Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Gyors-körtés recept!??

Torolt_felhasznalo_770932
Torolt_felhasznalo_770932
Létrehozva: 2008. szeptember 17. 12:45

Sziasztok! Van egy csomó körte, amit fel kellene használnom, de nem tudom hogyan.

Minél egyszerűbb, és gyorsabb recetet szeretnék, ami mellett nem kell ott állni sokáig, mert pici baba mellett nem sok időm van.

Köszi!

  1. Torolt_felhasznalo_752367
    Torolt_felhasznalo_752367
    2008. november 22. 21:0719.

    megindult a nyalelvalasztasom a receptek olvasasa kozben.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  2. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2008. november 22. 18:0018.
    hú ezek nagyon jól hangzanak!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_505289 (17)
    2008-11-21  13:27
  3. Torolt_felhasznalo_505289
    Torolt_felhasznalo_505289
    2008. november 21. 13:2717.
  4. Torolt_felhasznalo_789296
    Torolt_felhasznalo_789296
    2008. november 15. 21:4416.

    Úgy olvastam,hogy gyros-körtés...Hát,ízlések és pofonok gondoltam ugye...

    Néztem egy ideig,mire rájöttem,hogy gyors van odaírva

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_343832 (1)
    2008-09-17  12:45
  5. Torolt_felhasznalo_790049
    Torolt_felhasznalo_790049
    2008. november 15. 19:2115.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  6. 2008. szeptember 18. 17:4814.

    szirupos körte.

     

    HOZZÁVALÓK:

    1 darabka fahéj
    10 dkg cukor
    4 érett körte
    fél citrom

    A krémhez
    1 vaniliarúd
    2,5 dl tej
    5 tojássárgája
    10 dkg cukor



    ELKÉSZÍTÉS

    A krémhez a vaníliarúd belsejét kikaparjuk, a tejjel felforraljuk, 10 percig állni hagyjuk, majd újból felforraljuk, és a vaníliát kiszedjük. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd kevergetve hozzáadjuk a meleg tejet. Kislángon, állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Akkor kész, amikor a krém a fakanál hátán megáll. Ekkor kihűtjük. 4 dl vízben a fahéjat és a cukrot felforraljuk, és 10 percig főzzük. A körtéket meghámozzuk, a szárukat meghagyjuk. A citrom héját hosszú, vékony szeletekre vágjuk. A körtékkel együtt a fahéjas vízhez adjuk, és lefedve 20 percig főzzük. A körtéket egyesével kis tányérokra szedjük, és kihűtjük. Tálaláskor a vaníliakrémmel meglocsoljuk.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  7. 2008. szeptember 18. 17:4713.

    setéssült körtével.

     

    HOZZÁVALÓK:

    75 dkg sertéskaraj
    5 dl száraz fehérbor
    5 cl körtepálinka
    1 rúd fahéj
    2,5 dkg vaj
    fél kávéskanál négyfűszerkeverék
    2 evőkanál liszt
    4 körte
    őrölt bors




    ELKÉSZÍTÉS

    Nagy tálba öntjük a bort, meg a pálinkát, beletesszük a fahéjat, a húst, folpackkal lefedjük, és 6 órára hűtőbe tesszük, közben többször forgatjuk, majd szűrőbe téve lecsöpögtetjük. Nagy lábasban vajat forrósítunk, a hús minden oldalát elősütjük benne, majd sózzuk, borsozzuk. Meghintjük a fűszerkeverékkel, a liszttel, és még 2 percig pirítjuk. Ráöntjük a páclevet, felforraljuk, lefedjük, és 80 percig kislángon főzzük, közben háromszor megforgatjuk. A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, és a főzőlébe tesszük. Lefedjük, és még 10 perc után elzárjuk a tüzet. A húst kivesszük, felszeleteljük, tányérokra rendezzük, a körtéket körérakjuk. A mártást 2 perc alatt nagylángon besűrítjük, átszűrjük, és a hús mellé kínáljuk.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  8. 2008. szeptember 18. 17:4612.

    rokfortos körtepástétom.

     

    HOZZÁVALÓK:


    A pástétomhoz
    30 dkg rokfort sajt
    18 dkg vaj
    2 késhegynyi Cayenne bors
    15 dkg dióbél
    1 citrom
    6 körte

    A öntethez
    2-2 evőkanál ecet és étolaj
    8 evőkanál mogyoróolaj
    1 fej fodros saláta
    24 dióbél
    őrölt bors




    ELKÉSZÍTÉS

    Előző este készítjük elő: a rokfortot összedolgozzuk a vajjal, és beleszórjuk a cayenne borsot. A körtéket meghámozzuk, negyedekre vágjuk, a magházukat kiszedjük, és vékonyan felszeleteljük. Meglocsoljuk a citrom levével, hogy ne barnuljanak meg. Kibéleljük a pástétomformát folpackkal, úgy hogy túlérjen a forma szélén, az aljára szórjuk a durvára vágott dió harmadát, utána körteszeleteket, végül a sajtos keveréket. Addig folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak, de a tetejére körte kerüljön. Ráhajtjuk a fóliát, és 12 órára hűtőbe tesszük. Másnap a salátát szétszedjük, jól megmossuk,
    megszárítjuk, és salátástálra tesszük. Az olajok és az ecet összekeverésével elkészítjük az öntetet, meglocsoljuk vele a salátát, és tányérokra adagoljuk. A pástétomot kiborítjuk a formából, felszeleteljük, a salátás tányérokra teszünk belőle két-két szeletet, dióbelet rakunk mellé, és meglocsoljuk a maradék öntettel.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  9. 2008. szeptember 18. 17:4511.

    mézes-körtés darafelfújt.

