Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Kiskunlacházi anyukák?

Torolt_felhasznalo_770932
Torolt_felhasznalo_770932
Létrehozva: 2008. június 19. 08:29

sziasztok

 

gondoltam megprobálom hátha itt találok olyan anyukákat akik Kiskunlacházán laknak.  1éve költöztünk ide de még senkit nem ismerek igazán.sajnos nincs játszótér ahol ismerkedni lehetne de még 1 park se.

nekem van egy 2éves kisfiam és egy 5hetes fiam.

 

remélem irtok és megismernék pár embert legalább.meg a fiuknak is lenne játszópajtásuk.

de mindenki irhat aki hasonló helyzetben van.legalább itt tudjunk beszélgetni ha a gyerekek engedik

 

Reni 

  1. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. november 12. 18:57708.

    sziasztok

     

    mi élünk.ti???????????????????,

      levit megműtöték 3-án. tőkéletesen van :)

    meséljetek ti is és írjatok 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  2. 2009. október 15. 12:51707.
    Sziasztok!

    klk: a lényeg, hogy szereti az ovit. Gyerekem mostanában elég anyás lett, amikor voltunk pénteken babaklubban is jobbára csak az ölemben ült, szóval abszolút óvódaéretlen még. Mondjuk ráér. Meg most már nem is olyan jó a babaklub, mivel két csoportot összevontak és rengetegen vagyunk egy teremben, a gyerekek egy idő után torkig vannak az egésszel. Na meg néhány anyuka is. Mikor lesz a műtét, és mivel kevert be a doki?

    Pöttöm: Csoda hogy bírod két kicsi mellet. Nekem nincsenek tanítványaim, de jelenleg is fut a lakás, össze kéne szednem magam :) mostanában örülök, ha a főzés mosás vasalás kombinációt meg tudom oldani Ádám mellett, ráaásul Bélát is alig látjuk mert maszekol munka után. Szóval hívj csak takarítónőt ha lehet :) Bár nálam aztán takaríthatna, gyerkőc öt perc alatt felforgatja amit fél óráig pakolok. Négyhónaposan négykézlábazni te jó isten :D Hamarosan futhatsz utána :) Ez a tejtesós dolog tök jó, kár hogy nálunk anno nem volt rá lehetőség. Hát sajnos valszinű most sem lesz anyatejdömping, meg se moccannak nem nőnek nem feszülnek, hát ez van. A lényeg, hogy a baba egészséges legyen. Hallottam a ráckevei-lacházi balesetről, nem ismertem senkit közülük, persze így is szörnyű. Apu arra jár melózni minden nap de mire jött haza már elvitték a roncsokat.

    Mi jól vagyunk köszönjük. Most vagyok 15+3 ma rohantam el az AFP, hepatitis és teljes vérkép beutalókért, meg vérnyomást méretni. A vérnyomásom is egyenlőre jó remélem még sokáig igy marad. A múltkori ultrahangon rendben volt minden bár már akkor egy héttel nagyobb volt mint az átlag, de a doktornő csak annyit mondott, hogy megszoktuk velem kapcsolatban a nagy babákat :) Amúgy mostmár hat hete érzek magzatmozgásokat bár megint mellső fali a placenta. Nem is lepődtem meg Ádámnál is a 13ik héten már totál éreztem a rugkapáit. Ez a baba nem annyira mozgékony mint a fiam volt, de azért határozottan védi a területét, múltkor pl Ádám beült az ölembe és megnyomta a hasamat valahgoy erre akkorát rugott a kicsi bentről hogy csak lestem. Hát már most osztják egymást :) De egyenlőre úgy néz ki nyugodtabb gyerkőc. Rosszullétek elmúltak teljesen csak a fáradtság múlna el olyan boldog lennék, de nem akar jönni az energiabomba időszak egyenlőre. Meg elég fázós lettem most hogy bejött a rossz idő.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  3. Torolt_felhasznalo_544962
    Torolt_felhasznalo_544962
    2009. október 13. 18:44706.

    sziasztok!

