Barátok közt

Torolt_felhasznalo_394600
Torolt_felhasznalo_394600
Létrehozva: 2003. november 14. 12:43
Hali!

Vajon egyedül vagyok-e azzal, hogy csípem a fent említett sorozatot, vagy esetleg van más is akivel jól kidumálhatnánk a történéseket stb...
128015 hozzászólás
 1. Jujoka
  Offline
  2017. június 23. 23:51128015.

  Ez volt a mai részben.


  "Krisztián megbocsát Aliznak, amiért a saját esküvőjükre szánt gyűrűkkel megy hozzá Kristófhoz, ám Sári gondoskodik arról, hogy egy cinikus megjegyzéssel hamar tönkretegye az örömüket. Akárcsak Kristófét és Tóbiásét, akiket azzal hoz zavarba, hogy fölényesen érdeklődni kezd, Tóbiás kije is tulajdonképpen Kristófnak. Az apróbb fennforgások ellenére azért szerencsére végül megkezdődik az esküvői szertartás, melynek végén Aliz és Kristóf végre kimondja egymásnak a "boldogító" igent. Azt azonban még nem is sejtik, hogy ezzel korántsem oldódnak meg a problémáik..."


  Krisztiánban csalódtam. Én biztos, hogy nem adtam volna oda azokat a gyűrűket. Sári viszont nagyon odafigyel az eseményekre, ezt többször is mutatják. A cinikus megjegyzései, és az arckifejezései még biztosan sok problémához vezet. Azért végre megtörténik az esküvő, majd amikor majdnem vége a szertartásnak, Gizi felkiált, hogy ez nem igaz! Valami történt az Élet fonalában, vagyis ott is volt valamilyen esküvő..... Majd, mivel kiderül, hogy nem Alizék házassága miatt kiáltott fel, így az anyakönyvvezető felkéri az ifjú házasokat, hogy csókolják meg egymást. Egymásra néznek, de azért megcsókolják egymást. Ez persze sem Tóbiásnak, sem Krisztiánnak nem tetszik. Nem is beszélve Sári arcáról....


   


  "Miután Ádám azt javasolja Péternek, hogy a Hannával való kapcsolata érdekében felejtse el, hogy valaha is csókolózott Natasával, elbizonytalanítja Hannát azzal kapcsolatban, jó ötlet-e addig várni az összeköltözéssel, amíg Péter filmje elkészül. Irmának eközben megesik a szíve Natasán, aki egyre inkább maga alatt van amiatt, hogy úgy látja, Hanna és Péter valamiféle furcsa látszatboldogságban léteznek. Az pedig csak ront az állapotán, hogy Hanna elárulja neki a dilemmáját, miszerint azon gondolkozik, hogy a Péterrel való kapcsolata szempontjából talán az lenne a legjobb, ha végleg hazaköltözne."


  Ez is már csak egy nagy katyvasz. Már bocsi. Persze, ha csókolózom bárkivel a szerelmem távollétében, az bizony megkérdőjelezi, hogy mennyire szeretem a szerelmemet. Peti nem tud dönteni és ennyi. Hanna meg azon morfondírozik, hogy hazaköltözik. Hát persze nem tudja az igazságot, de Peti ezt nem érdemelné meg szerintem. Hanna maradjon Hannoverben, építse tovább a karrierjét, Peti nem érdemli meg. (Ez persze csak az én véleményem.)


   


  "Mivel Bözsi furcsállja, hogy Gizella és László simán lerázzák, amikor átmegy érdeklődni, mennek-e majd együtt Alizék esküvőjére, elpanaszolja Vilmosnak a dolgot, aki azonban meggyőzi, hogy nincs túl nagy jelentősége, ha Lászlóék kihagyják ezt az esküvőt, hiszen úgyis az a fontos, hogy majd Aliz valódi esküvőjén legyen ott mindenki, aki számít. Gizella és László eközben Az élet fonala utolsó epizódját nézik, és azzal áltatják magukat, hogy jól döntöttek, amikor elhatározták, hogy kihagyják az esküvőt. Később azonban Tóbiás ráveszi őket arra, hogy tegyék félre az elveiket, és csatlakozzanak a násznéphez."


  Ja, igen. Giziék mégiscsak elmennek az esküvőre, mert Tóbiás értük jön, és rábeszéli őket. Érdemes volt.


   


  "Miután Júlia, Attila, Nóra és Ágnes elunják a Miklósra való várakozást, úgy döntenek, hogy nélküle indulnak el a Berényi Ásványvízüzem megnyitójára. Hiába feltételezik azonban, hogy Miklós már előrement, a férfi részegen fetreng az otthonában. Júliát később egyre jobban dühíti, amiért senki sem tudja, hol késik Miklós, ám amikor megtartaná helyette a nyitóbeszédet, a férfi váratlanul megjelenik, és részeg randalírozásba kezd a Kft ügyfelei előtt. Szerencsére Vilmos még időben véget vet Miklós ittas ámokfutásának, Bandit azonban bosszantani kezdi, hogy Vilmos durva szavakkal illeti Miklóst, miközben próbálja észhez téríteni. Később Emíliának rossz előérzete támad, ugyanis feltűnik neki, hogy Bandi feszülten figyeli Vilmos minden mozdulatát. Mielőtt azonban beszélhetne a sráccal, megtörténik a tragédia: Bandi váratlanul mindenki szeme láttára felpofozza Vilmost."


  Miklós egész idő alatt viskit ivott, szerintem egy litert is, teljesen részeg, nem is tudja mit csinál, hol van..... Valahogy Vilmos elviszi mégiscsak a megnyitóra, ahol a vendégek már türelmetlenül várják, hogy mikor kezdődik végre a megnyitó.


  Juli végülis Miklós nélkül megnyitja a beszédet, amikor megérkezik Vili bácsi Miklóssal, aki kiesik az ajtón. Vili bácsi próbálja Mikit védelmezni, valahogy elvonni a közönség elől. Juli folytatja a beszédét, közben Bandi nagyon ökölbe szorítja a tenyerét, látszik rajta, hogy.... majd beszól Vili bácsinak, és pofonvágja. Emília persze döbbenten figyeli a jelenetet.

