Szponzorált hirdetések

Játék

Játék

Játssz velünk!

Találd meg te is kedvencedet játékaink között!

Fórum - "A mi helyünk"

Keresés a fórumban
Gyengéd/csendes szülés
«
Nyitó hozzászólás
2003-10-13 11:291.
Tudom, rengeteg baba-téma van már, de ilyen címet nem találtam...

Nálunk jövőre lesz aktuális a baba, de már mostanában szívesen megismerkednék egy nőgyógyásszal, aki a fenti módszert alkalmazza a szülés során!

Aki (Budapesten) hasonló módon szült vagy készül szüni, ossza meg velünk, kihez érdemes menni (és az esetleges tapasztalatokat is...:))! (Ha esetleg a babás témákban volt erről szó, írjátok meg hol!)

Előre is köszi!:)
  1. 2005-08-03 15:24283.
    Sziasztok!
    Húha ez tényleg nagyon disznó dolog volt és ezek szerint egy nagyon beteg emberrel álltok szemben. Garantálhatom, hogy én nem ő vagyok álnéven. Nincs még babám és csak jövő ilyenkorra tervezzük az első babaproject indítását. Remélem sikerülni is fog gyorsan. A szülőszobát olvasgattam és úgy jutottam el idáig. Sajnálom, hogy itt is előfordulnak ilyen emberek!
    előzmény:
    certi (269)

2. 2004-09-24 23:13282.
    Sziasztok! Szerintem Banánchips férfi!! (Ha igaz, amivel vádoljátok)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)

3. 2004-09-11 11:35281.
    Sziasztok!
    Ha van egy kis időtök, kérlek benneteket, nézzétek meg a következő honlapot:

www. ringato. hu

Köszönöm!
    előzmény:

4. 2004-09-09 20:39280.
    Látod, ebben teljesen igazad van, ez a topik nem erről szól. De csakúgy, mint Te, más is "bedől" a szövegének.
    Ez a topik a gyengéd születésről szól. . .
    Engem felháborít, hogy valaki más /gyengéd/ szülésével, más gyermekével ékeskedik itt. És olyan dologról ír véleményt, amit ő valószínüleg még nem élt át! Ami nem is lenne probléma, mert beszélni mindenről mindenkinek lehet, véleménye mindenkinek lehet, de ha az a vélemény nem a sajátja, csak sajátjaként állítja be, ha saját élményei nem is a sajátja, akkor ott tényleg probléma van. És mindezek mellett totális hülyének néz mindenkit. . .
    Én biztos, hogy nem örülnék neki, hogy egy emberrel megosztom a gondolataimat, az érzéseimet, és "viszonzásként" csak hazugságot kapok! Itt "csak" ennyiről van szó.
    És igazad van! Banánchipsnek egy pszichológusra lenne szüksége! Csak az a gond, hogy ő ezt nem veszi észre! Vagy nem akarja észrevenni!
    Már egy jó ideje nagyon sokan tudjuk, hogy miféle ember is ő, vagy inkább tudjuk, hogy milyen ember nem! Sokszor figyelmeztették, kérdőre vonták őt, de ő nem törődik semmivel, hazudozik tovább. Hazugsággal válaszol a hazugságra. . .
    Ennyi. . .
    előzmény:
    galathien (278)

5. 2004-09-09 20:30279.
    Teljesen igazad van. . . . . . . . . . .
    Mi csak azért vagyunk kicsit mérgesek mert Bc hónapokig minden nap tömte a fejünket a chatten és kicsit rosszul esett mindenkinek, hogy visszaélt a bizalmunkkal. . . . . . . . . . . . . . . . minket ott hagyott és folytatja máshol.
    előzmény:
    galathien (278)

6. 2004-09-09 18:53278.
    Sziasztok!
    Lányok, bocsi, de ez a topic tök nem erről szól!
    Nem mindegy mit csinál Banánchips?
    Ok, nekem is rosszul esett, mert bedőltem neki simán. Nyilván nem gonoszságból csinálja. Ha igaz amit írtatok, akkor inkább segítségre lenne szüksége, nem bántásra. . De ez sem a mi feladatunk, hanem egy pszichiáteré. .

No, és ti mit gondoltok a témáról? Gyöngéd születés? Szülés gyöngéden?
    előzmény:

7. 2004-09-09 15:30277.
    Eddig csak a jelszavait változtatta, de szerintem lassan már új néven fog futni és beetetni a többieket is a sok hazugságával .
    Talán még el is hiszi mindezt, amit leír.