     

    nekem beindult a nagyüzem. most, hogy nem állítottam senkit le a reklámmal, 17 tanítványom van... nagyon tele lettem, még délelőtt is van órám. és szombaton is. szóval scseppet fáradt vagyok a lavírozástól hogy minden meglegyen. de azért csak kijutunk (ma nem, mert nagyon nagy szél volt), meg kaja is szokott lenni. az egyetlen, ami elmarad állandóan a takarítás. úgyhogy feladtam, hívtam múlthéten egy takarítónőt, hogy felmosson, pórszívózzon, ilyesmi. mert beláttam, hogy hiába keresztelő vasárnap (úgyhogy már karolina feje is le lett locsolva vízzel), itt biza kosz lesz, ha más nem csinálja meg. de csak sétaidőben tudnék takarítani, azt meg ugye nem adom fel.  úgyhogy viccesben vagyunk, albírletbe takarítónő jár meret úgydöntöttem, amíg szoptatok, meg nem eszik a pici mindent, és nem tuolsósorban ennyi órám van (de ugye nyárra meg kell majd spórolni, mert nyáron sose tudni lesz e meló, vagy nem...) addig kéthetente jönni fog. nem vagyok egy tisztaságmániáás, de azért úgysem lehet, hogy hónapokig nincs felporszívózva, ilyesmi.

     

    amúgy jól vagyunk, épp kicsit nűáthásan, én dögfáradtan, karolina elkezdett masszívan négykézlábazni. ugyan nem tudom mit akar 4 hósan, de maajdmeglátjuk. megkapta a 4 hós oltást, és a dokinak is produkálta magát, vigyorogva kinyomta magát négykézlábra, és már meg is bírja tartani magát egy kis ideig. itt nevetett a doki. még nincs 5 kiló, egy hete elkezdtük a kóstolást, pont 4 hót ahogy tölötte. úgy döntöttem ennyi mozgáshoz jobb ha jön a mindenféle plusz tápanyag. nagyon jólfogadta a kaját, úgyhogy nem volt rossz döntés. most a vacsit keztüka almafőzelékes pépre lecserélni , tegnapelőtt, meg tegnap már a full adagot benyomta belőle. szóval nem kell tömni, ízlik neki. én meg örülök, mert bevallom, nem vagyok az az elszánt, aki két évig szoptatni akar. max egy évig tervezem. bár ahogy ízlik neki a kaja, szerintem ő se fogja addig se kérni. 

    mindegy,, amíg kéri, addig van, meg fejek is, mert képzeljétek, lett tejtesója a lányomnak. elvitték szerencsésen a fölös tejemet. aztán kicsit abbahagytam a fejést, lusta vltam, de felhívtak, hogyha van, jöhet még, mert tényleg nem nagyon lett teje az anyunak, aki vitte, és az én tejem  mmeg nagyon jól fogadta a kislánya, így amíg lehet ezt adnák, és nem tápszert. vagy ha kevesebb van, ezt is. így újrakezdtem. végülis minden adag ajándék. remélem még tudok majd nekik adni egy picit. főleg így, hogy karolina már eszik.

     

    na, kb ennyi a hír velünk. írjatok ti is, kcsit bővebben!

     

    hja, a ráckeve -lacháza közti balesetről ahlottatok? remémlem nem ismerős volt egyikőtöknek se akik ottmaradtak. bennem megállt az ütő, mikor anyám telefonált, hogy bemondták a rádióban

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_198253 (705)
    2009-10-13  09:23
  4. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. október 13. 09:23705.

    szia

    köszönöm

     

    mi gyűrjük az ovit.a fiam élvezi szeret járni de egy héten még 5napot nem volt. a műtétre is készülünk. bár most a doki bekevert.ma megyünk hozzá délután ha minden igaz

     

    ti,hogy vagytok? 

    előzmény:
    Linaa (704)
    2009-10-06  11:41
  5. 2009. október 6. 11:41704.

    Sziasztok!

     

    Nagyon elhallgatott mindenki.

