Kedves Fórumozók!

A következő napokban némi ráncfelvarráson esik át az NLCafé, célunk a mostaninál könnyebben kezelhető felhasználói felület. Megeshet, hogy egyes funkciók átmenetileg nem érhetőek el, türelmeteket kérjük! A fórumon böngészni, hozzászólni, topicot nyitni természetesen továbbra is tudtok. Jó böngészést!

Zavaros húsleves :(

nikogo
Létrehozva: 2007. Április 15. 17:31
Na, nem hittem, hogy egyszer "háziasszonyos" topikot nyitok (lévén, hogy a háziasszonytól olyan messze vagyok, mint Makó Jeruzsálemtől), de most mégis megteszem

Röviden: akármit csinálok, a végén zavaros a húsleves leve.

Ezeket a hibákat már kiszűrtem (ezekre már figyelmeztettek nálam okosabbak):

- Hideg vízbe teszem a húst
- Megmosom a húst, mielőtt a vízbe teszem
- Lassan főzöm, kis lángon
- A levestésztát külön edényben főzöm, nem főzöm bele a húslevesbe.

Ennek ellenére is zavaros.

Valami ötlet esetleg?

Köszi!

N.
401 hozzászólás
  1. 2013. május 13. 17:11401.
    Kicsit túl van komplikálva ez a húsleves kérdés komolyan.Mégis mi a fenének az első főzővizet leönteni xD Egyyszerűen felteszed hideg vízben főni a húst és zöldségeket,mikor már habképződött a felszínén amit érdemes mindig ellenőrizni nehogy túl későn kapjuk el (ez a macera) egyszerűen lehabozzuk kanállal óvatosan,és mikor ezen túl vagyunk és látjuk hogy kezdene zubogni levesszük alacsony fokozatra a lángot.ennyi.Végig takarékon és legalább minimum 3 óra hosszáig.ez a titok.Nem kell itt öntözgetni meg pepecselgetni.Néha rá kell nézni a levesre hogy nem e zubog nagyon.egyszer jártam úgy hogy a fedőt félig tettem rá és hiába volt akarékon mégis zubogott azóta fedő nélkül kis lángon,gyönyörű tiszta aranysárga:)nyammi
    előzmény:
    nikogo (1)
    2007-04-15  17:31
  2. 2008. október 3. 19:05400.
    Nincs ebben semmi ördöngőség. Felteszem a húst, zöldséget, 1 fej vöröshagymát, egy fej fokhagymát (girizdekben), sót, szemes fekete borsot, egy evőkanál ízvarázst. Nagylángon felforralom, és utána nem takarékra, hanem visszafelé (óvatosan) tekerem a gázkapcsolóját, amíg egész kicsi láng ég csak. Fedőt teszek a fazékra, és addig főzöm, amig az összes hab eltünik, és szép átlátszó lesz a leves, és persze puha benne minden. Igy sose lesz zavaros. A kocsonyát is így főzöm, de azt este rakom fel és csak reggel zárom el. Leszűröm, kiteszem a lábast az erkélyre, hagyom hogy a zsir teljesen megdermedjen a tetején, utána fakanállal letekerem a zsírt, fellangyosítom a lét, úgy öntöm szét tányérokban, és gyönyörű átlátszó lesz. Sok sikert!! 
    előzmény:
    nikogo (1)
    2007-04-15  17:31
  3. Torolt_felhasznalo_530829
    Torolt_felhasznalo_530829
    2008. október 3. 15:59399.
    Sziasztok!!  nekem a húslevesem soha nem volt zavarós ,de mikor megvettük a  másik gáztűzhelyet sajnos a 2-ik főzésnél   jöttem rá hol a hiba. hiába vettem le takarékra zubógva főtt.egy jó gázszerelő kell aki az új gáztűzhelynél  teljesen  visszább veszi a lángot.használok lángelosztót is ,de nem mindig van rá szükség ......
  4. 2008. október 1. 21:12398.

    szia én is leöntöm az első levet róla, és azon múlik, hogy soha ne hagyd rozyogni, tegyél alá lángelosztót, ja és persze ha habos azt le kell szedni.

    Ha már zavaros akkor még lehet rajta javítani, felversz egy tojásfehérjét habnak, és belecsorgatod, később majd leszűröd, az összeszedi a zavart egy kicsit.

    előzmény:
    nikogo (1)
    2007-04-15  17:31
  5. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2008. október 1. 21:04397.
    Ne tegyetek bele húst.
    előzmény:
    nikogo (1)
    2007-04-15  17:31
  6. 2008. október 1. 21:02396.

