Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

TÁLTOS

Torolt_felhasznalo_756374
Torolt_felhasznalo_756374
Létrehozva: 2008. január 26. 16:12

Sziasztok!

Azok hozzászólását várnám, akiknek táltossal volt kapcsolata, és meggyógyult, másik helyre került az ágya (vízér) stb.

Köszönöm!

  1. 2011. Április 27. 14:25353.

    A szellemműtétnél sikertelenség esetén nem jár vissza pénz!

    Mindíg a betegen a felelősség,ha nem sikerűl ő a hibás hiszen nem volt elég HITE !!!

    Nagyon vigyázzon mindenki kire bízza rá magát!!!!! 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_756374 (1)
    2008-01-26  16:12
  2. 2011. Április 25. 18:22352.
    TELJESEN EGYETÉRTEK!!!
    előzmény:
    léna2 (329)
    2008-03-05  08:48
  3. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2010. március 15. 15:36351.

    Sziasztok!

     

    Először is köszönöm azoknak, akik priviben írtak!

     

    Néhány mondatban szeretném Veletek megosztani az élményeimet, közben ugyanis sikerült eljutnom egy ilyen kezelésre a Kovács-Magyar András irodájába. Előre leszögezném, hogy véleményemmel nem szeretnék senkit megbántani, de úgy gondolom, másoknak is joga van megtudni, miből is áll ez a híres táltos-kezelés!

     

    Szóval:

     

    Néhány nappal ezelőtt párommal együtt ellátogattunk a Tábornok utcai táltos központba. Mindeketten elég komoly mozgásszervi problémmákkal küzdünk már évek óta, végigjártunk egy csomó orvost, masszőrt, csontkovácsot, de egyik sem tudott eddig segíteni, így utolsó esélyünk Kovács-Magyar András módszere maradt. Nagyon sok jót hallottunk róla, végignéztük a videóit, átböngésztük a honlapját és nagy reményekkel indultunk fel Pestre, hogy a tanítványai majd biztosan segítenek. Maga K.M.A. ugyanis már nem gyógyít a Tábornok utcában, átadta a rendelőt a "legjobb" tanítványainak.

    A vonatunk korán ért be, volt még időnk bőven, de gondoltuk, odamegyünk hamarabb, hátha tudnak fogadni.

    Ahogy beléptünk, megkérdezték, kihez jöttünk, s mondták, hogy foglaljunk helyet, majd hívnak. Volt egy óránk feltérképezni a helyzetet. :)

    A "váróban" , ami egyébként egy nagyon stílusosan berendezett kis helyiség, még vagy tízen voltak rajtunk kívül. András tanítványai mind hófehérbe öltözve, arcukon állandó vigyorral járták körbe a várakozókat, mindenkit megöleltek, körbepusziltak, váltottak velük pár mondatot. Hozzánk azonban senki oda sem lépett, nem is köszöntek. Gondoltam, sebaj, a többiek már biztosan mind visszatérő páciensek, majd ha jövünk mi is rendszeresen, akkor velünk is barátságosabbak lesznek.

    Közben a tv-ben egész idő dvd-ről nézhettünk a K.M.Andrással készült riportokat, a kisfilmeket a gyógyításairól, tanításairól. 

    Elkeztem olvasgatni a Nagy Táltoskönyvet, amit ugye András írt, és itt jött a második furcsa benyomás, ugyanis a könyvben azonnal olyan mondatokra találtam, amiket értetlenkedő mosollyal megmutattam a mellettem ücsörgő páromnak is, és hát meg kell mondjam, igencsak jót derültünk a látottakon. Egy példa: a könyvben K.M.A. a magyarokat a maják leszármazottainak titulálja, majd kijelenti, hogy mi, vagyis őseink eredetileg egy régen elsüllyedt, ma már ismeretlen kontinensen éltünk, ami a mellékelt térkép szerint valahol az egyenlítőtől délre helyezkedett el és kétszer akkora volt, mint Ausztrália. Hmm....

    Nem baj, még ezt is lenyeltem, gondoltam, mindenki abban hisz, amiben akar, ha egyébként tényleg ért a természetgyógyászathoz és meg tud gyógyítani súlyos beteg embereket, akkor szíve joga ilyesmit mondani.

    Valahogy eltelt az egy óra, minket szólítottak. Elvileg az egyik legjobbnak kikiáltott tanítványa fogadott minket. Már az első pillanattól rossz érzésem volt vele szemben. Se egy mosoly, se egy kedves szó, betessékelt minket a kis szobába, ott bemutatkoztunk, majd megkérdezte, ki lesz a bátrabb? Párom vállalkozott, hogy majd ő.