    Klk nagyon boldog névnapot kívánok!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  6. 2009. szeptember 22. 11:07703.
    Pöttöm: Nagyon szépen fejlődik Karolina. Az én fiam csak féléves korában kezdett el forgolódni, bár négyévesen is ment már neki de baromira nem strapálta magát. Úgy látszik a kiscsajok tényleg gyorsabban fejlődnek :) Bírod két csemete mellett a melót? Remélem az én porontyaim is ilyen szépen kijönnek majd egymással. :)

    klk: Az a babaklubos délelőtt amit küldtem még csak most lesz pénteken tíz órakor :) nem volt még egy sem. Fogalmam sincs hogy megyek-e, Betti az unokatesóm nagyon hív, de ma például úgy keményedett reggel a hasam főleg miután Ádámot kiszedtem a ágyából, hogy rémes. Vettem be magnéziumot, most jobb. Nemtudok semmit Dr Kieferről de nagyon drukkolok Levinek :( Mikor lesz a műtét? Remélem simán átvészeli majd.

    Tegnap betöltöttük kistesóval a 12-ik hetet, holnap megyünk majd ultrahangra, hát erre kiváncsi leszek :)

    Ádám piszkosul belejött a növésbe a nyáron, szinte az egész ruhatárát cserélni kell, olyanok a nadrágjai mintha vízbe állt volna. Lemértem tegnap, több mint 100 centi. De mivel rúgkapált legyen 100. A lába meg 24-es. Hát nemtudom mennyire normális ez, már kezdem azt fontolgatni, hogy megkérdezem a gyerekorvost, de a család persze kiröhögött hogy mit aggódom azon hogy nagy. A kajálás nemnagyon megy neki az elmúlt hónapban, szinte sztrájkol. Nem erőltetem mondjuk, de a napi vitaminokat azért igyekszem lenyomni neki.

    Ti oltattok ezellen a H1N1 vírus ellen? Én megkérdeztem a dokikat azt mondták felejtsem el főleg a saját esetemben. A médiában meg azt nyomatják hogy de először a kismamákat meg a kisgyerekeket KELL. Hát valószínű nemfogom beoltatni magam elég nagy az ellenérzésem az ilyen kipróbálatlan vakcinákkal kapcsolatban, bár fogalmam sincs mi lenne a jó.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  7. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. szeptember 22. 09:19702.

    szisztok

    hogy vagytok?

     

    Linaa

    köszi amit küldtél iwiwen. végül te voltál? szoktam néha séta közben találkozni 2 csajszival is,ők is járnak.ugyhogy őket már ismerem igy  lehet,hogy elmegyünk pénteken.csak most taknyos volt Tofi.

     

    Levimet műtik orrmandulára :( mit tudtok DR.Kiefer Gáborról. elég szimpi volt az SZTK-ba.ő fogja műteni majd. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  8. Torolt_felhasznalo_544962
    Torolt_felhasznalo_544962
    2009. szeptember 15. 16:53701.

    gyerkőcök egyre jobban bírják egymást. most hawaii van, anyukám itt van, babázik. a mostani órám meg délelőtt volt, van egy óra szünetem

     

    szóval karolina már tud forogni, kapálózik a játékokért, hihetetlen vigyorgós, úgyhogy napról napra többet lehet vele kommunikálni. így balázsnak is egyre jobban tetszik. az meg pláne, hogy kezdi megfogni a dolgokat a kishülgy, és végre a kezébe tud adni játékokat.

    előzmény:
    Linaa (700)
    2009-09-15  14:21
  9. 2009. szeptember 15. 14:21700.

    Szia.

     

    Hát fáj is tőle a hasam sokszor, de időnként muszáj megemelnem, például amikor az ágyából veszem ki vagy a járókából.

    Szerencsére eddig minden jó, ma lett kész a vérkép, teljesen jó, ráadásul a belgyógyászati vizsgálaton (a dokim csinálta) még az eddigieknél is alacsonyabb volt a vérnyomás. Azt mondta hagyjam a francba az itthoni méregetést mert csak kicsinálom magam vele és annál jobban felmegy. Na a nőgyógyász pont az ellenkezőjét parancsolta, szóval majd eldöntöm kire hallgatok.

    És Ti hogy vagytok? Gyerkőcök? hogy bírják egymást?:) 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_544962 (699)
    2009-09-13  22:08
  10. Torolt_felhasznalo_544962
    Torolt_felhasznalo_544962
    2009. szeptember 13. 22:08699.

    linaa: na akkor csak így tovább. már csak egy hét a bűvös 12. hétig és ja, a 15 kilós manód ne is emelgesd. én könnyen voltam balázs csak 12.5 kg. azt sokáig lehetett bírni.

    véryomás meg.. a lényeg, hogy van hol kiderüljön az igazság. reméljük végig ok lesz minden.

    előzmény:
    Linaa (698)
    2009-09-13  12:11
  11. 2009. szeptember 13. 12:11698.
    Sziasztok!

