Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

McDonald's-diákmunka

Szisza85
Létrehozva: 2008. szeptember 13. 19:36

Sziasztok!

 

Szeretnék McDonald's-ban dolgozni diákmunkában a suli mellett.

 

Ismerőseim közül még senki nem dolgozott ott, így titeket kérdeznélek, volt esetleg valaki aki diákmunkában dolgozott náluk? Milyen volt? Pozitív, negatív élmények egyaránt jöhetnek.

 

Mennyire megerőlető, miket kell csinálni, diákmunkásként hány órában alkalmaznának? Hogy van a beosztás hogy mikor kell menni? Mert közben én nappalin tanulok, bár most elég laza órarendem lesz, csak háron napon van tanítás.

Átlagba mennyi az órabér? Jó azt tudom hogy valszeg nem itt fogom megkeresni a kocsim árát, csak viszonyításképp érdekel :)

 

Ja és nehéz oda bekerülni?

 

Hát most így hirtelen ennyi jutott eszembe :)

 

 

Szóval várok minden infót és előre is köszönöm szépen őket :)

  1. 2008. szeptember 19. 00:3119.

    Szia!

     

    Én a meló-diákhoz megyek majd hétfőn (több napig rohangáltam iskolalátogatási papírért....), mert a meki honlapján az volt hogy náluk lévő diákmunka esetén keressem őket, vagy a Rébuszt. 

     

    Hát kíváncsi leszek :) Csak egyáltalán nem tudom hogy oda túl jelentkezés van esetleg, vagy nem olyan nehéz bekerülni :) De majd kiderül :)

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_425494 (18)
    2008-09-18  23:53
  2. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2008. szeptember 18. 23:5318.

    szia.

    én is épp egyetem melletti mekis diákmunkán gondolkodtam, csak veszprémben. még semmit nem tudok róla, melyik iskolaszövetkezet foglalkozik vele, de sok diák dolgozik ott. esetleg aki tud erről valamit, legyen szíves írjon :)

    remélem összejön neked a munka, és jól érzed ott magad!

     

    zs.

    előzmény:
    Szisza85 (1)
    2008-09-13  19:36
  3. 2008. szeptember 15. 14:4517.

    Hali!

    Tesóm dolgozik ott, Ő elégedett. Heti 20 órát dolgozik, sajnos délutánonként, így általában éjfélkor ér haza. Hétvégén ő egy napot még dolgozik, 10-18-ig. Két helyre kell járnia, az egyiket nagyon szereti, kedvelik is, a másik helyen elég alpári a társaság, mindenki káromkodik, ugráltatják a kezdőket (bár lehet, hogy ez a normális).

    Remélem minimálisat segíthettem!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  4. 2008. szeptember 14. 00:3016.

    Elolvastam a hozzászólásokat, bocsi hogy nem reagálok mindenkiére külön külön.

    Köszi szépen a tapasztalatokat. :) A kedvem még ugyanúgy megvan hozzá, szeretnék oda bekerülni, aztán majd meglátom hogy milyen is :)

     

    Köszi szépen! :)

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  5. 2008. szeptember 14. 00:2015.
    Jaj bocsi hogy csak most reagálok, csak kisebb technikai fennakadások voltak...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  6. 2008. szeptember 14. 00:0414.

    Szia!

    Nekem a barátom dolgozik mekiben, az elmondása alapján írom.

     

    - elvileg diákmunkában 4-6-8 órában dolgozHATSZ, de ő már 10 órázott párszor
    - az elején kedvesek voltak, akkor ment dolgozni (szinte), amikor neki megfelelt, így 3 hónap után már eléggé csicskáztatják...

    - ha 4 órás műszakban vagy, nincs szünet, ha 6 vagy 8, akkor van egy szüneted

     - naponta jár egy szendvics ( bigmac, farm, de erre nem nagyon emlékszem)

    -  az, hogy milyen munkakörben dolgozol, szinte véletlenszerű, attól függ épp mit kell cisnálni. lobbizás(összeszedegeted a tálcákat), prés (szétválogatod a szemetet és tömöríted), krumplit v. húst sütsz, összeállítod a szendvicseket, és még sok más. Van közte elég fárasztó, fizikai munka, de lehet hogy ezt csak a fiúknak adják.

