Válaszkereső
Válaszkereső

Kérdezd a szakértőket és a többieket! »

Játék

Játék

Játssz velünk!

Találd meg te is kedvencedet játékaink között!

Fórum - "A mi helyünk"

Keresés a fórumban
keresés a topikban
keresés a teljes fórumon
Zavaros húsleves :(
»
Nyitó hozzászólás
2007-04-15 17:311.
Na, nem hittem, hogy egyszer "háziasszonyos" topikot nyitok (lévén, hogy a háziasszonytól olyan messze vagyok, mint Makó Jeruzsálemtől), de most mégis megteszem

Röviden: akármit csinálok, a végén zavaros a húsleves leve.

Ezeket a hibákat már kiszűrtem (ezekre már figyelmeztettek nálam okosabbak):

- Hideg vízbe teszem a húst
- Megmosom a húst, mielőtt a vízbe teszem
- Lassan főzöm, kis lángon
- A levestésztát külön edényben főzöm, nem főzöm bele a húslevesbe.

Ennek ellenére is zavaros.

Valami ötlet esetleg?

Köszi!

N.
  1. 2013-05-13 17:11401.
    Kicsit túl van komplikálva ez a húsleves kérdés komolyan.Mégis mi a fenének az első főzővizet leönteni xD Egyyszerűen felteszed hideg vízben főni a húst és zöldségeket,mikor már habképződött a felszínén amit érdemes mindig ellenőrizni nehogy túl későn kapjuk el (ez a macera) egyszerűen lehabozzuk kanállal óvatosan,és mikor ezen túl vagyunk és látjuk hogy kezdene zubogni levesszük alacsony fokozatra a lángot.ennyi.Végig takarékon és legalább minimum 3 óra hosszáig.ez a titok.Nem kell itt öntözgetni meg pepecselgetni.Néha rá kell nézni a levesre hogy nem e zubog nagyon.egyszer jártam úgy hogy a fedőt félig tettem rá és hiába volt akarékon mégis zubogott azóta fedő nélkül kis lángon,gyönyörű tiszta aranysárga:)nyammi
    előzmény:
    nikogo (1)
    2007-04-15  17:31
  2. 2008-10-03 19:05400.
    Nincs ebben semmi ördöngőség. Felteszem a húst, zöldséget, 1 fej vöröshagymát, egy fej fokhagymát (girizdekben), sót, szemes fekete borsot, egy evőkanál ízvarázst. Nagylángon felforralom, és utána nem takarékra, hanem visszafelé (óvatosan) tekerem a gázkapcsolóját, amíg egész kicsi láng ég csak. Fedőt teszek a fazékra, és addig főzöm, amig az összes hab eltünik, és szép átlátszó lesz a leves, és persze puha benne minden. Igy sose lesz zavaros. A kocsonyát is így főzöm, de azt este rakom fel és csak reggel zárom el. Leszűröm, kiteszem a lábast az erkélyre, hagyom hogy a zsir teljesen megdermedjen a tetején, utána fakanállal letekerem a zsírt, fellangyosítom a lét, úgy öntöm szét tányérokban, és gyönyörű átlátszó lesz. Sok sikert!! 
    előzmény:
    nikogo (1)
    2007-04-15  17:31
  3. Torolt_felhasznalo_530829
    2008-10-03 15:59399.
    Sziasztok!!  nekem a húslevesem soha nem volt zavarós ,de mikor megvettük a  másik gáztűzhelyet sajnos a 2-ik főzésnél   jöttem rá hol a hiba. hiába vettem le takarékra zubógva főtt.egy jó gázszerelő kell aki az új gáztűzhelynél  teljesen  visszább veszi a lángot.használok lángelosztót is ,de nem mindig van rá szükség ......
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  4. 2008-10-01 21:12398.

    szia én is leöntöm az első levet róla, és azon múlik, hogy soha ne hagyd rozyogni, tegyél alá lángelosztót, ja és persze ha habos azt le kell szedni.

    Ha már zavaros akkor még lehet rajta javítani, felversz egy tojásfehérjét habnak, és belecsorgatod, később majd leszűröd, az összeszedi a zavart egy kicsit.

    előzmény:
    nikogo (1)
    2007-04-15  17:31
  5. Torolt_felhasznalo_770932
    2008-10-01 21:04397.
    Ne tegyetek bele húst.
    előzmény:
    nikogo (1)
    2007-04-15  17:31
  6. 2008-10-01 21:02396.

    Nekem is mindíg zavaros, én is várom a hozzászólásokat mert nem tudom, hogy mit rontok el.