    Hú olyan régen volt itt mozgás, mostanában már be sem léptem a regembe. Most fedeztem fel csak, hogy írtatok.

    klk: Babaklub úgy tudom szeptember 25-én lesz először, bennünket átraktak már a péntek 10 órai csoportba, most itt lesz valahol háznál az egész a Kossuth utca végén valahol, ha érdekel megkérdezem még a pontos címet. Hogy mi megyünk-e azt nemtudom, mert Ádám 15 kilós, és az emelgetése számomra mostanában nagyon nem ildomos a védőnő és a dokik is mondták hogy ha lehet kerüljem el. Idegen helyen meg csimpaszkodik a nyakamba. Szóval attól függ hogy leszek majd éppen, de nem ígérek semmit. Azt tudom, babamotrot vagy babataxit ilyesmit szoktak vinni, hogy ne vesszenek össze rajta a kölykök. Bár az enyém spec egyáltalán nem taxizik :)
    Kistesó megvan, holnap lesz 11 hetes. Volt két három hét totál kóma időszakom, de mostmár kezdek jobban lenni, csak időnként még hamar fáradok. Az első ultrahangon minden rendben volt, nagyon szépen vert a szíve, és már akkor nagyobb volt mint az átlag (míly meglepő) Egyetlen problémám, hogy az első terhességi ramazurik miatt csodálatos fehérköpeny hypertóniám lett, amit jóapámtól amúgy is örököltem, szóval ha a védőnő méri a vérnyomásomat (ott derült ki a toxémia múltkor) akkor iszonyú feszült vagyok és magas lesz a mért érték. Utána átrohantam a háziorvosomhoz aki belgyógyász, ott már tökéletes vérnyomás, pulzus minden. AZ EKG is tök jó lett, sokkal lassabb a pulzusom mint Ádámmal volt anno, úgylátszik ért valamit a napi 11 kilométer a kardiogépen anno.

    Pöttöm: Időnként ki kell borítani a bilit a saját egészséged érdekében :) Én is ilyen vagyok, sokáig csak nyelek aztán robbanok és üvöltök. De még mindig jobb mintha magadban hordod a feszülséget. A Lina becenévhez gratulálok:) Az én eredeti nickem Lincsi volt, ( a nagypapám hivott igy) de az általában foglalt volt mindenhol és igy lettem ez. Hát az én fiacskámnak a hasa aztán garantálan nem kockás :) Inkább a háta meg a vállai meg a mellkasa szépen kidolgozott, ezt valszinű az apjától örökölhette vagy nemtudom (tőlem nem az fix :D ) szóval már igy született domború mellkassal. Aranyosak lehetnek együtt, de azt hiszem egy két év múlva tényleg felköthetitek a gatyátokat :) Bár szerintem, Te megbírkózol a helyzettel. Ez az egyetlen szabadnap lefoglalása tényleg elég rohadt dolog, mi is igy voltunk múltkor, Béla egyetlen napig volt itthon azon ahéten, és öreganyám kitalált valami okvetlen fontos melót neki. Rém boldog voltam énis.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  12. Torolt_felhasznalo_544962
    Torolt_felhasznalo_544962
    2009. szeptember 11. 20:26697.
    hja, és azért gondolhatjátok, hogy én se vagyok ám matyóhímzés, hogy így beolvasgatok időnként bárkinek, ha elegem van jobb lenne asszem profi diplomatának lenni, lehet többre mennék vele, mint az időnkénti robbanásokkal.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_544962 (696)
    2009-09-11  20:24
  13. Torolt_felhasznalo_544962
    Torolt_felhasznalo_544962
    2009. szeptember 11. 20:24696.

