Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Itt vannak az ígért képek, mellettük a doboz is amibe kerülnek.
Ajándék lesz, persze még gyártok néhány félét :-)
Kaptam jégcukrot a tescoban, olyan jól mutat a csokimázon.
Hujj, hogy milyen szorgalmas vagy !
Én hullafáradt vagyok és pihenek...De ma finom ebédet fóztam, igaz 2 részletben : reggel korán elkezdtem , aztán délután 3 órára befejeztem.
Jókai bableveset , hozzá palacsintát kókuszos dzsemes keverékkel .Ez utóbbi saját eredeti receptem alapján
Ezek kisebb darabok, egy húsba kb. 2 szem szilva fér.
Pikáns ízű, de mi szeretjük a gyümölcsös húsokat.
Éppen trüffel gyártásban vagyok :-))
Nagyon finom bonbonokat, trüffeleket írtak itt az nlc-n.
Találtam egy jó kis karácsonyi kekszet is. Mogyorós, csokiba mártottam a végét, megszórtam üvegcukorral, meg színes cukrokkal, csoki lapocskákkal. Nagyon jól néznek ki, majd holnap fotokat is mellékelek.
Megyek folytatom ....
Itt az ígért mandulás narancsleves receptje:
4 személyre:
1 liter friss narancslé
15 dkg cukor
5 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
só
2 dl tejszín
3 tojás
2 dkg szeletelt pirított mandula
1 ek. rétesliszt
A frissen facsart narancslevet a cukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval feltesszük főni. Ezzel egy időben egy másik lábosban 2-3 liter vizet melegítünk. A tojásfehérjékből a porcukorral kemény habot verünk, belekeverjük a pirított mandulát, majd kanállal forró vízbe szaggatva (mint a madártejnél) habgaluskákat készítünk belőle. Közben a tejszínt elkeverjük a tojássárgákkal és a rétesliszttel, majd a forrásban lévő narancslevet besűrítjük vele. Forralni már nem szabad, mert a tojássárgája kicsapódik. Lehűtjük, és a mandulás habgaluskákkal tálaljuk.
Semmi különös macera vele. Előző nap sózom borsozom, grillkeverékkel, kakkukkfűvel egy kis rozmaringgal megszórom, megöntözöm olíva olajjal.
1 napig a hütőben pácólódik.
Teflonos tepsibe rakom, alufólia alatt puhára párolom, a végén leveszem a fóliát és még átsütöm. Ha kell még rakok alá olívát. /ha nincs otthon olíva megteszi a másik is :-)) / Dobhatsz mellé néhány gerezd fokhagymát.
A kakukkfűtől valami isteni illata lesz.
Ja és a filézett combokat egyben sütöm, így marad finom, szaftos, csak készen szeletelem.
Nyáron csinálom a következő köretet hozzá:
Szeletelt, karikára vágott, cukkinit, padlizsánt, sárgarépát hagymát, fokhagymát, gombát párolok, ezt is kakukkfűvel sóval ízesítem.
Könnyű nyári kaja, hidegen is finom.
Köszönöm
Ha lehet, foghagyma helyett fokhagymát tegyél bele, úgy sokkal finomabb lesz
Én Francia országban is mindig a multiknál(Auchan és társai )vettem kiló számra amig ott voltam szinte minden nap,de ott is kilója 4-6euro volt.Szerinted mitől lehet ez a nagy árkülömbség????
Köszönöm-köszönöm-köszönöm!!!!!
szentenste még pontosan halat szokás enni, mivel még tart az advent - böjt .
25-étől KARÁCSONY !!!! jöhet a sült !
Amit a Corában veszel, az nem főtt rák?
Frisset, nyerset lehet kapni Budapesten a Nagycsarnok alagsorában az egyik halasnál szerdán és pénteken.
Itt egy egyszerű, de nagyon finom recept:
http://fozzunkolaszul.blogspot.com/2007/08/grille zett-friss-rk.html
Én meg levest főztem belőle, ehhez kellett egy-két hozzávaló az Ázsia boltból is (de érdemes, hihetelenül finom):
http://rossamela.blogspot.com/2007/11/blog-post.h tml
Nem sokkal drágább viszont sokkal finomabb.
Egy ideje inkább azzal készítem. Igaz ez egy kalóriabomba, de karácsonykor - néha máskor is - megengedhető :-)
Az az adag nagyságától függ, kb 8 dl, de ezt úgyis látod.
Ha sűrű hígíthatod tejjel vagy tejszínnel.
A lényeg hogy jó tocsogós legyen :-)
A krémbe dobálhatsz maradék csokikat ... nem árt neki :-))
A pundigot mennyi tejjel főzöd meg?
GARNÉLARÁk ( corában szoktam venni a közepes méretűt) én leszedem a fejét sütés előtt, de utána is pucolható.
Szóval úgy ahogy van leöblítem vízzel , lecsavarom a fejét és egy kis olivaolajra rádobom. Rászeletelek egy-két paradicsomot és sok-sok fokhagymát és fedő alatt kb. 15 percet párolom . Ennyi,.. Aztán lehet enni, persze előtt le kell nyúzni a páncélját.
Aki tud másféle elkészítési módot az ne hallgassa el, mert nagyon szeretnék már mást is kipróbálni.
Narancsos kacsa receptet - KÉREK SZÉPEN! Lehet nálunk is ez lenne, párolt káposztával - de még soha nem csináltam.
Hozzávalók:
25 dkg darált dió
2,5 dl méz
mézes süti fűszerkeverék + egy pici fahéj
12,5 dkg vaj
12 db réteslap
2-3 dkg vaj a tetejére
A diót a mézzel és a vajjal habosra keverjük.
Egy közepes nagyságú tepsibe lefektetünk 3 réteslapot, amit nagyon vékonyan megkenünk olvasztott vajjal és rákenünk a masszából. Aztán megint réteslap és megint massza. Lehet úgy is csinálni, hogy 2-3 réteslapot teszel rá és azt kened meg, de lehet egyesével is, attól függ mennyire vagy türelmes
A tetejére mindenképp réteslapnak kell kerülni, amit a felolvasztott vajjal meg kell öntözni. Előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük.
Sütök kb 6 tojásból egy piskótát.. lehet diós is, vagy csak sima.
1 napig áll "szárad" .. kockákra vágom és egy üveg tálba rakom. Meglocsoloma következővel:
cukros-rummal izesitett vizben felfőzöm a mazsolát, keverek bele 1 evőkanál baracklekvárt és ezzel megöntzöm a piskótát.
Megszórom egy kis mandulával, esetleg magozott meggyel és a "már senkinek sem kellő csokimikulás darabokkal :-)) ..
Főzök pudingból, 2-3 evőkanál holland kakaóporral sötétitett csokikrémet .. a végén rakok bele kb 10 dkg rámát hogy fényes legyen (esetleg óvatosam még egy egész tojás, de ezzel vigyázzni kell nehogy csomós legyen és kicsapódjon) és ezt ráöntöm a piskótára.
Hagyom kihülni - előző nap jó elkésziteni - másnap felverek tejszint vagy teszinhab port és rákanalazom. A tetejét csokireszelékkel díszítem.
Ez is zömében előre elkészithető azért jól Na meg szereti a család :-))
Jó nagy szögletes üvegtepsim van.
A baklava receptjét légyszíves leírnád, emlékszem pár éve ettem a nagynénémnél és nagyon ízlett!!
Előre is köszi!!!
Csak egyszerűen panírozom, mint a húst és olajsütőben pillananatok alatt kisütöm.
Nem győzöm gyártani a családnak:-)))
Te hogyan készited??