Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Gyros tál

mancika
Létrehozva: 2009. január 31. 21:56

Sziasztok!

 

Gyros tálat szeretnék csinálni.Milyen húsból szokták?

Nagyobb adagot csinálnék,sültkrumplival mellé

Tzatzikit gondoltam porból csinálok hozzá,de ha van valakinek valami fini receptje,azt is szívesen csinálom.

Öntet receptet is kérnék,ha van valakinek

Köszi!

 

  1. 2009. február 1. 21:2220.
    Nem tudom, oda nem szoktam járni, de a Cora-ban tuti van!
    előzmény:
    mancika (18)
    2009-02-01  12:24
  2. 2009. február 1. 12:2619.

    "tzatziki-öntet-fűszert"

    erről még nem hallottam. -hol kapható?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  3. 2009. február 1. 12:2418.

    én a kotányit próbáltam az is finom(sparban vettem)

     

    unilever-t gondolom lehet kapni cba-ban is,ugye?

    előzmény:
    lorci (13)
    2009-01-31  23:43
  4. Torolt_felhasznalo_442885
    Torolt_felhasznalo_442885
    2009. február 1. 11:5817.

    En gorogorszagban egyszer sem lattam/ettem a gyrost tzatziki szosszal

    Mi a hust pulyka vagy csirkemellbol szoktuk csinalni, gyros fuszerkeverekkel, a salataban meg van uborka, hagyma es paradicsom. Melle joghurtos ontetporbol keszult ontet, valami csiposz szosz ra

    előzmény:
    mancika (1)
    2009-01-31  21:56
  5. Torolt_felhasznalo_819632
    Torolt_felhasznalo_819632
    2009. február 1. 09:5216.
    én azt mndomhnem iagzán akartok otthon akkr van egy nagyon tuti hely az outletbe!!az nagyon jo:) amugy sok fini recept van az oldalon:)csak macera ha haza mész .... :)
    előzmény:
    mancika (1)
    2009-01-31  21:56
  6. Zay
    Zay
    2009. február 1. 08:5915.

    Sziasztok!

     

    Én még ennél is egyszerűbben csinálom. (mindig későn jut eszembe hogy ezt ennénk)

     

    Csirke (vagy pulyka) mell, apró csíkokra vágok. Serpenyőben rámát hevítek és ebbe teszem a görög fűszerkeveréket (amit ti is említettetek) és kakukkfüvet. Beleteszem a husit, majd pirosra átsütöm. Ennyi  

    Krumplit sütök hozzá. A salátaának meg port használok tejföllel elkeverve, az ubit meg almareszelőn reszelem le.

     

    Mi így szeretjük és nagyon egyszerű

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  7. Torolt_felhasznalo_166550
    Torolt_felhasznalo_166550
    2009. február 1. 07:1914.

    Szia! Ez a recept szakácstól van:)

    Ő csirkemellből szokta csinálni. A csirke mellett kockákra vágod, befűszerezed görög fűszeresóval vagy szárnyasfűszersóval, beborsozod,pici fokhagyma rá,pici erős Pista, összekevered és olajjal felöntöd, így be is van pácolva.

    Czaciki:  2 pohár sima joghurt, 1 kis pohár tejföl, 10 dkg kígyó ubit rá reszeled, 2-3 gerezd fokhagymát szintén belereszelni,pici só,bazsalikom és egy kevés citromlé.

    Köretnek: sült burgonya és vegyes zöldség

     

    És még valami amit nem sokan ismernek Czaciki melegszendvics:

    Egy tálba bele öntünk egy pohár kefirt( vagy sima joghurtot) 1 kis pohár tejföl, bele reszelünk 1 egész kígyó ubit, sajt reszelőn reszelünk bele parizelt( vagy bár milyen felvágottat) só,bors ízlés szerint, 2-3 db gerezd fokhagyma( attól függ ki mennyire szereti fokhagymásan) 1 db tojást bele ütünk, és melegszendvicsre való lapka sajtot 3-4db-ot bele csipkedünk.Megszorjuk görög fűszersóval vagy zöldségfűszersóval és az egészet össze kutyuljuk. Rákenjük a kenyérre és sütőben megsütjük,de ne sokáig:) Isteni íze van:)

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  8. 2009. január 31. 23:4313.

    Szia!

     

    Ha nincs kedved tzatzikit csinálni vegyél Unilever Tzatziki saláta öntetet......valami isteni!!!!!!!

     

    Lara

    előzmény:
    mancika (1)
    2009-01-31  21:56
  9. 2009. január 31. 23:3212.

    Nem biztos,hogy ennyire egyszerű:)

    Tzatziki  és Tzatziki között is rengeteg különbség van. A mamuthban van egy étterem,ott nagyon finom öntetet csinálnak. 

    Csakhát hiába faggattam az illetékest recept ügyben,csak mosolygott. Azota oda járok, egyik kedvenc helyem lett. Bár elég drága

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_776611 (10)
    2009-01-31  23:27
  10. Torolt_felhasznalo_776611
    Torolt_felhasznalo_776611
    2009. január 31. 23:2911.
    Jaés törökrizzsel finomabb
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_776611 (10)
    2009-01-31  23:27
  11. Torolt_felhasznalo_776611
    Torolt_felhasznalo_776611
    2009. január 31. 23:2710.
    Tzatziki - tejföl, só, bors, fokhagyma ízlés szerint és ubi ;)
    előzmény:
    mancika (1)
    2009-01-31  21:56
  12. 2009. január 31. 23:099.