 2. barackmano
  Offline
  2017. június 23. 23:07128014.

  Kristof testvere ezt nem vette be, valamit szerintem csinalni fog. Azonban en sem kovezlek gerdamama, sot beallok a sorba ha lehet. Aliznak azon kivul hogy kinez valahogy ha nem nyitja ki a szajat, mas erenye nem nagyon van.


   A matek nekem sem volt soha az erossegem. A minikekkel elvagyok az iskolaban, az ilyenekkel meg elboldogulok hogy 15+12= . Lehet ebben a csladban szegyen (a szuleim is mernokok voltak, a ferjem is az) Tomi szerencsere inkabb rajuk utott. 


   

 3. Jujoka
  Offline
  2017. június 23. 22:42128013.

  Gerdamama tökéletesen egyetértek Veled. Én látod eddig voltam lusta, hogy ide üljek, és elmondjam a véleményemet. Nem tudom, hogy mire jutnak ezzel a kamuesküvővel csokoládégyár ügyben, de ez nem ér ennyit. Aliz meg akkor is megkapta volna a kölcsönt, ha történetesen a saját "szerelmével" házasodik. Ennyire nem lehet önzetlen. Kristófnak mást kellett volna kitalálni. Na mindegy, hiszen és az Aliz-Krisztián házasságának sem örülnék, mint már írtam is. Remélem nem is lesz belőle semmi sem.


  Annak viszont örülök, hogy nem kell tovább nézni Aliz nyűglődését és a nagy felhajtást, amit a kamuesküvő miatt rendez.

  előzmény:
  gerdamama (128012)
  2017-06-23  21:55
 4. gerdamama
  Offline
  2017. június 23. 21:55128012.

  Nos, hát megvolt az esküvő. Nem hittem volna. Lehet, ez elég furcsán hangzik, de ma este azt hittem, egész máshogy alakul a történet, mint ahogy vártuk. Mikor Tóbiás igazgatta Kristóf ruháján a virágot, olyan kedvesen és szeretettel néztek egymásra, hogy abban a pillanatban biztos voltam benne, hogy Kristóf kimondja a boldogító nemet. Kit érdekel a csokigyár, neki Tóbiás a párja, és nem fog egy évig vagy még tovább színlelni, és mindenütt egy ilyen hülye libával mutatkozni, mint Alíz. A fejem tettem volna rá, hogy így lesz. Csak azt sajnáltam, hogy nem fogjátok elhinni, hogy én tudtam! De lusta voltam feltápászkodni a fotelből, hogy rögtön megírjam, lássátok, milyen okos vagyok! Hát jól melléfogtam. Nem akartam hinni a fülemnek, mikor Kristóf igent mondott.

 5. Ez is érdekelhet: Ez a 4 csillagjegy fantasztikus barát
 6. Jujoka
  Offline
  2017. június 23. 18:41128011.

  Nekem az nevetséges, hogy titokban akarják tartani az esküvőt, és erre kiviszik a parkba.

  idézet:
  Kusza (128007)
  2017-06-23 13:54:26

  Egyébként is mit tudnak a Mátyás király téren titokban tartani?


  Ha én titokban akarom tartani az esküvőmet, akkor fogom magamat, a páromat, és a két tanút, azután szépen hazasétálunk és passz.

  előzmény:
  Kusza (128007)
  2017-06-23  13:54
 7. Jujoka
  Offline
  2017. június 23. 18:32128010.

  "Kövezzetek meg, de én nem bánnám, ha Krisztián faképnél hagyná Alízt."


  Ezzel teljesen egyetértek. Amit Aliz művel ezzel a kamuesküvővel kapcsolatban borzalom. Úgy viselkedik, mint aki nincs észnél. Mint írtam is, ha jól emlékszem Lucának sokkal több esze van, mint Aliznak. Nagyon tetszett, ahogy Luca kiosztja az anyját. Aliz kérdésére, hogy mióta ilyen szemtelen, nagyon frappánsan válaszolt. "Nem tudom, de igazam van." Persze én is csak emlékezetből írom ezt, úgyhogy nem biztos, hogy idézőjelbe kellett volna tettem.

  előzmény:
  gerdamama (127996)
  2017-06-23  06:43
 8. gerdamama
  Offline
  2017. június 23. 16:31128009.

  Talán egy férfipalánta... Ottó inkább srác még. De ő az egyetlen, aki körül nincsenek botrányok. Csöndes, józan, udvarias, jóképű. Nincsenek kétes ügyletei. Szorgalmasan dolgozik a Rózsában, mellette is minden melót elvállal Kisszéktől a csirkereklámon át a kisbolti kisegítésig, hogy legyen pénze a színiiskolára. Mert távlati tervei is vannak, nem pincérként akar megöregedni. (Kár, hogy ebből a hobbijából nem mutatnak többet, ha már Rudinak megteszik azt a szívességet, hogy néha gitározhat és énekelhet.) De hát ő még nagyon gyerek, én legalábbis annak látom.


  Remélem, a fk-írók nem kapnak a fejükhöz, hogy tééényleg, itt van egy elrontható karakter, keverjük bele gyorsan valami disznóságba!

  előzmény:
  Liventa (128008)
  2017-06-23  15:58
 9. Liventa
  Offline
  2017. június 23. 15:58128008.

  Nincs az egész díszes gyülekezetben egy igazán jó fellépésű férfi, aki tudja, mit akar, teszi a dolgát, van egy stílusa, normálisan viszonyul másokhoz --- vagy túl ódivatú az elképzelésem? Ilyenek nincsenek ma már?! (mondjuk én se sok ilyet tudnék fölsorakoztatni hirtelen...)

 10. Kusza
  Offline
  2017. június 23. 13:54128007.

  Nekem az nevetséges, hogy titokban akarják tartani az esküvőt, és erre kiviszik a parkba.

 11. Ez is érdekelhet: Élete meglepetése várta a magányos kisfiút 5. születésnapján
 12. Katrina Malrony
  Offline
  2017. június 23. 11:43128006.

  Hülye ez az Alíz????? Már a kérdés is sértő. De Krisztián sem 100-as, ha neki még mindig kell ez a liba.

