Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Bonbob, praliné

iuris
Létrehozva: 2006. december 18. 13:17

Sziasztok!

Nem tudom, biztosan van olyan topik, amiben találnék házi bonbon, praliné recepteket, de olyan sok van a fórumon, hogy nem tudom, hol keressem..

Szóval, ajándékba szeretnék készíteni ilyen finomságokat. Kinek van bevált receptje?

Előre is köszönöm, lányok! 

  1. 2006. december 21. 12:0236.
    Köszi!
    Én ma az elsőt meg is csinálom, mert ahhoz minden hozzávalóm van.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_193210 (33)
    2006-12-21  09:35
  2. 2006. december 21. 10:5935.
    Szívesen tesztelnék veletek! 
    előzmény:
    lianex (34)
    2006-12-21  10:52
  3. 2006. december 21. 10:5234.
    Hát először aggódtam, hogy hogy fog lejönni a papír, de úgy voltam vele, hogy legfeljebb kinyalogatjuk.

    Épp most teszteljük a kolléganőmmel a bonbonokat, simán lejön a papír és szépen egyben maradnak a csokik.
    előzmény:
    bilonka (32)
    2006-12-21  09:27
  4. Torolt_felhasznalo_193210
    Torolt_felhasznalo_193210
    2006. december 21. 09:3533.

    Sziasztok!

    Akkor jonnek a receptek (tegnap mar nem voltam netkozelben, azert csak most irok):

    whisky-s golyo: 1 doboz tejszint fel kell fozni, bele kb. 200 g fozo etcsoki, 3-4-5 (tetszes es izles szerint) kanal whisky, es kb. 5-10 dgk daralt mogyoro. ezt jol kikeverni, kb 4-5 orat pihentetni, aztan vizes kezzel kis golyokat formalni, azt daralt mogyoroba, vagy mogyoro krokant-ba forganti es kesz 

    nugatos-marcipanos: nugat golyo kozepebe tettem rumba aztatott cranberries-szemet (lehet mazsolat vagy rumba aztatott szilvat tenni bele), az egeszet korulvettem marcipannal, a golyokat pedig olvasztott feher csokival beboritottam, ra szinten cranberries-szemet tettem. Ferjem szerint isteni ize van, csak eleg tomeny, azt monda, h utana 2 kg szodabikarbonat kell megenni    de legalabb nem kell sok belole! de az izei harmonikusak nagyon, kicsit olyan, mint a mozart-kugel!

    pisztáciás-marcipános: ejszakara rumba aztattam mazsolat es aprora vagott pisztaciat (lehet kis cranberries-t is beletenni),ezt marcipannal osszegyurtam, golyokat csokireszelekbe hempergettem.

    raffaello: 1 doboz tejszint fel kell fozni, bele kb. 20 dkg tortabevono feher csoki, kb. 10 dkg kokuszreszelek (ezt nem szoktam kimerni, annyi, h jo allaga legyen) es feher rum. ezt jol kikeverni, es 4-5 orara (egy ejszakara) hideg helyen allni hagyni. ezutan golyokat formalni, mandulat a kozepebe, es kokuszreszelekbe meghempergetni. 

    a kokuszos-marcipanosban minden benne van, ami megmaradt   kis rumos mazsola, kis fehercsokis massza, kis marcipan, az egesz osszekutyulva, hogy jo allaga legyen, a kozepebe meggybefött van, hogy pikans legyen, a golyokat aztan fozot etcsokival bevontam es mandula a tetejere.

    Pontosabb recepteket sajna nem tudok irni, mert mindig olyat es ugy krealom, abbol, ami van itthon es amit ugy gondolom,hogy jo ize lehet   azert remelem, tudtam Nektek segiten  

    előzmény:
    straniera (31)
    2006-12-21  07:27
  5. 2006. december 21. 09:2732.
    Szépek!  Könnyen le lehet bontani az olvasztott csokis alapról a papírformát?
    előzmény:
    lianex (29)
    2006-12-20  21:26
  6. 2006. december 21. 07:2731.
    Kérjük szépen a recepteket!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_193210 (24)
    2006-12-20  15:59
  7. 2006. december 20. 22:3130.