    -  min. 20 órát kell ledolgozni a héten, de ha csak 3x van tanításod, ez nem fog gondot okozni.

    - órabér 500 Ft körül van 

    -  bekerülni egyáltalán nem nehéz

    - a társaság jó, fiatalokkal vagy együtt

    - mindezzel együtt nagyon unalmas tud lenni, és barátom szerint nem éri meg, de nyári keresetnek jó volt.

     

    Ha valami eszembe jut még, akkor megírom, de nyugodtan kérdezz, és ha tudok, válaszolok. 

     

    előzmény:
    Szisza85 (1)
    2008-09-13  19:36
  7. Moi
    Moi
    2008. szeptember 13. 22:2213.

    Én is sokat dolgoztam Mekiben, nyáron is és év közben is.

     

    A csiscskáztatás meg ilyesmi nyilván emberfüggő, nem biztos hogy minden Mekiben mindenki bunkó....ezt nyilván Te is tudod. Van bunkó és nem bunkó étteremvezető/manager/mittudoménmi is.

     

    Én nagyon szerettem!! Bár tény, hogy voltak igen nehéz perceim az említett bunkózás miatt, de ezeket az emberek úgy kell elfogadni, hogy képzeld el, hogy ő egy szakmunkás bizivel vagy érettségivel eddig jutott: hamburgert süt a Mekiben 35 évesen annyi pénzért, amennyiért felkelni sem érdemes. Te meg diák vagy, tanulsz (bármit is) és előtted a normálisabb jövő. Hát ennyi.....

     

    (A mekis dolgozók nagy része ilyen. Hidd el, tudom. Manapság már másféle szemszögből ismerem (fentebbről, nem éttermi szinten) a Mekit.)

     

    Diákmunka a Mekiben

    Ha nem akarsz nagyon pörögni, érdemesebb kisebb Mekibe vagy kevésbé forgalmas helyre menni - de itt a beosztásoddal lehetnek gondok, mert nylván kevesebb ember = kevesebb lehetőség a variálásra

    A kaja asszem egy hamburger vagy sajtburger vagy kiskrumpli + egy műanyag poharas 2dl-es üdítő.  Szerintem pocsék. Lehetőség van vásárlásra, ha jól tudom, akkor 75%-os árért.

     

    Ha látnak benned fantáziát és van hely, akkor elküldhetnek tréningre. Ez nem kamu, nagyon sokaat trénngeznek, akár diákokat is. Így feljebb lépsz a ranglétrán, és NAGYON MINIMÁLISAN bár, de megemelik az órabéredet. Ettől ne várj sokat, de szerintem izgalmasabbá teszi a dolgot.


    Az éjszakai meló lehet ugyanaz, mint nappal, de éjszaka mindehol van takarítás is, amit nem takarító csinál, hanem pl te. Ez az olajok cseréje, grillek tisztítása stb. Jó buli tud lenni, hiába takarítás, de ilyenkor nincs vendég akivel foglalkozni kéne - ha úgy vagy beoosztva/éjszaka zárva van az étterem.

     

    A munkaruháért általában harcolni kell ha nem vagy konfekcióméretű, de idővel ki lehet ügyeskedni egy-két pont jó ruhát. A cipőd ne legyen sima talpú, mert nagyon zsíros a talaj (komolyan) és csúszik.

     

    Szerintem a konyha a legjobb, de embere válogatja - másnak mg a kassza jön be. Ha konyhán vagy, akkor tuti lemoshatatlanul kajaszagú lesz a kezed, kb minden munkanap után meg kell mosni a hajad a szag és a zsí miatt, valamint a bőrödre is érdemes jobban odafigyelni - tényleg nagyon zsíros tud lenni a levegő.

     

    Háháhá, most ez jó hosszú lett, de remélem neked és későbbi infókeresőknek is nagyon hasznos.

     

    Még valami: lehetőség van külföldi munkára is, idén nyáron is sokan voltak / vannak Angliában! Ezt érdemes kihasználni, az étterbedben meghirdetik a lehetőségeket és ott is lehet jelentkezni.

     

    előzmény:
    Szisza85 (1)
    2008-09-13  19:36
  8. 2008. szeptember 13. 21:5012.

    Szia!

