Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Moulinex XXL Baguette
Sziasztok! Van valakinek ilyen gépe? Tegnap vettem egyet, most sül az első kenyerem, és lenne két kérdésem. Az egyik, hogy Nektek rendesen (síkba) záródik a teteje? Az enyém ha csukva van, még van egy kis rés, tehát le lehet nyomni még vagy 2 mm-t, olyan, mintha nem záródna jól, de ugye nincs viszonyítási alapom... A másik, hogy tűzforró az oldala... azt írja "hideg falú kivitel" - ez nem azt jelenti, hogy HIDEG marad? Lehet, rosszul gondolom... csak aggódom, vidéken élünk, ezt Pestről hoztuk, szóval elég macerás lenne cserélni...
Köszi előre is, ha tud valaki válaszolni!!
Ui: a kenyér egyenlőre jól néz ki...
Sziasztok!
Újra itt vagyok, sajnos kicsit tovább tartott beszerezni a gépet, de már egy hete sütögetek vele. Általában magos kenyereket készítek és jól sikerülnek, bár a kezdetben egy kicsit féloldalas lett, kb. 1 cm volt a magasságbeli differencia a két vége között, de kicsire nem adunk. Itt csatolok egy képet a legelső kenyeremről, amit kb. 200 ismerősöm csodálhatott meg eddig. Hétvégén a baguette-t is kipróbálom, jövő héten pedig a kalácsot.
Kukoricalisztes vagy rizslisztes receptet szeretnék, nincs esetleg valakinek? Vagy nem tudjátok hol találhatok ilyet?
Üdv: Boo
SZia!
Én egyszer csináltam a recepteséből a pizzatésztát na az hangos volt. Nem tudom, hogy miért mert mindent a receptben megadottak szerint tettem bele. A végeredmény jó lett.:)
A többi kenyér, stb...készitésnél nem vettem észre, hogy hangos lenne.
sziasztok,
nekem nagyon szépen dolgozik az xxl-em, de NAGYON HANGOS. hihetetlenül hangosan kever - legalább is a megszokott 10 éves példányomhoz képest. ez normális?!? pl. nem hallani tőle, hogy megy-e a mikró (tőle 2 méterre)...
más baja nincs :).
Szia!
Sajnos ez a topik nem megy annyira de én mindig benézek meg talán páran, hogy volt-e valaki.:)
Igen, kell bele az 50g élesztő. Ma kipróbáltam por élesztővel is mert nem volt 2 közértben sem friss élesztő.
Nem vagyok egy nagy szakértő de talán pont azért amiért írtadis, hogy gyorsan kell kelnie rövid idő alatt. De nagyon fini én szeretem ezt a kenyeret. Tesómnak is csináltam egyszer és nekik is ízlet.Ma kettő kenyeret is sütöttem mert nagyanyám is szeretett volna és mondta is miután megkóstolta, hogy neki is kell ilyen gép.
Nekem szerencsére eddig minden kenyér sikerült. Egyszer a bagettet tettem 3-as héjszínre, aztán rájöttem, hogy kár volt mert olyan szárazka lett, hogy alig lehetett harapni.
Ki miket sütött eddig a recepteséből?És milyen lett?
Sziasztok,
Lulu
Sziasztok kenyérkesütők!
Én még csak most léptem be közétek,ha befogadtok.Karácsonyra hozott a Jézuska egy ilyen kenyérsütőt.Eddig csak egy kenyérkém nem úgy sikerült benne mint kellett volna,de azért meg lehetett enni.Minden felé keresgettem a recepteket,vajon mi lenne a tuti.Igazuk volt akik azt mondták ki kell tapasztalni.Ha egyszer sikerül egy alap kenyér,akkor a többi már sikerülni fog. Nekem az okozott gondot,hogy nem tudtam milyen legyen a tészta amikor dagaszt a gép.Mostmár tudom.Lulu Te azt írtad hogy gyors programon sütöd a kenyeret a reci füzetből.Erről szeretném tudni,hogy kell-e bele az az 50 gr élesztő amit írnak? Vagy éppen azért kell bele az a sok mert gyorsan kell kelnie?
Köszi szépen a receptet, ki fogjuk próbálni...
Igen, én TESCO-ban vettem tejport, de nagyon el van dugva a kakaóporok és instant kávék közt, nagyon szét kell nézni. Remélem találsz majd :)
Sziasztok!
Jó rég voltam már, de keveset voltunk itthon.
Szóval végre sikerül a kenyerem!!!!(kopp-Kopp) Nálunk nagyon bejött a baguett is. Én is sima lisztel sütöm, mert olyat amit irtak nem kaptam sehol.Pedig voltunk még az alba mintaboltjában is de körbe röhögtek, hogy ilyen lisztet ők nem forgalmaznak!! Már nagyon megszerettem ezt a gépet. Nálunk semmi probléma vele, a teteje is teljesen jól zár, az oldal meleg mikor süt, de az sem vészes.