     

    Ötletek jöhetnek! :)

     

    Köszönöm szépen!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  7. 2008-10-01 20:56395.

    Szia! Én így csinálom:

    - hideg vízbe teszem fel főni

    -forrás után az első levét leöntöm

    - ha felforrt, akkor leszedem a habját, és kis lángon, fedő alatt főzöm, 3-4 órán át

    - a krumplit majdnem a legvégén teszem bele

    - egyébként a sok krumplitól is bezavarosodhat

    - leszűröm, de csak merőkanállal!!!!

    Sok sikert! 

    előzmény:
    nikogo (1)
    2007-04-15  17:31
  8. Torolt_felhasznalo_530829
    2008-10-01 20:25394.
    lángelosztót használj  és valószínű nem lessz zavarós a húsleves.nekem is javasolták hiába vettem le takaréklángra akkor is zubogott és ez miatt lett zavarós.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  9. 2007-06-07 17:00393.
    Itt a szép tiszta husi leves gríznokival !  Amit a tetején látsz uszizni, az tárkony, és azért nincs behabarva tejszinnel, mert a páropm nem szereti ! De maga a leves nem zavaros ! 
    előzmény:
    nikogo (388)
    2007-05-18  22:14
  10. 2007-06-07 14:31392.
    Szép napot! Hogy alakul a husi leves elkészitése?Nálunk, ha mindenki összejött 16 literes fazékban készül a vejeim 2-2 tányérral esznek egyszerre.A férjem levesének is más ize van és az enyémnek is.A férjemé izesebb,mint az enyém .Le szoktad habozni a lét mielőtt beleteszed a zöldségeket? 
    előzmény:
    nikogo (388)
    2007-05-18  22:14
  11. 2007-05-19 15:41391.
    Az irgum-burgum csak félig jár- a húsleves-nemfőzésért- viszont klasszak a topikjai!
    Mindíg az 5let a macerásabb, ha az megvan, megy minden simán!

    Nikogó, hajrá, megyünk húslevest enni pörkölttel!
    előzmény:
    Vihar-26 (389)
    2007-05-19  05:09
  12. 2007-05-19 05:10390.

    Csokolom csutak kartars !
    előzmény:
    csutak51 (387)
    2007-04-25  07:41
  13. 2007-05-19 05:09389.

    Irgum-burgum....
    előzmény:
    nikogo (388)
    2007-05-18  22:14
  14. 2007-05-18 22:14388.
    Ezer éve nem jártam erre, és szomorúan azt kell mondanom, még mindig nem jutottam oda, hogy megfőzzem a húslevesem, mert mostanában a pörkölt izgat. Nyitok is mindjárt egy topikot ennek, hátha ott is kapok jó tanácsokat!
    előzmény:
    nikogo (1)
    2007-04-15  17:31
  15. 2007-04-25 06:20386.

    A kolbasz csak akkor egeszsegtelen,ha megesszuk.

    előzmény:
    csutak51 (373)
    2007-04-24  16:18
  16. 2007-04-24 19:01385.
    Az a jobb oldal nagyon bújik előlem...
    előzmény:
    csutak51 (384)
    2007-04-24  18:31
  17. 2007-04-24 18:31384.
    Mindenképp érdemes megpróbálni talán. Adnak egy lökést, hogy TE MAGAD
    tudd a dolgaidat a jobb oldaláról nézni!
    Mert mindennek van jobb oldala is, hidd el!
    előzmény:
    nikogo (382)
    2007-04-24  18:09
  18. 2007-04-24 18:23383.
    Jobbulást neked...Az egész nem egy nagy vmi, csak hozzá kell látni, menni fog.Csak józan ész és odafigyelés kell... Akkor el se tudod rontani...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  19. 2007-04-24 18:09382.
    Nem szívem, nekem az életemmel van bajom... Szóval elég súlyos depresszív tüneteket produkálok. Abban reménykedem, hogy szakemberek kisegítenek ebből a gödörből.
    előzmény:
    csutak51 (379)
    2007-04-24  18:05
  20. 2007-04-24 18:07381.
    enni...de, gondolom, értetted!
    előzmény:
    csutak51 (380)
    2007-04-24  18:06
  21. 2007-04-24 18:06380.
    Ha nem is tudsz ewnni, folyadékot bőven igyál!
    előzmény:
    csutak51 (379)
    2007-04-24  18:05
  22. 2007-04-24 18:05379.
    Mid fáj? Vagy valami meghűléses baj?
    Nagyon sajnálom, akkor hamar gyógyulj meg!
    előzmény:
    nikogo (378)
    2007-04-24  17:47
  23. 2007-04-24 17:47378.
    Nem akarok, de egyre rosszabb, holnap, ha rá bírom venni magam, irány az orvos, szerintem még kórház is lehet belőle, tekintve, hogy kb. két napja nem eszem. Na de ez nem ide tartozik, meggyógyulok (remélem), és jöhet a husileves. Egyébként lehet, hogy egy jó kis házi húslevest le bírnék erőltetni a torkomon.
    előzmény:
    csutak51 (377)
    2007-04-24  17:35
  24. 2007-04-24 17:35377.
    Miért vagy magad alatt??? Ne legyél!
    előzmény:
    nikogo (375)
    2007-04-24  17:17
  25. 2007-04-24 17:17376.
    Egy kis házi hurka jöhetne!
    előzmény:
    Vihar-26 (371)
    2007-04-24  16:13
  26. 2007-04-24 17:17375.
    Szia4