    A "táltos" (inkább nem nevezném meg, mivel valószínűleg sértené a személyiségi jogait, de akik jártak már ott, tudni fogják, kiről van szó) megállt előtte, megkérdezte, mi a panasza, majd miután már választ kapott, pálcájával csinált 1-2 mozdulatot, és mondta, hogy lehet lefeküdni. Így: lehet lefeküdni, nem az, hogy légy szíves, vagy valami... Egyébként én eddig úgy tudtam, hogy ők mérik be ezzel a vesszőszerűséggel, hogy hol vannak a gyenge pontjaink, és megmondják, hogy otthon jó helyen fekszünk-e, de semmi ilyesmi nem történt. Mindemellett nem kért el semmiféle orvosi leletet, pedig a táltos oldalon lévő videókon András mindig elkérte a leleteket, hogy pontosabban, hatékonyabban tudjon segíteni. Újabb hmm....

    Ezután párom felfeküdt az ágyra, vagy minek hívják, én meg leültem egy székre, hogy kivárjam a sorom. A "táltos" neki is esett, jól átropogtatta, de nekem már a látvány is fájdalmas volt, nemhogy szegény páromnak, aki később bevallotta, hogy neki bizony baromira fájt, főleg, amikor az amúgy is fájdalmas területet dolgozta át. Tényleg rossz lehetett, mert nem egy nyafka típus, de akkor bizony nagyokat nyögött szegény. Mindeközben a "táltos" valami félelmetesen életúnt képet vágott, meg mernék esküdni rá, hogy még a szemeit is forgatta, az egész úgy hatott, hogy "Jajj csak legyünk már túl rajta!" Én persze erre is találtam magyarázatot, gondoltam, biztosan fáradt, meg hát unalmas lehet minden nap ugyanazt csinálni.

    A csontkovácsolás rész után az "úriember" kijelentette, hogy most pedig energiával fogja kezelni, ami abból állt, hogy a kezeit a derekára, illetve a combjára helyezte, lehunyta a szemét és úgy maradt kb. 5 percig. 

    Ez az egész egyébként nem tartott tovább 10 percnél. 

    Majd velem ugyanez.

    Ezután megeresztett felénk egy félmosolyt, megkérdete, érzünk-e változást, könnyebbséget, mondtuk, hogy most még nem, de egyébként jól esett a ropogtatás, legalábbis nekem. Párom szólni akart, hogy neki azon a fájó ponton nagyon rossz volt, de a gyógyítónk egyből rávágta, hogy hát igen, kell neki 1-2 nap. Emellett javasolt még egy utókezelést.

    Kicsit öszezavarodtunk ugyan, de úgy voltunk vele, biztosan csak nekünk furcsa ez az egész, és 1-2 nap múlva tuti érezni fogjuk a csodálatos gyógyulást. Én vártam volna még valamiféle jótanácsot, vagy útmutatást, mint a videókon, hogy hogyan tornáztassuk a fájó részt, mire ügyeljünk, de semmi ilyesmit nem kaptunk. Fizettünk és elköszöntünk. Számlát természetesen nem kaptunk. :)

     

    ...folyt.köv.


    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  4. Torolt_felhasznalo_441860
    Torolt_felhasznalo_441860
    2008. október 31. 11:18350.

    Huh!

    Ez már mélyebb kérdés, nem akartam ennyire belemenni, mert ezzel oldalakat lehetne megtölteni. 

     

     A válaszhoz olyan fogalmakat kellene tisztázni és érteni, mint  szellem, lélek, tudat, Én, ego, reinkarnáció, idő, tér, élet, halál.

    Ezeket lassan több, mint húsz éve igyekszem megismerni és megérteni, de még mindig találok újabb és újabb  gondolatokat és megérteni valót. 

     

    Most csak egy körülbelüli választ tudok adni: 

    Teljes tudatodnak az a kicsiny része, amit most önmagadnak hiszel, képes arra, hogy annyira belemerüljön az anyagi lét látszatvalóságába, hogy nem képes halála után elszakadni a fizikai világtól. Hiába lenne képes arra, amire minden meghalt ember, hogy érzékeit kiterjesztve más létsíkokat is "lásson". Csak az anyagi rezgéssíkot érzékeli és itt akar továbbra is cselekedni és létezni.  Ennek több oka lehet, ebbe nem megyek bele.