Vajon miért csinál mindig új jelszót ? Ha én úgy lennék, hogy valós adatok szerepelnek a bem. oldalamon, akkor nem érdekelne, hogy ki mit mond, ír. . . .
    Nem vennék le egyetlen képet sem , most meg szedegeti le a képeket.
    Amikor én először megláttam más babaszobáját, meg más képét, akiről azt állította, hogy Őt ábrázolja a kép . . . hát ebből is látszik, hogy egy beteg emberről van szó .

Mások idézeteit ellopja, s saját ötletként adja elő.

Durva, amit csinál. . . s akik nem ismerik beveszik a sok hazugságát .
    előzmény:
    certi (276)

8. 2004-09-09 13:20276.
    Igen. . .

Banánchips megegyezik a Babanetes Mézescsuporral!
    Látom, ott is csak az áradozás!:-)))))))))))

DE csak nem adja fel ezt a aug. 20-ai szülést!:-DDDDDDDDDDDDDDD

Még egyszer. . . .

BOROS JUDIT NEM VEZETETT LE SZÜLÉST 2004. AUGUSZTUS 20-ÁN DÉLELÖTT!!!!!!!!!!!!
    Ja! És a kórházban sem tudnak Weinhardt Martin Zoltán nevű gyerekről!
    De biztos ott is más néven szerepelt!:-))))))))))) Bár még ez sem lehetséges, mert aznap nem is született más nevű gyermek sem!:-))))))))
    Hát sajna Banánchips ez a lehetőség is kilőve. . . . . . .

BC!
    Ennyi marhaságot leírni?????? Ezt inkább én kérdezném tőled. . . . De te már profi vagy ebben, igaz?:-D
    Most írjak konkrétabb dolgokat????? Szerintem ez te sem akarod. . .
    Azért látom a jelszavadat megváltoztattad!:-D És el ne felejtsd a kritikus képeket gyorsan levenni!:-D

Lányok!
    Nem is gondoltam, hogy ennyi 18 éves él Kecskeméten, aki imádja a Boros Juditot, aki aug. 20-án szült, és akinek Martin a gyermekének a neve. . . . :-)
    előzmény:
    Becsike (275)

9. 2004-09-09 12:08275.
    számból vetted ki ezt sysy:)))
    előzmény:

10. 2004-09-09 11:20274.
    Sőt egy helyen is élnek . . . kész csoda . . .

Akárcsak mézescsupor . . . .

előzmény:
    Banánchips (273)

11. 2004-09-08 20:31273.
    Szia! Szereti Boros doktornőt? Ez szuper! Ő is Nála szült? Hol beszélhetek Vele? Most hol van? Üdv!
    előzmény:
    Becsike (272)

12. 2004-09-08 18:31272.
    Van még a babanetten aki nagyon szereti Boros doktornőt, egy bizonyos Picimaci_anyuja, alias Mankovics Krisztina, esetleg felvehetnéd vele a kapcsolatot, vagy ismered?Talán még névrokonok is vagytok. . . . . . . . . . . . . .
    előzmény:

13. 2004-09-08 17:29271.
    Mit felelek? Hát nem tudok mit mondani! Inkább kérdeznék! Hogy lehet ennyi marhaságot egy helyre leírni? Erről ennyit! Üdv!
    előzmény:
    Becsike (270)

14. 2004-09-08 15:41270.
    :) erre kiváncsi vagyok mit fog lépni. . . . . . . . . . . . .
    előzmény:

