Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Segítség! tortellíni

Karmoni
Létrehozva: 2008. március 13. 10:59

Sziasztok!

Van a hűtőmben egy doboz előre elkészített sonkás tortellíni. Még soha sem készítettem ilyet. Csak simán meg kell főzni, mint a hagyományos tésztát? Valami szószt tudtok hozzá ajánlani???

  1. 2008. március 13. 11:5019.

    Köszönöm a tippeket!

    Megpróbálom a paradicsomosat! Remélem fini lesz!

    Mindenkinek jó étvágyat az ebédhez!

    előzmény:
    denique (16)
    2008-03-13  11:30
  2. 2008. március 13. 11:4318.

    Aha, canelloni, isteni!

    Én általában valamilyen sajtos, sajtos-gombás, sajtos-spenótos, sajtos-sonkás (stb  ) töltelékkel töltöm meg, szárazon, nem főzöm elő. Kivajazott tűzálló tálba sorakoztatom őket, paradicsomos ragut öntök mellé-rá, megszórom sajttal és megsütöm. A kétféle (kívül-belül) szósztól meg fog puhulni, ugyanúgy mint a lasagne, én azt is szárazon rakom. Ezek a kaják azért jók mert simán lehet a töltelékkel meg a szósszal kreatívkodni, szerintem csapj a hasadra és üss össze valami fincsit ami a TE ízlésedhez passzol.

    előzmény:
    _sita (6)
    2008-03-13  11:10
  3. 2008. március 13. 11:4217.
    Köszi lányok, utánaolvastam, és szerintem vacsorára meg is csinálom ezt a cannellonit  Csak pár darabot először, kóstolásnak. Csirkemellel, gombával, karfiollal. Köszi, köszi!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  4. 2008. március 13. 11:3016.

    Az én tortellini receptem 4 személyre:
    750 g tortellini
    500 ml főzőtejszín
    140 g sürített paradicsom
    15 dkg Pannónia sajt a szószba + ízlés szerint a kész étel tetejére
    kb. 3 csipet oregánó

    cukor

     

    A tejszínt és a sürített paradicsomot összeöntjük, ízesítjük sóval, cukorral (csak annyival, hogy a paradicsom ízét egy kicsit megbolondítsa), oregánóval. Amikor elkezd forrni, hozzáadjuk a reszelt Pannónia sajtot és addig forraljuk, amíg a sajt teljesen elolvad.
    A tésztát készre főzzük.
    Tálaláskor a tésztára kanalazunk a szószból és ízlés szerint sajttal megszórjuk.

    előzmény:
    Karmoni (1)
    2008-03-13  10:59
  5. Torolt_felhasznalo_230934
    Torolt_felhasznalo_230934
    2008. március 13. 11:2715.

    Bocs,ha így jött ki, a kacsintós fej helyett csodálkozósat akartam betenni, mert azt hittem ez elöírás, hogy az élelmiszereken rajta legyen az összetétel és elkészítés.

    Jó étvágyat a tortellínihez

    előzmény:
    Karmoni (8)
    2008-03-13  11:11
  6. 2008. március 13. 11:2614.

    A tortellinit én sajtmártással készítem a családnak.

    Sajtmártás: a rántáshoz adsz főzőtejszínt, egy tojás sárgáját, tejet, 5dkg reszelt sajtot, sót és borsot,ezzel leöntöd a kifőzött tortellinit,így teszed be a sütőbe és megpirítod (mi aranybarnán szeretjük) ,tetejére általában kisütött sonkacsíkokat teszek.

    előzmény:
    Karmoni (1)
    2008-03-13  10:59
  7. 2008. március 13. 11:2313.
    Nem kell külön  megfőzni cannelonit,elég ha sütőben megpuhul majd.Én spenótosan szeretem,azzal töltöm meg csövecskéket, majd egészet nyakon zuttyintom paradicsompürével,amit tejszínnel főzök fel,majd egészet be a sütőbe.Sajttal paradicsom szeletkével tetején,esetleg sonkacsíkokkal.
    előzmény:
    _sita (6)
    2008-03-13  11:10
  8. Torolt_felhasznalo_724814
    Torolt_felhasznalo_724814
    2008. március 13. 11:2012.
    Ja, bocs, és persze mindez a sütőbe 20-30 percre.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  9. Torolt_felhasznalo_724814
    Torolt_felhasznalo_724814
    2008. március 13. 11:1911.

    A canellonit olasz anyósom így csinálja:

    Töltelék: ragú, vagyis fél hagymát megpárolsz, belereszelsz egy répát, beledobsz 30-40 dkg darált húst, 3 dl paradicsomszószt, só, bors, reszelt szerecsendió és lassú tűzön 2-3 órát főzöd. Elfoglalt háziasszonyoknak elég 1-1,5 óra is. A tepsi aljára besamellmártást teszel, ráteszed a megtöltött canellonit és a tetejére megint besamellmártás majd reszelt sajt. Besamellmártás: 50 gr vaj, 50 gr liszt, fél liter tej, só.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. 2008. március 13. 11:1310.

    A cannellonit ( nagy csőtészta) én félig meg szoktam főzni, és csak utána töltöm. A tepsi aljára tegyél vajat+ szószt, mehetnek bele a megtöltött tészták, és a tetejére ismét szósz.

     

    előzmény:
    _sita (6)
    2008-03-13  11:10
  11. 2008. március 13. 11:139.
    Canneloni? Keress rá recepteket, biztos találsz a neten bőven. Szerintem szósszal kell leönteni a megtöltött tésztát és azt szívja be (mint a lasagne)
    előzmény:
    _sita (6)
    2008-03-13  11:10
  12. 2008. március 13. 11:118.
    Nincs ratja használati utasítást. Azért ennyire nem vagyok gyenge.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_230934 (5)
    2008-03-13  11:08
  13. 2008. március 13. 11:107.

    A tortellinit főzd meg, nem kell neki sok idő.

    Szósz: serpenyőbe egy kis vaj, só, bors, főzőtejszín, reszelt sajt.

     

    Isteni.

    előzmény:
    Karmoni (1)
    2008-03-13  10:59
  14. 2008. március 13. 11:106.

    Igen, főzd meg, és valami olaszos cuccal öntsd le. Finom!

    Bocsi, én is kérdezhetek? Anyámtól kaptam egy doboz ilyen nagyon nagy átmérőjű csőtésztát, ez is olasz, nyilván. Azt mondja, hogy csinálni kell pl. valami gombás-darált csirkemelles tölteléket, amivel megtöltöm ezeket a nagy tésztarudakat, sütőbe tenni és megsütni.

    Csinált már valaki ilyet, hogy mégis hogyan kell pontosan? Tegyek alá vizet? Fedjem le fóliával? Mert azért a tésztának csak kell valami víz, nem?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  15. Torolt_felhasznalo_230934
    Torolt_felhasznalo_230934
    2008. március 13. 11:085.

    Nincs rajta használati utasítás?

    Mert ha friss-tortelliniröl van szó, ami csak pár napig áll el a hütöben azt csak max. 2-3 percig kell fözni, de a szárítottat (ami sokáig, hütés nélkül is eláll) azt 8-10 percig kell fözni.

     

    Szósz: ha szeretitek akkor gorgonzola sajtot egy kis tejszínnel megolvasztani folyamatosan kevergetve

    előzmény:
    Karmoni (1)
    2008-03-13  10:59
  16. 2008. március 13. 11:064.
    paradicsomos olaszos öntet akart lenni
    előzmény:
    klecsi (2)
    2008-03-13  11:05
  17. 2008. március 13. 11:063.
    Simán meg kell  főzni, de lassabban, mint az átlag tésztát, különben a belseje kemény marad. Szósz akármilyen jó hozzá, sima tejföl is, esetleg reszelt sajt. Jó étvágyat!
    előzmény:
    Karmoni (1)
    2008-03-13  10:59
  18. 2008. március 13. 11:052.

    igen, megfőzöd mint a hagyományos tésztát, hozzá hagyományos olaszos öntet, tálaláskor megszórva sajtattal, vagy besameles öntet illik, ezt megbolondíthatod egy kevés rockfort sajttal

    a pestó is jó még hozzá!

    előzmény:
    Karmoni (1)
    2008-03-13  10:59

Címlap

top