    Nekem is mindíg zavaros, én is várom a hozzászólásokat mert nem tudom, hogy mit rontok el.

     

    Ötletek jöhetnek! :)

     

    Köszönöm szépen!

  7. 2008. október 1. 20:56395.

    Szia! Én így csinálom:

    - hideg vízbe teszem fel főni

    -forrás után az első levét leöntöm

    - ha felforrt, akkor leszedem a habját, és kis lángon, fedő alatt főzöm, 3-4 órán át

    - a krumplit majdnem a legvégén teszem bele

    - egyébként a sok krumplitól is bezavarosodhat

    - leszűröm, de csak merőkanállal!!!!

    Sok sikert! 

    előzmény:
    nikogo (1)
    2007-04-15  17:31
  8. Torolt_felhasznalo_530829
    Torolt_felhasznalo_530829
    2008. október 1. 20:25394.
    lángelosztót használj  és valószínű nem lessz zavarós a húsleves.nekem is javasolták hiába vettem le takaréklángra akkor is zubogott és ez miatt lett zavarós.
  9. 2007. június 7. 17:00393.
    Itt a szép tiszta husi leves gríznokival !  Amit a tetején látsz uszizni, az tárkony, és azért nincs behabarva tejszinnel, mert a páropm nem szereti ! De maga a leves nem zavaros ! 
    előzmény:
    nikogo (388)
    2007-05-18  22:14
  10. 2007. június 7. 14:31392.
    Szép napot! Hogy alakul a husi leves elkészitése?Nálunk, ha mindenki összejött 16 literes fazékban készül a vejeim 2-2 tányérral esznek egyszerre.A férjem levesének is más ize van és az enyémnek is.A férjemé izesebb,mint az enyém .Le szoktad habozni a lét mielőtt beleteszed a zöldségeket? 
    előzmény:
    nikogo (388)
    2007-05-18  22:14
  11. 2007. május 19. 15:41391.
    Az irgum-burgum csak félig jár- a húsleves-nemfőzésért- viszont klasszak a topikjai!
    Mindíg az 5let a macerásabb, ha az megvan, megy minden simán!

    Nikogó, hajrá, megyünk húslevest enni pörkölttel!
    előzmény:
    Vihar-26 (389)
    2007-05-19  05:09
  12. 2007. május 18. 22:14388.
    Ezer éve nem jártam erre, és szomorúan azt kell mondanom, még mindig nem jutottam oda, hogy megfőzzem a húslevesem, mert mostanában a pörkölt izgat. Nyitok is mindjárt egy topikot ennek, hátha ott is kapok jó tanácsokat!
    előzmény:
    nikogo (1)
    2007-04-15  17:31
  13. 2007. Április 24. 18:31384.
    Mindenképp érdemes megpróbálni talán. Adnak egy lökést, hogy TE MAGAD
    tudd a dolgaidat a jobb oldaláról nézni!
    Mert mindennek van jobb oldala is, hidd el!
    előzmény:
    nikogo (382)
    2007-04-24  18:09
  14. 2007. Április 24. 18:23383.
    Jobbulást neked...Az egész nem egy nagy vmi, csak hozzá kell látni, menni fog.Csak józan ész és odafigyelés kell... Akkor el se tudod rontani...
  15. 2007. Április 24. 18:09382.
    Nem szívem, nekem az életemmel van bajom... Szóval elég súlyos depresszív tüneteket produkálok. Abban reménykedem, hogy szakemberek kisegítenek ebből a gödörből.
    előzmény:
    csutak51 (379)
    2007-04-24  18:05
  16. 2007. Április 24. 18:05379.
    Mid fáj? Vagy valami meghűléses baj?
    Nagyon sajnálom, akkor hamar gyógyulj meg!
    előzmény:
    nikogo (378)
    2007-04-24  17:47
  17. 2007. Április 24. 17:47378.
    Nem akarok, de egyre rosszabb, holnap, ha rá bírom venni magam, irány az orvos, szerintem még kórház is lehet belőle, tekintve, hogy kb. két napja nem eszem. Na de ez nem ide tartozik, meggyógyulok (remélem), és jöhet a husileves. Egyébként lehet, hogy egy jó kis házi húslevest le bírnék erőltetni a torkomon.
    előzmény:
    csutak51 (377)
    2007-04-24  17:35
1 2 3 4 5

Legnépszerűbb cikkek