Mivel már régóta szeretnék tengerimalackát, végre elszántam magam, hogy befogadok egyet. Ha valaki szeretné a túlszaporodott almot csökkenteni (és Szombathelyi), esetleg felesleges terráriumát szeretné eladni, kérem jelentkezzen. Köszönöm!
nagyon picit lehet vágni a körméből.Ha átlátszó a körme,akkor látod az eret..na abba bele ne vágj!Felesleges ezért orvoshoz vinni szerintem.Simán te is meg tudod csinálni.
Igen, én is olvastam h stressz lehet... a környezetváltozás miatt. Most megmondtam mindenkinek h hagyják békén, ne vegyék ki ilyesmi. Kis nyugi, délután megnézem, és meglátjuk... remélem semmi gond....
Lenne egy kérdésem. Az unokahúgom tengerimalacai nálam "nyaraltak" egy pár napot. Semmi gond nem volt velük, szépen ettek, sőőőt majdnem szétszedtek a kajáért. Tegnap hazavittem őket, akkor is redben volt minden, még a kocsiban is kijöttek a ketrecből, szaladgáltak stb. Ma viszont az egyik nem akart reggel enni. Pedig ilyenkor a legéhesebbek. És nem ment oda akajához.
Azóta nem tudom mi van vele, délután megyek és megnézem. (Ők nem sokat értenek hozzá, én talán többet)
Hihetetlen mit össze tud járkálni,szaladgálni meg pattogni
Amúgy képzeld az én malacom alig fér már be a gyerekkori lakjába,egy fadobozba...már szinte csak a hátán van,mint egy csigaháznagyon tudnak ragaszkodni a régi kis megszokott dolgaikhoz.
Köszi, megérdekklődöm hol van kutyakozmetika itt nálunk a közelben. lehet, azért elsőre az állatorvoshoz visszuk, legalább ránéz egyszer, és azt mondja remélhetőleg, hogy minden oké a malackánkkal.
napról napra uizósabb lesz, és egy kis zbagép. Elég ugri-bugri kis jószág, amióta bent van nappalra is a házikója. ki be ugrabugrál.
Köszönöm a gyors választ, kicsit megnyugodtam, bár gondolkodom, ha jövő héten nem lesz ilyen cudar meleg, elvisszuk Cucut az állatorvohoz, hogy egyébként is nézze meg mindig oké e vele, és akkor a körmöt is megnézné kell e, mikor kell. Arra gondoltam egyébként is, hgy elsőre mindenképp állatorvossal vágatjuk le, mert fogalmam sincs hogyan kell csinálni, nem szeretnék neki fájdalmat okozni a bénaságommal.
Milyen tarifák vannak az állatdokiknál?
Ja, és képzeljétek a mi Cucunk annyira nincs oda az ubiért, mint ahogy mondják. viszont a dinnyét imádja!
Igen,emlékszem persze,hogy a te cocódnak volt légzési nehézsége...ez a nagy meleg...ááá....ilyenkor mérges is vagyok,mert ez igazságtalanság,hogy emiatt menjen el egy kisállatka.
De ha belegondolok,talán jobb ha nem szenved...
Megértem az érzéseidet...én is aggódom mindig a malacomért,4 és fél éves,hogy birja ki a nyarat...pedig egészséges...remélem sokáig velem lesz,rettenetes volna ujizás nélkül ébredni:-(((
Köszönöm a választ, azóta már megoldódott a dolog, Bella a Cucu olyannyira felbátorodott, hogy most, mikor a nagylányom nyaral és uncsizik, akkor hangosan ui-zik, és akkor nincs mese, ásót-kapát eldobunk a másfél-évessel és rohanunk cucut simizni. Még azt is megengedi már, hogy a kicsi az orrocskáját megfogdossa kicsit 8persze nagyon fogyelek mindekettőre).
viszont megint kérdésem lenne: mikor kell levágni először a malac körmét?