    Őket lehet érzékelni mint ittragadt szellemek-lelkek. (többféleképpen is hallottam már elnevezni)

    Egyes különleges esetekben képesekké válhatnak fizikailag is megnyilvánulni. ( kísértet-históriák, kopogó-szellemek, stb. )

    De leginkább csak jelenlétüket érzékelik az arra érzékeny emberek, mivel aurájuk- asztráltestük- energiatestük (jobb kifejezést nem tudok rá mondani- szintés sokan sokféleképp nevezik) létezik.

     Ők nincsenek magukra hagyva problémájukkal. Vannak ugynevezett "SEGÍTŐK", akik azt a feladatot választották, hogy segítenek a tudatoknak az életből a halálon át a halálon túli létezésbe visszatérni. Ezek a segítő, amikor segítenek, természetesen már maguk is részben odaát vannak, hiszen, ha ők is csak anyagi testre korlátozott tudatok lennének, akkor nem láthatnák az út túlsó felét, nem tudnák az átkelést segíteni. (Ha csak a híd egyik oldalát látod, nem tudsz segíteni a túloldalon.)

     

    Tejlesen más jelenség, hogy valakire rágondolva, mi jelenik meg. 

    Ha pl. egy elhunyt emberre gondolsz, akkor leginkább az egojának a maradványait idézed meg. Mivel most te is főleg egodon keresztül érzékeled a világot. Mivél kiterjedtebb, korlátlanabb egyén valaki, annál kiterjedtebb énjét tudja megidézni a halottnak. De csak addig a szintig, amíg az illető az általad ismert életében eljutott. Mondjuk, sokan "megidézik" Jézus, vagy Buddha szellemét. Jézus és Buddha azért eléggé korlátlan   létezők, de hogy te, aki megidézed gondolataiddal milyen szintű szellemét vagy képes megidézni, az a te fejletségeden múlik. Jézusnak is volt egoja, ha te csak az egot érzékeled magadban, akkor Jézusnak is csak az egomaradványát idézheted meg, mert magasabb szintű létezését még nem tudod érzékelni. 

     

    Az is lehet, ettől függetlenül, hogy ha valakire rágondolunk, legyen az élő, vagy már meghalt személy, akkor a sajár ismereteink alapján  egy fantomtestet alkotunk belőle, amihez persze felhasználjuk az  ő energiatestének információit. 

     Vagy akár mások is megteremthetik róla ezt a fantomtestet a mi gondolatainkra hangolódva, rajtunk keresztül, ha csak mi ismertük az illetőt. A fantomtest nem az illető lelke vagy szelleme, egyszerüen csak egy energiatest, ami tartalmazza róla az információkat. 

     

     

     Akár az is lehet, hogy olyan erős hatással volt  egy ismerősöd  rád, hogy rengeteget gondolsz rá, szinte önálló energiacsomóként, fájó emlékként láthatóvá válik az aurádban. Nem ő maga, csak az a rengeteg energia, vagy sérülés, amivel megváltoztatott.

     Ezt is értelmezhetik egyesek pl. rádtapadt szellemnek.

     

     Olyan is van, hogy érzékelhetsz egy szellemet magad körül, de nem ittragadt szellem, csak "visszalátogató". Valamiért a halála után eszébe jutott, hogy még egyszer megnézze életének egy korábbi, számára tanulságos eseményét, ami segítheti a feldolgozásban és a következő élet megtervezésében. A tudat számára nincs idő, tehát pl. az is lehet, hogy saját magadat érzed mint szellem, csakhogy ez a saját magad, már a halálod után visszalátogató tudatrészed, aki újra akarja élni mostani éneden keresztül egy fontos tapasztalatát.

     

    Szóval ez egy elég összetett jelenség ahhoz, hogy néhány szóval el lehessen intézni.  A világ végtelenül sokszínű, és sosem csak fekete vagy fehér,  és nagyon sok lehetőség van benne, nagyon nehéz bármiről is kijelenteni, hogy ez van, vagy az van. Mindig vannak átmenetek és még újabb lehetőségek, amikre addig nem gondoltunk, vagy nem tudtuk.

    előzmény:
    zsaki71 (349)
    2008-10-31  10:26
  5. 2008. október 31. 10:26349.

    Szia Millisent!