Köszönöm mindenkinek aki segített!!
Szép napot nektek.
Nem lett ám olyan nagyon sült mint amilyennek elsőre tűnt de én is az egyesen fogom sütni legközelebb.
Az íze nagyon finom lett és tényleg olyan mint ahogy írja, se nem olyan édes, se nem olyan sós...lekvárral is simán vajjal is meg pl.sonkával is nagyon finom. Tegnap éjjel még letesztelte a férjem és nagyon ízlett neki.:)
A kenyereknél nekem eddig bejött a kettes erősség, viszont a bagettnél kipróbáltam a hármast, amitől a színe ok. lett de olyan száraz volt az egész, hogy szinte lehetetlen volt megenni. Szóval ott is max kettes erősség.
Boo: Na majd gyere ám és jelezd, hogy mi hogy sikerült:)
Naná, hogy a házi tészta összehasonlíthatatlan a mitomén hány tojásos bolti csodákkal.Én mondjuk még nem csináltam, de nagyanyám régebben gyártott tészát és nagyon fini volt. Emlékszem mindenhol tészták voltak a lakásban kiterítve.:)
Szia!
Köszi a kimerítő tájékoztatót, így most már értem, hogy mi a különbség. Jövő héten már remélem meglesz a gép és akkor én is valami sikerélményről számolhatok be!!!
Imádjuk a pizzát és a töki pompost és régebben magunk készítettük a metélt tésztákat, spagettit és ravioli-t, de mostanában már nem volt időm a gyúrásra, meg lássuk be fárasztó is, de ezekkel a programokkal újra használhatjuk a tésztagyártó masinánkat. HURRÁ!!! Egy otthon gyúrt tésztából készült spagettivel nem veszi fel a versenyt a bolti!
Szóval köszi az infókat, a recepteket pedig gyüjtöm...
Ha megvan a gép valószínűleg még lesz egy-két kérdésem, addig is üdv: Boo
Ezt én is tapasztaltam. A kalácsot is világos színen sütöm nem közepesen. Viszont a kenyereket meg a legsötétebben.
A gyümölcskenyér viszont nyers maradt. Szerencsére még nem borítottam ki. Visszatettem még 20 perc csak sütésre. Nagyon fincsi!!
Sziasztok!
Ma csináltam meg végül a brióst időhiány miatt.:) A teteje kicsit beesett, és a kettes héjbarnaság szerintem sok, legközelebb tuti csak egyesre fogom állítani a masinát:) Most szedtem ki 5 perce kb.tehát még nem kostoltam de megírom milyen lett az íze.:)
Jól hangzik ez a magos kenyérke is.:)
Lassan nem győzünk sütögetni ennyi finom recept mellett.:)
Tegnap jött meg a receptfüzetecske ami a Moulinex oldalán is fent van. Amit vonalkódért cserébe küldenek...Örülök neki mert nem kell így mindig majd a neten lesnem. Bár amiket sütöttem többször azt kiírtam a hűtőre.:)
Az alábbi recept nekem nagyon finom lett:
Magos kenyér
Hozzávalók:
1 és 1/2 mérőedény teljes kiőrlésű liszt
1 és 1/2 mérőedény sima liszt
1 és 1/8 mérőedény langyos víz
1 és 1/4 kiskanál élesztőpor, v. élesztő
1 evőkanál olaj
1/4 teáskanál só
1 evőkanál cukor
lenmag, napraforgómag, (csipogás után)
mérőedény=300ml
Örülök, hogy segíthettem:)
Szia!
A Moulinex oldalán a receptek között van, de szívesen beírom!
1000grammos
Idő:3:39
víz: 250ml
só: 2.5tk
cukor: 1/2ek
kefír: 2 pohár /egyenként 2dl/
fehér kenyérliszt /BL80/: 700gramm
Friss élesztő: 12g
A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a gépbe tenni és a 2 program!
Én kevesebb kefírt szoktam hozzátenni és szerintem úgy jobb.Előszőr én okos simán vettem két poharads kefírt és azt használtam. Nagyon finom lett a kenyér aztán akövetkező sütésnél jöttem rá, hogy ez kevesebb mint 4dl összesen, csak 3 dl körül, de inkább alatta van. Kipróbáltam a fent leírt mennyiséggel és nekem úgy nem ízlett.
Olyan vizeshatású lett a kenyér bele. meg lehetett enni, baja nem volt de szerintem finomabb ha nincs benne ennyi kefír.
A bagetthet én sima lisztet használok.
