Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Rúdmixer receptek

pocmak
Létrehozva: 2007. január 27. 13:03

Sziasztok!

Tegnap megleptem magam egy botmixerrel, de szeretném jól kihasználni és szeretnék tippeket kérni ehhez. Már olvastam a két régebbi topicot és ott is jókat olvastam, de biztos tudtok még ahhoz is hozzátenni. pláne, hogy nekem nagyon konkrét receptekre lenne szükségem, mert eléggé kezdő háziasszony vagyok. Amolyan lépésről lépésre, részletes hozzávalókkal receptek, hozzávetőleg pontos mennyiségekkel.

eddig nem nagyon ettünk krémleveseket, nem is tudom, hogy szeretjük-e, de a gyümölcsleveseket nagyon.

Még annyit hozzátennék, hogy a masinám nem egy szuperszónikus valami, egy teljesen egyszerű, noname olcsó mixerke. Biztos nem kell óriási dolgokat elvárnom egy 1799 Ft-os botmixertől, de a holnapi krumplipüré biztos ezzel készül majd.

banánnal meg várok még, hogy akciós legyen. naranccsal meg hasonlókkal lehet bármit is kezdeni egy mixer segítségével? mert a citrusfélék most jó áron vannak mifelénk, de a banán csakazrtse akciós... köszi Néktek

legyen szép napotok!

  1. 2007. január 27. 13:192.

    A kajákhoz vettem a botmixert.-látom Te forditva 

    Mixelnél de nem tudod szereted-e a krémleveseket.?Próbáld ki hátha bejön.

    Tejszin, gyümi, joghurt,zselatinpor, édesitő és mehet a fagyasztóba.Jég esetleg gyümi, sorbet készitésnél is jó.

    Vacak mixert nem érdemes venni, mert nem viszi el a húst.

    A legjobb talán a Braun 300 W-os és igen szeretem minden nap vagy háromszor használom.

    Gyereknek pépesitek vele, főzeléket süritek úgy, hogy összetöröm a füzelék egy részét.

    Jön ez magától, hogy mire való.

    előzmény:
    pocmak (1)
    2007-01-27  13:03
  2. Torolt_felhasznalo_777407
    Torolt_felhasznalo_777407
    2007. január 27. 13:303.
    Szia!

    A mi kedvenceink a zöldségkrémlevesek.
    Én úgy csinálom, hogy ami zöldséget találok itthon, megpucolom, és picire felaprítom, hogy hamar átfőjön.
    (Répák, zeller, krumpli, hagymák,stb..Úgy is lehet, h csak 4 szem krumplit, fehérrépát, hagymákat teszel bel, akkor burgonyakrémleves)
    Beleteszem egy lábas forrásban lévő vízbe, puhára főzöm vegetával, sóval, borssal.
    Ha puha a zölds., leszűröm, hogy pici lé azért maradjon a zöldségek alatt, és jól összeturmixolom.
    Visszaöntöm a zölds.ekre a leszűrt levét, felteszem forrni, behabarom tejfölös-liszttel, összeforralom az egészet, és kész!
    Szerintem egészséges, és nagyon finom!
    Kínálhatsz mellé levesgyöngyöt.

    olyat is szoktunk, h ami gyümi van(min. 1 db banánnal) összeturmixszoljuk,(alma, nari, mandarin, körte...) és cukrozás nélkül, csak úgy magában megesszük desszertnek. Olyan, mint a bébikaja, nagyon finom és ez is egészséges!

    Sok sikert!
    előzmény:
    pocmak (1)
    2007-01-27  13:03
  3. Torolt_felhasznalo_394653
    Torolt_felhasznalo_394653
    2007. január 27. 13:454.
    Szia! Krumplipuret semmikepp ne csinalj vele, hajlamos szornyu gumiszeruve valni (a krumpliban levo kemenyito miatt). En sokminden mashoz hasznalom, peldaul fott csicseriborsobol olivaolaj, fokhagyma romai komeny citromle es kis erospaprika hozzaadasaval humus szeru kenot piritosra  
    előzmény:
    pocmak (1)
    2007-01-27  13:03
  4. 2007. január 27. 13:525.
    Szia!
    A mi egyik kedvenc zöldséglevesünk: (hangulattól függő /mennyire akarom megváltani éppen "családunk világát"/, hogy leveskockát, vagy natúr (só és egyéb adalék mentes, csak zöldségből készült) ételízesítőport teszek bele.