 13. Liventa
  Offline
  2017. június 23. 11:13128004.

  Ez aranyos történet!Én úgy vagyok a számokkal, hogy a legegyszerűbb sudokut is csak nagy nehezen tudom megfejteni, egyéb matematikai feladatokba pedig bele se fogok (ami már azért is elég ciki, mert pénzügyet, könyvvitelt, statisztikát tanultam gyárilag).


  Egyébként én is kis közösségünk hozzászólásaiból egészítem ki a memóriámat, aztán azok kiegészítéseképpen jutnak eszembe újabb részletek; tudod, az aha-effektus.


  Óvodás unokámnak mondom a múltkor, hogy számoljon 10-ig és akkor visszakapcsolhatjuk a tévét (valamiért elment a mese). Aszongya "nem lehetne 16-ig, mert addig tudok számolni?"

  előzmény:
  Picivirág1 (128003)
  2017-06-23  10:32
 14. Picivirág1
  Offline
  2017. június 23. 10:32128003.

  Olyan jó, hogy így emlékeztek mindenre. A beszámolókon döbbenek rá, ezt sem láttam azt sem láttam, pedig a végére fel szoktam ébredni és azt hiszem mindent láttam. 


  Most Off egy kicsit. 


  A számolásról jutott az eszembe, Sajnos nagyon rossz voltam matematikából, ma tudnák mi a bajom..diszkalkuliaAzért valahogy végig szenvedtem a gimnáziumot. Világéletemben óvónő szerettem  volna lenni, és amikor megtudtam ott nem kell a matematika, végtelenül boldog voltam. Az első nap ballagok fel az órára, Brunszvik Teca (bocsánat, de így hívtuk)szobra mellett ott az órarend...és mit látok????Mennyiség-tér-formaismeret. ledermedtem...ebből mi lesz???hogy leszek én óvónő, ha itt számolni kell? Aztán megnyugtattak, ez egy módszertan, az óvodai matematikai foglalás módszertana, és csak 10 ig kell tudni számolni..már mint nekem, inkább a logikus gondolkodást, a probléma megoldást tanítjuk. 

  előzmény:
  Liventa (128002)
  2017-06-23  09:56
 15. Liventa
  Offline
  2017. június 23. 09:56128002.

  "... én még ötig is el tudok számolni, ha összeszedem magam." -- el is hiszem, valakitől örökölnie kellett annak a gyereknek az eszét,


  De viccen kívül: dehogy nézem vissza, pláne nem ellenőrzöm, csak ezek nélkül az "apró részletek" nélkül soxor az egész cselekmény érthetetlen -- mint a mellékelt ábra mutatja. Plusz az is mindig a részletekbe veszi be magát...


  És ha már azzal töltöm ifjúságom maradék fél óráját, hogy ezt a csúcsművet nézem, ércsem má' meg.

  előzmény:
  gerdamama (128001)
  2017-06-23  08:44
 16. Ez is érdekelhet: Emberek, akiket kerülj el terhesség alatt jó messzire
 17. gerdamama
  Offline
  2017. június 23. 08:44128001.

  Szerintem akinek ilyen tökéletesen, szinte fényképként rögzítő memóriája van (vagy képes visszanézni és ellenőrizni a dolgokat, és persze érdekli is ilyen mélységben minden apró részlet), az matematikus végzettség nélkül is könnyen rájött, hogy 4-1=3. Nem akarok dicsekedni, de én még ötig is el tudok számolni, ha összeszedem magam. 


  Szóval az a gyanúm, hogy nem a matektudásunkkal van baj, csak nem fordítottunk kellő figyelmet a falnak támasztott képek számára. Mentségünkre szolgáljon, hogy csak tegnap tudatosította bennünk Gizi, hogy egy rendes sorozatnéző életében és szívében az első helyet Az élet fonala - esetünkben a BK - foglalja el.

  előzmény:
  Liventa (127997)
  2017-06-23  07:42
 18. Liventa
  Offline
  2017. június 23. 08:05128000.

  "és mivel ő lett a nyerő," -- mármint Kristóf. Amíg ezt nagy titokban kiókumulálták, aközben volt Krisztián olyan bunkó Alízzal, hogy "majd annál nagyobb legyen a meglepetés, amikor megkéri" -- és végül inkább Krisztián lepődött meg...

  előzmény:
  Liventa (127998)
  2017-06-23  07:47
 19. Picivirág1
  Offline
  2017. június 23. 07:53127999.

  Én is beállok a sorba..már mint a kövezésbe.Én sem szeretném, ha Krisztián elvenné Alizt. Az szörnyű lenne....ugyan miben vinné előre a cselekmény? Most is állandó zűr van körülöttük, valamiért mindig zsörtölődnek, megsértődnek, Aliz állandóan hisztizik valamiért...és ha jönne egy jobb parti azonnal át is állna.  Haszonleső, lusta dög. Nem egy jó asszony, jó feleség típus..nem tud főzni, nem láttuk még mosni..vasalni már igenmost még Bözsi sok mindent megcsinál, de ha feleség lenne rá szakadna házi munka is amibe hamar beletörne a bicskája. Még az is lehet, hogy mint gyáros feleség, ott akar maradni Kristóf mellett.

  előzmény:
  gerdamama (127996)
  2017-06-23  06:43
 20. Liventa
  Offline
  2017. június 23. 07:47127998.

  "Nem nagyon  értem, hogy Krisztián miért vette meg már a gyűrűt? "


  Krisztián pont eldöntötte, hogy mégiscsak elveszi Alízt, és a gyűrűvel a zsebében tipródott, hogy mikor és hogyan kérje meg a kezét. Aztán pont akkor szánta el magát, amikor Kristóf is, és mivel ő lett a nyerő, a gyűrű maradt talonban. Ennyi volt...

  előzmény:
  Picivirág1 (127968)
  2017-06-22  07:14
 21. Liventa
  Offline
  2017. június 23. 07:42127997.