     

    HOZZÁVALÓK:

    5 dl tej
    10 dkg búzadara
    3 tojás
    8 dkg cukor
    3 dkg vaj
    1 citrom
    2 nagyobb körte
    1 evőkanál méz
    őrölt fahéj
    a tepsihez kevés vaj és zsemlemorzsa
    a tálaláshoz porcukor
    a díszítéshez 1 csokor mentalevél



    ELKÉSZÍTÉS

    A felforralt tejbe szórjuk bele a búzadarát, és állandóan kevergetve, közepes tűzön főzzük sűrűre, majd húzzuk le a tűzről. A tojás sárgákat a cukorral, a puha vajjal, a citrom reszelt héjával keverjük fehéredésig, majd dolgozzuk össze a langyosra hűlt tejbedarával. A meghámozott, kisebb kockákra vágott körtéket keverjük össze a mézzel meg a fahéjjal, és a tojásfehérjékből vert habbal együtt lazán forgassuk a tejbedarába. Töltsük kivajazott, zsemlemorzsával beszórt formába, és 180 °C-os sütőben süssük meg. 10 percig pihentessük, és cikkekre vágva tálaljuk. Szórjuk meg porcukorral, díszítsük a vékony citromos körteszeletekkel és mentával.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. 2008. szeptember 18. 17:4410.

    körtés tortácska.

     

    HOZZÁVALÓK:


    A tésztához
    24 dkg liszt
    8 dkg cukor
    16 dkg margarin
    1 tojás


    A mandulakrémhez
    12,5 dkg cukor
    8 dkg margarin
    20 dkg mandula (őrölt)
    1 tasak vaníliáscukor
    3 tojás


    A díszítéshez
    90 dkg apró körte
    2 evőkanál citromlé
    15 dkg sárgabaracklekvár
    4 dkg vágott pisztácia



    ELKÉSZÍTÉS

    A lisztet, a cukrot, a kockákra vágott margarint, a tojást csipetnyi sóval összegyúrjuk, fóliába tesszük, és 1 órára a hűtőbe rakjuk. 12 kis tortaformácskát hármasával, négy sorban szorosan egymás mellé teszünk. A tésztát kinyújtjuk, betakarjuk a formákat, a nyújtófával rásimítjuk, villával megszurkáljuk. A fölösleges részeket leszedjük, ismét összegyúrjuk, kinyújtjuk, és még 3 formácskát ugyanúgy megtöltünk a tésztával. A mandulakrémhez a hozzávalókat habverővel vagy kézimixerrel simára keverjük, habzsákba töltjük, és a tésztákon szétosztjuk. A meghámozott körtéket vékony szeletekre vágjuk, és a mandulakrémes tortácskákon legyezőszerűen elrendezzük, végül citromlével meglocsoljuk. Közepes hőmérsékletű sütőben 30 percig sütjük, majd mérsékeljük a tüzet, és még 20-25 percig sütjük. A sárgabaracklekvárt 2 evőkanál vízzel kikeverjük, felmelegítjük, a tortácskák tetejét bekenjük, és pisztáciával megszórjuk. Tejszínhabbal tálaljuk.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  11. 2008. szeptember 18. 17:439.

    körtekrém mandulával.

     

    HOZZÁVALÓK:

    4 nagy körte
    4 dkg vaj
    3 evőkanál cukor
    4 dl tejszín
    4 tojássárgája
    4 csepp keserűmandula-aroma
    5 dkg hámozott mandula
    4 evőkanál barna cukor



    ELKÉSZÍTÉS

    A körtéket meghámozzuk, a magjaikat kivájjuk, a gyümölcsöket kockákra vágjuk, és 2 dkg olvasztott vajban 3 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Meghintjük 2 evőkanál cukorral, és 2 percig karamellizáljuk. A masszát kis tálkákba adagoljuk. Felmelegítjük a tejszínt, a tojássárgákat 1 evőkanál cukorral meg a mandulaaromával felverjük, és fokozatosan belekeverjük a tejszínbe. A keveréket a körtékre öntjük, hűlni hagyjuk, majd 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. A mandulát tapadásmentes serpenyőben, vajban megpirítjuk, és durvára vágjuk. Tálaláskor a krémet meghintjük barna cukorral, 2 percre sütőbe toljuk, megvárjuk, amíg a cukor karamellizálódik, majd egyenletesen elosztjuk rajta a mandulát. Azonnal tálaljuk.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  12. 2008. szeptember 17. 13:318.

