Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Gordon Ramsey receptek
2008-10-14 17:311.
Létrehozva: 2008. október 14. 17:31
Tudom hogy most jelent meg két könyve ezért is kapok az alkalmon hogy NE a most megjelent könyvek receptjeit gyűjtsűk össze. Tudom hogy van fenn angolul egy csomo a neten... de angolul nem tudok főzni..:D
Szóval ide a magyar itthon nem könyvben kiadott receptek kellenének, vagy azok variációi.
el is kezdem
állítólag ez Gordon kedvenc receptje
Forró csokoládés fondant
Hozzávalók:
100 g vaj, 4 ek kakaópor, 100 g min. 70%-os magas minőségű csokoládé, 2 tojás, 2 tojásfehérje, 120g cukor, 100 g liszt, de még jobb az őrölt mandula
A sütőt 160 fokra állítjuk, a vajat és a csokoládét egy nagyobb, forrásban levő vízzel teli fazék fölé helyezett kisebb lábasban felolvasztjuk, majd a tűzről levéve addig keverjük, amíg egyenletes masszát alkot. 10 percen át hagyjuk kihűlni. Az egész tojásokat, a tojásfehérjét és a cukrot tegyük egy edénybe, és elektromos habverővel keverjük össze, habosítsuk. A masszát a hűlő csokoládékeverékhez adjuk, és elkeverjük. Ügyeljünk arra, hogy a csokoládé már ne legyen forró, különben a tojásfehérje kicsapódna. Keverjük hozzá a lisztet vagy őrölt mandulát. A sütőformákba helyezzük a masszát, és 12 percen át sütjük. Tálaláskor egy kevés meggy- vagy áfonyalekvárt teszünk mellé.
most jelent meg a napokban 3 könyve, amiből 2 főzős a másik életrajzi könyv.
nigella is van tvben hétvégén főz a sprektrumon.
Szia!
Itt van pár recept:
Star Chefs ť Gordon RamsaySztem olyan sok durva poén nincs benne, de hát izlések és pofonok...:)
Én azt a műsorát szerettem még, ahol csőd előtti éttermeket próbált gatyába rázni.
Miért nem nézedmár a paprikát?
Én csak a Bede Robi stílusától kapok görcsöt, a gasztronómiai és utazásos műsorok például tök érdekesek.