  1 db kép beszakadt, azt Milán a szobájában rejtegette. 3 db kép keretben közvetlenül a bejárati ajtó mellett volt a földön a falhoz támasztva. Ezeket hozta el Milán és rejtették el Rudival egyetértésben a fittlabor pincéjében és többször megtárgyalták, hogy ott nem maradhatnak sokáig.


  1 db + 3 db = 4 db kép


  Natasa azt mondta, hogy egy raktárban megtalálták a képeket, de egyet még keresnek...


  Szerintem kérdezzük meg Gerdamami matematikus fiát, vajon hogyan jöhetett rá Rudi, hogy akkor "legalább 3 megvan"...


   

  előzmény:
  Jujoka (127984)
  2017-06-22  17:53
 22. Ez is érdekelhet: Könnyebben rávesszük magunkat a sportra, ha a barátaink is csinálják
 23. gerdamama
  Offline
  2017. június 23. 06:43127996.

  "Hát azt meg egyenesen felháborítónak tartom, hogy Aliz Krisztiántól kéri el azt a gyűrűt, amit maguknak vásárolt."


  Kövezzetek meg, de én nem bánnám, ha Krisztián faképnél hagyná Alízt. A kamu-házasság ideje alatt szembesülni fog Alíz néhány tulajdonságával, amit eddig nem vett észre, vagy nem tartotta fontosnak. Már a szervezésnél is előjött néhány. Tulajdonképpen szerencséje van, hogy megúszta. Vagyis megúszhatja, ha van esze.

  előzmény:
  Jujoka (127995)
  2017-06-23  00:22
 24. Jujoka
  Offline
  2017. június 23. 00:22127995.

  Nos, akkor a mai rész.


  "Miklósnak, látva Bandi döbbent reakcióját arra a bejelentésére, hogy ő a hibás András haláláért, végül az inába száll a bátorsága, és nem vallja be, hogy ő a felelős András haláláért. Frusztrációjában viszont az italhoz fordul. László később megsértődik azon, hogy Miklós – habár próbálja elmismásolni – nem hívta meg a Berényi Ásványvízüzem megnyitójára. Később, Miklós és Bandi egy igazi apa-fia pillanatot élnek át, amikor Miklós segít a fiúnak megtanulni nyakkendőt kötni a másnapi megnyitóra."


  Én azt hittem, amilyen naiv vagyok, hagy Miki tényleg elmondja az igazat Bandinak. Amikor elkezdett hablatyolni valami bankettről, akkor már láttam, hogy biztosan nem fogja elmondani az igazat. Azt ugyan nem tudom, hogy az a béna nyakkendő kötés miért is volt egy "igazi" apa-fiú pillanat? Egyébként Bandi "ártatlanságában" én egyáltalán nem hiszek. De ne legyen igazam.


  Laci és Gizi kétségbeesve találgatják, hogy miért van egy napon a két nagy esemény, majd kitalálják, hogy Gizi menjen el az esküvőre, Laci pedig elmegy a megnyitóra. Gizinek persze egyikhez sem fűlik a foga, hiszen akkor lesz a kedvenc sorozatának az utolsó része, azt akarná megnézni. Végül megegyeznek abban, hogy mindketten otthon maradnak, mert sértve érzik magukat, hiszen egyikőjüket sem hívták meg igazából Az is olyan  igazi Lacis kérdés volt, mikor megkérdezte Mikitől, hogy ki kell-e öltözni erre az alkalomra. Mikit váratlanul érte a kérdés, hiszen elfelejtette Lacit meghívni. Talán nem is akarta.


   


  "A megtört szívű Natasa megtudja, hogy Hanna azt szeretné, ha Péter kiköltözne hozzá Hannoverbe. Később Hanna romantikus meglepetést ad Péternek, és azt is elmondja, hogy kivett még egy hét szabadságot, hogy tovább maradhasson itthon. Bár Péter örül, de nem meri bevallani Hannának, hogy ő akkor már a dokumentumfilmjét forgatja. Később, Natasa és Péter kettesben maradnak, de mindketten kerülik a velük kapcsolatos, kínos témát. Péter bevallja Ádámnak, hogy párszor csókolózott Natasával, és hogy nem tudja, mit tegyen."


  Hanna éppen elmenőben van, mikor Natasa hazaérkezik. Beszélnek pár szót az udvaron persze, Hanna elárulja Natasának, hogy maradhat még egy hétig, és felajánlja majd Petinek, hogy költözzön ki hozzá. Megkérdezi Natasától, hogy Ő szerinte hiányolta-e Peti a távollétét? Natasa persze igennek válaszol, de nagyon sürgős házi dolgozatra hivatkozva elrohan. A KisSzékben kínos jelenetek zajlanak előbb Ádám és Natasa között, majd később Natasa és Peti között, aztán Peti és Ádám között. Peti bevallja Ádámnak, hogy nagy dilemmában van, és nem tudja, hogy mit csináljon meg, hogy oldja meg a helyzetet, mert nagyon szeretne Hanna után menni, de valami mégis itthon tartja.....


   


  "Mindkét pár (Gizella-László és Vilmos-Bözsi) azt próbálja eldönteni, hogy melyik eseményen vegyen részt másnap: a vízüzem megnyitóján, vagy Aliz esküvőjén. Vilmosék megállapodnak abban, hogy Vilmos a megnyitóra, Bözsi pedig az esküvőre megy. Lászlóék azonban mindketten mellőzöttnek érzik magukat, ezért úgy határoznak, hogy inkább otthon maradnak, és megnézik Gizella kedvenc szappanoperájának az utolsó részét."


  Hát hasonlóan Laci-Gizi pároshoz, Vilibá' és Bözsi mama sem tudják eldönteni, hogy mit csináljanak. Végül ők is megegyeznek, hogy Vilibá' elmegy az átadásra, Bözsi pedig az esküvőre. Na erre kíváncsi leszek, de ez biztosan így lesz, ahogy a holnapi előzetesben láthattuk Bandi kirohanását.


   


  "Luca kijelenti, hogy szívesen segít megszervezni Alizék esküvőjét a parkban, de Milánt akarja segítőjének. Amíg a tökéletes helyszínt keresik, Milán kifejti, hogy szerinte egy esküvőt igenis komolyan kell venni. Később, Krisztián nemtetszését fejezi ki Aliznak azzal kapcsolatban, hogy milyen sokba kezd kerülni az esküvő, ezért amikor Aliz rájön, hogy Kristóffal elfelejtettek karikagyűrűt venni, Aliz Krisztiánt kéri meg, hogy adja kölcsön azokat a gyűrűket, amiket Krisztián már megvett saját maguk részére, ezzel megdöbbentve őt."


  Most jöttem csak rá, hogy ez a jelenet nekem is nagyon tetszett, így Milán tőlem is megkapta az első jó pontját. Nagyon komolyan mondta Lucának, hogy mennyire komolyan kell venni az esküvőt, és ő csakis olyan lányt vesz el feleségül, akivel együtt is tud majd élni. Neki már elege volt abból, hogy a szülei szinte teljesen külön éltek. (És vele egyikük sem törődött.)


  Hát azt meg egyenesen felháborítónak tartom, hogy Aliz Krisztiántól kéri el azt a gyűrűt, amit maguknak vásárolt. Mégis hogy gondolja? Sári már látta Gizi gyűrűjét, miért nem Gizitől kéri el? Vagy hogy van ez?

 25. Jujoka
  Offline
  2017. június 22. 23:48127994.

  Ez nekem is nagyon tetszett. Luca sokkal okosabb az anyjánál. Remélem nem fogják az ő karakterét is elrontani. Igaz, Aliz mindig is ilyen szele-burdi volt.

  előzmény:
  gerdamama (127993)
  2017-06-22  23:30
 26. gerdamama
  Offline
  2017. június 22. 23:30127993.

  Luca jól összefoglalta a lényeget, ami az anyja esküvőjét illeti. Mikor Alíz megjegyezte, hogy nem helyes Milánt is beavatni.
  "Semmi erkölcsi alapod nincs arra, hogy megmondd, mi a helyes, mikor éppen kamu-házasságot készülsz kötni egy meleg pasassal, anyagi érdekből." Az idézőjel nem jogos, mert csak emlékezetből írtam. Ez volt a lényege.
  Ezek szerint teljesen képben van a leányzó. Kicsit meglepett, hogy nem volt ellene semmi kifogása.


  Milán viszont megkapta tőlem élete első jó pontját.(Kb. azt a szöveget vártam Lucától, amit Milán előadott.)

  előzmény:
  Jujoka (127992)
  2017-06-22  22:53
 27. Jujoka
  Offline
  2017. június 22. 22:53127992.

  Luca is előkerült. Így teljesüljön minden kívánságunk.


  (Csak megjegyzem, hogy az előbbi hsz-nél félrenyomhattam valamit, újra kellett indítanom a gépet. Féltem, hogy eltűnt, mert csak addig jutottam el, hogy "elküld" rákattintottam, és nagy fehérfolt jött elő, vagyis csak azt a lapot láttam, ahova írtam.)


   

  előzmény:
  Jujoka (127991)
  2017-06-22  22:35
 28. Ez is érdekelhet: Mérgező barátok, kopjatok le, nincs türelmem hozzátok
 29. Jujoka
  Offline
  2017. június 22. 22:35127991.

  Előlegben, amit holnapra találtam.


  Nyissátok meg a linket. Bandi rátámad Vili bácsira. Ezek szerint tényleg nem tudja az indulatait kezelni. Hogy jön ő ehhez?


  "Aliz és Kristóf kimondja végre egymásnak a "boldogító" igent. Hanna sorsfordító elhatározásra jut a Péterrel való kapcsolatát illetően. Gizella és László végül mégis elmennek Aliz és Kristóf esküvőjére. A Berényi Ásványvízüzem megnyitója botrányba fullad."


  Na végre valahára! Remélem ezzel ezt a szálat be is fejezik már. Elég volt ebből a sok nyűglődésből.


   


   

 30. gerdamama
  Offline
  2017. június 22. 21:45127990.

  "Nem tudom, miért pont most és miért pont így adta elő Miklós az "András sztorit"


  Miért pont most? Talán egy pillanatra meghatódott, mikor Emília mondta neki, hogy Bandika szinte az apjának tekinti. Kiszaladt a száján a vallomás kezdete. Ez az eredmény, ha valaki reggeltől estig vedeli a viszkit.

  Miért pont így? Mert annyit még nem ivott, hogy igazat mondjon. Még időben észbe kapott.
  Ha András haláláról nem is tehet közvetlenül, az a történet se hangzik sokkal szebben, hogy nem a bátyát akarta kinyíratni, hanem az öccsét. Mert sajna ez az igazság, akárhogy is szépítjük. Ha profi verőlegényeket küldök valakire, hát bizony benne van a pakliban, hogy túlteljesítik a tervet. Viszi őket a lendület. Meg az élvezet. Mert nem hiszem, hogy bárki csak pénzért foglalkozik ilyesmivel.


  Azért nagyon bízom benne, hogy Bandi megtudja, milyen ember valójában a nagy példaképe. Mondjuk elmeséli Nórának vagy Juliéknak, hogy szegény Miklóst mennyire gyötri a lelkiismerete, csak mert rábeszélte Andrást, hogy menjen el arra a rendezvényre. Nóra (vagy Juli) gyomra ezt már nem veszi be, és elmeséli az igazi történetet.


   

  előzmény:
  vorii (127986)
  2017-06-22  19:30
 31. Kusza
  Offline
  2017. június 22. 20:42127989.

  Jaj ennek a Nórának már mindegy, a lényeg az, hogy csak nadrág legyen rajta? Most megint néztem ahogy ismételték a tegnapi adást, egy olyan utálatos képű ez a pasi!

 32. vorii
  Offline
  2017. június 22. 19:43127988.

  Ja - és amiért tulajdonképpen jöttem:


  Látom lelki szemeimmel, hogy bekamerázzák Ágnes nappaliját és Ágnes végigjátssza az "alapítsunk könyvkiadót" játékot. 


  Őőőőrültül drukkolok, hogy Brigitta és az a valaki, aki a segítője (vagy az értelmi szerző?) lebukjanak vééégre!!! Elvégre is ez egy gyilkossági kísérlet... Ha Ludwig lenne, akkor van pár dolog, amiért még felelősségre vonható törvényesen, okirat hamisítástól kezdve talán biztosítási csalásig. 


