Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Epelekvárból eperszörp
Sziasztok!
Tudom, van már régebbi topic a témában, de nekem speciálisabb a kérdésem . Szóval szeretnék idén pár üveg eperlekvárt befőzni, ezt már nagyjából tudom, hogyan fogom összehozni, de én szörpöt is szeretnék egyidejűleg belőle. A dédim, ha eperlekvárt főzött, mindig lett ezzel egyidejűleg 1-2 üveg eperszörp is belőle, aminek elmonhatatlanul jó íze volt, de nem tudom hogyan csinálta . Ismeri valaki a módszert? Mikor kell leszűrni a levet? Lekvár főzés előtt vagy után? (Utána gondolom nehezebb lenne.)
Nem én értettem félre, szerintem te nem olvastad a szöveget figyelmesen
Ugyanis ki volt hagyva egy betű, és így kicsit más értelmet kapott, na! Poénnak szántam, mind1
Hááát, ha tudnád mire vagyok még képes!
Esetleg fából vaskarikát?
Nem, tartósítót az nem fogok bele tenni.
2 éve nyáron főztem sárgabaracklekvárt, karácsonykor még találtam egy üveget belőle a zserbóhoz. Semmi baja nem volt, még a színe is gyönyörű volt. A héját lehúztam, és nem daráltam, ahogy a dédim csinálta.
Hát te nagyon ügyes kislány vagy, ha képes vagy EPELEKVÁRBÓL EPERSZÖRPÖT KÉSZÍTENI! Mint ahogy a topik főcímben is benne van....
Addig tudok tanácsot adni, hogy menj el a henteshez, hátha van a hátsó udvarban kidobott epe.... )))
Ez jó ötlet!
A szörpnek valót is megfőzöd külön, vagy csak simán üvegbe teszed?
Szia!
Én úgy szoktam, hogy lecukrozom az epret, állni hagyom 1-2 napig, közben többször megkeverem.
Utána leszűröm, a gyümiből lesz a lekvár, a léből pedig a szörp.
Nyami!