Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Nigella falatozója

Torolt_felhasznalo_653919
Torolt_felhasznalo_653919
Létrehozva: 2003. szeptember 3. 12:30
Sziasztok!
A Spektrum Tv-n vetített Nigella falatozója című főzős sorozatot keresem, aki felvette videóra kérem írjon nekem!
Köszi
  1. 2010. augusztus 11. 15:32473.

    sziasztok.. segítséget szeretnék kérni, mert már elég régen vadászok receptek tőle, elektronikus formában :) van esetleg vkinek aki át tudná küldeni?

     

    előre is köszi, priviben megtaláltok! :)

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  2. 2010. július 18. 14:43472.

    Szia!

     

    Ugye megosztod velünk is ezt a nagyszerű receptet?! Szívesen kipróbálnám én is ebben a nagy melegben!

    Köszi előre is!

    előzmény:
    Alyssa17 (471)
    2010-07-11  10:53
  3. 2010. július 11. 10:53471.

    Sziasztok!

    Imádom nigella-át! Találtam egy oldalt ami szerintem "eredeti" Szép képek és sajnos angol receptek! Szülinapomra és karácsonyra is szeretnék Nigella-ás könyveket de nem tudom melyiket vegyem meg! Van egy recept ami a kedvencem a neve jégkrém torta( Ice cream cake) ! Bárki rákereshet youtubon vagy az oldalon isteni! Csak nem tudom melyik könyvbe van benne... Nem tud nekem valaki segíteni, akinek van esetleg könyve????

    http://www.nigella.com/default.aspx

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  4. 2009. május 6. 17:14470.
    Én is mindjárt bekeverek egy adagot. :)
    előzmény:
    Ildika2 (469)
    2009-05-06  15:32
  5. 2009. május 6. 15:32469.
    Ez a palacsinta isteni! Mióta megtaláltam nálad, minden héten legalább 2X ez a reggelink. Ezt  még a lányom is megeszi Köszönet érte
    előzmény:
    *Csillagvirág* (468)
    2009-05-06  14:50
  6. 2009. május 6. 14:50468.

    Nagyon szeretem Nigellát. :)

     

    Nigella-féle instant palacsinta:

    http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sute menyek_-edessegek/nigella-palacsintaja

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_653919 (1)
    2003-09-03  12:30
  7. Torolt_felhasznalo_115696
    Torolt_felhasznalo_115696
    2008. július 22. 22:36467.

    Miközben keresgéltem azt a receptet, amire én voltam kíváncsi, ezt találtam:

    http://www.youtube.com/watch?v=x-u7PHrz94A

    Ha még nem találtad meg a receptedet, nézd meg ezt a túróslepény epermártással videót, lehet, hogy ezt keresed. Magyar nyelvű.

    előzmény:
    dodu (456)
    2008-06-20  09:43
  8. Torolt_felhasznalo_115696
    Torolt_felhasznalo_115696
    2008. július 22. 22:32466.

    A magyar fordítás a pudinggal kicsit félrevitt, de megtaláltam a receptet, amit kerestem. Leírom nektek is (már ha van kinek, mert most eléggé pang a fórum...  ) Eredetileg Chocohotopots néven szerepel a FEAST c. könyvben, én Chocopots-ként találtam meg a receptet a neten.

     

    Hozzávalók 4 főre:

    1 darab (kb. 110 g) vaj + 1 ek. a formák kikenéséhez

    kb. 120 g félédes csoki 60% kakaótartalommal

    2 tojás

    3/4 csésze cukor (kb. 150 g)

    3 ek. liszt

    4 db felfújtas tálka (1 tálka 1 adag)

     

    A formákat kenjük ki vajjal.

    A csokit a vajjal olvasszuk fel (gőz fölött, vagy mikróban), majd tegyük félre hűlni.

    A tojásokat keverjük ki a cukorral, majd keverjük bele a lisztet. Adjuk hozzá az olvadt csokihoz, és osszuk szét a keveréket a 4 tálkába.

     

    Kb. 20 percig süssük, amíg a teteje repedezett nem lesz, de a közepe még lágy marad.

     

    Óvatosan a tálaláskor, nagyon forró!

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  9. Torolt_felhasznalo_115696
    Torolt_felhasznalo_115696
    2008. július 6. 12:09465.

    Sziasztok!