    Én pulyka felsőcombból szoktam csinálni, apróra vágom, gyros-fűszerrel és citromlével összekeverem. Én fél kiló húshoz kb. 1/3 zacskónyi fűszerkeveréket teszek, mert szerintem különben túl sós lenne, és 1 ek citromlevet. Kicsit állni hagyom, aztán megsütöm.

     

    A tzatzikit csinálhatod porból, ha gondolod, én akkor is szoktam hozzá adni fokhagymát. Általában úgy csinálnom, hogy tejfölt és kefírt keverek össze (nekem így ízlik a legjobban). Uborkát lereszelem, kicsit besózom, állni hagyom, majd kinyomkodom, és így belekeverem az öntetbe.

     

    Összeaprítok jégsalátát, uborkát, paprikát és lilahagymát.

     

    Aztán már csak a tálalás. Tálra rakod a hozzávalókat: húst, krumplit, salátát. Megöntözöd az öntettel. 

     

    Isteni!

    előzmény:
    mancika (1)
    2009-01-31  21:56
  13. Torolt_felhasznalo_698367
    Torolt_felhasznalo_698367
    2009. január 31. 22:428.

    Én csirkemellet feldarabolom csíkokra, jól összekeverem Gyros-fűszersóval és hagyom állni egy negyedórát.

     

    Utána kevés olajon megsütöm serpenyőben.

     

    Joghurtba tzatziki-öntet-fűszert öntök, jól elkeverem, és azt öntöm a husira. Erős Pistából egy késhegynyi mehet egy adag husira, ennél több nem, mert nagyon erős! Viszont egy kis csípősség kell.

     

    Sütök krumplit, és csinálok salátát: jégsaláta, paradicsom, újhagyma, uborka.

     

     A családom nagyon szereti 

     

    előzmény:
    mancika (1)
    2009-01-31  21:56
  14. Torolt_felhasznalo_628247
    Torolt_felhasznalo_628247
    2009. január 31. 22:307.

    Én csirkecombból szoktam, mert az zsírosabb valamivel, kicsontozom, a húst apróra vágom, simán só, borssal befűszerezve kisütöm. Viszont írok neked egy nagyon egyszerű öntetet - nem tzazikit. Egy ismerősöm a büféjében így készíti a szószt a gyroshoz: tejföl, kicsi tej, kapor, sok fokhagyma, pici só. Én káposztát, meg répát gyalulok és ezt teszem rá. Valami isteni.

    előzmény:
    mancika (1)
    2009-01-31  21:56
  15. 2009. január 31. 22:146.

    Én csirkemellből szoktam csinálni, de sztem jó pulykahúsból, bárány- esetleg sovány sertéshúsból is. A csirke hamar megvan. Szóval lehet kapni ún. Görög sültek fűszerkeveréket, én előző este felvágom csíkokra a húst, a fűszerkeveréket elkeverem olajban és adok hozzá citromlevet (nem lesz savanyú, de a páchoz kell valami savas is) és egy fej apróra vágott hagymát, sót nem szabad bele tenni. Egy éjszaka pácolódik a husi, aztán másnap sütöm, és akkor sózom is.

    Tzatziki: egy uborkát lereszelek, besózom és hagyom állni, miután levet enged kinyomkodom, összekeverem joghurttal (a görög vagy török a legjobb) reszelek bele fokhagymát, só, bors és kész. Nálunk ez maga az öntet.

    előzmény:
    mancika (2)
    2009-01-31  22:02
  16. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. január 31. 22:105.

    Szia, a cacikit nagyon egyszerű elkészíteni, ne szennyezd a saját és vendégeid szervezetét porból készült étellel.

     

    Itt van néhány caciki recept:

    http://www.tutireceptek.hu/tzatziki

    http://www.mindmegette.hu/index.php?apps=recept&recept=8061

    http://www.mindmegette.hu/index.php?apps=recept&recept=2682

    http://www.kisalfold.hu/hirek/tzatziki_gorog_uborkasalata/1136906/

    http://www.freeweb.hu/creta/etlap/tzatziki.php3

     

    Gyros tálon birkát, csirkemellet sütnek le. Szoktak még sült virslit is tálalni hozzá.

    Biztos vagy olyan ügyes, hogy könnyen megoldod.

     

    előzmény:
    mancika (1)
    2009-01-31  21:56
  17. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. január 31. 22:084.

    Eredetileg bárányból szokták a gyrost, de én pl. pulykából.

     

    Van Kotányi-s gyros fűszer, és azt nem kell előtte bepácolni.

    előzmény:
    mancika (1)
    2009-01-31  21:56
  18. 2009. január 31. 22:063.

    Asszem gyrost bármilyenből lehet csinálni, főleg Mo-n...:)

    De tzatzikit ne csinálj porból! Annyira egyszerű! Csak egy titka van: a joghurtot (de ha nincs eredeti görög joghurt, akkor sima akármilyen, illetve tejfölból is kitűnő)... szóval a joghurtot előzőleg szűrd át! Egy konyharuhába föllógatva 10-15 percig (én a szűrőbe szoktam belerakni, és az idő elteltével óvatosan kifacsarom). Uborka lereszel, fokhagyma átnyom, ízlés szerint só, bors, tefjöl hozzákever... ja az uborkát is érdemes lecsöpögni hagyni...

     

    előzmény:
    mancika (1)
    2009-01-31  21:56
  19. 2009. január 31. 22:022.

    lehet kapni külön gyros fűszerkeveréket?

    előző nap be kell pácolnom?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     

Címlap

top