Kedves Fórumozók!

A következő napokban némi ráncfelvarráson esik át az NLCafé, célunk a mostaninál könnyebben kezelhető felhasználói felület. Megeshet, hogy egyes funkciók átmenetileg nem érhetőek el, türelmeteket kérjük! A fórumon böngészni, hozzászólni, topicot nyitni természetesen továbbra is tudtok. Jó böngészést!

Halászlé-sűrítm ényből-hogy

É
É
Létrehozva: 2007. szeptember 13. 15:12

Sziasztok!

Segítséget várnék tapasztaltaktól:

Halászlevet készülök csinálni a készen kapható halászlé-sűrítményből. Segítenétek nekem, hogy hogyan kell?  Gondolom nem egy nagy mutatvány, de mivel még sosem csináltam ilyet, nekem minden info új. Gondolom kell bele vennem halat is, de milyet, mennyit, s hogyan zajlik az egész művelet  

Légyszi adjatok tanácsot!

Előre is köszönöm 

72 hozzászólás
  1. 2007. szeptember 13. 15:4426.
    Szia!

    Gondolom csak amolyan "hamis" halászlevet szeretnél.

    Dobj fel hagymát, rá azt az alapot és tegyél bele pár pontyszeletet.

    (mondjuk ezt a fajta alapot én sem vettem még, de kockával csináltam már otthon és finom lett, de persze nem lehet összehasonlítani az alattam írottakkal )
    előzmény:
    É (1)
    2007-09-13  15:12
  2. 2007. szeptember 13. 15:4527.
     Csak a hatalmas lokálpatriótaságom miatt nem tudom befogni a szám: főzz ki mellé halászlé tésztát is!  
    előzmény:
    Bogájka (23)
    2007-09-13  15:40
  3. 2007. szeptember 13. 15:4628.
    Nálunk az étkezdében is szokott lenni hamis halászlé. Csirkehússal.
    előzmény:
    ginger007 (26)
    2007-09-13  15:44
  4. 2007. szeptember 13. 15:4731.
    Én tudom, de ezt már le se mertem írni!! :

    A nyíregyházi rokonaink ha jönnek ide, mindig fölpakolnak a gyufaszáltésztából, 10-20 kg-okat, mert arrafelé még csak hírből se ismerik.
    előzmény:
    *bandi* (27)
    2007-09-13  15:45
  5. Torolt_felhasznalo_969553
    Torolt_felhasznalo_969553
    2007. szeptember 13. 15:4832.

     A lényegét tekintve tökéletes   

     

    előzmény:
    Bogájka (23)
    2007-09-13  15:40
  6. Torolt_felhasznalo_749318
    Torolt_felhasznalo_749318
    2007. szeptember 13. 15:4933.
    A bajai halászlé tényleg a világ egyik legegyszerűbb és legkönnyebben elkészíthető kajája. Nem érdemes a sürítménnyel bajlódni... És tényleg annyiból áll, ahogy bogájka leírta. Esetleg tehetsz bele egy kis paradicsomot és pár hüvely paprikát. Fincsi lesz, hidd el!  
    előzmény:
    Bogájka (23)
    2007-09-13  15:40
  7. 2007. szeptember 13. 15:5034.


    Egyszer volt szerencsém vidéki "háziasszonytól" kapni egy lábas halászlékockával főtt csirkefarhátat.
    Az volt a halászlevese..

    még egyszer
    előzmény:
    Bogájka (28)
    2007-09-13  15:46
  8. Torolt_felhasznalo_265211
    Torolt_felhasznalo_265211
    2007. szeptember 13. 15:5235.
    Dehogy nem csak mi mákostésztának esszük. Vétek a halászlébe tenni, abba hal kell. Ja félig szabolcsi félig szegedi vagyok. 
    előzmény:
    Bogájka (31)
    2007-09-13  15:47
  9. 2007. szeptember 13. 15:5236.
    Különben is, mindenki el van itten tévedve.

    Roppant téves a "halászlé" elnevezés, hiszen nem a halász levét főzöd meg, hanem a halét, nem????? Tehát hallé.
    előzmény:
    ginger007 (34)
    2007-09-13  15:50
  10. Torolt_felhasznalo_749318
    Torolt_felhasznalo_749318
    2007. szeptember 13. 15:5337.
    Itt Győrben sincs gyufaszál tészta sehol. Én is mindig otthonról hozok.  
    előzmény:
    Bogájka (31)
    2007-09-13  15:47
  11. 2007. szeptember 13. 15:5539.
    Én úgy tudom a hallé az, amiben nincs hal. A halleves, amiben van. De azt akkor is halászlének hívjuk.

    De nem vagyok tévedhetetlen..
    előzmény:
    Bogájka (36)
    2007-09-13  15:52
  12. Torolt_felhasznalo_265211
    Torolt_felhasznalo_265211
    2007. szeptember 13. 15:5940.
    Egyébként ha nagyon gyors halászlevet akarsz enni vegyél egy ddoboz szegedi halászlé konzervet.Oldj fel egy kis doboz szegedi halászlékockát kb 3/4 liter vizbe és forrald fel, majd tedd bele a konzerv levet a hallal és még egy gyszer forrald gfel, de ne sokáig, mert a hal már puha. Nagy halászlé főző vagyok, de ha nincs időm az uram ezzel is beéri és elég finom egy vacsihoz és gyors ami a lényeg. "Csak leves legyen" kategória 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_265211 (35)
    2007-09-13  15:52
  13. 2007. szeptember 13. 15:5941.
    A Gyemelyi tészta között van gyufametélt , gyufa tésztának a halászléhez pont jó.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_749318 (37)
    2007-09-13  15:53
  14. Torolt_felhasznalo_848736
    Torolt_felhasznalo_848736
    2007. szeptember 13. 16:1743.

    Szerintem így is - úgy is jó (hallé, halleves, halászlé - egy kutya), pláne ha finom .

    A te okoskodásoddal mondjuk a pásztortarhonyát is elővehetnénk, nem a pásztor tarhonyáját főződ hanem a sajátodat (már amit a boltba vettél) nem??  

    előzmény:
    Bogájka (36)
    2007-09-13  15:52
  15. 2007. szeptember 13. 16:3548.
    Sikerült diadalmat aratnom a hülyeségben ismét.

    Képviselőfánk
    előzmény:
    Bogájka (47)
    2007-09-13  16:30
  16. 2007. szeptember 13. 16:3649.
    Lúdláb torta.  Hiába én csak édességekben tudok gondolkodni.   
    előzmény:
    ginger007 (48)
    2007-09-13  16:35
1 2 3

Legnépszerűbb cikkek