Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Kollagén indukciós terápia

sulinet
Létrehozva: 2008. május 28. 13:47

Sziasztok,

 

Próbáltátok már a kollagén indukciós terápiát? A múltkor az Aktívban mitatták be, pattanásos sebhelyes bőr kezelésére is ajánlották.

köszi

zs

  1. 2012. január 23. 16:34133.

    Sziasztok

     

    Szerintem sajna ez a topic be van halva,......

     

    Pedig jó lenne a témában infokat megosztani stb....

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  2. 2012. január 8. 10:50132.
    én kollagén facelift-et iszom, kúraszerűen. (nekem hullott a hajam, és száraz volt a bőröm), és én belsőleg kerestem vmi megoldást. 
    előzmény:
    sulinet (1)
    2008-05-28  13:47
  3. 2012. január 8. 10:46131.
    Sziasztok! Vannak, akik striára használták már a dermarollert otthon? Milyen tapasztalataitok vannak? Előre is köszi!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  4. 2011. szeptember 13. 17:08130.

    Sziasztok Sorstársak. Pár évvel ezelőtt eltökéltem, hogy a 10-15 évvel ezelőtt ronda aknék után visszamaradt csúnya hegeket bemélyedéseket javítom. Kb 6-7 db "száraz" dermarolleres kezelésem volt. Ebből 2 alkalom bőrgyógyász által jó drága pénzért, majd 4-5 db itthon a megtanultak és körbejártak alapján, rendkívül komoly odafigyeléssel, sterilistással. A 6-7 kezelés után feladtam, mert semmit nem értem el, pedig az utolsó kezelés már 2mm-essel történt. (0,5-1,5-2mm sorban) Ezután elkalandoztam másféle kezelések irányába, IPL, Fraxel, stb...Be kellett látnom, hogy a 10-15 éves hegek, bemélyedések ellen beígért csoda nem létezik, de persze jó sokba kerültek. Most, hogy ismét jön a fényben szegény időszak (ősz és tél) megint nekifutnék 5 db rollerezésnek itthon, de immáron valamilyen hatóanyaggal/hatóanyagokkal. Ebben kérném szíves segítségetek, hogy mi az amit meg tudok vásárolni kresekedelmi forgalomban, és hatásos lehet hegkezelésre, vagy bőfeszítésre {ha a fülemnél meghúzom a bőrt, olyan szépen kisimulnak a hegek, amiről pont álmodom:) } és mindemellett ugye a nyilt apró sebekbe berollerezhető? Továbbá érdekelne a rollerezés után valami szintén maszkban felvihető hatóanyag is, mert e téren sem vagyok túl jólinformált. Köszönöm előre is segítő szándékotok...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
     
  5. 2011. január 22. 21:57129.

    Kedves Frankiboy!

    Nem igazán értem, hogy egy rolleres kezeléshez, hogy kapcsolódnak a kőolajszármazékok? Vannak bizonyos kozmetikumok amik ilyet tartalmaznak, de kőolajszármazék mezoterápiás bevitelét szakember

    biztos, hogy nem végzi!!! A mezoterápiában csak steril hatóanyagokat használunk mivel a bőrnek nincs szüksége semmilyen felesleges adalék anyagra. Nics színezék és illatanyag, azért ezt egy egészségügyisnek tudnia kell.

    Nem emlékszem a szabályok betartására, mivel a bőrnyugtatásról szó sem volt. Az Ön által leírt kezelés megvalvalósítása egy érzékeny bőrű vendég esetében bőrgyógyász kezelésének igénybevételét eredményezheti. A fertőtlenítés is hagy kivetni valót maga után. Bőrfertőtlenítőt használni eszközfertőtlenítésre? Nem hiszem, hogy a munkahelyén is így csinálják.

    Különben pedig, hogy ki mit csinál a saját bőrével az az a felelősége, de ezt másoknak ajánlani...

    Kozmetikusként soha nem állítom be bonyolultabbnak a kezeléseket mint amilyenek, de 1.5-ös görgős kezelést valakinek otthoni kezelésre

    ajánlani több mint felelőtlenség. Pont egy egészségügyben dolgozónak kell ezt magyaráznom?

    Az meg, hogy miből élek szerintem nem igazán tartozik ide, de megnyugtatom, hogy ez a kezelés csak egy töredéke azoknak az eljárásoknak amit végzek. Semmi köze nem volt annak, hogy reagáltam az Ön tanácsadásaira annak, hogy vendéget szeretnék szerezni innen. Szerencsére nem vagyok erre ráutalva.

