
    Rildiko (101)
    2009-07-20 22:40:32

    Szia Rildiko,

     

    gondolom mar megoldottad a Gumtree hirdetest, de ha meg mindig problema, szivesen segitek. Egyebkent ha jol tudom magan-szemelyeknek minden hirdetes ingyenes.

     

    Nem tudom milyen hidetest akarsz feladni, de van meg

     http://www.vivastreet.co.uk/   es http://www.hallolondon.co.uk/

     is.

     

    A

     

    előzmény:
    Rildiko (101)
    2009-07-20  22:40
  10. 2009. július 23. 09:37111.

    Szia,

     

    most úgy tűnik, végleg hazajöttünk, gondolkodtunk más országban, de ahhoz nagyon sok pénz kell :)

     

    Jó munkát találtunk itthon mindketten, így egyelőre nem ugrálunk, a fontos, hogy a fiam megtanuljon nagyon jól angolul és végezzen az általános iskolában - talán majd utána!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_170362 (98)
    2009-07-20  18:46
  11. 2009. július 22. 12:36110.

    Na, látszik, hogy nem olvastam végig a hozzászólásod..

    A 30 órát hogy számolják? Túlórával vagy ami a szerződésben van?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_696072 (106)
    2009-07-21  19:24
  12. 2009. július 22. 12:35109.
    Ez a working tax credit hogy működik? Hogyan kell igányleni és kik kapják meg?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_696072 (106)
    2009-07-21  19:24
  13. 2009. július 22. 12:21108.
    Én East Acton :)))
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_696072 (107)
    2009-07-21  19:25
  14. Torolt_felhasznalo_696072
    Torolt_felhasznalo_696072
    2009. július 21. 19:25107.
    en nottinghamben vagyok!!!
    előzmény:
    Tűzlány (105)
    2009-07-21  10:39
  15. Torolt_felhasznalo_696072
    Torolt_felhasznalo_696072
    2009. július 21. 19:24106.

    szia

     

    un working tax creditet kapok...mivel joval az atlagkerest alatt vagyok de dolgozom min 30 orat egy heten akkor jar...

     

    de fel evig tartott nekik dontest hozni es kellett kuldeni minden papirt az elmult 3 honapomrol azaz: fizetesi papirt, bankszamlakivonatot, flat rent szerzodest, mindent...

     

    de asszem megerte vegulis a lakberem 3/4 ok alljak!!!

     

    a Inlanf reavenuba kell erdeklodni!!!

     

    ugy voltam vele proba szerencse es osszejott a dolog!!

    előzmény:
    Tűzlány (105)
    2009-07-21  10:39
  16. 2009. július 21. 10:39105.

    Na igen... amint mondtam, én is azonnal találtam munkát, ár én nagyon magas óraszámosat, aláírtam hogy heti 48-on túl is dolgozom... ami anyagilag jó...

     

    Milyen segélyt kapsz?

     

    Hát nekem is rejtély volt mindig, hogy gondolják azok akik kijönnek csak úgy.. mikor kanadában életem, akkor is reális voltam. most is szoktam embereknek segíteni infokkal, látom, nagyon sokan azt hiszik hgy ha eljönnek Magyarországról, minden gondjuk megoldódik..hát nem...

     

    Én imádok Londonban élni... minden percet élvezek, ez a város nagy szerelmem. és én angol tanárként, kétnyelvű diplomával egyenlőrepékséggel kezdetem.. mindenhol kell létrát mászni hogy a tetőreérjen az ember.

     

    Én azért kívánok sok sikert.

     

    Megyek dolgozóba készülődni :Ö szép napot mindenkinek

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_696072 (104)
    2009-07-21  00:42
  17. Torolt_felhasznalo_696072
    Torolt_felhasznalo_696072
    2009. július 21. 00:42104.

    en is minimal beren vagyok....heti 30 orat dolgozom vagyis 171 fontot keresek levonva a biztositast vagyis 156 fontot!! e 4xer annyi mint:624 font illetve kapok segelyt 200 fontot havonta!!

     

    (bar szept.tol visszajonnek a diakok nagyobb forgalom 40 ora hetente)

     

    250 fontot fizetek egy lakasert amiben lakom es mivel egyedul vok a kaja kts (mivel kapok ingyen kajat az etteremben) olyan 100 font...

     

    olyan 450 fontot minden honapban eltdok tenni...most leszek kint egy eve es elertem az 1 millio ft megtakaritast!!!