    Körtés, márványsajtos csirkmelle

     

    Csirkmelleket felvágod csíkokra és egy kicsit megpirítod, aztán mehet hozzá a feldarabolt körte és a márványsajt (jóó sok). Az egészet egy kicsit összepárolod (én kicsi borsot szoktam még bele tenni, só van elég a sajt miatt). Pikáns.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  13. Torolt_felhasznalo_373890
    Torolt_felhasznalo_373890
    2008. szeptember 17. 13:017.

    Szia!

     

    Körtés muffin:

    2 bögre liszt

    1 bögre cukor

    fél bögre tej

    fél bögre olaj

    2 tojás

    1 sütőpor

    2 körte apró darabokva vágva, és 2-3 reszelve

    Ezt csak össze kell keverni, muffinformákba kanalazni, és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt kész is.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_343832 (1)
    2008-09-17  12:45
  14. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2008. szeptember 17. 12:586.

    Fűszeres körtebefőtt

    Hozzávalók:

    3 kg körte, 

    7 dl száraz fehérbor, 

    2 dkg cukor, 

    2 db fahéj, 

    8 szem szegfűszeg, 

    3 szem ánizs, 

    1 citrom,

    A kemény körtéket hámozzuk meg, vágjuk négyfelé, magházát vágjuk ki. Tegyük azonnal citromos vízbe, hogy nehogy megbarnuljon. A bort, a cukrot, a fűszereket és a citrom lehámozott héját forraljuk fel. A körtéket vegyük ki a áztatóvízből, és tegyük át a fűszeres borba. 8-10 percig főzzük lassú lángon, majd tésztaszűrővel emeljük ki a gyümölcsöt, és tegyük üvegekbe. A levet még egyszer forraljuk fel, csavarjuk bele a citrom levét, és öntsük rá a körtékre. Az üvegeket zárjuk le, és szárazgőzben hagyjuk kihűlni.

     

     

    Körte szirupban

    Hozzávalók:

    1 kg körte, 

    1 l víz, 

    1 citrom leve, 

    60 dkg cukor,

    Tegyük a cukrot a vízbe, forraljuk fel és hagyjuk kihűlni. Hámozzuk meg és vágjuk négy felé a körtét, merítsük citromos vízbe, majd tegyük üvegekbe. Öntsük rá a szirupot, úgy hogy beborítsa. A citrom levét osszuk el az üvegek között. 20 percen keresztül sterilizáljuk 90 fokon.

    előzmény:
    moncsikám (4)
    2008-09-17  12:55
  15. 2008. szeptember 17. 12:585.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_343832 (1)
    2008-09-17  12:45
  16. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2008. szeptember 17. 12:554.
    Körtedzsem

    Hozzávalók: 1 kg körte, 80 dkg cukor, 1 citrom, 1 pohár víz

    A citromról reszeljük le héját. Hámozzuk meg a körtét, vágjuk kockára, és locsoljuk meg a citrom levével. Rakjuk a körtét és a cukrot rétegesen egy tálba, és hagyjuk egy napig állni. Másnap öntsük hozzá a vizet, tegyük bele egy lábosba és rakjuk fel nagy lángon főzni, közben folyamatosan kevergessük. Mikor forrni kezd, vegyük le a lángot takarékra. Kb. 20-25 percig főzzük tovább. Öt perccel a főzési idő letelte előtt szórjuk bele a citrom héjat.
    Ha megfőtt, tegyük befőttes üvegekbe.
    előzmény:
    moncsikám (3)
    2008-09-17  12:54
  17. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2008. szeptember 17. 12:543.
    Körte vörösborban

    Hozzávalók: 1 kg körte, 1 l vörösbor, 1 rúd fahéj, 1 szegfűszeg, 3 szem fekete bors

    A vörösbort öntsük egy zománcedénybe. A körtét hámozzuk meg, magházát vágjuk ki. Dobjuk bele azonnal a vörösborba. A fűszereket csavarjuk egy gézdarabba. A bort kezdjük el melegíteni lassú tűzön, tegyük bele az összecsomagolt fűszereket, forraljuk fel, majd ezután állítsuk a lángot takarékra. 20 percig hagyjuk az egészet rotyogni, míg a gyümölcs átveszi a bor színét és zamatát. Ha abbahagyjuk a főzést, vegyük ki a körtéket (ha már egy kicsit kihűlt) és tegyük befőttes üvegekbe. Osszuk szét rajta a szirupot, majd vízfürdőben a forrástól számítva 10 percig gőzöljük.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_343832 (2)
    2008-09-17  12:46
  18. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2008. szeptember 17. 12:462.
    Az sem baj, ha több részletben el lehet készíteni.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_343832 (1)
    2008-09-17  12:45

Címlap

top