Azt olvastam, hogy a kicsiknek nem kell, de fene tudja... most 3 hónapos a Cucunk. Szerintetek?
ja és az almás alomról olvastam itt a fórumon, hát tényleg írtó jó illatú, de bődület drága! Lehet keverve is használni, mert akkor esetleg...
Malackámnak tavaly tüdőproblémái voltak (írtam is erről, lehet, hogy emlékszel rá), de a doki azt mondta, ezzel együtt kell és tud is élni. (egy darabig) Kicsit zihálva vette a levegőt, de ez nála normális volt.
2 napja láttam rajta, hogy nehezen viseli a meleget. Többször kivettem, benedvesítettem a bundáját, de sajnos ez sem volt elég.
Utolsó este feltűnően jobban hagyta, hogy szeretgessem, simogassam. Valószínűleg érezte, hogy ez az utolsó közös esténk... Reggel már hiába fütyültünk neki, nem volt aki válaszoljon...
Nagyon szép emlékek maradtak utána, igazán különleges malacfiú volt.
Nagyon ragaszkodtam hozzá, most meg nagyon-nagyon hiányzik...
Ez jó hír
Talán csak a helyváltoztatás okozta nála a galibát...kis drága állatkák ezek
Igen, jól van minden redben. Tegnap mikor meglátogattam már visitozott, és kaját kunyerált. Vittem neki szénát, nagyon örült neki
Köszönöm az érdeklődést...
szia.
A környzetváltozás megviseli a malacokat,talán ez lehet a gond..törődjetek vele sokat,simi,változatos kaja iylesmik.
Ha ma egyáltalán nem eszik én elvinném orvoshoz.
Érdemes lenne a kedvenc kajáját adni /nálunk ez a kígyóubi/,ha ezt sem eszi,akkor valami baj lehet....
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Az unokahúgom tengerimalacai nálam "nyaraltak" egy pár napot. Semmi gond nem volt velük, szépen ettek, sőőőt majdnem szétszedtek a kajáért. Tegnap hazavittem őket, akkor is redben volt minden, még a kocsiban is kijöttek a ketrecből, szaladgáltak stb. Ma viszont az egyik nem akart reggel enni. Pedig ilyenkor a legéhesebbek. És nem ment oda akajához.
Azóta nem tudom mi van vele, délután megyek és megnézem. (Ők nem sokat értenek hozzá, én talán többet)
Valakinek ötlete?
Köszi
Bizony ilyen a cucukám nekem is
Hihetetlen mit össze tud járkálni,szaladgálni meg pattogni

Amúgy képzeld az én malacom alig fér már be a gyerekkori lakjába,egy fadobozba...már szinte csak a hátán van,mint egy csigaház
nagyon tudnak ragaszkodni a régi kis megszokott dolgaikhoz.
Nagyon sok örömet kívánbok Neked a kismalacodhoz
Szió!
Köszi, megérdekklődöm hol van kutyakozmetika itt nálunk a közelben. lehet, azért elsőre az állatorvoshoz visszuk, legalább ránéz egyszer, és azt mondja remélhetőleg, hogy minden oké a malackánkkal.
napról napra uizósabb lesz, és egy kis zbagép. Elég ugri-bugri kis jószág, amióta bent van nappalra is a házikója. ki be ugrabugrál.
Másnak is ilyen a Cucuja?
Viheted kutyakozmetikába is,de először beszélni kell az illetővel,hogy ért-e hozzá és vállaja -e.A mi cocánkat kutyakozmetikában látják el:-)
De a lánynak is van malaca,és ért hozzá,tudja miként fogja meg.
Állatorvosnál kb.2 ezer ft,kutyakozmetikusnál 500-100.-ft.közötti árban szokták levágni a körmöcskéket
Az én Maskóm szereti az ubit,de csak a héját
..a dinnye jöhet bármikor
Jó hétvégét Nektek is
Szia!
Köszönöm a gyors választ, kicsit megnyugodtam, bár gondolkodom, ha jövő héten nem lesz ilyen cudar meleg, elvisszuk Cucut az állatorvohoz, hogy egyébként is nézze meg mindig oké e vele, és akkor a körmöt is megnézné kell e, mikor kell. Arra gondoltam egyébként is, hgy elsőre mindenképp állatorvossal vágatjuk le, mert fogalmam sincs hogyan kell csinálni, nem szeretnék neki fájdalmat okozni a bénaságommal.