15. 2004-09-08 12:06269.
    Aki esetleg nem ismerné Banánchipset, annak egy pár infó róla.
    Ha megnézitek a bemoldalát /Stoki a jelszó/, ott láthattok 4D-os képeket a gyermekéről. Helyesbítek, az állítólagos gyermekéről! Van egy kép, ami alatt ez áll: 32 hetesen szopizom az ujjam. Ennek a képnek a valódi forrása: http://www. babanet. hu/ultrahang. php?t=fejl&h=33
    Itt meg tudjátok nézni!
    De látom, kedves Banánchips, levetted a "kukis" képet a bemoldaladról!:-))))) Vajon, miért?????? Csak hogy tiszta legyen mindenkinek. . . Az is a babanet-ről volt!
    A szülési történeted nagyon szép, csak egy baj van vele, az sem a tiéd! Csak úgy, mint a 4D-s képek sem a Te állítólagos fiadról, a gyerekszoba kép, amit levettél már, valamint Mókus képei, amit a saját terhes fényképeidként tüntettél fel, persze már azokat is levetted, bár azt azért elég sokan láthatták /2004 augusztusi babavárók, Erdélyi kismamák/! Szánalmas vagy!!!!!!!!!!! De említhetném itt a "köszöntő szöveget", amit az állítólagos férjed írt. . . Csak sajnos annak is megvan a valódi gazdája!!!!!!!! Ha valakit érdekel utána lehet nézni a "2004 augusztusi babavárók" között!
    A gyerek képek a bemoldaladon valóban szépek, csak sajnos nem figyeltél eléggé oda a részletekre! Legalább 1 gyerek képeit tetted volna fel!:-) 18 nap alatt szépen megnőtt a gyerek haja!:-DDDDDDDD Bár végülis kenegethetted Bánfi hajszesszel. :-DDDDDDDDDDDDD
    És egy csattanó a végére!
    2004. augusztus 20-án /du. 2-ig/ nem hogy Weinhardt Martin Zoltán nem született a Péterfy Sándor u. -i kórházban, de még más gyermek sem! Azért egy kicsit utána járhattál volna, mielött leírod a hazugságaidat!
    Vannak még további "érdekes" dolgok veled kapcsolatban, bár én inkább nevetségesnek tartom! Sőt, inkább szánalmasnak!!!! Bár rólad, csak 3 szó jut az eszembe. . . BUTA, BUTA és BUTA!!!!!!!!!!! Ja! És még egy szó! Az pedig a HAZUDÓS!!!!!!!!!!!!

Vigyázzatok, mit mondtok ennek a hazudozó embernek! De a legfontosabb, változtassátok meg a jelszavatokat, nehogy a Ti gyermeketek képeivel vagy akár a Ti képetekkel "reklámozza" tovább magát vagy állítólagos családját!

Ja! És kisbogaram /bár inkább a büdös bogár jut rólad az eszembe/!
    Valóban jó sok infót sikerült begyűjtened mind Boros Juditról, mind a kórházról. De az ismereteid nagyon hiányosak! Még a doktornővel kapcsolatban is! Egy dolog biztosan kiderül számomra! Lehet, hogy ismered őt, de hogy te sosem szültél nála, az tuti! A kórházról pedig nagyon keveset tudsz! Pl. alapítványi szoba. . . . :-) Ugye tudod, mire gondolok????? Fogalmad sincs, hogy milyen is az a szoba valójában. :-))))) /Erdélyi kismamák/ Azért jó próbálkozás volt!:-) Bár ezt csak az tudhatja, aki valóban szült már a Péterfyben. . . . És mint tudjuk, Te nem tartozol ezekhez az ANYUKÁKhoz! Mert Én legalább elmondhatom magamról, hogy ANYA vagyok!
    előzmény:

16. 2004-09-07 19:49268.
    :) ilyet még nem is hallottam !
    akkor mégeccer gratula, az óriásbébihez is :)
    előzmény:
    Banánchips (267)

17. 2004-09-07 19:46267.
    Szia! Nem írtam el, tényleg 64! Amikor meglett, és mondták, én is azt hittem rosszul mondták, de nem.
    előzmény:
    delfin1 (266)

18. 2004-09-07 19:18266.
    Kösz, nagyon szép leírás volt :)
    gratulálok a szép szüléshez :)
    figyi, Martin baba 64 cm volt? nem írtad el?
    előzmény:
    Banánchips (265)

19. 2004-09-07 19:11265.
    2 napot voltunk kórházban. Ha van kérdésetek, írjatok, szívesen válaszolok! Üdv: Martin baba és Banánchips
    előzmény:
    Banánchips (264)