    Köszi!

    A franc gondolta, hogy a húsleves ilyen bonyolult műfaj

    Mostanában nem lesz főzés, mert éppen eléggé magam alatt vagyok, na de ha összeszedem magam, akkor majd hajrá!
    előzmény:
    mikroszkóp (374)
    2007-04-24  16:20
  27. 2007-04-24 16:20374.

    Szia!

    Szegény anyám mindig szedte a habot, szűrte a levest, mégis zavaros volt. Az anyósom soha. Hagyta, h lassú tűzön főjjön, kislángon, sokáig, a habot nem leszedve. Miután elkészült, kiszedte a zöldségeket a csontos húst, és várt... Arra, h az összes zacc leülepedjen az aljára... Majd óvatosan szűrte át csak 1. szűrőt használva,, vmi kislyukút, h az alja ne keveredjék a tetejével, s az alját egyszerűen kiöntötte. Többször megismételte a folyamatot, amíg tökéletes nem lett. Tök mindegy utána, h belefőzöd v nem a tésztát, csak a befőzött hamarabb romlik. Egy 20 éve háziasszony..

    előzmény:
    nikogo (1)
    2007-04-15  17:31
  28. 2007-04-24 16:18373.
    Mijamacskaaaa! Ott is van jó kis egészségtelen házikolbász???
    Nem hittem volna!
    előzmény:
    Vihar-26 (371)
    2007-04-24  16:13
  29. 2007-04-24 16:15372.
    Pedig elég szörnyű volt ez az eset enélkül is!
    előzmény:
    Vihar-26 (368)
    2007-04-24  16:10
  30. 2007-04-24 16:13371.


    Szioka !

    Eppen uj fustolot automatizalok...........jooooooo kis hazikolbaszon ugyeskedek.

    Most mennem kell.
    előzmény:
    csutak51 (369)
    2007-04-24  16:10
  31. 2007-04-24 16:11370.
    helszint= helyszint.
    előzmény:
    Vihar-26 (368)
    2007-04-24  16:10
  32. 2007-04-24 16:10369.
    Akkor le is beszéltél a bálnahúslevesről
    Se híd, se bálnahúsleves....
    előzmény:
    Vihar-26 (366)
    2007-04-24  16:02
  33. 2007-04-24 16:10368.

    Van 1 picike ujsag,ha erdekel.

    A mult heti lovoldozestol megmenekult 1 fiu....Nagyon rovid idovel elotte elhagyta a helszint.

    De................a hetvegen meghalt,auto-balesetben........18 eves volt.......
    előzmény:
    nikogo (362)
    2007-04-23  10:55
  34. 2007-04-24 16:05367.
    AAAAA......semmi kulonos.

    Mondjuk reggel azt allapitottam meg,hogy ma 1 nappal tapasztaltabb vagyok,mint tegnap......(no.......nem "oregebb" )
    előzmény:
    nikogo (362)
    2007-04-23  10:55
  35. 2007-04-24 16:02366.
    Mondjuk ugy altalanossagban beszelve,a halnak hal szaga van.

    Van amelyiknek nagyon,van olyan aminek eppen csak hogy.....
    előzmény:
    csutak51 (363)
    2007-04-23  10:57
  36. 2007-04-24 15:07365.

    Sziasztok Konyha-Tunderek !

    Ugy nez ki,itt is minden rendben.Orulok neki.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  37. 2007-04-23 11:03364.
    Szia, Nikogó ,
    örülök, hogy itt vagy!