    Igen, talán érdemes lenne tisztázni mi a szellem fogalma....én úgy tudom, hogy ha rágondolunk valakire, annak "megjelenik" a szellem gondolatunkban. Az itt maradt szellemek pedig nem szellemek, hanem lelkek, nem?

    Kösz a válaszodat!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_441860 (348)
    2008-10-31  10:18
  6. Torolt_felhasznalo_441860
    Torolt_felhasznalo_441860
    2008. október 31. 10:18348.

    Kedves Zsaki71!

     

    Ne haragudj, hogy pontosítom előző mondatodat. 

    Ha valóban szellemet engedtek volna el valakiről, akkor azt nem tudja gondolati emergiával újra megteremteni, mert ha ugyanazt értük szellem alatt, akkor azt nem lehet csak úgy teremteni.  Inkább arra gondoltál, hogy ha valakinek eljátszották, hogy szellemet engedtek el róla, akkor ugyanazt az érzést tudja megteremteni újra, amit akkor érzett, amikor azt hitte szellem van rajta. 

    Igen, ez igaz. Van olyan ismerősöm, aki havonta viszi Hegedűs Marikának a 10 000Ft-ot, mert havonta "szed össze szellemet". 

     

     De erre is van szerintük magyarázat. Kovács épp néhány hete mondta a Zenit  TV-n az egyik betelefonálónak, aki már szintén sokszor volt szellemelengedésen, hogy ez azért van, mert ő már annyira finom lélek, hogy bevonzza ezeket és egy csodálatos ajándék, amiért persze meg lesz a jutalma, hogy ő képes segíteni ezeknek a szerencsétlen szellemeknek átjutni a túlvilágra. Ez tőle egy nagyon szép küldetés. 

    Az ismerősömnek azt mondták a táltos rendelőben, hogy nagyon együttérző lélek, és  ezért folyton összeszedi ezeket a szellemeket a kórházban.

     

    De szerintem ez az egész ittragadt  és rátapadt szellem sztori csak egy jó nagy átverés. Nem azt mondom, hogy nincsenek ittragadt szellemek, de messze nem így működik ez az egész rendszer, ahogy azt a legtöbb helyen beállítják, és nem ilyen óriási mértékben.

     Ha igaz lenne amit Kovácsék mérnek, akkor a legtöbb emberen fürtökben lógnának a szellemek és teljesen kihalt lenne már a túlvilág.

    előzmény:
    zsaki71 (347)
    2008-10-31  09:53
  7. 2008. október 31. 09:53347.
    Nos én is elvégeztem a Táltos sulit, igaz nem Kovácsnál....ott azt hallottam, hogy a "szellemeskedéssel" csak az a probléma, hogy hiába veszik le valakiről, ha ő utána gondolati energiával újra megteremti....
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_441860 (346)
    2008-10-31  09:43
  8. Torolt_felhasznalo_441860
    Torolt_felhasznalo_441860
    2008. október 31. 09:43346.

    Kedves Zsaki71!

     

    A Szellemelengedés Kovácséknál ugyanolyan gyógyító technika, mint pl. a szellemműtét, vagy az emléksúlylevétel. 

    Ezek egy közös elven működnek, kis különbséggel. Én Domján László tanfolyamán értettem meg a lényegüket. 

    Ő tanított egy módszert a fájdalom csökkentésére.

    Ha fizikailag felfogható formát adsz a fájdalomnak, akkor tárgyiasítod, "becsomagolod" és el tudod távolítani magadtól. 

    Ezért az agykontrollban egy alaptechnika, hogy ha fáj valamid, akkor eldöntöd, hogy a fájdalomat milyen színű, milyen méretű, milyen alakú dobozba tudod becsomagolni.

    És ez működik, ettől csökken a fájdalom. A szellemműtéteknél és az emléksúlylevételnél is hasonló az elv. Ha tudatod elhiszi, hogy kaptál egy új szívet, vagy egy új tüdőt, akkor képes ezt a fizikai síkra is leképezni. Ha találsz egy régi kellemetlen, fájó emléket, amitől megszabadulsz, akkor elhiszed, hogy az volt az oka a bajodnak, és mivel ez megszűnt, képes a tudatod, a betegségedet is  megszüntetni. 

     

    A szellemelengedéskor is ez történik. Ha a betegséget egy konkrét fizikai okra sikerül visszavezetni, - mondjuk, hogy azért vagy rosszul, vagy azért vagy cukorbeteg, mert a meghalt nagymamád szelleme, aki cukorbeteg volt itt maradt és épp rád van tapadva, akkor a betegséged kapott egy konkrét fizikai okot, amit tudatod tud azonosítani. Ha meggyőznek arról, hogy ez volt az ok és ezt el tudják távolítani, akkor tudatod képes meggyógyítani. 