20. 2004-09-07 18:55264.
    Folyt. köv. Inni kértem, inni kaptam. Enni kértem, enni kaptam. Labdára vágytam, labdát kaptam. És akkor, abban a pillanatban, amikor felálltam a fiziológiás labdáról, éreztem egy óriási fájdalmat. Azzal kiömlött belőlem egy hatalmas adag magzatvíz. Megrepedt a burok! Még erősebbek lettek a fájásaim! Legszívesebben ordítottam volna! (Nem ordítottam természetesen!) És akkor. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . BV:C1222!!!!!! HURRÁ ELINDULT A TÁGULÁS!!! De akkor már 10-12 órája voltam a szülőszobán és akkor még nem tágultam ki, csak elkezdődött a tágulás! Tudtam, hogy igaza van Boros doktornőnek! (Végig mellettem volt!) Meg tudom csinálni! Ha akarom! AKARTAM! Nagyon AKARTAM! Tudtam, innen nem lehet császár, innen már nem! Szépen haladtunk a 10cm-es tágulás felé! Közben több alkalommal ültem az ágy szélén és a labdán. Kipróbáltam a zuhanyozást, de nekem nem jött be! Rosszabb volt, mint meleg víz nélkül! 10 percet álltam a Boros doktornő nyakába kapaszkodva is, közben a férjem masszírozta a derekamat. Közben szépen tágult a méhszáj! Egyszercsak eljött a régen várt pillanat! Augusztus 20, reggel fél 6! Boros doktornő BV-ot csinált, majd így szólt: "Nagyon-nagyon jó, 8cm fájás alatt, utána jön a 9cm és 10-nél szülünk!" A fülembe csengett még percekkel később is a doktornő utolsó szava, SZÜLÜNK! Mi??????????? Gondoltam! Elképzelhetetlen volt, hogy eljött a pillanat! De aztán mégis! Augusztus 20, péntek, reggel 7 óra 24 perc. Boros doktornő BV-a: "SZÜLÜNK!" A kitolási szakban beültem a férjem ölébe, ott nagyon jó volt. Boros doktornő közben gátmasszázst végzett, hogy ne kelljen vágni! Egyszercsak hallom Boros doktornő szavát: "NYOMJON, ha jön a fájás, nem kell tiszta erőből. de NYOMNI, NYOMNI, NYOMNI, NYOMNI!!!! Én meg nyomtam! Egyszercsak éreztem, hogy valami nehéz dolog szakad ki belőlem, valami nehéz súly, amitől megszabadultam. El sem mertem hinni! 2004. 08. 20-án, reggel 8 óra 4 perckor, 17 órás és 4 perces vajúdás után, 3400g-mal és 64cm-rel megszületett Weinhardt Martin Zoltán! A MI KISFIUNK!!!! Aztán hallok egy hatalmas sírást, és Boros doktornő hangját: "ÜDV MARTIN!" Erre a pociból ismerős hangra a kisfiam elhallgatott és türelmesen kivárta, míg odakerült hozzám. Apukája elvágta a köldökzsinórt. Addig a placenta is megszületett. Megkaptam Martint. Azonnal szopizott! Aztán jött Boros doktornő! Könnyes volt a szeme! "Látja, én megmondtam! Milyen érzés? Csúcs, ugye? Gratulálok, ANYUKA!" Megsímogatta az arcomat, aztán bevallotta, hogy kicsit félt, hogy repedni fogok, de aztán mégsem repedtem! Sikerült az álmom! Úgy szültem, ahogy megálmodtam!! Én voltam és vagyok a legboldogabb ember a Földön!! Ott állt a családom, a baráti köröm a szülőszoba előtt és mindenki Martint ünnepelte. Utána bekerültem egy alapítványi szobába, ahol a férjem is bent alhatott és volt minden luxus. Aznap olyan fáradt voltam, hogy egész nap aludtam, csak szopiztatni keltem fel. Boros doktornő segített a szoptatásban és a fejésben. 2 napot
    előzmény:
    galathien (261)

21. 2004-09-07 18:15263.
    Sziasztok!

Írjak? Húha! Hosszú lesz!