  Remélem, ez meglesz!!!

 33. vorii
  Offline
  2017. június 22. 19:32127987.

  Nem nagyon  értem, hogy Krisztián miért vette meg már a gyűrűt?  


  Szerintem azt megvette előbb, aztán jöttek hirtelen ezek a csűr-csavarok 

  előzmény:
  Picivirág1 (127968)
  2017-06-22  07:14
 34. Ez is érdekelhet: 5 jel, hogy a barátaid utálják a pasidat
 35. vorii
  Offline
  2017. június 22. 19:30127986.

  Nem tudom, miért pont most és miért pont így adta elő Miklós az "András sztorit"... 


  Igazából a nagy kavarásaiért valóban ő a felelős, azért is, mert Attila ellen szervezkedett, de közvetlenül nem ő a bűnös - valóban baleset volt és a "martalócok" voltak András közvetlen közelében.  Tehát ez a nagy önostorozás teljesen fölösleges és a többiek is kissé félremagyarázzák a lényeget. Függetlenül ettől az egész egy nagyon szemét húzás volt, bárki is volt a célpont!!!


  Vagy rosszul emlékeznék???

 36. vorii
  Offline
  2017. június 22. 19:25127985.

  Zsuzsa úgy és akkor tűnt el (talán Németországba?) amikor kiderült, hogy beteg. Borzasztóan viselkedett, mindenkit magára haragított - aztán kiderült, hogy miért ilyen kiállhatatlan - és akkor mindenki megbocsátott neki.  HA jól emlékszem. Ez mintha akkor lett volna, mikor Laci és Gizi valahol máshol akartak venni (vagy bérelni?) egy boltot. Akkoriban szerepelt Attila Karolina lánya is. Persze ez csak úgy kavarodik fel bennem, lehet, hogy tévedek.

  előzmény:
  gerdamama (127967)
  2017-06-22  07:04
 37. Jujoka
  Offline
  2017. június 22. 17:53127984.

  Az a helyzet, hogy nekem fogalmam se volt, hány képről volt szó. Csak arra emlékeztem, hogy egyet véletlenül elszakítottak a gyerekek. Hogy még hányat loptak mellé a "betörés" során, azt nem tudtam. Azt sem, hogy Rudi "a negyedik" képet nézegette. Csak azt, hogy egyet megtartott magának.

  idézet:
  gerdamama (127965)
  2017-06-22 06:33:02

  A képek számára én sem emlékszem, csak arra, hogy Rudi mondja Natasának, hogy a fő, hogy legalább 3 kép előkerült. Még csodálkoztam is, hogy miért mond darabszámot, Natasa fel is kapta a fejét. Egyet pedig ugye otthon nézegetett. Hát előbb-utóbb majd meglátjuk. Vagy nem.

  előzmény:
  gerdamama (127965)
  2017-06-22  06:33
 38. Liventa
  Offline
  2017. június 22. 17:13127983.

  "Biztosan bennem van a hiba, de nem szeretem Natasát, szerintem nagyon rossz színésznő. Feláll a szőr a hátamon attól a bánatos képétől." -- szívemből szóltál, Kusza.


  Nekem az jutott eszembe, hogy "na ez a szegény gyerek az egyetlen embert is elveszíti, akire még fel tudott nézni..."Persze lehet, hogy pont ettől válik felnőtté -- sok függhet attól, Miklós hogyan tudja előadni a sztoriját. Én is kíváncsi vagyok, hogy ebből hogy jövünk ki.

  előzmény:
  Kusza (127982)
  2017-06-22  15:04
 39. Kusza
  Offline
  2017. június 22. 15:04127982.

  Kíváncsi vagyok, hogy reagál majd Bandi a Miklós vallomására? Nem tudom miért, de én úgy gondoltam, hogy Miklós boldog lesz attól, amit Bandi mondott Emíliának, hogy Miklósra úgy tekint, mintha az apja lenne.


  Biztosan bennem van a hiba, de nem szeretem Natasát, szerintem nagyon rossz színésznő. Feláll a szőr a hátamon attól a bánatos képétől.

 40. Ez is érdekelhet: Megható temetéssel búcsúztatták barátjukat, miután becsajozott
 41. gerdamama
  Offline
  2017. június 22. 14:58127981.

  Ez könnyen lehet! De legalábbis alkalmas arra, hogy Rudi kivágja magát, ha valaki ilyen értetlen, mint én, és felteszi a kérdést, hogy honnan tudta, hogy három képet talált a rendőrség.
  Pedig már úúúgy örültem, hogy elszólta magát, és lebukik!Gonosz vagyok.

  előzmény:
  Liventa (127979)
  2017-06-22  14:48
 42. gerdamama
  Offline
  2017. június 22. 14:55127980.

  "Rudi, mint gondnok, érték, és festményfelelős..."  Na igen. Rudi, a megbízható munkaerő. A Munka Hőse. Ezért szeretjük. A kisujjában van a szakma. Melyik is? Mindegyik! A fejében meg a villa teljes leltára, a koloniál szekrénytől az utolsó kiskanálig. És persze valamennyi festmény eszmei és piaci értéke.

  előzmény:
  Katrina Malrony (127978)
  2017-06-22  13:31
 43. Liventa
  Offline
  2017. június 22. 14:48127979.

  Jut eszembe: mivel párszor kitárgyalták az állítólagos képlopást, Rudi mint Félix bizalmasa hivatalosan is tudhatta, hogy 4 azaz négy kép tűnt el. Natasa azt mondta, hogy egyet még keresnek. Namármost 4-1=3. Szerintem...

 44. Katrina Malrony
  Offline
  2017. június 22. 13:31127978.

  Ezt a részt én is láttam. Logikus lenne, és nekem is szemet (fület) szúrt, hogy Natasa bár nem mondta, hány képet tolvajlottak el, Rudi mégis tudta. Aztán eszembe jutott, hogy ennek vagy lesz még jelentősége, vagy megmagyarázzák, hogy Rudi, mint gondnok, érték, és festményfelelős tudta, hogy mennyi kép tünt el.

  előzmény:
  gerdamama (127961)
  2017-06-21  22:13
 45. Liventa
  Offline
  2017. június 22. 12:26127977.