    Látom, leveske még nincs. Mikor lesz a nagy nap? Na és mi lesz a második fogás?
    számolj ám be!

    majd jövök és "hallgatlak"..
    Addig is szép napot Neked, Jutka

    előzmény:
    nikogo (362)
    2007-04-23  10:55
  38. 2007-04-23 10:57363.
    A választás elnyerte tetszésemet.
    (Igen, a lista tényleg kicsit szűkös volt)

    Persze, hogy ez-e az igazság, csak akkor tudnánk, ha máshogy is hívnának és párhuzamosan élne a két önmagunk
    De talán hagyjuk a filózást, még megárt...

    Inkább, hogy ne offoljak, leírom Nikogónak a husileves zsírtalanítását
    Nos.
    Ha nagyon zsíros a leves, -és nincs idő hűteni-, a nagyja zsírt nagyobb kanállal óvatosan leszedjük. A többit is sikerül, ha fehér papírszalvétát vagy konyhai papírtörlőt teszünk a leveskénkre, így le tudjuk teljesen zsírtalanítani. (A karajcsont-leves kicsit zsíros.)
    Ugyanígy lehet kocsonyát is.

    Most kis off...A bálnahúslevesre talán uez a módszer jó, de erre nem teszek nagyesküt, mert még nem próbáltam
    Különben bálnahúsleves csak akkor jöhet szóba, ha nincs halszaga. Nálam ez kizáró ok!
    Tudom, tudom, a bálna nem hal...Attól még lehet, hogy mégis halszaga van

    most mennem kell, de majd később idenézek...
    előzmény:
    Vihar-26 (360)
    2007-04-22  23:45
  39. 2007-04-23 10:55362.
    Egyébként mizus nálatok?
    előzmény:
    nikogo (361)
    2007-04-23  07:46
  40. 2007-04-23 07:46361.
    Sziasztok, itt a topikindító kartársnő! Kissé el voltam foglalva az utóbbi napokban, a húsleves szóba sem jött... De azért nagyon örülök, ha írtok!
    előzmény:
    Vihar-26 (360)
    2007-04-22  23:45
  41. 2007-04-22 23:45360.

    A "C" a lejobb valasz.
    Az biztos hogy ugyesek vagyunk,de ahoz sokkal hosszabb valasz-lista kell.

    Talan 1x,ha nagyon-nagyon sok idod lesz ?

    Addig erdeklodok valami joooooooooooo balna-leves otletre.
    előzmény:
    csutak51 (359)
    2007-04-22  19:14
  42. 2007-04-22 19:14359.
    Szia kedves Kartárs

    Mármint miben nem vagy biztos?
    a./ hogy ügyesek vagyunk
    b./ hogy a Te neved is J-vel kezdődik
    c./ hogy azért vagyunk ügyesek, mert a nevünk J-vel kezdődik


    előzmény:
    Vihar-26 (358)
    2007-04-22  18:03
  43. 2007-04-22 18:03358.
    Udvozletem Kedves Kartarsno !

    Ugy nez ki,ugyesek vagyunk.

    Az en nevem is "J"-vel kezdodik,talan azert,de ebben egyaltalan nem vagyok biztos....
    előzmény:
    csutak51 (357)
    2007-04-21  20:34
  44. 2007-04-21 20:34357.
    Az csak egyet jelenthet, jól sikerült a húsleves!
    üdv, Jutka
    előzmény:
    Vihar-26 (356)
    2007-04-21  19:52
  45. 2007-04-21 19:52356.

    Szia !

    Ugy nez ki vege itt a fozesnek.
    előzmény:
    csutak51 (351)
    2007-04-19  07:12
  46. 2007-04-19 22:22355.

    A lényeg, hogy max. addig főzheted "nem takarékon", amíg először felforr, aztán végig takarékon főzd (a legjobb, ha az elejétől a végéig csak takaréklángon szötymörög). Hozzá se nyúlj, amíg fő, ne kavargasd. Ha kész, szűrőn (szitán) keresztül szedd ki a leveses tálba. (Amúgy ez a verzió időigényes, de egyébként tuti, hogy egy zagyvalékot kapsz csak.)

    előzmény:
    nikogo (1)
    2007-04-15  17:31
  47. 2007-04-19 22:04354.
    Pihenj!
    Ma ne nyammogj inkább, vigyázz magadra
    Jó pihizést!
    előzmény:
    nikogo (353)
    2007-04-19  21:35
  48. 2007-04-19 21:35353.
    Halálosan nagyon fáradtan érzem magam, és holnap még Pestre is megyek... Estére próbálom még benyammogni magam, ha lesz erőm. Puszi mindenkinek.
    előzmény:
    csutak51 (352)
    2007-04-19  21:19