Szoval 19-én reggel, már éreztem, hogy valami lesz ma. De reggel még semmi különös jelet nem tapasztaltam. A reggeli NST teljesen negatív lett. Boros doktornő megvizsgált, de a méhszájstátuszom a szokott C3000-es értéken stagnált. Igen ám, de én éreztem, belül magamban, hogy itt valami elkezdődött. Úgy is volt. Délelőtt még neteltem, mert semmi nem utalt arra, hogy itt lesz valami. Mikor mondtam a férjemnek, hogy titkos megérzésem, hogy ma lesz valami, csak mosolygott és azt mondta, hogy tegnap is azt mondtam. Délután fél 3 körül elment a nyákdugó, de a víz nem folyt el, csak szivárgott. Akkor azt mondtam, hogy menjünk be a kórházba, mert jobb előbb ott lenni, mint az utcán szülni. 3/4 3-kor felhívtam Boros doktornőt, aki azzal kezdte, hogy próbált megnyugtatni. Azt mondta, hogy azonnal indul, mi is induljunk és így kb. egy időben érünk majd a kórházba. Igaza lett. Kb. 3-kor találkoztunk. Ő akkor azt mondta, hogy NST, BV. Utána jött a diagnózis, hogy szivárog a magzatvíz és szokatlanul erős fájások jelentkeznek 10 percenként. DE! A méhszájstátusz C3000! Utána azonnal szülőszobára kerültem. Boros doktornő a természetes háborítatlan szülés híve, így nem volt sem burokrepesztés, sem borotválás, sem beöntés. Ellenben ehettem, ihattam, sétálhattam és bármilyen testhelyzetet felvehettem. Eltelt 2 óra, BV, semmi sem történt, csak erősödtek és sűrűsödtek a fájásaim. Akkor már 5 perces erős fájásaim voltak. De a méhszájstátus még mindig C3000! Aztán eltellt további 2 óra és a fájásaim tovább erősödtek és már 2 percesek, színte egybefüggőek lettek. De a tágulás még mindig nem indult el. Ekkor már 4 órája voltunk a kórházban, szülőszobán és a méhszájstátus változatlan. Nagyon fájt, azt hittem megbolondulok. A férjem szorította a kezemet és tartotta bennem a lelket. Boros doktornő masszírozta a derekamat, és fogta a kezemet. Aztán mivel a tágulás csak nem akart elindulni Boros doktornő természetes eszközhöz fordult. Elküldött lépcsőzni! De ez sem hozott eredményt. Újabb 2 óra tellt el eredmény nélkül. Ekkor már 6 órája voltunk szülőszobán és esedeztem a császárért. De Boros doktornő nem ingott meg! Ezt mondta: "Kismama, egy természetes szülés, egy csúcs dolog egy nő életében, katarzisélmény! Én megpróbálom ehhez az élményhez hozzásegíteni, ha hagyja! De az kevés, ha csak én akarom! MEG TUDJA CSINÁLNI! Segítek, csináljuk együtt!" Akkor ez, egy nagyon jó tanács volt. Átlendített egy holtponton. Onnantól kezdve, magam irányítottam a szülésemet. Rájöttem, hogy mi az, ami nyugtalanít. Forró tűzként lángolt az agyamba, idegesít a szülésznő! Mondtam Boros doktornőnek, hogy zavar a szülésznő, mert nem javasol dolgokat, hanem megparancsolja nekem. Erre Boros doktornő: "Ha zavarja a szülésznő, küldje ki, joga van hozzá!" Kiküldtem. Onnantól kezdve, minden jó lett. Kezembe vettem a saját szülésemet. Minden úgy volt, ahogy én kértem. Folyt. köv.
    előzmény:
    galathien (261)

22. 2004-09-07 17:35262.
    Szia! 1 hónapod van hátra? Szorítok! Nekem a Boros Judit mondta. Méghozzá, ha jól emlékszem a 2. találkozásunkkor. De ha Ti eleve császárra készültök, az más, de azért ha akarod, kérdezz rá! Kitartás! Üdvözlettel: Banánchips és kismacifiúja
    előzmény:
    Wire (259)

23. 2004-09-07 10:33261.
    GRATULÁLOK!:)))
    És nagyön örülök, hogy ilyen szép élményben volt részetek! :)
    részleteket nem írnál? lééééci. .
    előzmény:
    Banánchips (257)

24. 2004-09-07 10:32260.
    Szia,
    nekem Nyulas Jolán volt a szülésznőm a Szt Imrében! Igaz, végül itthon szültem, szóval élesben nem próbáltam ki, de szerintem ő nagyon jó. Amúgy rengeteg a jó szülésznő ott, könnyű lesz választani. :)
    És maximálisan tudom ajánlani Bálint doki relaxációs szülésfelkészítőjét is!
    előzmény:
    moirák (258)

25. 2004-09-06 21:55259.
    Sziasztok,
    bocs hogy belekotyogok a bezsélgetésbe. Én egy hónap múlva szülök Boross doktornőnél. Azt szeretném kérdezni, hogy Ti magatok vetettétek föl a szülési terv ötletét, vagy ő ajánlotta-e fel. Velem még semmi ilyesmiről nem beszélt, igaz jelen állás szerint császármetszésre készülünk, de ez még változhat.
    Köszönöm előre is a válaszokat.
    előzmény: