Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Imádom a tatárbifszteket, picit csipősen, vékonyan kenve,friss piritóssal. hmmm
főleg ha jó társaság és egy pohár hideg sör is van mellé:)
Sziasztok!
na, ez a tatár az a kaja, emi baromi rosszul hangzik, és ISTENI FINOOOOM!!! Mondom én, aki alig eszik húst, és törekszik a vega irányba....
de, ha belegondoltok - azt pl meg nem enném - a pacal sem az a guszta dolog, a kolbász, hurka emg, ugye, bélbe töltődik...
JAH! szintém iiimááádom a tojássárgáját, porcukorral habosra kikeverve, édesség gyanánt... :o)
En nem tudom, de meg otthon is vagy 30-40 fele fuszert hasznaltam rendszeresen, ma meg meg tobbet, osz`t mindenkim otthon el. A vegetat toredelmesen bevallom, hogy szerettem, hasznaltam, neha most is, de mar eltokelt szandekom a hazi fuszerkeverek keszitese. (sajat kis fuszerkertem lesz az iden).
Alkoholproblema sem magyar dolog, a franciaknal napi egy liter bor a minimum, es sorolhatnam az orszagokat. Magyarorszagon a hatalmas problema a "kannas borok" azaz ami meg csak szolot sem latott, termeszetesen az alkoholivas kulturaja sok ember szamara ismeretlen, pedig a gasztronomia resze.
A tatarbifszteket sem csak a magyarok eszik... Isteni eledel! be is iktatom a kozeljovoben a menube.
Oskomcsi nagyon lenezi am a degeneralt osztalyellenes gasztronomokat!! ....
O" ha ehes, akkor a korme't ragja.. es vodkat iszik.......................
Ne izgulj miattunk! Tőle már megszoktuk.
A kibicnek semmi sem drága.
Bolti dolgokból nem is szabad ilyet készíteni.
Egyébként a magyar nők konyhakultúrája a béka feneke alatt van, úgyhogy nekik hiába is magyarázod.Vegeta , knorr, maggi ezt adják már az egy évesnek is,meg áklbensz,meg ízbomba.Milerit pizza.
A boltban kapható állatok húsa,a tojás és a tej növekedési hormonokkal kezelt.
A betegségek 60%-a táplálkozás és életmód -függő: magas vérnyomás,csontritkulás,májbetegségek ( töménytelen pia,Magyarországon 1 millió alkoholproblémás ember van), tüdőrák , szív és éérendszeri problémák,gyomorproblémák,ezek aleggyakoribb betegségek.Egy magyar 50 éves ember szervezete úgy néz ki mint egy angol 76 évesé.
Ezt átlagmagyar úgysem látja be, pusztítja magát,aztán 50 évesen lerobban és sír a 300 ft-os viztidíj miatt, hogy belepusztul.
No, ezt megígérhetem! Ugyanis nem élek vele! mármint a hamburgerrel...Tán 1x kóstoltam, elég is volt!
A sárgaborsó mellé tenném
tatárbifszteket még soha nem ettem
A tejet pasztörizálás során 71,7 °C hőmérsékleten 15 mp-igvagy ezzel egyenértékű más hőmérséklet–idő kombináció szerint hőkezelik, majd a legrövidebb időn belül legalább 6 °C-ra hűtik.
Egfyébként a sört is pasztőrizálják,ha nem tudnád.
De aki szereti,azt csak egye a teszkóbifszteket.
20-on évesen még mi is odavoltunk a mekiért, ma már..borzasztó.
Tudod m ia pasztőrizálás?
Az nem forralás,hanem hevítés, és képzeld a tejjel is ezt csinálják,akár hiszed,akár nem.:)))
Patkányhúsból de sajna imádom a Burger King-et! Is. Meg a zacskós Spagettheria tésztákat is. Meg a tatárbifszteket is. A nyers palacsinta és kalács tésztát ki ne hagyjam :)) Gyerekként a begyúrt nyers fasírtot is lopkodtam. Persze redukálom ezek fogyasztását már csak "súlykontroll" miatt is, de én már csak ilyen gusztustalan ízlésű vagyok.
Ja! Múltkor mikor elment a hangom jól bevált népi módszerként nyers tojást csurgattam le a torkomon, kis mézzel édesítve - nyami :))) Mentség hogy a tojás a tyúk segge alól jött a kert végéből (anyuéknak ezért hála és kösz).
75 fokon szalmonella lubickol! Mitöbb, lehet, hogy továbbszaporodik. Vagyishogy a kis hőfok mitsem ér..
Igenis, forrald fel!
Kösz, hogy megkérdezted. Nem akartam OFF-olni a topikot.
Mondom én, hogy baj van a logikámmal. Vagy nem is tudok főzni, csak elhitették Velem
Ki mondta, hogy forralom?
a marhákat, juhokat,sertéseket stb nyers húsliszttel etetik, ledarálják a betegségben elhullott állatok húsát,ezt adják a többi állatnak,na innen jött a KJ-kór is.
Aztán ,mikor kitört a szivacsláz,be akarták tiltani, hogy az állatokat beteg,elhullott állatok húsából készült húsliszttel lehessen etetni, de az amerikai élmiszer-ipari lobby megakadályozta, most csak a marháknál tilos a húsliszttel etetés, de a csirkéknél,juhoknál ,disznóknál szabad.
Tökmindegy, melegíteni még egyiket se hallottam!
Arról nem szólva, hogy melegítéssel SEMMI sem pusztul el, plánenem a szalmonella!
FELFORRALT tartár, hmmmmm, azmegmáááá milyen lehet???
Tudom.De csak így lehet hevíteni a tojást, egyébként rántotta lesz.Nem is kell teljesen átforralni,elég úgy 75 fokra.
Láttátok a spektrumon ma a miből lesz a hamburgehús c opust?