Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Héjában sült burgonya

Torolt_felhasznalo_937181
Torolt_felhasznalo_937181
Létrehozva: 2008. július 20. 11:04

Sziasztok!

 

Hogy kell csinálni a héjában sült burgonya?

1001 külömbözö receptet találtam a neten és most teljesen össze zavarodtam!

 

Köszönöm!

 

Andrea 

  1. Torolt_felhasznalo_513236
    Torolt_felhasznalo_513236
    2008. július 20. 15:1329.

    Szia !

     

    Ha az ősi pofonegyszerű héjában sültre gondolsz,amit mi egyszerűen csak bedobósnak hívunk arra a recept a következő:

     

    a kb egyforma méretű,nem túl nagy burgonyákat jól megmosod és csak úúgy egyszerűen bedobálod a sütőbe a rácsra-innen ered a neve  én neveztem el így anno 2 évesen -és amikor már kezdenek szállni a finom illatok,kesztyűben,mindegyiket megfordítod ,ha még nagyon keménynek tűnnek,akkor hagyod még sülni,ha már puhák lezárod a sütőt ,úgy 5 percig bent hagyod majd enyhén nyirkos konyháruhával bélelt tálba kiszeded a krumlikákat,betakarod szintén nedves ruhával-úgy könnyebb hámozni.Azonnal melegen fogyasztandó.

    Kis vajjal,kifagyasztott szalonnával és hagymasalátával az igazi!

     

    Jó étvágyat !

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_937181 (1)
    2008-07-20  11:04
  2. 2008. július 20. 15:0728.

    Nekem a vajban sütött, fokhagymás rozmaringos ízlik legjobban.

    5 dekányi vajat megolvasztok, teszek bele sót, őrölt rozmaringot félbe vágott fokhagymagerezdeket és ezzel öntöm nyakon, majd sütőben megsütöm a jól megmosott, jéjastul kockára vágott burgonyát.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_937181 (1)
    2008-07-20  11:04
  3. Torolt_felhasznalo_266540
    Torolt_felhasznalo_266540
    2008. július 20. 14:1327.
    brit modra paradicsomos feherbabbal kell leonteni a negybe vagyott (kinyitott) hejaban sult krumplit. amit lehet kapni a teszkoban is konzervdobozban, csak meg kell kicsit forrositani, es mehet a krumplira. melle sult virsli. ócsó, ecceru,laktato kaja.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_937181 (1)
    2008-07-20  11:04
  4. 2008. július 20. 14:0926.
    Tudod, a kőleves mintájára!
    előzmény:
    -1- (23)
    2008-07-20  13:43
  5. Torolt_felhasznalo_937181
    Torolt_felhasznalo_937181
    2008. július 20. 13:5625.

    Hát azért nem igazán!Mert héjában sült krumplival csináltam vagyis akkor ez HÉJÁBAN SÜLT KRUMPLI füszerezve paprikával,paradicsommal és májjal!Ja és tejföllel!Mert a Párom mindjárt itthon van és hoz tejfölt és még avval meghintem!

     

    Finom lett az a lényeg nem igaz?

    előzmény:
    -1- (23)
    2008-07-20  13:43
  6. Torolt_felhasznalo_189330
    Torolt_felhasznalo_189330
    2008. július 20. 13:4724.
    Én be szoktam vágni a krumpli héját, mikor mikróban sütöm, és sütőzacskóba teszem, 1-2 nagy almával együtt, amit szintén bevágok. Nem veszik át egymás illatát, és az alma nem engedi kiszáradni a krumplit, és milyen finom, meg is van a desszert.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_679013 (18)
    2008-07-20  12:39
  7. -1-
    -1-
    2008. július 20. 13:4323.

    Ez lett a héjában sült krumpliból?

    Ezt mifelénk úgy hívják tepsis krumpli.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_937181 (22)
    2008-07-20  13:11
  8. Torolt_felhasznalo_937181
    Torolt_felhasznalo_937181
    2008. július 20. 13:1122.

    Nagyon finom lett!!!!!!!!!!!!!!

     Megsóztam borsal sóval füszerkömyénnyel raktam rá fokhagymát még meg pár paprikát,paradicsomot raktam közé!És isteni lett!És nem túlzok!

    Ja!És rántott májat csináltam még és a kisebbeket amiket már nem érdemes panirozni szintén beraktam a tepsibe és tényleg csajok egyszerüen isteni lett!!!

     

    Köszönöm szépen mindenkinek a tippeket!

     

    Szép vasárnapot kivánok mindenkinek!!!!

     

    Andrea 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  9. 2008. július 20. 13:0721.
    Nem egy krumplicskát (!) 20-25 peccel intitok (mennyiségtöl, nagyságtol függöen, 4-en vagyunk). Aztán a belsö felét kifelé és also oldalt felfelé forgatom és ekkor már kevesebb idö kell, néha ránézek. Rongyba szoktam becsavarni öket mikor készek.

    Nem Magyarországon élünk, itt egy dobozban tetövel külön szokott lenni a direkt erre valo burgonya, akkorák, hogy 1-1 darabbal tenyerem tele.
    De megsütünk bármit héjában, az még csak hagyján, krumplipürével szoktam szivni, ahhoz a legtöbb itteni krumpli nem jo, vagy vizes, vagy gumis.
    Off: Petrezselymes krumplihoz  gözföve jobb a krumpli. Fiam él-hal petrezselymesért, ha nem is ujbol de egész évben szoktam csinálni.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_679013 (18)
    2008-07-20  12:39
  10. Torolt_felhasznalo_676311
    Torolt_felhasznalo_676311
    2008. július 20. 13:0520.

    fokhagymás tejföl:-) rá reszelt sajt:-)

    hmm

    vacsi mi lesz?:-)))))

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_462366 (15)
    2008-07-20  11:47
  11. 2008. július 20. 13:0019.

    Szia

    Talán az én válaszom is jó.

    A krumpli méretén múlik,hogy meddig sütöm mikróban. 7 és 9 perc között szokott lenni,mikro fedővel letakarva. Mikor lejárt a program még úgy 2 percig jó hagyni bent.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_679013 (18)
    2008-07-20  12:39
  12. Torolt_felhasznalo_679013
    Torolt_felhasznalo_679013
    2008. július 20. 12:3918.

    hű, te vagy az én emberemmegmondanád, hány percig kell mikrózni a krumplit? és melyik az, amelyik direkt erre való?

     

    régóta szeretnék ilyet csinálni, de nem volt hozzá merszem..

    előzmény:
    Babianya (16)
    2008-07-20  12:05
  13. 2008. július 20. 12:3717.
    De jó, hogy indítottad ezt a topikot... pont saslikra készültem, szúrok rájuk krumplikat is (aprót)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_937181 (1)
    2008-07-20  11:04
  14. 2008. július 20. 12:0516.
    Kicsit szurd meg villával, ha egybe készited, néha robbanak.
    Mikroban is szoktuk csinálni, (akkor muszáj szurni) hosszában tál közepe felé majd félidöben megforditani.
    Csináljuk ilyen-olyan burgonyábol, de sokszor direkt ehhezvalot veszünk.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_937181 (1)
    2008-07-20  11:04
  15. Torolt_felhasznalo_462366
    Torolt_felhasznalo_462366
    2008. július 20. 11:4715.

    Megmosom a burgonyát, sütúőrácsra vagy tepsibe helyezem.

    A krumpli nagyságától függően kb. 40- 60  perc múlva villával megszúrom, hogy megsült-e.

     

    A forró megsült burgonyát, héjastól tányérra teszem,  4 felé bevágom, hogy szétnyiljon. És ráöntök, sózótt és tejföllel kikevert metélőhagymát. isteni..   De a tejfölt azzal ízesítheted amit szeretsz.

    Pl. lilahagyma szeletek, sonkakockák, reszeltsajt, stb 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  16. Torolt_felhasznalo_752367
    Torolt_felhasznalo_752367
    2008. július 20. 11:4514.

    de nincs is szukseg utana altatora, automatice bekomaltok a hagyma szagtol es mondhatod az uradnak is "HAGY(J)MA"  nem is rossz otlet...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_189330 (12)
    2008-07-20  11:42
  17. Torolt_felhasznalo_752367
    Torolt_felhasznalo_752367
    2008. július 20. 11:4213.
    en multkor egy etteremben ugy ettem, hogy a kalapjat levagtak, kibeleztek es osszekevertek egy tejfolos szosszal es visszatettek a belsejebe, isteni volt.nyami
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_937181 (1)
    2008-07-20  11:04
  18. Torolt_felhasznalo_189330
    Torolt_felhasznalo_189330
    2008. július 20. 11:4212.
    Arra gondolsz, amit a sütőrácson sütünk? Egyforma nagy krumplikat beraksz a sütőrácsra, elő is melegítheted a sütőt. Kis távolság maradjon közöttük. Amikor sistereg akkor megnézed, esetleg egy kötőtűvel vagy hústűvel megszúrod, hogy átsült-e. Érzed, ha már jó, úgy megy benne a tű, mintha vajba szúrnád.  Kiszeded egy tálba, amit lefedsz fedővel, kicsit úgyhagyod, hogy bepárásodjon, és a héját könnyebben le tudd húzni.  Egyszerre csak egyet vegyél ki, amit pucolsz, és tedd vissza a fedőt.  Mi ezt mindig este esszük, mert jó sok vöröshagymát, szalonnát margarint kell hozzá enni. Vöröshagymát előre vékonyra leszeletelni, kicsit besózni, hogy ne legyen erős.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_937181 (1)
    2008-07-20  11:04
  19. -1-
    -1-
    2008. július 20. 11:3711.

    Én nem vacakolok vele a sütésnél.

    Amikor eszem, akkor szoktam megkenni ami épp van. Vaj, kőrözött, teprtő, szalonna, mind illik hozzá.

    Ezenkívül leszeletelek egy-két öklömnyi hagymát, amit lesózok, majd később egy pici olajat teszek rá, és ezzel eszem, meg pár falat kenyér esetleg, de az van, hogy elmarad.

    Jó étvágyat hozzá.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_937181 (10)
    2008-07-20  11:29
  20. Torolt_felhasznalo_937181
    Torolt_felhasznalo_937181
    2008. július 20. 11:2910.

    Szerinted ez a recept milyen lehet?Most találtam!

     

    A burgonyakat alaposan megmossuk,kis kefevel jol megsikaljuk,hisz hejaban keszitjuk es fogyasztjuk.A kis burgonyakat egyben hagyjuk,a nagyobbakat daraboljuk.Ezutan megszorjuk alaposan soval,borsal,komeny maggal,meglocsoljuk egy keveske olajjal,majd sutolemezre helyezve a sutoben keszre sutjuk.Amikor felig kesz,keveske vajat teszunk mindegyik burgonyara,ropogosabb kulsot kapunk tole..
    előzmény:
    -1- (8)
    2008-07-20  11:24
  21. Torolt_felhasznalo_937181
    Torolt_felhasznalo_937181
    2008. július 20. 11:289.

    Köszönöm szépen!

     

    Ez egyszerübben hangzik már csak azért is mert "sima" krumplit vettem!

    Meg hát nem vagyok egy konyhatündér!

    előzmény:
    -1- (8)
    2008-07-20  11:24
  22. -1-
    -1-
    2008. július 20. 11:248.

    Még soha nem vettem más krumplit a sütéshez.

    Egyszerűen a rácsra teszem a krumplikat, és amikor már terjeng az illat a levegőben, akkor kiveszem, "rongyba" (konyharuha) tekerem, és takaró alá dugom, ahol kigőzölgi magát.

    Van hogy héjastól megeszem, ha egészséges a héja.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_937181 (1)
    2008-07-20  11:04
  23. Torolt_felhasznalo_937181
    Torolt_felhasznalo_937181
    2008. július 20. 11:197.
    Köszönöm szépen a válaszokat!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  24. 2008. július 20. 11:196.
    Nyami!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_341291 (4)
    2008-07-20  11:17

Címlap

top