    Viszont, a szellemelengedést 10-20 perc alatt meg lehet oldani, de hallottam olyat is, hogy 5 perc alatt megvolt.  Viszont ezért ugyanúgy el lehet kérni a 10 000 Ft-ot, mint egy 45-50 perces szellemműtétért, vagy a még problémásabb emléksúlylevételért. 

    Ott előfordulhat, hogy macerásabb a beteg, mert nem tud lemenni mélytudatszintre, vagy nem jön elő neki régi emlék, nem lát szellemben. 

    A szellemelengedést mindenkivel meg lehet csinálni. 

    Ja, és  a szellemelengedést Kovács szerint csak ők tudják megcsinálni, azt nem oldhatod meg egy tanítványával, míg a szellemműtétet és az emléksúlylevételt bárkivel megcsináltathatod, aki elvégezte a Táltos Iskolát. 

     Ezen kívül szellem nem csak rád tapadva lehet szerintük, hanem a lakásban is. Ezt is "el tudják távolítani", de ezért mint hallottam, már akár 40 000Ft-ot is elkérnek. Ez sem tart tovább 1 óránál. Azért 40 000-es órabér, az elég szép összeg, ha belegondolsz. 

    Ezért csupán annyit kell tennie Kovácsnak, hogy kezébe veszi a pálcát és "megméri" van-e rajtad, vagy nálad szellem. Ha egy elég ügyes rendszert dolgoznak ki, akkor még az ellentmondó mérést is el tudják nagyrészt kerülni. 

    Teljesen azért nem. Ezért pl. ha valakit már az egyik mérő megmért, akkor a másik nem hajlandó megmérni. Ha azonban nem tudtak egymás méréséről, akkor többször mértek már különbözőt. 

     

     

    Az is benne van a pakliban, hogy ha valakin mérnek egy szellemet, az rendszerint annyira bepánikol, hogy szinte biztos, hogy fogja kérni, hogy engedjék el róla, míg ha valakinek egy macerásabb szellemműtétet javasolnak, az lehet, hogy meggondolja, hogy egy bizonytalan kimenetért kifizessen 10 000-et. 

     

    Szóval a válasz a kérdésedre végül is 3 szó: pénz, pénz, pénz.

     

     

    előzmény:
    zsaki71 (345)
    2008-10-30  22:12
  9. 2008. október 30. 22:12345.
    Egyszerűen nem értem, hogy miért fogják rá mindenkire, hogy szelleme van......?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_441860 (344)
    2008-10-30  18:55
  10. Torolt_felhasznalo_441860
    Torolt_felhasznalo_441860
    2008. október 30. 18:55344.

    Kedves Nika85!

     

    Ha jól veszem ki a szavaidból, akkor Kátai Zsoltnál voltál és az apja, Kátai József volt nálad lakástmérni. 

    Azt nem értem, hogy Kátai József miért mondta, hogy nincs nálatok szellem, mert legtöbbször szokott találni. (Elvégre ő jár ki lakástszentelni is, így ez pénzt hoz neki.) Lehet, hogy beszélgetés közben utaltál arra, hogy András, vagy valaki más már mérte és nem talált? 

    Elvileg a fia, aki kezelt nem tud szellemeket mérni, mert azt hivatalosan csak 5-en tudnak Kovácson kívül. 

    Az egyértelmű, hogy három szellemet mért, mert szinte mindenkinél hármat mérnek. Így kisebb a tévedés lehetősége. Az viszont ügyes volt, hogy meg tudta mondani, hogy a nagymamád volt és az adatait is. Ez azonban nem jelenti azt, hogy tényleg ott volt a szelleme. Ha te erősen rágondoltál, mint írtad eleve rá gyanakodtál, akkor megteremthette annak a személynek a fantomtestét, akire te gondoltál és onnan mérhette meg az adatait. 

    Ezt a módszert Kovács tanítja is. Amikor pl. a TV műsorában valakivel kimondatja a mérendő rokona nevét, akkor ő is ezt a fantomtestet méri meg. Ebből tudja lekérdezni, hogy milyen helyen fekszik, vagy milyen betegségei vannak. 

     

    Ha te a nagymamádra gondoltál, akkor könnyen megteremthette ő is ezt a fantomtestet és ebből megmondhatta az adatait.