    Mivel a véleményemmel kapcsolatban csak a kőolajszármazékokkal való maszatolást tudta felhozni, aminek nagyon örülnék ha meg is magyarázná, remélem minden olvasó számára elgondolkodtatóvá tette

    az Ön "hozzáértését".  

    Annak, hogy Önnek eddig nem volt gondja a kezeléssel kapcsolatban szívből örülök. Reméljük másnak sem lesz az Ön buzdítása eredménye képpen. Sok olyan kezelés van amihez nem szükséges szakember, de pont ez pláne ilyen "nagy" tű mérettel nem tartozik közéjük.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_760098 (128)
    2011-01-16  17:29
  6. Torolt_felhasznalo_760098
    Torolt_felhasznalo_760098
    2011. január 16. 17:29128.
    Nézze hölgyem.Természetesen jó a hatóanyag bevitel de klinikákon is csinálják szárazon több helyen.Nekem a fő gondom a hegek és arra megfelel.Mindenki maga döntse el sinálja vagy nem.Nekem eddig nem volt gondom.Az emberi szervezet csodákra képes önmagától és nem szükséges feltétlenül bele maszatolni.Kőolajszármazékokkal.Mindenki döntse el csinálja vagy nem.Én a szabályokat betartom és bizony a kozmetikusok sokszor úgy állítják be ,hogy még bonyolultabbnak tünjön haszon reményében.Ön ebből él megértem.
    előzmény:
    Rubellit (127)
    2011-01-16  17:07
  7. 2011. január 16. 17:07127.

    Kedves Frankiboy!

     

    Ez már a második fórum ahol ugyanazokat a hozzászólásokat leírod. 19éves kozmetikai gyakorlattal nem értem, hogy mer valaki ilyen felelőtlenül tanácsokat osztogatni egy olyan kérdésben

    amihez igazából nem is ért. Annak aki megfogadja ki fog garanciát vállalni ha a végén mégsem úgy sikerül mint ahogy elsőre gondolta.

    Legyünk őszinték a kollagén indukciós terápia komoly kezelés. Nem értek egyet azzal sem, hogy Frankiboy szerint felesleges mezoterápiás koktél használata tű nélküli mezoterápiás gépről már nem is beszélve. Senkinek nem ajánlom, hogy otthon elkezdjen barkácsolni. Itt tényleg mindenki a "bőrét viszi a vásárra" és abból csak egy van. Igen lehet "száraz mezoterápiás" másnéven rolleres kezeléseket csinálni, de ha már megnyitottuk a bőrt a rollerrel sokkal hatékonyabb lesz a kezelés hatóanyagbevitellel. Ami nem azt jelenti, hogy csak rá kenjük az anyagot a bőrre hanem a bőr megfelelő rétegébe kell juttatni a hatóanyagokat. Ennek a kezelésnek minden lépése szakembert igényel. A befejezésről nem is beszélve, itt meg kell nyugtatni a bőrt. Az nem hozzáállás, hogy majd megnyukszik magától. A sterilitás fontossága sincs hangsúlyozva, nem megfelelő egy bőrfertőtlenítő készítmény eszköz fertőtlenítésre. Nem véletlenül van különböző készítmény.

    Remélem, hogy aki olvassa ezt a fórumot elgondolkodik és szakember segítségét kéri a problémája megoldására.

    Végül pedig tényleg jól lehet kezelni heges bőrt, de én mindenképpen ajánlanék előtte vagy a kúra közben mikrodermabráziót. Sokkal szebb lesz az eredmény és kevesebb alkalomra lesz szükség. A rollerekről pedig csak annyi, hogy nagyon eltérő minőségű termékek vannak a piacon.

    Abban biztos vagyok, hogy egy heges, megvastagodott keretinú bőr kezeléséhez több rollerre van szükség. Ezt nem azért mondják a szakemberek, mert el akarnak adni hiszen nekik is meg kell venni az újabb rollert. Annak a sok pici tűnek amik a rollerből kiállnak megkopik a szúró felületük, minnél vastagabb, durvább a bőr annál hamarabb. Átlagosan 6 kezelés végezhető el egy rollerrel.

    Mindenkinek szép hegektől mentes bőrt kívánok!