Tejpor a Tescoba? Most már csak azért is megnézem jobban ha megyek, persze gyerek nélkül, úgy van esélyem rendesen keresni.:)
Mondjuk szerencsére a bioboltban tényleg volt,így ez most megoldva ésamennyiséget nézve elég lesz egy darabig. Mondjuk tényleg nem olyan sokáig jó a szavatossága.
Én sima lisztből sütöm. Illetve már variálva rozsliszttel és magokkal.
Sziasztok!
Most találtam rá erre a fórumra és végig is olvastam. Mi karácsony előttvettünk ezt a baguettes változatot, előtte egy évig az elődje volt. Mi meg vagyunk mindkettővel elégedve. Nekünk jól zár, nincsen rés, az oldalát meg a következő sütésnél megnézem.Bevallom eszembe sem jutott a bő 1 év során, hogy megnézzem :)
Lulu01: A kefíres kenyér receptjét elküldenéd nekem? Vagy egy linket ahol megtalálhatom? Vagy csak én vagyok béna és csak nem tűnt fel a receptfüzetben? Szívesen kipróbálnám.
Mi tejport a TESCO-ban vettünk. A kávéknál van a kakaópor közé berakva és csak egy fajta van. Mi is nagyon nehezen találtunk rá. De most már meg van a hely, ahová eldugják, tudunk venni :)
Kiskanál01: Le szoktad takarni a kenyérsütő tetejét valami konyharuhával? Akkor szebben megkel és nem esik össze. Vagyis mi ezt olvastuk anno egy fórumon és a kezdetektől így csináljuk. Eddig sosem esett össze a kenyér. Kop-kop... :)
És még egy kérdés... A baguette-hez milyen lisztet használtok? Ami a géphez volt receptfüzet, abban valami olyan lisztet írtak, amit nem találtunk a boltban... Ti mivel sütitek?
Köszi előre is a választ!
Ja...Amit akartam..
SunSylva belinkelt egy oldalt ahol már találtam is egy nagyon jó édes kenyérkét, kalácsot már nem is tudom melyik. Ma meg is csinálom. Szóval nagyon jó dolgok vannak az oldalon.:)
Igazán nincs mit!!
Nekem is a mikró mellett van amikor sütök,igaz nem teljesen rátolva de mellette. Mivel nem túl nagy a konyhám ezért nekem sajnos nem fér el a pulton állandóra. Mi van ha amikor sütsz vele egy picit kijebb húzod biztos ami biztos alapon, nehogy baj legyen. Aztán amikor kész a kenyér akkor visszatolod és kész.:)
Persze Te tudod. Mondjuk nekem ez a gép nagyon bejött, aztén lehet, hogy egy másik mérka, fajta pont ilyen szuper kenyereket gyárt.:)
A bagettnél nem tudod használni az időzítést mert meg kell formázni a bagetteket és utána 45percre vissza kell tenni megsütni.:) Mi hárman vagyunk de a kisfiam 16hónapos, tehát nem ő eszi el előlünk a bagetteket. Egy salihoz, egy reggelihez, felvágottal elég. De a párom pl. amikor estére csináltam és jó éhes volt szinte körberöhögött a két bagett után, hogy hátŐ ezzel bizony nem lakott jól.:) Finom, én is csinálok időnként csak olyan sokáig tart és egy kaja.:)
Úgy írom neked a tésztás kalácsos kérdéésekre a választ ahogy a gép könyvében van.:)
12 Tésztafélék: csak dagaszt, kelesztés nélkül, pl.metéltnek, nudlinak való tésztát.
13 Tészta: a program nem süt, csak dagaszt és keleszt, pl.: pizza tészta, bukta tészta.
/pizzatésztát csináltam már így és tök jó lett/
10 Kalács: különböző kelesztett és sütőporos sütemények készíthetők
4 Édes: olyan receptekhez használja, amelyek több zsiradékot és cukrot tartalmaznak. Ha kész keverékekkel készít briósokat vagy kalácsokat, ne használjon több mint 1000g-os tésztát összesen.
Remélem segítettem!
Szerintem ha van még kérdésed, nyugodtan..semmi gáz nem volt a kérdésedben.:)
Köszi Lulu!
Ha tényleg nem olyan meleg a fala, tehát közel tudom tenni pld. a mikróhoz, akkor lehet, hogy én is ilyet veszek, mert elég sok program van rajta és hát a baguette eléggé vonzó számunkra. Ketten vagyunk és reggelire néha-néha biztosan elég lesz. Használtad már az időzítést? Mert szerintem nincs annál jobb, mint amikor felkelsz és isteni kenyérillet fogad a konyhában. Sajnos, ez baguette esetében biztosan nem lehetséges.
Még két kérdésem lenne, lehet, hogy egy kicsit lökötten hangzanak:
Mi a különbség a tésztafélék és tészta program között, illetve a kalács és az édes kenyér között?
Köszi: Boo
Kiskanál!