Milyen tarifák vannak az állatdokiknál?
Ja, és képzeljétek a mi Cucunk annyira nincs oda az ubiért, mint ahogy mondják. viszont a dinnyét imádja!
Jó hétvégét!
Ezek jó hirek,aranyosak lehettek ahogy rohantok a malackához

Szerintem még fiatal a malacka a körömvágáshoz,de ez valószinűleg azért alakti dolog is.
Az én malacomnak kb.1 éves kora után kellett vágni először,azóta rendszeresen havi szinten,mert hosszú a körme.
Az alom valóban irreális áron kapható...én évek óta keverem
Szegény malacka...:-(((
Igen,emlékszem persze,hogy a te cocódnak volt légzési nehézsége...ez a nagy meleg...ááá....ilyenkor mérges is vagyok,mert ez igazságtalanság,hogy emiatt menjen el egy kisállatka.
De ha belegondolok,talán jobb ha nem szenved...
Megértem az érzéseidet...én is aggódom mindig a malacomért,4 és fél éves,hogy birja ki a nyarat...pedig egészséges...remélem sokáig velem lesz,rettenetes volna ujizás nélkül ébredni:-(((
Sziasztok!
Köszönöm a választ, azóta már megoldódott a dolog, Bella a Cucu olyannyira felbátorodott, hogy most, mikor a nagylányom nyaral és uncsizik, akkor hangosan ui-zik, és akkor nincs mese, ásót-kapát eldobunk a másfél-évessel és rohanunk cucut simizni. Még azt is megengedi már, hogy a kicsi az orrocskáját megfogdossa kicsit 8persze nagyon fogyelek mindekettőre).
viszont megint kérdésem lenne: mikor kell levágni először a malac körmét?
Azt olvastam, hogy a kicsiknek nem kell, de fene tudja... most 3 hónapos a Cucunk. Szerintetek?
ja és az almás alomról olvastam itt a fórumon, hát tényleg írtó jó illatú, de bődület drága! Lehet keverve is használni, mert akkor esetleg...
Szép napot mindenkinek!
Szia!
Malackámnak tavaly tüdőproblémái voltak (írtam is erről, lehet, hogy emlékszel rá), de a doki azt mondta, ezzel együtt kell és tud is élni. (egy darabig) Kicsit zihálva vette a levegőt, de ez nála normális volt.
2 napja láttam rajta, hogy nehezen viseli a meleget. Többször kivettem, benedvesítettem a bundáját, de sajnos ez sem volt elég.
Utolsó este feltűnően jobban hagyta, hogy szeretgessem, simogassam. Valószínűleg érezte, hogy ez az utolsó közös esténk... Reggel már hiába fütyültünk neki, nem volt aki válaszoljon...
Nagyon szép emlékek maradtak utána, igazán különleges malacfiú volt.
Nagyon ragaszkodtam hozzá, most meg nagyon-nagyon hiányzik...

Szia.
Sajnálom:-((((
Nagyon fiatalon ment el a malackád..mi volt a gond?
Persze ha csak akarsz beszélni róla...
Sziasztok!
Bár ritkán írok ide, gondoltam megosztom veletek a rossz hírt.
Fájó szívvel búcsút vettem ma reggel 2 éves cocókámtól, Bogyótól, aki az örök vadászmezőkre távozott és ott ugrándozik tovább....
Igen ez az élő topik
A malackáknak szükségük van napközben is arra,hogy elbújhassanak,hiszen többször alszanak napközben is.
Időt kell neki hagyni,hogy megbarátkozzon a kis otthonával,és veletek
Debrecenben keresek pótgazdit kb.2 hétre egy fiú malackának.Elég nagy ketrece van (82*50),tápot,szénát,almot természetesen biztosítok...
Az időpont még nem biztos,valamikor július közepe és augusztus közepe között.