  Ó, látod, milyen szószátyár vagyok! Elpletykálom itt Zsuzsa betegségét, pedig az is akkora bazinagy titok volt anno, hogy Neked is innen kell megtudnod...

  előzmény:
  gerdamama (127975)
  2017-06-22  09:38
 46. Ez is érdekelhet: Kvíz: Milyen barát vagy?
 47. gerdamama
  Offline
  2017. június 22. 10:01127976.

  "rossz érzésem volt Bandival is, erre kiderül egy rendes gyerek, aki érzelmileg sérült.én meg mindenféle rosszat feltételeztem róla."


  Én még nem váltok múlt időre... Lehet, hogy valóban zaklatták az iskolában, bár ha sorozatosan, egy tanéven keresztül  nyilvános megszégyenítésben volt része, akkor furcsállom, hogy nem tud tanúkat megnevezni. A banda tagjait, meg azok talpnyalóit, akik rendszeresen röhögtek a műsoron. Elhiszem, hogy nehéz róla beszélni, de azt nem, hogy inkább a börtönt választja.

  Az anyjával való kapcsolatának indoklására épp most próbálnak lenyomni egy magyarázatot a torkunkon. Én nehezen nyelem le. Zsuzsa beteg, de nem volt egy évig kómában. Ha annyira közel álltak egymáshoz, észrevette volna, hogy Bandinak gondjai vannak. De ennél árulkodóbb az, hogy Bandi azon gondolkodik, meglátogassa-e egyáltalán a beteg anyját. No comment.

  Bandinak nincsenek erkölcsi aggályai. Sem tárgyak, sem szellemi termékek, ötletek ellopása nem okoz neki gondot. Modortalan, pökhendi, lusta és hazudós. Most. Akármi is történt a gimiben.

  előzmény:
  Picivirág1 (127968)
  2017-06-22  07:14
 48. gerdamama
  Offline
  2017. június 22. 09:38127975.

  Köszi. Vagy nem voltam itthon, vagy az egészet átaludtam, de nekem ez csupa új infó.
  Illetve azt tudom, hogy elköltöztek Keszthelyre.

  Érdekes, hogy épp Vili bácsi csodálkozott azon (amin mi is), hogy Zsuzsa semmit sem vett észre Bandi bánatából. "Pedig nem lehet rá mondani, hogy rossz anya volt, vagy nem törődött a gyerekeivel". Valami ilyesmit mondott, mikor Nóráékkal beszélgetett az udvaron, és persze Bandi az emeletről hallgatózott. Nem tette hozzá, hogy "talán a betegsége miatt", pedig ezek szerint tudott róla.

  előzmény:
  Liventa (127970)
  2017-06-22  07:54
 49. gerdamama
  Offline
  2017. június 22. 09:31127974.

  Tegnap futólag megemlítették Lucát, aki nagyon kreatív, és majd megoldja a dekorációt. ??? Ezek szerint tud az anyja esküvői készülődéséről. Vagy Alíz olyan kreatívnak gondolja, hogy elég egy órával előbb szólni neki, akkor is kitalál valamit? Értem én, hogy spórolnak a gázsival, meg talán a kis művésznő is tanul, elfoglalt, érettségizik, vagy csuda tudja, mit csinál. De akkor is abszolút életszerűtlen, hogy ez a cserfes leányzó egy szó véleményt nem nyilvánít egy ilyen zűrzavaros üggyel kapcsolatban. Nem olyan típusnak írták meg, aki csak ül a könyvtárban, vagy állandóan be van lőve, és nem is érzékeli, mi történik körülötte.
  Még a lánybúcsúra sem bújt elő a szobájából. Mondjuk ezt megértem, az ember ne menjen bizonyos szint alá. Viszont Sárinak illett volna bemutatni.  Krisztián szerintem nem most vette meg a gyűrűt, hanem régebben, a nagy kibéküléskor, mikor Kristóffal pár óra eltéréssel kérték meg Alíz kezét. Mikor Alíz még abban a hiszemben mondott igent Kristófnak, hogy azt hitte, Krisztián nem akarja elvenni. Na, akkor, a félreértés tisztázásakor kellett volna leállítani ezt az egészet. Bocs, Kristóf, keress valaki mást a kamu-esküvőhöz! Persze Alíz mindenből és mindenkiből hasznot akar húzni. Inkább Krisztiánon csodálkozom, hogy ebbe belement.

  előzmény:
  Picivirág1 (127968)
  2017-06-22  07:14
 50. Dapazso
  Offline
  2017. június 22. 08:38127973.

  Nóra kapcsolatai!?


  Már bocsánat de ezt az ügyvédet bottal nem piszkálnám meg,nem még megcsókolni..!!


  Már a Robi is egy kétes karakter volt,oké meghalt..de ez a pasi...Miklós után??


  Igaz,hogy "rosszfiu" de legalább emberi,mint a Rékasi volt,lehetett szeretni vagy sem,de valamiféle érzelmet kicsiholt az emberből a karakterük.Igen én bírom a Mikit és ha Nóra őszinte lenne magához  tudhatná,hogy neki Miklós a "párja".Akkor is ha nem tudnak együtt élni,neki egy ilyesforma karizmatikus pasi lenne a nyerő..


  Azonkívül én nem csípem Félixet sem,mert Ő szintén egy se hal-se hús típus,és lehet (sőt biztos!) ,hogy nekem inkább az olyan típus jön be mint Miklós,ill.jött be,hajh de régen,...mondjuk talán nem férjtípus,de akkor is karakter.


  .No talán Laci,igaz alulról..érintgeti néha egy valódi pasi a karakterét.Ő még legalább "valamilyen",de a többi!


  Rudit bírtam,de abból meg egy tétova maffiózó lett,Krisztián szintén egy tesze-tosza senki,meg is érdemli Alízt,Vilmosból egy bugyuta papucs lett,Peti meg sosem nő fel.