     Ez jó trükk arra, hogy szellemelengedésért jó sok pénzt lehessen kiszedni az emberekből. 

     

    előzmény:
    Nika85 (342)
    2008-09-30  11:42
  11. Torolt_felhasznalo_404140
    Torolt_felhasznalo_404140
    2008. október 29. 10:49343.

    Én csak a személyes tapasztalatomat tudom elmondani K. A-ról. Régebben még nem voltam annyira tájékozott az ősi vallásunkat illetően, szóval nem is lepődtem meg azon, hogy egyházat is alapított K.A.

     

    Rákot diagnosztizáltak nálam és nagyon megürültem, amikor K.A.-ék a honlapjukon írták, hogy ezt a fajta rákot tudják gyógyítani. El is mentem a  központjukba, de senki nem törődött velem. Elküldtek a fenébe, mondták, hogy majd az "utókezelésemet" vállalják.

    Megkérdeztem, hogy a kiadványokból lehet-e válogatni, a recepciós rámförmedt hangosan, hogy " - Pénzért!!" 

     

     Én butus, a műtétem után visszamentem hozzájuk és akkor kezdődött a megkopasztásom. 10 ezer forintért pontosan 18 perc alatt levettek rólam egy öngyilkos nő szellemet, mondták, hogy majd ettől nagyon jól fogom érezni magam, 5 ezerért mondtak egy imát, ugyanennyi idő alatt. 14 ezerért kimérték a lakásomat, a könyvek és a dvd-k 8 ezer forintomba kerültek...

     

    Mondanom se kell, hog semmit nem használtak, csak a pénzem ment el rá, egy kétségbeesett, beteg ember pénze.

     

    Azóta meggyógyultam, de még mindig csalódással, haraggal tölt el amikor meglátom Kovács András párducos szerelését a honlapjukon. 

     

     

    Lányok! Nem volt soha táltos egyház, aki tud gyógyítani, nem ennyi pénzért, így gyógyít. Az igazi táltosok nem reklámozzák magukat a  televíziókban, nem sikkaszt milliókat a feleségük és nem járnak 10 milliós audival a fiaik.

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  12. 2008. szeptember 30. 11:42342.
    Igen, az ő tanitványa volt aki kezelt. És az illető apukája (ha jól emlékszem) mérte ki az ágyakat a házban, szellemünk sem volt állitólag, ahhoz képest érdekes dolgok történtek, majd megkérdeztem a sráctól aki kezelt hogy megnézné e nekem ő hogy van e szellemünk, mert kissé fura hangok, meg ilyesmik történnek a házban, érdekes módon rögtön rá talált 3 szellemre is. De teljesen kételkedni mégsem merek, lehet hogy naívság ezek után, de anélkül hogy elmondtam vlna bármit is arról , kinek a szellemére gyanakszom, teljesen részletesen leirta hogy nézett ki mig élt, hány éves volt, miben halt meg stb stb ....a dédmamám. Úgy hogy passzolom a kérdést, mennyire valósak, vagy mennyire nem.
    előzmény:
    zsaki71 (341)
    2008-09-29  09:27
  13. 2008. szeptember 29. 09:27341.
    Hát a Táltoscseppből ítélve a nagy K.A. vagy segédei vettek kezükben...hmmmm....inkább nem mondok véleményt, mert csak hallomásból vannak infóim róla/róluk....nos a helyedben mással is próbálkoznék....nekem egy másik oldotta meg ezt a problémát...
    előzmény:
    Nika85 (340)
    2008-09-29  09:12
  14. 2008. szeptember 29. 09:12340.

    Szerintem 10 szer is voltam náluk, az ágyat is jó helyre tetettük. Táltoscseppet is kaptam, amiről ugye lehetett az egyik csatornán nem túl biztató dolgokat hallani, szóval ezek ellenére hogy nekem sajnos ha úgy vesszük nem segitett, mégis azt mondom, hogy lehet hogy van akinek jó, használ. Mindenki tapasztalja meg saját maga...

    előzmény:
    zsaki71 (339)
    2008-09-28  19:53
  15. 2008. szeptember 28. 19:53339.

    Szia!

