Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Szia !
Ha az ősi pofonegyszerű héjában sültre gondolsz,amit mi egyszerűen csak bedobósnak hívunk arra a recept a következő:
a kb egyforma méretű,nem túl nagy burgonyákat jól megmosod és csak úúgy egyszerűen bedobálod a sütőbe a rácsra-innen ered a neve én neveztem el így anno 2 évesen -és amikor már kezdenek szállni a finom illatok,kesztyűben,mindegyiket megfordítod ,ha még nagyon keménynek tűnnek,akkor hagyod még sülni,ha már puhák lezárod a sütőt ,úgy 5 percig bent hagyod majd enyhén nyirkos konyháruhával bélelt tálba kiszeded a krumlikákat,betakarod szintén nedves ruhával-úgy könnyebb hámozni.Azonnal melegen fogyasztandó.
Kis vajjal,kifagyasztott szalonnával és hagymasalátával az igazi!
Jó étvágyat !
Nekem a vajban sütött, fokhagymás rozmaringos ízlik legjobban.
5 dekányi vajat megolvasztok, teszek bele sót, őrölt rozmaringot félbe vágott fokhagymagerezdeket és ezzel öntöm nyakon, majd sütőben megsütöm a jól megmosott, jéjastul kockára vágott burgonyát.
Hát azért nem igazán!Mert héjában sült krumplival csináltam vagyis akkor ez HÉJÁBAN SÜLT KRUMPLI füszerezve paprikával,paradicsommal és májjal!Ja és tejföllel!Mert a Párom mindjárt itthon van és hoz tejfölt és még avval meghintem!
Finom lett az a lényeg nem igaz?
Ez lett a héjában sült krumpliból?
Ezt mifelénk úgy hívják tepsis krumpli.
Nagyon finom lett!!!!!!!!!!!!!!
Megsóztam borsal sóval füszerkömyénnyel raktam rá fokhagymát még meg pár paprikát,paradicsomot raktam közé!És isteni lett!És nem túlzok!
Ja!És rántott májat csináltam még és a kisebbeket amiket már nem érdemes panirozni szintén beraktam a tepsibe és tényleg csajok egyszerüen isteni lett!!!
Köszönöm szépen mindenkinek a tippeket!
Szép vasárnapot kivánok mindenkinek!!!!
Andrea
Nem Magyarországon élünk, itt egy dobozban tetövel külön szokott lenni a direkt erre valo burgonya, akkorák, hogy 1-1 darabbal tenyerem tele.
De megsütünk bármit héjában, az még csak hagyján, krumplipürével szoktam szivni, ahhoz a legtöbb itteni krumpli nem jo, vagy vizes, vagy gumis.
Off: Petrezselymes krumplihoz gözföve jobb a krumpli. Fiam él-hal petrezselymesért, ha nem is ujbol de egész évben szoktam csinálni.
fokhagymás tejföl:-) rá reszelt sajt:-)
hmm
vacsi mi lesz?:-)))))
Szia
Talán az én válaszom is jó.
A krumpli méretén múlik,hogy meddig sütöm mikróban. 7 és 9 perc között szokott lenni,mikro fedővel letakarva. Mikor lejárt a program még úgy 2 percig jó hagyni bent.
hű, te vagy az én emberemmegmondanád, hány percig kell mikrózni a krumplit? és melyik az, amelyik direkt erre való?
régóta szeretnék ilyet csinálni, de nem volt hozzá merszem..
Mikroban is szoktuk csinálni, (akkor muszáj szurni) hosszában tál közepe felé majd félidöben megforditani.
Csináljuk ilyen-olyan burgonyábol, de sokszor direkt ehhezvalot veszünk.
Megmosom a burgonyát, sütúőrácsra vagy tepsibe helyezem.
A krumpli nagyságától függően kb. 40- 60 perc múlva villával megszúrom, hogy megsült-e.
A forró megsült burgonyát, héjastól tányérra teszem, 4 felé bevágom, hogy szétnyiljon. És ráöntök, sózótt és tejföllel kikevert metélőhagymát. isteni.. De a tejfölt azzal ízesítheted amit szeretsz.
Pl. lilahagyma szeletek, sonkakockák, reszeltsajt, stb
de nincs is szukseg utana altatora, automatice bekomaltok a hagyma szagtol es mondhatod az uradnak is "HAGY(J)MA" nem is rossz otlet...
Én nem vacakolok vele a sütésnél.
Amikor eszem, akkor szoktam megkenni ami épp van. Vaj, kőrözött, teprtő, szalonna, mind illik hozzá.
Ezenkívül leszeletelek egy-két öklömnyi hagymát, amit lesózok, majd később egy pici olajat teszek rá, és ezzel eszem, meg pár falat kenyér esetleg, de az van, hogy elmarad.
Jó étvágyat hozzá.
Szerinted ez a recept milyen lehet?Most találtam!
Köszönöm szépen!
Ez egyszerübben hangzik már csak azért is mert "sima" krumplit vettem!
Meg hát nem vagyok egy konyhatündér!
Még soha nem vettem más krumplit a sütéshez.
Egyszerűen a rácsra teszem a krumplikat, és amikor már terjeng az illat a levegőben, akkor kiveszem, "rongyba" (konyharuha) tekerem, és takaró alá dugom, ahol kigőzölgi magát.
Van hogy héjastól megeszem, ha egészséges a héja.
:-) megmosod és beteszed a meleg sütőbe:-)) és ott megsül:-)
ha jobbat akarsz kettévágod és megsózod kicsit a tetejét. Hamarabb megsül és finomabb.
Új krumpli nem jó hozzá.