    Olívás vajon párolok széles karikára vágott pórét.Hozzáteszek vékony csíkokra vágott: rengeteg répa, ptrezselyemgyökér, zeller, kelkáposzta, felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi, teszek bele leveskockát, bazsalikomot, kakukkfüvet, szurokfüvet, babért, fokhagymát.
    Puhára főzöm, majd beleöntök egy doboz vörösbab konzervet, összeforralom.
    Kiveszek a zöldségekből annyit, hogy a maradék egy normál leves-állag legyen. A kivetteket botmixerrel pépesítem. Vagy friss franciakenyérre, vagy pirított kenyérre kenjük, tetejére valamilyen reszelt sajtot teszünk (legfinomabb füstölt és nem füstölt vegyesen), és esszük a levessel.

    előzmény:
    pocmak (1)
    2007-01-27  13:03
  5. 2007. január 27. 13:596.

    hajjaj, a csudába! kajához vettem én is a mixert, kifejezetten a krumplipüré miatt, szóval nem örülök, hogy azt mégse olyan jó csinálni vele. Azért vettem a mixer, mert krumplipürékészítés mellett jobban kihasználható, mint egy sima krumplinyomó. gondolatban már láttam magam előtt a fini turmiokat és itthon döbbentem rá, hogy nem tudok egyet se igazán   

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_394653 (4)
    2007-01-27  13:45
  6. Torolt_felhasznalo_394653
    Torolt_felhasznalo_394653
    2007. január 27. 14:007.
    Ez nagyon jol hangzik! Ha a levesbe tennel meg nemi konzerv paradicsomot is, kesz is lenne a ribollita nevu olasz leves, ezt piritosra szedve eszik, en nagyon szeretem
    előzmény:
    empatiya (5)
    2007-01-27  13:52
  7. 2007. január 27. 14:008.
    Még leírom az egyik kedvenc szendvicskrémünket is, de ahhoz kell még egy aprítógép, vagy mozsár is (esetleg kávédarál&oacute.
    kb. 1 bögrényi lencsét  2 db répával, egy darabka zellerrel, 2 db krumplival megfőzök. Amíg fő, megpirítok tökmagot, szezámmagot és napraforgómagot, kihűtöm, megőrlöm, és hozzáteszem a "raguhoz". Teszek még bele curry port, és vajat, vagy olíva olajat.
    Amikor minden teljesen puha, akkor botmixerrel pépesítem (ha olívát használok, olyankor teszem bele). Kenyérre kenve  nagyon finom!
    Ha sokat csinálok belőle, és marad, akkor "felturbósítom" főtt hajdinával, tojással, sóval, törött borssal és kroketteket sütök belőle, miután morzsába forgattam.
    előzmény:
    empatiya (5)
    2007-01-27  13:52
  8. Torolt_felhasznalo_394653
    Torolt_felhasznalo_394653
    2007. január 27. 14:029.
    En soha nem hasznalok krumplinyomot (marmint azt amibe bele kell rakni a krumplit) csak azt a racsos (?) izet amivel a labosban lehet osszetorni. A vajat radomom leszures utan, azzal egyutt osszetorom, es utana habverovel (kezi) keverem hozza a tejet. Jo habos lesz, finom!
    előzmény:
    pocmak (6)
    2007-01-27  13:59
  9. 2007. január 27. 14:0510.
    Én nagyon finom krumplipüréket készítek vele, csak nem "klasszikusat", hanem olyanokat, amikben van ez-az (pl. zeller; több vaj, sok-sok színesbors, fokhagyma, parmezán; stb), és finomak!
    Múlthéten vitt a férjem éppen egy munkahelyi bulira, ahol aztán felhívta valaki a fgyelmét rá, hogy ki ne hagyja, mert nagyon finom! 
    előzmény:
    pocmak (6)
    2007-01-27  13:59
  10. 2007. január 27. 14:1111.
    Na, igen, ez tényleg kevésbé macerás, mint krumplinyomóval, a beletevőssel vacakolni...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_394653 (9)
    2007-01-27  14:02
  11. 2007. január 27. 14:1312.
     jól hangzik, ezzel sztem fogok kísérletezni
    előzmény:
    empatiya (10)
    2007-01-27  14:05
  12. 2007. január 27. 14:4013.
    Szia!A blogomon van fenn pár turmix recept,igaz csak italok,de hátha találsz valamit köztük ami érdekel....
    előzmény:
    pocmak (1)
    2007-01-27  13:03
  13. 2007. január 27. 14:4914.
    köszi, italt is keresek  
    előzmény:
    m1aya3 (13)
    2007-01-27  14:40
  14. 2007. január 27. 14:5215.
    nincs mit,szívesen.jó keresgélést! 
    előzmény:
    pocmak (14)
    2007-01-27  14:49
  15. Torolt_felhasznalo_615319
    Torolt_felhasznalo_615319
    2007. január 27. 15:1116.
    Nem tudom már, ki írta,hogy nem szereti a botmixert használni krumplipüréhez... Hát mi mindig azzal csináljuk, egy kicsit így több tejet vagy tejszínt felvesz, de isteni finom lesz!! Nem is tudnám már elképzelni botmixer nélkül az elkészítését! Szóval szerintem nyugodtan próbáld ki, csak több tejet kell beletenni!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  16. Torolt_felhasznalo_663178
    Torolt_felhasznalo_663178
    2007. január 27. 15:5517.