  Egyszerüen nem tudom Őt férfiként nézni akárhány éves,kölyök még.Talán Ottó akiből még lehetne valaki,vagy Bandi aki talán magára talál..


  Szóval Nóri szerintem szép,de nem okos,ügyvédnek ,de nőnek sem.


  Bocsi, de az ügyvédpasi ezt hozta ki belőlem.

 51. Picivirág1
  Offline
  2017. június 22. 08:17127972.

  Akkor most Kristóffal veszik fel a kölcsönt? Ezt nem értettem. Megházasodnak,  Kristóf örökli a gyárat...felveszik a kölcsönt, elválnak és Krisztiánnal házasodik össze Aliz? Olyan értetlen vagyok...bocsánat.

  előzmény:
  Liventa (127971)
  2017-06-22  08:14
 52. Ez is érdekelhet: Homonnay Zsolt a válással barátait is elvesztette
 53. Liventa
  Offline
  2017. június 22. 08:14127971.

  "Hogy lesz ebből lakás." -- Úgy, hogy a hitelfelvételhez vagy házasnak kell lennie vagy valaki kezességet vállal. Bözsiéktől nem fogadta el a felajánlott kezességet (csak bámultam ennyi önzetlenség láttán...), marad a férjhezmenetel. A kamuházasság meg dupla haszon: már amikor ez felmerült, vadul ábrándozott, hogyan herdálná el a csokigyárat (hogy az attól még nem lesz az övé, ki foglalkozik ilyen aprósággal?!).

  előzmény:
  Picivirág1 (127968)
  2017-06-22  07:14
 54. Liventa
  Offline
  2017. június 22. 07:54127970.

  "Zsuzsa agydaganatáról eddig nem volt szó." -- Amikor egyszer Zsuzsa minden külön értesítés nélkül fölbukkant és még a kisboltba is beállították dolgozni, akkor valami rosszullét kapcsán Vilibá vagy kicsoda kiszedte belőle, hogy jaj de beteg. Egy ideig azt hittük, hogy csak trükk, amivel pénzt akar kicsalni a Kft-ből/Miklósból/Juliból (valami lakásvásárlásra vagy mire hivatkozott), aztán akadt valami komoly lelet is, hogy agydaganata van (már szinte bűntudatunk volt, hogy szimulálással gyanúsítottuk)  és Zsuzsa Svédországba távozott kezeltetni magát, ahonnan nagy ritkán hírt kaptunk, hogy javul, jól van. Aztán hogyan került pont Keszthelyre -- passz... (csak nem Barackmanóval futott össze?!)

  előzmény:
  gerdamama (127967)
  2017-06-22  07:04
 55. barackmano
  Offline
  2017. június 22. 07:37127969.

  Most Nora mit szorakozik? Megcsokolni nem kellett volna azt az urget, most mar varhatja hogy bekenhagyja, de ahogy elnezem neki sem kozombos.


   

 56. Picivirág1
  Offline
  2017. június 22. 07:14127968.

  De hol van ilyenkor Luca?? Igazán kioszthatná már az anyját. Olyan hihetetlen a történet Luca nélkül..egy majdnem nagy lány, aki elméletileg ott él, soha nem látjuk. Ilyen fontos dologban nem nyilvánul meg. ?Már nem merek jósolni semmit...rossz érzésem volt Bandival is, erre kiderül egy rendes gyerek, aki érzelmileg sérült.én meg mindenféle rosszat feltételeztem róla. majd a per után bocsánatot kérek tőle...de addig csendben figyelek..nem lehet tudni hogyan csavarnak még a történeten. 


  Nem nagyon  értem, hogy Krisztián miért vette meg már a gyűrűt?  Mondjuk, Aliz most férjhez megy...egy ideig nem válhatnak el, mert ugye házasnak kell lenni Kristófnak..meg adni is kell a külsőségekre, együtt lenni nyílt színen Kristóffal. Meg kell várni amíg hivatalosan Kristófé lesz a gyár. Majd utána válhatnak csak el. És aztán házasodnak össze, Krisztián és Aliz? nem nagyon értem. mert ez a cécó most a gyár miatt van, ugye?Hogy lesz ebből lakás. valaki mondja már el nekem. 

  előzmény:
  gerdamama (127966)
  2017-06-22  06:43
 57. gerdamama
  Offline
  2017. június 22. 07:04127967.

  Zsuzsa agydaganatáról eddig nem volt szó. Nyilván ki kellett találni valamit, amivel indokolják, hogy az általunk ismert anyatigrisből hogyan vált egy közömbösnek tűnő valaki, aki egy éven át nem veszi észre, hogy baj van a gyerekével, és a gyerek se meséli el neki a gondjait.

  Vicces volt, hogy Irma és Natasa pizsamában heverésztek reggel, és Emília unszolására se voltak hajlandók feltápászkodni és összeszedni magukat. Teljesen átadták magukat a lustálkodásnak, nem baj, ez is kell néha. Ezek után Emília elindul egyedül, összefut az udvaron Bandival, majd ohne zsenír felviszi egy újabb "ülésre" a lakásba. Ahol addigra tökéletes rend van, és sehol egy lélek.


  Azt hittem, Nóra kollégája a visszakapott nyakkendővel a kezében sétál el, és az udvar közepén összefut Miklóssal. Már előre ásítottam, hogy ez is milyen kiszámítható jelenet. De most mellé lőttem.
  Nóra olyan hülyén viselkedik, mint egy kamaszlány. Tárgyalásokra, megbeszélésekre jár, és nem tudja, hogy el lehet némítani a telefonját? Egyszerűbb, mint hússzor kinyomni, ha csöng. Saját magát is stresszeli vele, a társaságában lévők felé pedig jó nagy parasztság, hogy egyfolytában ezzel van elfoglalva. Mondjuk az se volt semmi, ahogy Juli szinte rámászott, annyira meg akarta nézni, hogy ki hívogatja.


  Kibővíthetnék már a fk-író csapatot egy átlagosan intelligens, hétköznapi emberrel, aki normális karaktereket és hihető történeteket tud kitalálni.

  előzmény:
  Jujoka (127964)
  2017-06-21  22:53
1 2 3 4 5