    Hogy érted azt, hogy Táltosok? Talán több csontkovácsolt egyszerre, vagy mindig más....Nos, lumbágóra legalább 3-6 kezelés kell. Nekem bejött ugyanerre a problémára. Fontos, hogy az ágyad jó helyen legyen (gondolom ezt elmondta, plussz beszélnie kellett a tiltott ételekről is).....félévente érdemes elvégeztetni....A Táltos egyébként nem csak pap, hanem gyógyító és tanító is volt. Ha bővebben akarsz róluk olvasni, ajánlom Neked (mint korábban írtam már) Wass Albert: Hagyaték c. művét....

    előzmény:
    Nika85 (337)
    2008-09-28  12:01
  16. 2008. szeptember 28. 17:44338.

    A pogany magyar papokat hivtak taltosoknak.

    Ezt nagyon szepen es okosan  megmagyarazza a francia tudos, aki bizonyara nagy tudos volt, mert ezeket allitja: " A magyarok poganyok voltak, a legfobb istent imadtak, meg az urdungot (ordogot) is es meg sok jo es rossz szellemet es papjaikat pedig taltosoknak hivtak." Mereszeljen valaki vitatkozni ilyen tudossal!

    Osvallasunk azt mondja, a taltosok a regi pogany magyarok bolcsei es papjai, akik tavolbalatassal es jovendolessel is foglalkoztak.

    A nephagyomany szerint a taltos  lehet ember es lo, mindketto fogakkal jon a vilagra, tehat szuletni kell neki, valasztas vagy kikepeztetes altal nem lehet az. Bolcs es tudalekos, anelkul, hogy tanitanak.

    Csak ugy eredkessegkent: Vata a taltosok taltosa volt, vagyis a Fôtaltos.

    előzmény:
    ragaszto (335)
    2008-03-08  12:53
  17. 2008. szeptember 28. 12:01337.

    Táltosokkal, viszonylag jó a tapasztalatom, egy bizonyos betegség miatt, a derekam kissé oda van, lumbágót állapitottak meg az orvosok, és az ugye eléggé tud fájni. Kaptam orvos által pár fiziko kezelést eredmény semmi, injekciózni akartak, de azt mondták ettől se várjak sok eredményt, mondtam hogy akkor köszönöm, a semmiért ne szúrkáljanak. azt

     Ekkor jöttek a Táltosok a városunkba, és hát gondoltam, ezt még meg kell próbálni! Elmentem több kezelésre, és nagyon jól helyre rakták amit kellett, nem volt fájdalmam végre, a baj csak az volt, hogy ez minden kezelés után csak 3 napig tartott, majd ismét kezdödött a fájdalom. Elfogadtam az indoklásukat hogy gyenge a derekam ezért nem lehet végleg helyre rakni, viszont azt nem értettem, hogy ha csak ideiglenesre tudják mindig helyre roppantani, akkor miért nem kérnek kevesebbet a munkáért. Nyilván töbször mentem volna, de mivel már teher volt az ár, és csak pár nap a jólét, igy nem mentem többet. Bizonyára van akinek ez hosszútávon sikeres lehet! aki úgy érzi próbálja ki...

    minden jót!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  18. 2008. március 8. 13:48336.

    Pontosan. Teljesen egyetértek veled.

     

    Mabek

    előzmény:
    léna2 (334)
    2008-03-07  22:18
  19. 2008. március 8. 12:53335.

    Sziasztok,

    a temahoz nem tudnek hozzaszolni, csak a  topic cime vegett kattintottam ide.

    Ugyanis, eppen a TALTOS szot kellene tobbek kozott leforditanom szlav nyelvre. Gyerekkoromban a mesekben talalkoztam taltos paripa kifejezessel...

    Lenne kedves valaki, hogy megmondja mit is jelent ez a szo?

    koszonom es tovabbi szep napot! 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_756374 (1)
    2008-01-26  16:12
  20. 2008. március 7. 22:18334.

    azaz, NEM AZÉRT  lelkisérült, mert igénybe vesz valamilyen gyógymódot.

     

    Szép estét

    előzmény:
    léna2 (333)
    2008-03-07  22:15
  21. 2008. március 7. 22:15333.

    Kedves Mabek

    Nem is értem....? hogy én azt mondtam volna, hogy mindenki lelkisérült aki  gyógyítóhoz jár? Megkaptam a kioktatásokat, de azért azt nem hagyom, hogy erre fordítsátok a hsz-mat. Én azt mondtam, hogy a kovács andrás-féle gyógyítók  - tisztelet a kivételnek - kihasználják az esetleg hozzájuk forduló lelkisérült embereket.

    Aki nem az, nyílván tudni fogja, melyik gyógyító felel meg számára.