    Bárányos Zsuzsa 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_760098 (126)
    2010-12-26  11:03
  8. Torolt_felhasznalo_760098
    Torolt_felhasznalo_760098
    2010. december 26. 11:03126.
    Ja és nekem úgyan ez szinte a történetem mint neked.Rengeteg Ilcsi Aha kezelés,azán 8 db mélyhámlasztás erős foszlos hámlással.Meg 6db mikrodermabráziós kezelés és semmi.Nekem most a 4.kezeléssel oldalt a csontos részeknél szinte teljesen eltűntek a hegek.Megfigyeltem ahol csont van a bőr alatt elöbb hat mint a lágyrészeken.Kevésbé zsíros az arcom is.Ha nekem most látszik akkor szerintem 15 kezelésnél nagyon jó lesz.A szemednél vigyázz!Én ott is csinálom alatta ovatosan ott csak oda nyomkodom a hengert sokszor mint egy pecsétet a youtubon láttam orvostól.Kicsit megduzzad másnapra de elmúlik hamar.Szebb a bőröm a szemem alatt is már.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_160228 (124)
    2010-12-25  17:16
  9. Torolt_felhasznalo_760098
    Torolt_felhasznalo_760098
    2010. december 26. 10:51125.
    Szia!Nekem már látszik tegnap megcsináltam a 4.kezelést.Itthon csinálom egészségügyis vagyok.De te is megtudod magadnak ha a szabályokat betartod és hallgatsz rám! Vettem színtelen műtéti börfertőtlenítőt illetve én hoztam a munkahelyemről.(Bradoderm)Jobb a színtelen mert nem leszel barna vagy narancssárga.Én nem használok ézéstelenítőt de ezt kevesen bírják ki.Ha nem vagy Lidocain érzékeny azt tudsz venni kenőcsöt nem vényköteles.A kezelés előtt kend be az arcod elöszőr a krémmel és várj 30-40 percig mire érzed,hogy zsibbad.Persze ha nem vagy Lidocain érzékeny!!!!!!Ez fontos! Ha igen mást kell venned.Ha letelt az idő és zsibbad akkor gyorsan lemosod szapanos vízzel és utánna lefertőtleníted az arcod a bőrfertőtlenítővel egy vattapálcával(gyógyszertár)vagy steril gézlappal alapsan kétszer mosd le vele!.Aztán kezdheted .Vizszintesen is mindenhol kb 15 ször hengerelj meg függölegesen is.Aztán haránt is.Jó sokszor.Vérezni fog de ne ilyedj meg azok csak olyan mikrovérzések amiket a kis tűk ejtenek.Közben egy steril lappal letörölgetheted a vért mert akkor a végén nem lesz nehéz majd letörölni annyira mert nem alvad meg .A heges részeket ne sajnádl nyomd neki !Hengereld.Aztán ha végezdél úgy érzed,hogy becsületesen mindent megcsináltál mégegyszer bőrfertőtlenitsd le mint az elején vele most le a vért egy vattapálcával vagy steril gézzel! Itt azt látod,hogy jó vörös az arcod mintha nyáron leégtél volna. Ne foglalkozz vele másnapra már kevésbé, még egy nappal később meg még kevésbé.Én nem mosok arcod 2 napig ennyi utánna már zuhanyozhatsz tiszta vízzel.Aztán mindent rendesen.Kicsit bedagadhatsz első nap de másnap elmúlik ne ilyedj meg! A kometikusod ezt nem fogja vállalni legfeljebb orvos méregdrágán 60000ft min mert a vérzés miatt ezt kevés kozmetikus vállalja.Én 1,5mm-es tűs hengerrel csinálom a vaterán vettem és ne hallgass senkire abszolutt eredeti dobozban Beverly Hillsből van és úgyanezt látod a youtubon is orvosi rendelőkben.Ez 3800ft volt .Megbízható de ne ejtsd le vigyázz a tűkre akkor sokáig jó!!!!A hengert én kezelés előtt úgyan abba a bőrfertőtlenítőbe áztatom amivel lemosom a bőrt és kb 10 perc után leöblítem csapvízzel bár desztílláltvízzel kellene de nekem semmi bajom nem lett eddig.Ennyi. Hidd el a kozmetikus bármit mond neked 1mm-nél kissebb tűvel ne vállald mert nem fog hegekre használni mert nem ér e abba a rétegbe és csak a pénzd húzza le rólad üzlet neki! Legalább 15 kezelés kell a hegeknek én 2 hetente csinálom.De ha éppen akkor dolgod van vársdz még pár napot.Ne csináld májusban már őszig mert az uw miatt foltos leszel!!!!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_160228 (124)
    2010-12-25  17:16
  10. 2010. december 25. 17:16124.

    Sziasztok!