     

    Sztem menj mindenképp,én dolgoztam suli mellett mekiben(mondjuk nem most)és suli befejeztével is!A fizu most nem tudom mennyi,meggazdagodni nem fogsz,egyértelmü!De nagyon jó csapatban dolgozni,nem úgy mész be,-hogy ó már megint meló,hanem jó kedvvel,legalábbis én úgy mentem!Ezt vagy meg szereted vagy nem!

    Melyikbe szeretnél menni?

    Én Budaörsön voltam,és a Móriczon,ezek nagyon jó helyek,de mondjuk a Nyugatiban nagyon sok a meló!Azt hozzá tenném hogy az iskolaszövetkezet nem mindegy,vagy csak Rébuszon keresztül lehet,nem tudom!

    Nekem a Mind-diáknál elqurták az adóbevallásomat,azóta is tartozom a Apehnek!Az idöbeosztást te mondod meg!Elsöre lehet kint leszel az étteremrészben,utána konyha és kassza!A Burgernél jobb!

    Sok sikert!

    előzmény:
    Szisza85 (1)
    2008-09-13  19:36
  9. Torolt_felhasznalo_452218
    Torolt_felhasznalo_452218
    2008. szeptember 13. 21:1911.

    Ja,a beosztásról felejtettem el még irni:napi 8órát dolgoztunk+később már le kellett dolgoznunk a 20 perces kajaidőt is.

    EGY héten ált 2 szabadnap volt,az tetszett,hogy rugalmasak voltak:pl ha vmi miatt változtani kellett a beosztáson/suli miatt,vagy mert közbe jött vmi halaszthatatlan/meg tudtam beszélni a vezetővel,hogy irjon át,vagy vkivel cserélhessek műszakot.

    Lehetett vállalni nappali,és éjszakás műszakot is,éjszakára nyilván többet fizetnek,de fárasztóbb is.

    A nappali műszak olyan,hogy van reggeli,köztes,és délutáni műszak is,a reggeli 6-kor,7-kor kezdődik,köztes műszakban ált 10-11-re kell bemenned/anno még ugy volt,bár lehet,a beosztások már változtak/.Az esti műszak ált 14h-tól22-ig tart.De mondom,én már régen dolgoztam ott ,több évvel ezelőtt,azóta már sok változás történhetett.

    Remélem,tudtam vmennyit segiteni,puszi,sok

    sikert!

    Angel.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. Torolt_felhasznalo_452218
    Torolt_felhasznalo_452218
    2008. szeptember 13. 21:0410.

    Szia.Én McDonald's-ban dolgoztam 5 teljes nyarat.

    17éves koromtól 22 éves koromig jártam vissza oda,mert nagyon kelett a pénz.

    Én diákként dolgoztam ott,így jól kerestem ,de az állandó dolgozók kevesebbet kerestek már akkor is,most pedig már ugy tudom,hogy minimálbérnél nem kapnak többet.De diákmunkát szerintem érdemes vállalni,bár azt nem tudom,most mennyi lehet az órabér.

    Én szerettem oda visszajárni,mert szerettem a munkatársakat,az ottani társaságot.

    Arra viszont készülj fel,ha ott akarsz dolgozni,nagyon pörögnöd kell,főleg ha konyhára osztanak be.Ott mindent időre kell elkészítened:a szendvicseket,salátákat,időre kell kisütni a húsokat,burgonyát,stb.Mindennek idöben kész kell lenni,mert a kasszás nem várhat rád,sem a vendég.

    Az igazi próbatétel,mikor pénztárosnak betanítanak.Ott nagyon oda kell figyelned,nemcsak azért,mert pénzzel bánsz,hanem mert sokfelé kell koncentrálnod egyszerre,figyelned kell a termelésirányítóra.menedzserekre,stb,stb,ezt majd ugyis megtapasztalod,megtanulod.

    Én ezt a részét utáltam a melónak,inkább konyhán szerettem lenni ,vagy kint,a külsőtérben,ahol csak takaritgatni kell,és ügyelni a rendre,tisztaságra,szóval ez már kicsit lájtosabb,nem kell annyira k apkodni,pörögni.

