Kedves Fórumozók!

A következő napokban némi ráncfelvarráson esik át az NLCafé, célunk a mostaninál könnyebben kezelhető felhasználói felület. Megeshet, hogy egyes funkciók átmenetileg nem érhetőek el, türelmeteket kérjük! A fórumon böngészni, hozzászólni, topicot nyitni természetesen továbbra is tudtok. Jó böngészést!

KETCHUP - JAMIE OLIVER MÓD

szila
Létrehozva: 2007. augusztus 11. 18:42
Tudja valaki Jamie Oliver házi ketchup-jának receptjét? KIZÁRÓLAG az ő receptje érdekelne
30 hozzászólás
  1. 2007. augusztus 11. 18:432.
  2. 2007. augusztus 11. 18:433.
  3. 2007. augusztus 11. 18:444.
  4. 2007. augusztus 11. 18:515.
  5. 2007. augusztus 11. 18:516.
  6. 2007. augusztus 11. 18:527.
    Ha ráér kövhétig akkor megnézhetem neked, mert otthon 1 híján az összes szakácskönyve megvan, csak most kicsit messze vagyok tőlük  Addig meg www.jamieoliver.com -talán itt próbáld megkeresni 
    előzmény:
    szila (4)
    2007-08-11  18:44
  7. 2007. augusztus 11. 19:058.
    hááááát, itt van úgy 10 kiló paradicsom , a jövő hétig az megrohad, azért keresem nagyon

    a weboldalán regisztráltam már, várom a mailt...hátha ott a fórumon tudja vki a receptet.

    amúgy a Jamie vidéki konyhája c. Spektrum filmen láttam

    de azért köszi
    előzmény:
    ontheroad (7)
    2007-08-11  18:52
  8. 2007. augusztus 11. 19:109.
    megvaaaaaaaaaaaaaaan

    Házi ketchup

    4 fej hagymát felaprítani, 15 percig olajon fonnyasztani
    2 teáskanál édesköményt, 2 csapott evőkanál koriandermagot, 4 szem szegfűszeget mozsárban összetörni, a hagymához adni.
    2 ujjnyi gyömbért, 4 gerezd fokhagymát, 1-2 chilipaprikát felszeletelni-aprítani, a hagymához adni.
    Csipet só, bors, 1 kiló paradicsom, egy csokor bazsalikom szára bele
    1 liter olasz paszírozott paradicsom, 2.5 dl vörösborecet, 20 dkg barnacukor bele

    Összefőzni, rotyogtatni (kb. 30-40 percig)
    Bazsalikom leveleit is felaprítani, beletenni
    Robotgépben pürésíteni


    Hátha valakit érdekel
  9. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2007. augusztus 11. 19:1010.
    Mindjárt megcsörgetem!
    előzmény:
    szila (1)
    2007-08-11  18:42
  10. 2007. augusztus 11. 19:1511.
    megírta emailben
    előzmény:
    JBL (10)
    2007-08-11  19:10
  11. 2007. augusztus 11. 19:5812.
    Kóstoltad, hogy ennyire ragaszkodsz hozzá ? Vagy csak azért, mert a Jamia Oliver csinálta !  
    előzmény:
    szila (1)
    2007-08-11  18:42
  12. Torolt_felhasznalo_394653
    Torolt_felhasznalo_394653
    2007. augusztus 11. 20:1713.
    de ha uveges paradicsom kell hozza, akkor adtunk a kakinak egy pofont, nem?
    előzmény:
    szila (9)
    2007-08-11  19:10
  13. 2007. augusztus 11. 20:3714.
    nem, nem kóstoltam, csak láttam, ahogy csinálta és megfogott nagyon. Egyébként meg nagy rajongója vagyok
    előzmény:
    Sarapod2 (12)
    2007-08-11  19:58
  14. 2007. augusztus 11. 20:3815.
    nem üveges paradicsomról van szó "1 liter olasz paszírozott paradicsom" van a receptben
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_394653 (13)
    2007-08-11  20:17
  15. 2007. augusztus 11. 20:4216.

    Jogos!  Elképzelhető, hogy a "napsütéses" albionban termett paradicsom nem igazán ízletes azért kell hozzá.

    Szerintem biztosan megcsinálható sk. kipréselt paradicsommal is. Itthon nagyon finomak vannak.

    Nem bonyolulz megcsinálni:    A félbe(nagyobbakat négybe)vágott paradicsomokat minimális vízzel (nehogy leégjen) néhány perc forralás után szűrőn átnyomni.

    Jobban belegondolva nem is kell lé, elég több paradicsomot belerakni. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_394653 (13)
    2007-08-11  20:17
  16. 2007. augusztus 11. 20:4417.
    Azt lehet dobozban is kapni.   Úgy emlékszem J. O. üvegessel csinálta.
    előzmény:
    szila (15)
    2007-08-11  20:38
  17. Torolt_felhasznalo_394653
    Torolt_felhasznalo_394653
    2007. augusztus 11. 20:4518.
    Miert te miben veszed az olasz passzirozott paradicsomot? (passata a neve egyebkent) ahogy alattam a hozzaszolo irja, inkabb tobb paradicsom kell hozza. 1 liter passatahoz legalabb 2-3 kilo paradicsom kell.
    előzmény:
    szila (15)
    2007-08-11  20:38
  18. 2007. augusztus 11. 20:4719.
     bonyolult
    előzmény:
    lujzanéni (16)
    2007-08-11  20:42
  19. 2007. augusztus 11. 20:5020.
    én kipróbáltam! Tényleg tök jó! A Jamie vidéki konyhájában volt, ezt azért szeretem, mert látom is közben, hogy mit csinál. Mondjuk, a turmixolásnál baromira megégettem a kezem.. vigyázni kell vele, de finom! A tartósítást nem tudom, hogy lehetne megoldani, így csak 1 üveggel csináltam, de így is fini volt.
    előzmény:
    szila (1)
    2007-08-11  18:42
  20. 2007. augusztus 11. 20:5921.
    Tisztaság és száraz"dunszt". A befőzésnél bevált tartósítási módszerek.
    előzmény:
    carnation79 (20)
    2007-08-11  20:50
  21. 2007. augusztus 11. 21:0022.
    lehet, hogy béna vagyok, de már 2x próbáltam így tartósítani, és megromlottak (lekvárok voltak). Úgyhogy ezzel inkább nem próbálkozom...
    előzmény:
    lujzanéni (21)
    2007-08-11  20:59
  22. 2007. augusztus 11. 21:1623.
    ok, jogos, hogy lehet üvegeset is kapni ... DE van tartósítószermentes is, és sk is meg lehet csin....
  23. 2007. augusztus 13. 07:5425.
    Köszi Mindenkinek a hsz-t, tegnap végül megcsinálam a ketchup-ot, és bátran merem állítani, hogy örülök, hogy ragaszkodtam hozzá , tényleg nagyon finom lett!!!!
1 2

Legnépszerűbb cikkek