Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Főtt kukorica

picúrpanka
Létrehozva: 2008. július 26. 15:54

Sohasem főztem, de most szeretnék.

 

Gondolom nem túl bonyolult. A neten azt olvastam, hogy max 15 percig szabad főzni.

 

Gyermekkoromból arra emlékszem anyukám órákig főzte... Vagy csak nagyon éhes voltam?

 

Szóval víz az kell, no meg só. És cukor?

 

Profik segítsetek!

 

 

  1. Torolt_felhasznalo_383357
    Torolt_felhasznalo_383357
    2008. július 31. 00:3634.

    Imádom ezt a fórumot. tiszta hasznos. Én is tegnap csináltam meg életem első főtt kukoricáját és nagyon fincsi lett. Úgy csináltam, ahogy itt írta a többség, csuhét raktam az aljára, majd a kukorica tetejére is, s fedő alatt forrástól számítva kb 20-25 perc lett belőle(10-15-öt akartam, csak ott felejtettem)A vízbe nem raktam sót. Ezt a csuhés megoldást még sehol nem láttam-hallottam eddig, úgyhogy köszi nektek!

     

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  2. 2008. július 29. 11:4933.

    Szia

    Kb 15p, minden nélkül(só)

    előzmény:
    picúrpanka (1)
    2008-07-26  15:54
  3. Torolt_felhasznalo_160882
    Torolt_felhasznalo_160882
    2008. július 27. 13:5832.
    Még nem próbáltam mikróban, de kösz az öletet!
    előzmény:
    *Tündii (27)
    2008-07-26  19:26
  4. 2008. július 27. 10:4231.
    Egészségetekre
    előzmény:
    picúrpanka (29)
    2008-07-27  10:11
  5. 2008. július 27. 10:3830.
    Mondjátok nektek ízlik ez az újfajta kukorica ?  Én a régi, igazi aranymazsolát tartom igazán kukoricának, annak volt zamata, íze és érezni lehetett rajta ,ha megfőt. Ez az új, pedig annyira (mű)édes és olyan,mintha még mindig nyers lenne. Tudom hasonlít így az állaga a zsenge kukoricára , de én lassan le fogok szokni róla, pedig mindig alig vártam a 'főtt kukorica'-szezont ,mert annyira imádtam.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  6. 2008. július 27. 10:1129.

    Nagyon finom lett!

     

    Nem is kell sokáig főzni, hiszen nagyon puha nyersen is. Inkább a főzés hoz ki belőle valamilyen plusz ízt, hogy ilyen finom legyen.

     

    Elronthatatlan!

     

    Köszönöm a segítséget!

    előzmény:
    lajosne59 (28)
    2008-07-26  19:50
  7. 2008. július 26. 19:5028.
    Csak érdeklődöm, hogy milyen lett a kukorica??
    előzmény:
    picúrpanka (1)
    2008-07-26  15:54
  8. 2008. július 26. 19:2627.

    3 perc mikróban! 

     

    Úgy ahogy van, héjastól be a mikróba 3 percre. Vagy simán, vagy nejlonzacsiban. Nekem zacsival jobban bevált. 

    Ráadásul egyet is lehet főzni ha csak annyi kell épp és mindig lehet frisset.  

    előzmény:
    picúrpanka (1)
    2008-07-26  15:54
  9. 2008. július 26. 19:2626.

    Sziasztok!

     

    Ha elfogadtok egy jó tanácsot, a kukoricát forrástól számitott 3 - nem tévedés három- percig kell főzni, egy pillanattal sem tovább, én szoktam beletenni sót is. Nagyon finom puha lesz.

    Két nagyon jó fajta van, ha lehet kérdezzetek rá:

    - aranymazsola, és a másik

    - desszert nevü.

    Ha "rendes" árusnál veszitek az meg tudja mondani a nevét. Jóétvágyat!

    előzmény:
    picúrpanka (1)
    2008-07-26  15:54
  10. Torolt_felhasznalo_241502
    Torolt_felhasznalo_241502
    2008. július 26. 18:1725.
    Imádom a főtt kukorit.....
    előzmény:
    picúrpanka (1)
    2008-07-26  15:54
  11. Torolt_felhasznalo_471537
    Torolt_felhasznalo_471537
    2008. július 26. 18:0824.

    Sziasztok,

    A grillezett főtt kukoricánál nincs is jobb!  Mi is imádjuk...

    előzmény:
    zsuzska4 (21)
    2008-07-26  17:39
  12. Torolt_felhasznalo_910327
    Torolt_felhasznalo_910327
    2008. július 26. 18:0323.

    régen egy fajta kukorica volt amit a joszágnak vetettek és abbol föztek és parázsba sütöttek, azoknak tényleg sok idö kellett mire megfött

     

    amike most fözünk az kifejezetten fözö hibridek és forrástol számitott 10-12perc a fözés ideje

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  13. 2008. július 26. 17:5422.

    Én is kérdezhetek? Lehet, hogy buta kérdés.  valamelyik nap vettem, de nem tudtam megfőzni, ezért mondták, hogy nyugodtan tegyem be a fagyasztóba. Most ott van szegénykém. Ha szeretném megcsinálni (ne nevessen senki) hideg, vagy meleg vízben tegyem oda főni? Vagy mindegy? Mire kell vigyázni. És így mennyi a főzési idő?

     

    Köszönöm: Ági

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  14. 2008. július 26. 17:3921.
    Es ha meg cifrazni akarod, a kesz fött kukoricat mi meg meggrillezzük es vajjal, soval isteni!!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  15. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2008. július 26. 17:2520.

    Igen, anyu is mindig nagyon sokáig főzte annakidején.

     

    Most pedig én is csak 20 percig szoktam forrástól kezdve. És jó! 

    előzmény:
    picúrpanka (1)
    2008-07-26  15:54
  16. 2008. július 26. 17:0719.
    Nekem utólag se. Kihánynám. De aki úgy szereti, megsózza magának.
    előzmény:
    doknagyi (18)
    2008-07-26  17:05
  17. 2008. július 26. 17:0518.
    Főzéstől számított 10-12 perc alatt kész, finom , puha. Sózni csak utólag szabad.
    előzmény:
    Filemon (13)
    2008-07-26  16:17
  18. 2008. július 26. 16:4417.

    A lábas aljára fektess jónéhány kukorica "csuhé" - t. (Amit a kukoricafejről leszedsz.)

    Annyi vizet önts rá, amennyi ellepi. Semmi (!) mást ne tegyél rá! Főzd forrástól számított 10-15 percig, de ne tovább.

    Azon forrón mikor kész, tedd tányérra, s tégy mellé sót - kinek kell, kedvére sózhassa.

    Cukrot ne tegyél sem a főzővízbe, sem utánna, mert attól ugyan édesebb lesz, de elveszti a jellegzetes ízét, ami a lényege.

     

    Gyuriur

    előzmény:
    picúrpanka (1)
    2008-07-26  15:54
  19. 2008. július 26. 16:2616.
    ÍYG van 15 percig kell főzni.
    előzmény:
    picúrpanka (1)
    2008-07-26  15:54
  20. 2008. július 26. 16:2015.

    Minél tovább főzzük, annál keményebb lesz, mert a benne lévő cukor átalakul keményítővé............ Sztem forrás után  15 perc bőven elég.

    Egyébként amíg ilyen zsenge, próbáljátok ki nyersen. Nagyon finom!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  21. 2008. július 26. 16:2014.

    Szia!

     

    Csatlakozom a "héjasokhoz". Én a lábos aljára is teszek néhány belsö levelet, majd arra a kukoricát, és a tetejére ismét egy pár levelet.

    Nem szoktam bele sót tenni, szerintem sokkal édesebb, finomabb lesz így.

    Ja, és a lábosra egy olyan fedöt teszek, ami éppen beleesik, így lent tartja a kukoricát, és nem tud kilógni a vízböl. (Tutira megfö mindenhol.)

    Max. 15 percig szoktam fözni a forrástól számítva. (Minél tovább fözöd, egy idö után annál keményebb lesz...)

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  22. 2008. július 26. 16:1713.
    Pont most főztem. Se só, se cukor, natur kukorica vízben, némi héj és "haj". Ja, és anyukám szerint is max. 15 perc, anyósom több órán át főzi. Én kiegyezek magammal félórában.
    előzmény:
    picúrpanka (1)
    2008-07-26  15:54
  23. 2008. július 26. 16:1312.
    Szia, én nem teszek semmit a főzővízbe, általában 30 perc alatt megfő. A héját azért szokták beletenni, mert édesebb lesz tőle, az anyósom anyukája mondta.
    előzmény:
    picúrpanka (1)
    2008-07-26  15:54
  24. 2008. július 26. 16:0711.
    Szia! Feltétlenül tegyél a csövekre a héjából! Úgy a finom. Persze lehet, hogy ez csak vmi népi hagyomány, de a nagymamám mindig így csinálta, ezért én is így szoktam.
    előzmény:
    picúrpanka (1)
    2008-07-26  15:54

Címlap

top