Teljesen jó ez a kenyér, egy ici picit több benne a víz, de meg van a teteje és nincs ez nagyon besülyedve.
Amikor sütöd legközelebb nézd meg a dagasztást, ha ragad a tészta tegyél bele egy kanál lisztet és várd meg amíg jól belegyúrja.
Szia!
Nekem is meleg a gépnek az oldala, nem tűzforró de meleg a sütés alatt. A teteje nekem jól zár, szerintem egy-egy hibás mindenben van, lehet, hogy sajnos valaki pont rányult egyre.:(
Bagettet én szoktam sütni és nagyon finom, igaz eddig csak a sima bagettet csinálta. Egy baj van vele, hoyg nem olyan nagy és sok az a 4db. kb arasznyi kenyér és 2óra x perc alatt van kész. Jobb szeretem a kenyeret mert az jó kis mennyiség.
A moulinex oldalán meg tudod nézni a receptes könyvben, hoyg milyen kenyereket lehet csinálni, mekkorát és mennyi idő alatt. A bagett készítést még videón is bemutatják agép oldalán. De persze ezeken kívül nagyon sok receppt van még ami szintén megsüthető ebben a gépben is.
Én nem bántam meg, hoyg ezt a gépet nézegettem és ezzel lepett meg a férjem mert eddig minden kenyerem sikeült benne és finomak is voltak!
Ezek a progik vannak rajta:
1 Alap fehér, 2 francia, 3 korpás,4 édes, 5 szuper gyors, 6 glutein nélküli, 7 só nélküli, 8 extra omega3, 9 bagett,10 kalács, 11 gyümölcsíz,12 tésztafélék,13 tészta, 14 csak sütés
Én már hazsnáltam csak dagasztás-kelesztésre is amikor pizzatésztát csináltam és nagyon jó volt. És nem nekem kellett összedolgoznom kézzel.:)
Sziasztok!
Csaknem régen találtam ezt az topicot, mert eddig a kenyérsütőgépest olvasgattam. Szóval én is ezt a Moulinexet akartam venni, de egy kicsit elbizonytalanodtam. Többen írtátok, hogy nagyon forró a gép fala, nálunk pedig nagyok kevés a hely a konyhában, tehát ha tényleg nem hidegfalú, akkor nem nagyon tudom hová tenni. Légyszi, írjanak mások is, hogy tényleg mindenkinél meleg vagy van ahol tényleg hidegfalú. Esetleg a gyártótól érdeklődött valaki erről?
A másik a tető záródása, ez típus hiba vagy csak éppen pechesek vagytok néhányan.
Van valakinek tapsztalata baguette-sütésben és gluténmentes kenyérsütésben ebben a gépben?
Leírná valaki, hogy milyen programok vannak a gépben? Vagyis milyen fajtájú kenyereket... lehet sütni benne, mert a boltban elolvasgatni lehetetlen.
Köszi a segítséget, remélem én is hamarosan ilyen gép tulajdonosa leszek.
Boo
Szia
Szóval a recept amit sütöttem::
360 ml Víz
1kk élesztő
12g só
600g rozsos liszt.
3-as program, közép sötét szín.
Ha sikerül mellékelem a képet.
Kiskanál!
Írd le a receptet és akkor jobban meg tudjuk ítélni miért esett be a közepe.
---
Ez egy jó viszonyítási alap:
fél kiló liszt
3 dl víz
10 g só (2 kismérő, vagy 2 teáskanál)
ha rozslisztet teszel bele vagy magokat akkor több vizet is felvesz
amikor dagasztja tésztát figyelt meg, hogy gombóc-e
ha nem, hanem keni az alján, akkor még tegyél bele lisztet de csak keveset kanállal, és várd meg amíg jól eldolgozza
ha gombóc, de azt látod, hogy a lapát nem gyúrja, hanem csak dobálja gombócot ide oda, akkor meg nagyon kemény a tészta, de azt hallod a gép hangján is, mert nehezen forognak a lapátok, olyan nyögösen megy
akkor meg tegyél hozzá még vizet, de azt is csak kanállal adagold és várd meg amíg jól eldolgozza
Köszönöm mindenkinek!!
Sajnos ami most sül kenyér annak is be esett a közepe!!! Már komolyan elbőgtem magam mikor megláttam. Most megpróbálok az moulinex oldaláról megsütni egy receptet, hátha az majd sikerül..
Majd referálok.
Köszi mindenkinek.
szép napot.
Itt is vannak receptek, választható a kenyérsütő típusa, a kenyér súlya is:
http://www.club-paneo.com/hu_hu/recept-omega_3_cipo-M _4176-3.html
Itt vannak a receptek:)
http://www.moulinex.hu/moulinex/prodhu.aspx?k=86&i=8896
szintén friss Moulinex-es