     

    szoval sztem aki dolgozik rendesen es nem nagyzol kolt baromsagokra akkor lehet sporolni!!!!

    előzmény:
    twoinone (62)
    2009-02-22  17:28
  18. Torolt_felhasznalo_696072
    Torolt_felhasznalo_696072
    2009. július 21. 00:34103.

    sziasztok!!

     

    nem olvastam vegig az osszes hozzaszolast!!

     

    Szeptemberben lesz egy eve hogy kijottem angliaba. nekem meg nagy szerencsem volt hogy talaltam munkat, kozepfoku nyelvvizsgaval rendelkeztem ami a valosagban az egy eros alapfoknal felelt meg.

     

    most 1 ev utan kezdem el azt mondani ertem azt amit mondanak...

     

    jelenleg egy etteremben dolgozom a konyhan pedig kozgaz diplomam van!! tisztaban voltam vele hogy alulrol kell kezdenem es nem szegyenlem hogy vegulis csirket grillezek!!! 

     

    Aprilisban beiratkoztam az egyetemi nyelvtanfolyamra es majd szeptemberben folytatom mert tenyleg a nyelv az eslo!!!!!

     

    es bizom benne lesz feljebb is!! 

     

    Viszont azt en is eszrevettem hogy kevesebb a munkalehetoseg aki most jon ki annak vagy nagyon szerencsesnek vagy nagyon nagy tudassal kell rendelkeznie!!

     

    talalkoztam olyan magyar emberekkel akiket atvertek es itt alltak penz es szallas nelkul...semmi nyelvtudassal....ezek az emberek nem gondolnak bele hogy mi van ha orvoshoz kell menni vagy alapveto hivatalos ugyeket kell elintezni a munkavallalashoz??? 

    tenyleg azt hiszik makjd minden sarkon van egy tolmacs???

    előzmény:
    Szippancs (1)
    2009-02-22  14:08
  19. 2009. július 21. 00:16102.

    Hali

     

    Hááát..csak nem a Tálos Péter interjúztatott? mert ő a mi főbérlőnk, és pont múlthéten ilyen ügyben volt otthon... és a parít dolog is nagyon stimmel... :)) 5 font, és készpénzért lehet menni.. sokaknak jól jön...ha kevés is, de nem kell leadózni :) 5,75  a minimál asszem hivatalosan. abból mire leadózunk, 5,30 körül marad... tehát nem rossz az... kezdetnek..

     

    Nos, igaz, a 2-3 zóna metró érvényes az 1-es ben a buszokra... meg élójszakaiakra.. de napközben a busz halál, soha nem érsz oda a célpontra... metró, metró, metró.

     

    Én 86 fontért béreltem single szobát, most 76 a double. azért nem 5 a vége, mert az internet benne van, plusz 1 font.  Én nem írtam alá fél évet, mert innen hívtam felPéter... ha nem ügynökségen kersztül jösz, nem iratnak alá, tudják jól, innen már sneki nem menne bele a él évbe.

     

    Én itt nem tanítok még, alig egy hónapja jöttem..nem is akartam tanítani... de most nézelődök, már hívtak interjura, meglátjuk, idővel kellene teremnie babérnak, mert nagyon hiány van angol tanárokból, főleg diplomásakból. amúgy 10-15 fontos órabérek plusz juttatások ezek az állások...

     

    Augusztus holt szezon itt vendéglátóban, ügynökségeseknek halál.... nekem ász mert hivatalos melohelyem van...

     

    Na ennyi mára... megyek alukálni :)

     

    Ha van kérdés még, nyugodtan kérdezz :)

     

     

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_170362 (95)
    2009-07-20  12:23
  20. 2009. július 20. 22:40101.

    Sziasztok!

     

    Probaltam hirdetest feladni a Gumtreen, de nem talaltam az ingyenes hirdetesi opciot. Mar megszunt? Van valami tippetek, hol adhatok fel helyi hirdetest a neten ingyen?

     

    Koszi.

    előzmény:
    Liimo (99)
    2009-07-20  19:02
  21. Torolt_felhasznalo_170362
    Torolt_felhasznalo_170362
    2009. július 20. 19:53100.

    Szia!

     

    Neked is köszönöm hogy írtál.

     

    Raktárosi munkakörben,műszerészként,targoncásként is dolgozott több évig,de most már 5. éve pincér itthon.

     

    Hát beteg és értelmi fogyatékos emberek gondozására csak nőket vesznek fel ugye?

     Gondolom ápolói végzettséggel.