     

    Nigella egyik csokis desszertjének receptjét keresem. Egyik műsorában láttam, de nem tudtam lejegyzetelni. Azt mondta, hogy nincs igazán neve, de az egyik gyereke forró csokipudingnak hívja, mert forró, csokis, és krémes. Kis tálkákban sütötte meg, a teteje megkérgesedett, a belseje viszont krémes maradt.

     

    Ha felismeri valaki, és megvan a receptje, kérem, küldje el.

     

    Előre is köszi.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. 2008. július 5. 17:39464.

    PAVLOVA TORTA

     

    4 tojásfehérje

    4 evőkanál cukor

    1 evőkanál borecet

    2 kávéskanál kukoricakeményítő

    néhány csepp folyékony vaníliakivonat

    A tetejére:tejszínhab erre pedig passio gyümölcs vagy ribizli és fekete szeder.

     

    Egy nagyobb tálban habbá verjük a tojásfehérjéket(előtte a tálat 1 citrommal "kitörölgetjük":ezzel zsírtalanítjuk és a habnak is jót tesz..).Hozzáadjuk a cukrot,a borecetet,és a kukoricakeményítőt.Majd a vaníliakivonatot is belecsepegtetjük.

    Óvatosan összeforgatjuk!

    Sütőpapírra kört rajzolunk(közepes tortaforma alja),majd erre halmozzuk az elkészült krémet,szépen lesímítva nagyjából tortaformává formázzuk...

    Előszőr 180 C-on sütjük,aztán pedig 150C-re csökkentjük a hőmérsékletet.Sajnos a műsorban nem modta hogy hány percig kell sütni....Amikor elkészült,bent hagyjuk a sütőben(fokozatosan kell kihűlnie)!

    Tálalása:megfordítva(az alja lesz a teteje)

                  tejszínhabot halmozunk rá,arra pedig gyümölcsöt....

     

    (Remélem hogy jól írtam le a receptet....)

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_369925 (463)
    2008-07-03  20:17
  11. Torolt_felhasznalo_369925
    Torolt_felhasznalo_369925
    2008. július 3. 20:17463.
    Pavlova tortájának a receptjét le tudná írni nekem valaki??
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  12. Torolt_felhasznalo_607162
    Torolt_felhasznalo_607162
    2008. június 27. 14:46462.
    Csak ma tudtam elolvasni a receptet.KÖszi
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  13. 2008. június 26. 21:52461.

    Sziasztok!

     

    Van valakinek Nigella könyve? Milyen? Érdemes megvenni?

    Én a sütis könyvét lesegetem, lehet megveszem. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  14. 2008. június 26. 21:39460.
    Na, ezek szerint csak kihagytam belőle valamit...
    előzmény:
    nuszi (459)
    2008-06-26  20:55
  15. 2008. június 26. 20:55459.

    CACCIATORE CSIRKE

     

    1 evőkanál fokhagymás olaj

    pár szál újhagyma,felkarikázva

    1/2 csomag szeletelt bacon,ollóval felvagdosva

    50 dkg csirke felsőcomb(szaftosabb mint a mellehúsa),felkockázva

    1/2 teáskanál zellersó

    1/2 pohár fehér bor

    1 konzerv paradicsom

    1-2 babérlevél

    1/2 teáskanál cukor

    1 teáskanál rozmaring

    1 konzerv fehérbab

     

    Tehát,az olajon megpároljuk az újhagyma karikákat,aztán hozzádobjuk a szalonnát...Majd szépen hozzáadjuk a többi hozzávalókat is.

    Felforraljuk,és kb.20 percig főzzük.A végén pedig belezuttyintjuk a fehérbabot,ami ahogy átmelegedett,már el is készült...Tálalhatunk.

    (Remélem nem felejtettem el semmit!Valaki ha elkészíti,megírhatná hogy milyen lett...)

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_607162 (457)
    2008-06-25  18:24
  16. 2008. június 25. 19:52458.

    Szia, pont néztem a műsort, én viszont a kaja nevét nem tudtam megjegyezni, viszont azt feljegyeztem, mik kellenek hozzá :)

     

    A folyamata egyértelmű szerintem, azt nem jegyzeteltem... 

     

    Csirke

    Bacon, újhagyma

    Rozmaring

    Zellersó vagy szárzeller

    Babérlevél

    Paradicsom

    Fehérbab (ezt csak a végén rakta bele).