    á, sógórnő most ok. most anyósnak olvastam be de mindegy, a lányeg, hogy rendezzük végre az erőviszonyokat, oszt passz.nálam a remény hal meg utoljára, hátha egyszersak leesik a húszfillér végre ott is. persze csak úgy vagyok ilyen bátor, hogy a férjem szerint elsősorban mi négyen vagyunk az egy család a két gyerkőccel, és ez a legfontosabb. hát akkor legyen is így.... mert múltkor vendégségben egyedül voltam a két gyerekkel, mert anyósék lerángatták férjemet egy szem szabadnapján darutszerelni... áááááá . mondjuk a férjem is mondhatta volna, hogy nem. de én se mondtam, csak morogtam. tudod nincs, jó választás, mert a szülei, meg ne rajta múljon az a nyamvadt daru.... bár így utólag ott egye meg a fene az egészet, hülye vagyok, hogy belementem, hogy otthagyhat minket egyedül. de több ilyen nem lesz. de ez csak egy dolog. mostanra adódott össze sokminden.

     

    képet nem tudok feltenni... béna vagyok, és nem bírom lekicsinyíteni a képeket

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_198253 (695)
    2009-09-11  16:53
  14. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. szeptember 11. 16:53695.

    izé,képet nem kérhetnénk esetleg ?

     

    hol borult ki a bili?munkába vagy otthon?bár inkább a 2.ra gondolok,sógornő :) 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_544962 (694)
    2009-09-11  15:21
  15. Torolt_felhasznalo_544962
    Torolt_felhasznalo_544962
    2009. szeptember 11. 15:21694.

    fú, jól eltűntem, mi?, dolgoztam... meg nyeltem, aztán tegnap végül bilitborítottam. de jobb, határozottan. meg ugye a két manó...

     

    karolinának megállt ám a fogzása. ugyanúgy van azóta is. azt mondta a doki, meg a védőnő is, hogy valszeg 4 hónaposan jönek majd ki rendesen. de közben meg érezni a szemfogcsücsköt is már ha egyszerre jön majd ki a sok, hát az érdekes lesz. bár a fiamnak is volt egy egyszerre 6 fog roham. másfél 7 alatt megduplázta a fogmennyiségét annó

     

    linaa lehet karolina végül lina lesz. mert csupa életvidámság már most, vigyorog állandóan mindenkire, meg néz huncutul és már tud kacagni, ha csikizzük. szóval vmi vidám becézés illene hozzá úgy látjuk egyre inkább.

    a fiad jól nézhet ki a kigyúrt felsőtesttel. enyim gyereknek a hasa kockás. de totálba. állandóan hasizomból ül fel, meg húzódzkodik, stb. és kajakra látni a kockácskákat amúgy jóarc, csak néha vágja kupán a kistesót. de csak olyankor próbálkozik, ha ottvagyunk közvetlen. amúgy ottlehet hagyni vele. csak játékot próbál a kezébe adni, stb, ha kinttről kukkucskálunk. szóval inkább nekünk szól a műsör, mint a tesó ellen. vele mindenáron játszani, meg kommunikálni próbál amúgy. hát ha majd összefognak, asszem köthetjük fel az apjukkal a gatyánkat

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_198253 (693)
    2009-09-11  14:08
  16. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. szeptember 11. 14:08693.

    sziasztok :)) :)

    mizu felétek?

    Linaa

    kistesó? lesz babaklubb? most,hogy 1gyerekem van délig igy mennék szivesen

     

    Pöttöm,hogy vagytok? 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  17. 2009. augusztus 7. 21:51692.

    Te jó isten, a kishölgy aztán nem aprózza el! Két hónaposan fogacskák? Eddig az unokatestvérem kislánya vitte a pálmát négyhónaposan jöttek ki az alsó metszők :) Úgy látszik, akkor szerencsések lesztek vele

     

    Hát még mindig nemtudom elképzelni Ádámot hogy segíteni akar majd vagy játszani a tesóval. Már ha aztnézzük hogy kedvenc játéka a 15 méteres kerti slag, egész nap keményen edz vele és körbe körbe húzkodja a kertben. már tiszta izmos háta meg mellkasa van. Mással szinte alig játszik, amikorhazaértünk a nyaralásból, első útja ahogy kivettük a kocsiból, nem a dédimamához, hanem a slaghoz rohant

     