     

     

    Tudjuk hogy semmire se elég heti 20 óra munka....ahogy számoltuk,havi nettó 800 fontért nem éri meg neki kint dolgozni,(mínusz lakbér stb.)persze ezt heti kb.35-40 óra munkával számoltuk.

     

    Szép estét! 

    előzmény:
    Liimo (99)
    2009-07-20  19:02
  22. 2009. július 20. 19:0299.

    Szia!

     

    Nagyon nehéz lesz itt kint, erre előre fel kell készülni.

    Én dolgoztam Londonban, minimálbérért, nekem is napi 12 óra elment a munka miatt és félretenni sem tudtam, pedig akkor még a férjem is dolgozott.

    Most egy biztosabb állásom van, nem minimálbérért, de ez sem elég. Ebből sem tudok félretenni. Mondjuk most lakást bérlünk és egyedül dolgozom, de akkor is. Nekem is úgy van a szerződésem, hogy heti 26 óra plusz a túlóra. De most elég sok új embert felvettek, úgyhogy gázos a helyzet,  mert nincs túlóra. Emiatt stresszes az egész, hogy hogyan fogunk lakbért fizetni. Én biztosan nem jönnék ki 20 órás munkára. 

     

    Beteg, értelmi fogyatékos emberekkel mennyire tud foglalkozni? Itt elég sok agency van, akik ilyn helyekre küldenek embereket. Nagyon jól fizetnek az ilyen munkáért. Bár elég nehéz...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_170362 (98)
    2009-07-20  18:46
  23. Torolt_felhasznalo_170362
    Torolt_felhasznalo_170362
    2009. július 20. 18:4698.

    Szia!

     

    Köszönöm hogy írtál!

     

    Az ügynökség nem kér pénzt,de tény hogy nagy üzlet neki hogy embereket közvetít ki,és a 3 heti kaució is nem kevés pénz,főleg ha sok ember ott hagyja mert haza jön.

     

    Ige olvastam én is több helyen hogy voltak akik 3 hét után se kaptam munkát és a pénzük pedig csak fogyott.....persze nem mindenki hallgat a  kint élő magyarokra,pórul is járnak.

     

    Végleg haza jöttetek?

     

    Más országban nem gondolkodtok?

     

    Szép estét! 

    előzmény:
    Kicsimanó (97)
    2009-07-20  15:08
  24. 2009. július 20. 15:0897.

    Szia!

     

    Áprilisban jöttünk haza Londonból - a tapasztalat az, hogy magyar ügynökségen keresztül NE!

     

    Az esetek nagy részében nem azt takarja a kinti munka amiben itthon megegyeznek és még pénzzel is lehúznak - ha van egyáltalán munka!! vagy kimész és sehol semmi...

    Aki ki akart menni, mindenkinek a következőt javasoltam: abból a pénzből, amit itthon az ügynökségnek adnál, fizesd ki kint az elindulásodat! Feltéve persze, hogy a mai gazdasági helyzetben is menni akar/akarsz/akartok mindenképpen.

     

    Anglia nem maga a Kánaán, nincs temérdek munka, és ami van, annak a nagyrésze is minimálbéres.

    Az albérletre kifizeted a 3 hét kauciót és aláíratják veled, hogy ha a szerződésben meghatározottnál (2-3 hónap) előbb elköltözöl, akkor nem jár vissza semmi. A kinti magyar szállásadók ebből élnek - és hozzáteszem, nagyon jól!! Tisztában vannak vele, hogy az emberek legalább fele nem milliókkal megy ki és ha nem kap azonnal munkát, 2 héten belül elfogy a pénze és haza kell jönnie - ő viszont benyelte a kauciót, ami elég jó haszon.

     

    Abba is gondoljatok bele, hogy a heti (!) lakbért akkor is fizetni kell ha nincs munka. És bár első hallásra a 75 font nem tűnik soknak, baromi sok tud lenni, ha nincs utánpótlás.

     

    Nem mondom, hogy nem hiányzik onnan sok minden (ott azért a minimálbérből is normális életet lehet élni - feltéve, hogy ketten keresnek és nem egy ember, mert úgy csak élni lehet de félretenni nem nagyon).

     

    Egy dolgot megtanultunk azonban 2 év alatt: a fizetésnél többet ér az, hogy egy munkahelyen emberszámba vegyenek...

     

    ha van kérdésed, szívesen segítek ennek ellenére :))

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_170362 (93)
    2009-07-20  01:34

Címlap

top