    Szerintem állandóra nem érdemes elhelyezkedni egy gyorsétterembe,ott csak a vezetők,menedzserek keresnek jól,viszont arra kiválóan alkalmas,hogy nyáron keress egy kis pénzt,és tapasztalatokat szerezz.

    Bekerüli sajnos nem könnyű,annak idején,mikor én akartam,már több százan voltak előttem felírva a listán,ezért nem árt,ha időben  bemész hozzájuk a munkaügyre,és feliratkozol,vagyvanismerősöd,aki tud segíteni,hogy bekerülj.

    És ne felejts el bemenni először a diákirodához,aki kiközvetít a munkára ,mert csa ugy dolgozhatsz diákként!!!

    Sok sikert ,remélem sikerülni fog!!!

     

     

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  11. 2008. szeptember 13. 20:569.
    én egy nyáron melóztam a siófoki mekiben,elég fárasztó volt a 8 óra,én az elejétől kasszáztam meg takarítottam (nekem az tetszett a legjobban,nem kellett annyira kapkodni), aszag szeintem nem annyira jellemző. Egyébként visszamennék még szívesen,mert érdekes meló volt,bár nyilván helye/embere válogatja. Elvileg felvesznek 4-6 órás munkaidőre is. Sok szeencsét
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  12. 2008. szeptember 13. 20:388.
    Ja igen, a szagokat is említették..aki ott dolgozott, egy héten belül megutálta a mekis kajákat(Azt hiszem, a dolgozók ott ehettek szünetben, minden nap kaptak valami menüt: sültkrumpli, hamburger meg valamilyen üdítő..pár nap után az már bloeeee)
    előzmény:
    Lilith_ (7)
    2008-09-13  20:34
  13. 2008. szeptember 13. 20:347.

    Szia,

     

    nekem nincs személyes tapasztalatom, de leírom, mit hallottam, ne árválkodj itt a topikbanSzóval, nekem csak annyit mondtak, hogy az elején a legalja munkákkal kezd az ember, és iszonyatosan megy a csicskáztatás/szivatás..de ez tényleg csak ilyen ismerősöm ismerőseivel megesett dolog, ki tudja, mennyi igaz belőleA munkaidő gyanítom, hogy hosszú, ilyen helyeken 8-10-12 órák szoktak lenni, de lehet, hogy félmunkaidőben is lehet végezni. És szerintem fizikailag sem lesz könnyű, én is dolgoztam hasonló helyen, és nap végére a 9-10 óra állómunka után (forró gőz felett, szinte egész napos kapkodással, úgy, hogy inni pl. nem nagyon lehetett, csak a 2 szünetben, de közte eltelhetett 6 óra is akár,...) rendesen lefáradtam, pedig bírom a strapát(A pénztározás ilyen szempontból jobb, de oda biztos kell egy kis idő, mire beállítanak.) Pozitívum, hogy sok lesz a hozzád hasonló fiatal, és ha jó a társaság, akkor hamar telik az idő

     

    Remélem, csak pozitív tapasztalataid lesznek majd

    előzmény:
    Szisza85 (1)
    2008-09-13  19:36
  14. 2008. szeptember 13. 20:276.
    elég karcsu a fizetés ,ráadást még  stresszes melo, dirigálnak stb megva szag ne is mondd pfffff
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  15. 2008. szeptember 13. 20:155.

    helló

     

    nekem barátnőim dolgoztak ott, hát nem egy álom...:S nagy a pörgés, mondjuk ez sok kasszázós helyen így van, viszont ami abszolút negaítv volt hogy sültkrumpli szagcsíkot húztak maguk után:P minden meló után hajmosás...

    előzmény:
    Szisza85 (3)
    2008-09-13  20:01
  16. 2008. szeptember 13. 20:134.
    Divat-Karrier / GYORSÉTTEREMben dolgozni? -t nézd meg, ott van pár adat
    előzmény:
    Szisza85 (1)
    2008-09-13  19:36
  17. 2008. szeptember 13. 20:013.

    Senki?

     

    Ilyen lehetetlen dolgot kérnék?  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  18. 2008. szeptember 13. 19:392.

    Ja, el is felejtettem!

     

    Ha valakinek van tapasztalata az egri McDonald's-cal kapcsolatban, külön szóljon ugyanis oda szeretnék menni :)

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     

Címlap

top