    Áhh majd megoldjuk, attól nem félek, hogy bántani akarja majd a picit, inkább attól, hogy neki ne essen rosszul, hgoy jött egy trónbitorló

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_544962 (691)
    2009-08-07  15:34
  18. Torolt_felhasznalo_544962
    Torolt_felhasznalo_544962
    2009. augusztus 7. 15:34691.

    hát, nálunk a fogzás nem hiszem, hogy közbe fog szólni, ugyanis már jön karolina foga.. látszik az alsó első kettő, kézzel érezni a recéket is. és most is jól alszik

     

    amúgy nekem is mindig ottvan balázs körülöttünk. meg sokmindenben segít. sőt igazából ő olyan, ha nem csinálhatja, akkor bőg, hogy "balázs segíííítt..." szóval nálunk ez egész jó. inkább az a baja, hogy adna karolinának játékot, meg most karolina is, és ugye ő meg még kicsi, állandóam magyarázzuk, hogy még várni kell, hogy együtt tudjanak játszani. de szerintem mikor mászós baba lesz a kiscsaj, akkor már könnyebb lesz, emrt tud vele jobban kommunikálni, nem annyi,h ogy vagy bőg, vagy vigyorog.

     

    sógórnő nem alakít, csak "van". már nincs vele semmi bajom. nem zavarja köreinket. arréb vonultunk, és kész.  aztán mindenki küzdjön, ahogy akar.

    előzmény:
    Linaa (690)
    2009-08-06  16:11
  19. 2009. augusztus 6. 16:11690.

    Szia neked is :)

    Mi a dédimamával egy udvarban lakunk, azt hiszem én is kihasználom majd a segítséget. Úgyis imádja Ádámot. Persze azt már megkaptam tőle, hogy a másik jó lenne ha lány lenne. Ádámnál is ezt csinálta anno. Mintha legalábbis tudnám befolyásolni pfff.
    Az tök jó hogy átalussza az éjszakát. Azt hiszem Ádám is átaludta ennyi idősen aztán elkezdődött a fogzás és onnantól voltak a fesztiválok.
    Szoptatással kapcsolatban sajnos nemtudok mit mondani, nekem sajnos nem sikerült egy percig sem. Lehet mert 34-35 hétre született a kisfiam. De nagyon örülök, hogy ennyi anyatejed van, ez tök jó  :)

    Mi a probléma a családdal, sógórnő megint alakít?:) Balázs akkor már igazi fiatalember :) élvezte a szülinapi bulit?:)

    Képfeltöltés nekem sem sikerült, inkább a képtáramból másolok be ide linkeket talán úgy megy, ha nem akkor majd legközelebb kicsinyitek :)

     

     http://www.kep.tar.hu/lincsibe/50648150/38582480#2

     http://www.kep.tar.hu/lincsibe/50648150/38582702#2

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_544962 (687)
    2009-08-06  14:22
  20. 2009. augusztus 6. 16:04689.
    Napersze, hogy nem csatolta
    előzmény:
    Linaa (688)
    2009-08-06  16:00
  21. 2009. augusztus 6. 16:00688.
    Szia :)

    Köszi a részleteket :) Ádám tuti iszonyú féltékeny lesz sajnos, egyszerűen elviselni nem tudja ha más gyereket felveszek, vagy beleül az ölembe. A babaklubban úgy ordított mint a sakál mikor egyikmásik kislány meg merészelte próbálni.
    Egyenlőre még elképzelhetelen az egész, már hogy tudjon segiteni bármiben, bár mégcsak másfél éves. Elég öntörvényű ha bármit kérek tőle egyik fülén ki a másikon be pedig sokszor látom rajta, hogy érti a kis piszok, de jusztsem :) Bár még csak másfél éves, szóval addig még van idő.
    Egyenlőre az a gond, hogy emelgetnem kell, járókából ki be, etetőszékből stb ezeket muszáj bár próbálom minimalizálni, etetőszéket már nem is nagyon használunk. 15 kilós a fiatalúr és a derekamig ér, pedig nem vagyok egy alacsony én sem. Szóval rendesen fáj a hasam sokszor, remélem jól kapaszkodik a kistesó. Megoldani nemnagyon tudom.