    Jézusom, és én még azt hittem, hogy a botmixer az egyszerűen egy eszköz, nem pedig egy olyan tárgy, ami meghatározza a főzött ételek fajtáját. 

     

    Viszont így legalább rájöttem, hogy az én életem is hiányos... Szóval:

    Keresnék recepteket fakanálhoz, késhez és merőkanálhoz! Tudnátok segíteni?

    előzmény:
    pocmak (1)
    2007-01-27  13:03
  17. 2007. január 27. 15:5818.

    Szia!

    Kedvencem a következő egyszerűen elkészíthető turmix:

    Fejenként 1 banán, 1 dl tej (attól függ, milyen sűrűn szereted) pár szem fagyasztott meggy( persze felolvasztva&nbsp ha akarod még tehetsz bele 1-2 evőkanál vaníliafagyit, meg meggylevet szintén 1-2 evőkanállal. Az egészet összeturmixolod és kész. Kb. 10 perc alatt kész, és akkor még el is mosogattál utána.

    előzmény:
    pocmak (1)
    2007-01-27  13:03
  18. Torolt_felhasznalo_399008
    Torolt_felhasznalo_399008
    2007. január 27. 16:0019.

    Krumplipuret semmikepp ne csinalj vele

    Pont most akartam ezt írni!   Persze sejtettem ám, hogy nem én találtam vel a spanyolviaszt, de tényleg sokan nem tudják. Borzalmas lesz a krumpli, én ui. kipróbáltam anno...  

    pocmak, neked pedig  itt egy pofonegyszerű, de annál finomabb leves. Az indexről mentettem le régebben:

    Márványsajtos póréhagymaleves

     Hozzávalók:

    1 evőkanál olivaolaj
    1 nagy fej hagyma
    1 szál póréhagyma
    1 evőkanál liszt
    8 dl kockaleves
    0,5 dl fehérbor
    5 dkg márványsajt
    1,5 dl tej
    só, bors

     A forró olajban pároljuk puhára a kockázott hagymát és karikázott pórét. Szórjuk rá a lisztet, keverjünk rajta egyet, és engedjük fel a levessel és a borral, sózzuk, borsozzuk. Forraljuk 2-3 percig. Engedjük bele a ródmixert, pépesítsük, és adjuk hozzá a sajtot és a tejet. Forraljunk rajta, és kész.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_394653 (4)
    2007-01-27  13:45
  19. Torolt_felhasznalo_399008
    Torolt_felhasznalo_399008
    2007. január 27. 16:0320.
    Ja, és egy alapvető recept: a vadast se tudnám elképzelni botmixer nélkül... :-)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  20. Torolt_felhasznalo_394653
    Torolt_felhasznalo_394653
    2007. január 27. 16:0621.
    Hat tobbunk szerint nem mukodik.....
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_615319 (16)
    2007-01-27  15:11
  21. 2007. január 27. 16:1522.
    nah,egy-két recept is található a turmix III.-ban....
    előzmény:
    pocmak (14)
    2007-01-27  14:49
  22. 2007. január 27. 16:2023.
    Nagyon jó szolgálatot tesz a botmixer a nyári befőzéseknél: én már csak ezzel töröm össze a gyümülcsöt, paradicsomot. Néhány keverés a lábasban, és már pürésítve is van a gyümi
    előzmény:
    pocmak (1)
    2007-01-27  13:03
  23. Torolt_felhasznalo_399008
    Torolt_felhasznalo_399008
    2007. január 27. 16:2024.
    Nekem nyúlós, kenőcsös állaga lesz, nem pedig püré. Az ízét nem igazán befolyásolja, de ugye a szemünkkel is eszünk...  
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_394653 (21)
    2007-01-27  16:06
  24. Torolt_felhasznalo_399008
    Torolt_felhasznalo_399008
    2007. január 27. 16:2125.
    szia kivike! :-) De jó, hogy ezt megemlítetted! Enélkül elképzelhetetlen a befőzés.
    előzmény:
    kivike (23)
    2007-01-27  16:20

Címlap

top