     

    Szerintem ennyi volt benne. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_607162 (457)
    2008-06-25  18:24
  17. Torolt_felhasznalo_607162
    Torolt_felhasznalo_607162
    2008. június 25. 18:24457.
    Sziasztok!Ha valaki tudja a cacciatore csirke receptjét,írja le légyszi.Köszi
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  18. 2008. június 20. 09:43456.
    Sziasztok! Úgy emlékszem, volt Nigellának egy receptje, amihez túró kellett, kevés liszt, cukor, tojássárgája, valamint fehérje habbá verve, ezeket összekeverte és kanalanként forró serpenyőben kisütötte. A mennyiségeket és a sütés pontos módját viszont nem tudom, benne van ez vmelyik magyarul megjelent könyvében? esetleg szokta ezt vmelyikőtök készíteni? Köszönöm előre is!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  19. Torolt_felhasznalo_327213
    Torolt_felhasznalo_327213
    2008. június 19. 12:03455.
    Szia! Nagyon köszi!
    előzmény:
    Eszti86 (454)
    2008-06-18  10:01
  20. 2008. június 18. 10:01454.

    http://video.xfree.hu/i/videotar.tvn?SID=&k=&sorted=1&kat=&video_search=nigella

     

    Itt van egy pár videó... És a kedvencem is köztük van: csokis karamellás ropogós

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  21. Torolt_felhasznalo_327213
    Torolt_felhasznalo_327213
    2008. június 17. 10:25453.
    Hello! Újra megy műsora Nigellának a Spektrumon és a TV Paprikán is. Azt hiszem az ünnepi lakomáknál sütött mézes piskótás tölteléket, illetve készített zsemlemártást. Ennek a 2 ételnek a receptjét ha valaki le tudná ide írni nagyon megköszönném.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_653919 (1)
    2003-09-03  12:30
  22. 2008. Április 16. 19:31452.
    Enélkül is elboldogultam ugyan, de köszi a plusz infót ^.^
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_327213 (451)
    2008-04-16  17:41
  23. Torolt_felhasznalo_327213
    Torolt_felhasznalo_327213
    2008. Április 16. 17:41451.
    Szia! Nekem megvan a Nigella falatozója c. könyv, amiben ez a sütemény Nagymama gyömbérlekváros vajaskenyérfelfújtja néven szerepel. A könyvben az áll, hogy előmelegített, 180 fokos sütőben cirka 45 percig kell sütni, amíg a sodó megmerevedik és kissé meg is emelkedik. Ha kész, vegyük ki a sütőből és hagyjuk állni kb. 10 percig, ami alatt a sodó vissza is esik.
    előzmény:
    cyclone (445)
    2008-04-08  22:57
  24. Torolt_felhasznalo_327213
    Torolt_felhasznalo_327213
    2008. Április 16. 17:36450.

    Szia! Amit keresel az a Szirupos karamellás piskótadesszert. Hozzávalók a piskótához: 10 dkg barna nádcukor, 17,5 dkg sütőporos liszt (házilag is könnyen elkészíthető: 1 kg liszthez 1 tasak sütőport keverünk), 12,5 dl zsíros tej, 1 tojás, 1 teáskanál vaníliaesszencia, 5 dkg olvasztott vaj, 20 dkg apróra vágott datolya. A sziruphoz: 20 dkg barna nádcukor, kb. 2,5 dkg vaj, fél l forrásban lévő víz

    Sütőt elő kell melegíteni 190 fokra, valamint vajazzunk ki egy kb. 1,5 literes tűzálló edényt.

    Egy nagyobb tálban keverjük össze a 10 dkg barna nádcukrot a liszttel. Mérjük ki külön a tejet, verjük fel a tojással, a vaníliaesszenciával és az olvasztott vajjal, majd keverjük egy fakanállal a folyékony hozzávalókat a száraz anyagokhoz. Forgassuk bele a datolyadarbkákat, és az egészet öntsük a tűzálló tálba. Nem baj, ha nincs vele tele, a sütéskor majd az lesz.

    Szórjuk meg a tetejét a 20 dkg barna nádcukorral, és morzsoljuk rá a maradék vajat. Öntsük rá a forrásban lévő vizet, és tegyük a tálat a sütőbe. Hagyjuk sülni úgy 45 percig (esetleg 5-10 perccel tovább). A süti teteje ekkorra rugalmas és szivacsos piskótává válik, alatta a víz és a nádcukor pedig egyfajta gazdag, ragacsos karamellsziruppá sűrűsödik. Tetszés szerint tálalhatjuk vaníliafagyival vagy épp tejszínhabbal. 

    előzmény:
    gifi (448)
    2008-04-09  20:32

Címlap

top