    Az orvosokkal kapcsolatban is nagyon sok negatív tapasztalatom van, sajnos.

    Akinek nem inge.....

    Én meg úgy értem amit Te írsz, hogy nincs lelkisérült ember, de ha én ismerek olyat akkor az a mi magánügyünk. Oké, ígérem, a témával kapcsolatban többet meg sem szólalok.

    előzmény:
    magossámán (330)
    2008-03-05  12:24
  22. 2008. március 5. 20:27332.
    „Mint amikor az ember hazaér”

    Szeretettel meghívlak
    2008. március 8-án, szombaton a
    „YOTENGRIT, A TENGERVÉGTELEN ŐSSZELLEM EGYHÁZA”
    (rövidebb nevén: „ŐSTENGER EGYHÁZ”) nyitott délutánjára.

    Helyszín: Magyarok Háza, Budapest, V. kerület, Semmelweis u. 1-3., Bartók terem.
    Időpont: 14-18 óráig.

    A beszélgetést vezeti: Máté Imre bácsa, Cser Zoltán, Sólyomfi-Nagy Zoltán

    Téma:
    -Miért egyház?
    -A szemlélet, világnézet alapjai
    -Felépítés, szervezet
    -Hogyan működünk?
    -Közeli s távoli célok
    -Ötletek, gondolatok

    A belépés mindenki számára nyitott, lehet kérdezni, ötleteket mondani, hozzászólni.
    Némi szendvics és ásványvíz lesz, de szeretettel fogadunk sütit, pogácsát stb….
    A belépés ingyenes, de mivel bérleti díjat kell fizetni, adományt elfogadunk.

    „YOTENGRIT, a TENGERVÉGTELEN ŐS-SZELLEM EGYHÁZA
    Egyik ismert vallásnak sem új változata, nem is azok elemeiből összeollózott új kísérlet modern hitélet megalapozásához, hanem rábaközi, szigetközi tudók által átmentett régi magyar vallás újraélesztése, mely a jégkorszak emberének világnézetéből fejlődött örökérvényű alapigazságokkal. Ez a Büün, Böhn s hasonló neveken emlegetett vallás minden parancsuralmi társadalmi rendszert megelőzve keletkezett. Mentes a későbbi vallások negatívumaitól:
    ˇNem uralkodó, hanem szolgáltató egyház.
    ˇNem sanyargatja a lelkeket, nem terrorizálja, nem fenyegeti, nem zsarolja.
    ˇNem szervezi a híveket nyájakba, akiket pásztorok terelnek.
    ˇNem szed adót, tizedet, beszolgáltatást.
    ˇNem hitet vár el, hanem mérlegelés eredményeként meggyőződést.
    ˇNem misszionál térítés céljával, hanem:
    ˇrendelkezésére áll a hozzá fordulónak,
    ˇszellemi, lelki problémák megoldásában,
    ˇtárs- és emberközi problémák rendezésében,
    ˇhitéletben,
    ˇhagyományápolásban,
    ˇegészségüg yi, családi, szociális problémák megoldásában,
    ˇliturgikus, szakrális szolgáltatásokban.
    Tehát minden vonatkozásban szolgáló egyház."

    Áldás
    Sólyomfi-Nagy Zoltán
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  23. 2008. március 5. 20:23331.

    Lemaradtam valamiről?

    Nekem űgy tűnik, mintha

    a fejem fölött folyna a beszél-

    getés.

    Vagy ez is táltos téma?

    Bocs, ha féremagyaráznám!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  24. 2008. március 5. 12:24330.

    Kedves Léna2

    Nem tartom szerencsésnek lelkisérültnek nevezni egy másik embert, csak abban az esetben, ha teljes mértékben meg vagy győződve róla, hogy az illető valamilyen lelki problémával küzd. Ez viszont már csak a kettőtök ügye.

    Azért, mert valaki igénybe vesz egy gyógymódot vagy tanítást - legyen az bármilyen minőségű - nem lelkisérült. Ha elmegy az általa választott gyógyítóhoz, tanítóhoz, akkor az tudatos cselekvés. Ő az adott kezelést vagy eljárást keresi, általa kíván meggyógyulni.

    A társadalom 90%-a a modern orvostudományhoz jár. Attól vár gyógyulást. Nem hiszem, hogy valamennyien lelkisérültek lennének.

    Mabek   

     

    előzmény:
    léna2 (329)
    2008-03-05  08:48

Címlap

top