    Megpróbálok csatolni egy friss képet róla :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_198253 (686)
    2009-08-05  12:10
  22. Torolt_felhasznalo_544962
    Torolt_felhasznalo_544962
    2009. augusztus 6. 14:22687.

    na sziasztok!

     

    linaa: én nehezebbre számítottam a két kicsivel. mondjuk most nem vagyok már szívbajos, minden segítséget igénybe veszek. meg már bele is rázódtunk. meg a kicsi átalussza az éjszakát (már 10 órát alszik simán egyben ) az volt a nehéz, hogy most fejem a maradék tejeket (már egy adag elment barátosnémékhoz vésztartaléknak) és azt is beépíteni a ritmusba. de még ez is egész jól sült el, mert így nem ömlik napközben is, hogy le van fejegetve, és este le bírok normálisan zuhanyozni. volt, hogy két napot nem fejtem, na, második nap már agyrém volt. folyt, spriccolt összevissza....

     

    amúgy ok-k vagyunk. tegnap kapta karolina a két hós oltást, tanítgatok , most is ott ül példa fölött knn egy tanítvány. csak épp alszik a két lurkó gondoltam végre írok. család no comment, de elvagyunk. 

    a fiam szülinapja viszont szuperül sikerült.

     

    képeket nem tudok feltenni, kicsinyíteni kéne, meg egyálltalán feltölteni a gépre.  deáá.. egyenlőre örülök, ha idejutok. volt, hogy két napig be se volt kapcsolbva a gép! ami a mi családunkban nagy szó, ahol állandóan veszekszünk a gépen amúgy

     

     

     

     

    előzmény:
    Linaa (685)
    2009-08-04  14:33
  23. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. augusztus 5. 12:10686.

    hali :)

    nyugi,túl lehet élni.lehet kevesebbet fogsz aludni,enni és Ádámra is is kicsit kevesebbet tudsz időt forditani.de ha ő ezt nem érzi meg akkor nem lesz féltékenység.

    sokmindenbe tud majd segiteni és kell is engedni.pl.fürdetni.szopiztatásnál én ugy csináltam,hogy Tofi szopizott addig én Levinek mesekönyvet mutogattam ott mellettünk.Levi is kiakarta próbálni a cicit de én nem engedtem.elmagyaráztam neki,hogy ő már nagy.

    ugye nálunk pont 2év van köztük.

    amikor bementem a kórházba akkor Levi még nekem baba volt.amikor hazajöttünk akkor bizony már nagyfiú.annyit változott a 4nap alatt a szemembe,hogy hihetetlen.az első idők számodra fárasztóak lesznek ez biztos.de hidd el túl fogod élni.nekem hónapokig csak 4-5-6óra alvás jutott azt is részletekbe.

    nehéz volt de mikor nappal aludtak akkor én is lefeküdtem.Kristóf születésétől ugy csináltam,hogy délben egyszerre aludjanak.mai napig egyszerre alsznak ilyenkor :)

    ja és ne kell félteni a kicsit a nagytól hanem meg kell tanitani a nagynak,hogy óvatosan a kicsivel,kicsimellett.nekem pár naposan már a földön volt a kicsi a nagy mellett.soha nem bántotta,nem lépett,nem ugrott rá.sőt magukra is hagyhattam őket.persze titokban leskelődtem.

     

     

    Pöttöm

    képeket akarunk : .) :) :)

    de jó neked,hogy emberek között vagy.én kezdek  bezizisedni itthon.tök jó,hogy Levi kezdi szeptemberbe az ovit.akkor hátha megismerkedek másokkal is.na meg akkor Tofival eltudok menni a baba klubba is. 

    előzmény:
    Linaa (685)
    2009-08-04  14:33
  24. 2009. augusztus 4. 14:33685.

    Szia köszi

    Amúgy hogy bírod a két kicsivel egyszerre? Pláne hogy még meló is van. Nálunk két és negyed év lesz a kettő között de "kedves" fiatal nőrokonok már előre "bíztatnak" hogy iszonyú meg felköthetem a gatyám stb 

    Annyit tudtam mondani, hogy előttem már pár anyuka túlélte hogy két gyereke is volt meg azt hiszem ráérek akkor kétségbeesni ha már kinn lesz

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_544962 (684)
    2009-08-04  13:22

Címlap

top