     

    Napok óta olvasgatom a dermarolleres hozzászólásaitokat, sajnos én is érintett vagyok. Aknés hegeim halványítására keresek újabb megoldást. 90-es évek közepén már volt gyümölcssavas hámlasztásom - neves, ma már Budapesten működő bőrgyógyászati magánklinikán -, szinte semmi eredménnyel. Hetente kellet járni, mindig magasabb %-ú savval kenték be, otthoni kezelés mellett, igen tisztességes összegért. Két hete egy kozmetikában csináltak gyógynövényes hámlasztást, ami a kitágult pórusokat szépen finomította, de a hegek természetesen változatlanok. Ennek 30 ezerért kb. annyi az eredménye, mint a 3 ezres Ilcsis AHA-s hámlasztásnak. Azzal a különbséggel, hogy a beígért hétvégi hámlás helyett következő hét keddtől kezdett cafatokban leválni a bőröm és dolgoznom kellett:))) A szépségstúdiók csodás fotóinak már nem hiszek, azt is tudom, hogy véglegesen nem lehet eltüntetni a hegeket, de simítani igen. Ezt a dermarollert kipróbálnám, kozmetikusom valószínűleg be is tudná hivatalosan is szerezni a szérumokkal együtt. Segítsetek nekem, hogy valóban van-e értelme és hogy hol tudok legalább 1 mm-es rollert vásárolni. Frankiboy szebb lett a bőröd? Vagy induljak valami brutál lézeres beavatkozásra?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  11. Torolt_felhasznalo_760098
    Torolt_felhasznalo_760098
    2010. december 12. 18:13123.
    Tegnap este megcsináltam a 3.dermaroller kezelésem.Most még erősebben alaposabban végigellenőriztem az arcom.Nekem már most látszik a bőrömön az eredmény pedig még hol van a 15.kezelés.A kishegeim,pórusaim alulról töltődnek fel ,sok szinte észre sem vehető már most.Régen, 2 hónapja nagyon látszottak fényben ha a tükörben néztem most nem feltünő.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  12. 2010. november 27. 18:17122.
    Sima steril gézzel törlöm le. Szárazzal.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_760098 (120)
    2010-11-27  00:31
  13. 2010. november 27. 17:50121.

    Én steril gézzel szoktam letörölni ha vérzi, majd a művelet végén újra sterilizálom az egész arcot, nyakat, dekoltázst. (Ahol rollereztem)

    Én már a 4. kezelésen vagyok túl. A kezelések után 2-3 nappal látszik az eredmény, nagyon szép lesz a bőröm. Homogén, feszes, életteli. (Én használok steril koktélokat is, mert vannak foltjaim amik pattanások után maradtak, illetve itt-ott májfolt, ezeket halványítom ezekkel a speciáis hatóanyagokkal)

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_351906 (0)
     
  14. Torolt_felhasznalo_760098
    Torolt_felhasznalo_760098
    2010. november 27. 00:31120.
    Na jó de mivel törlöd le a vére trutyit?Milyen szerrel?Desztillálivíz?
    előzmény:
    Adrenaleen (119)
    2010-11-26  17:32
  15. 2010. november 26. 17:32119.

    Szia.

     

    Nem fertötlenítem, hanem letöröljük a véres trutyit és utáána egy maszkot rakunk fel. Ez szintén orvosi tisztaságu hatóanyaggal teli maszk, amit én egy kicsit meg szoktam lengetni és akkor lehül és hűti az égő arcom. 

     

    A.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_760098 (118)
    2010-11-26  10:34
  16. Torolt_felhasznalo_760098
    Torolt_felhasznalo_760098
    2010. november 26. 10:34118.
    Sziasztok!Tegnap este megcsináltam a 2.dermarollerezésem.Piros agyok mintha leégtem volna meg egy kicsit de alig látszik a szemem mellett dagadt.Szintén érzéstelenítő nélkül csináltam.Nekem esküszöm a 2.után látszik már,hogy kisebbek a pórusok és a hegek is alulról töltödtek valamit.Pedig még csak ez volt a második.Azt kérdezném.A rollerezés után ti is lefertőtlenititek mégegyszer a bőrt?Vagy csak desztilált vízzel lemossátok?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_351906 (0)
     
  17. 2010. november 25. 20:44117.

    Szia.

     

    Mit tapasztaltál? Szebb lett a bőröd? 

    Hanyadik rollerezésen vagy túl?

     

    A.

    előzmény:
    toth (116)
    2010-11-25  08:50
  18. 2010. november 25. 08:50116.

    Én már több kezelésen túl vagyok és magamnak csinálom. (Így sok tízezer forintot spóroltam meg)

    Már egészen jól belejöttem.

    Egy kicsit fáj, de lehet használni érzéstelenítő krémet.

    Ami nagyon kell ügyelni az a sterilitás, de ezek sem bonyolult dolgok, csak tudni kell mivel sterilizálj és hogyan.

    Én különböző hatóanyagokat ún. koktélokat is használok (hialuronsav, organukus silicium, öregedésgátló DMEA rendszer stb), ezeket a bőrbe beitatom rollerezés előtt, ez által még hatásosabb lesz a kúra.

    Ezeknél a hatóanyagoknál nagyon fontos, hogy szintén sterílek legyenek, tehát nem mindegy, hogy honnan szerzed be. Én szerencsére megtaláltam a megfelelő forrást:)

    Akinek van bátorsága, az szerintem nyugodtan kipróbálhatja.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_960800 (0)
     
  19. 2010. november 17. 18:31115.
    Nem. Ilcsivel a derma rollert nem lehet.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_760098 (114)
    2010-11-13  16:55
  20. Torolt_felhasznalo_760098
    Torolt_felhasznalo_760098
    2010. november 13. 16:55114.
    Ja nem neked csináltákIlcsi csipkebogyószérum meg ilyesmi?Meg aloa vera krém?Nem találom már azt a beírást itt olvastam.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_760098 (111)
    2010-11-13  16:34
  21. 2010. november 13. 16:54113.

    Nem.

    Nem Ilcsivel, hanem egy izraeli cég által gyártott koktéllal.

    Egy ampulla vitamin és egy ampulla kollagén. 

    Tulajdon képpen ezt a kozmetikus jobban tudja, hogy arra a bőr hibára amire kell mi a legjobb.

     

    Tulajdon képpen olyan koktélt kell használni amit meso-ra használnak. A meso hatóanyagok orvosi tisztatásággal rendelkeznek. 

     

    Ha arra gondolsz, hogy egy fájdalommal két dolgot érsz el akkor már megérte koktélt is használni. Egyrészt a kollagén termelésed segíted elő a sebekkel és a sebeken keresztül beviszed a hatóanyagot olyan mélyre amilyen mélyre csak a meso-val tudod.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_760098 (111)
    2010-11-13  16:34
  22. Torolt_felhasznalo_760098
    Torolt_felhasznalo_760098
    2010. november 13. 16:36112.
    Én most szárazon koktél nélkül csináltam de az aktívban az orvos Mujahid Zolinak is szárazon csinálta.Végül is a kollagén így is beindul a hegekre meg úgyan úgy jó,de kipróbálom koktélokkal is .
    előzmény:
    Adrenaleen (110)
    2010-11-13  12:31
  23. Torolt_felhasznalo_760098
    Torolt_felhasznalo_760098
    2010. november 13. 16:34111.
    Olvastam,hogy azt hiszem neked Ilcsivel csinálták.Nem volt gond?Mert az Ilcsi termékek szerintem nem orvosi tisztaságúak persze ha jó akkor jó.Mit tapasztaltál.Miket használt a kozmetikus?Általában sima arckrémeket nem lehet pláne hosszabb tűvel rollerezni mert begyulladhat,csak steril koktélokat ampullákat de abból sem mindegyik jó erre csak ultrahangra vagy elektroporózira.
    előzmény:
    Adrenaleen (110)
    2010-11-13  12:31
  24. 2010. november 13. 12:31110.

    Szia.

     

    A dokik lehet, hogy raknak rá koktélokat is. A kozmetikusok biztosan. Nekem szárazon sokkal rosszab volt mint a koktél rákenése után. 

    A koktélban olyan hatóanyagok, koncentrátumok, vitaminok vannak ami elősegíti, hogy a bör megkapja a szükséges anyagokat. A rollerezés a kollagén termelés melett a megnyitja a csatornákat és nyitott csatornákon be megy a bőrbe a koktél, ahova egy masszirozással nem menne be. 

    A doki ha nem használ koktélt akkor sok pénzt "kaszál" vele, de elméletben csak Neki van joga a testbe annyira behatolni, mint amennyire a roller behatol. Ezt kell megfizetni.

    A roller addig jó, amig nem szaggatja a bőrt. 

    Ezt a borotvához tudnám hasonlítani. Amíg váágja a szőrt addig jó, ha húzza a bőrt akkor már nem. 

     

    A.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_760098 (109)
    2010-11-11  11:25

Címlap

top