    Sziasztok! Valahol itt ajánlotta valaki ezt az oldalt:

    http://www.kep.tar.hu/noszirom1/50186344/18122430#2

    A fügés golyót és a diós pralinét megcsináltam nagyon finom.
    Van még egy állandó kedvencünk: aszalt szilvát rumba beáztatok egy pár órára, lecsöpögtetem, a magja helyére egy hámozott mandulát nyomok, és megforgatom kristálycukorban. Hagyom száradni egy-két napot. Ezután újra megforgatom kristálycukorban, minyonpapírba teszem. Mindíg ez fogy el leghamarabb!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  8. 2006. december 20. 21:2629.
    Sziasztok!
    Pár napja rajtam van az agybaj, hogy én is bonbonokat akarok gyártani, Eszteer Mars csokis receptje pedig megadta az utolsó lökést. Próbaként egyelőre kis adagban háromfélét csináltam:

    A világosbarna a Mars csokis krémmel töltött (lásd. 5. hozzászólás), a tetejére már nem került csoki, mert nem maradt, de így is jó lett.

    A sötétbarna így készült: egy magozott meggybe pici gombóc marcipánt gyömöszöltem, azt be akartam vonni olvasztott csokival, amibe jó adag fahéjat kevertem. Utóbbi művelet nem akart sikerülni, a sűrű csoki mindig "lemászott" a meggyről, így végül csak ráhalmoztam egy-egy adag csokit.

    A világos színű egyszerű olvasztott fehér csoki, amibe reszelt narancs és citromhéjat kevertem.

    Még van rengeteg alapanyagom (aszalt gyümölcs, marcipán, mogyoró, aromák), úgyhogy folyt. köv.
    előzmény:
    eszteer (5)
    2006-12-18  13:32
  9. 2006. december 20. 17:5028.
    Khase!
    Ezek biztos nagyon fincsik!
    Beírnád a recepteket?
    Köszönjük!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_193210 (24)
    2006-12-20  15:59
  10. 2006. december 20. 17:5027.
    Szia!
    Én is valami hasonlón töröm a fejem, mert trüffelt szeretnék készíteni.
    Most jöttem a könyvtárból, kikölcsönöztem egy könyvet (Nagy csokoládé enciklopédia) és mindjárt átnézem, csak van még egy-két dolgom.
    előzmény:
    iuris (1)
    2006-12-18  13:17
  11. 2006. december 20. 16:4426.
    Recept? Persze, hogy kell!  
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_193210 (24)
    2006-12-20  15:59
  12. 2006. december 20. 16:4425.
    Gyönyörűek! Nagyon ügyes vagy!  Éppen ilyesmik készítésén dolgozom. A tervezésen, anyagbeszerzésen túl vagyok, már csak a megvalósítás hiányzik.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_193210 (24)
    2006-12-20  15:59
  13. Torolt_felhasznalo_193210
    Torolt_felhasznalo_193210
    2006. december 20. 15:5924.

    Szia!

    en is csinaltam par felet, leirom,milyeneket: 

    1: whisky-s csokis-mogyoros

    2: pisztacias-rumos mazsolas-marcipanos

    3: raffaello-szerü (fehercsokis-rumos-kokuszos közepeben mandula)

    4/1: nugatos-marcipanos-cranberries-es fehercsokival leöntve

    4/2: kokuszos-marcipanos etcsokival beboritva, mandulaval

    ha kell recept, leirom azt is  

    előzmény:
    iuris (1)
    2006-12-18  13:17
  14. 2006. december 20. 15:1323.
    De jó! És arról a rugós mártóról szép lazán le lehet varázsolni a bonbonokat, hogy száradjanak?
    előzmény:
    eszteer (22)
    2006-12-20  15:05
  15. 2006. december 20. 15:0522.
    Az enyém így néz ki, van hozzá mártó, meg kétféle villa. Hasznos cucc.
    előzmény:
    bilonka (20)
    2006-12-20  10:22
  16. 2006. december 20. 10:3921.
    Ezek gyönyörű szépek és biztosan finomak is! :- )
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_284134 (14)
    2006-12-18  15:10
  17. 2006. december 20. 10:2220.
    Mesélsz, hogyan kell elképzelni azt a spéci bonbonkészítő eszközt?
    előzmény:
    eszteer (15)
    2006-12-18  15:33
  18. 2006. december 20. 09:3219.
    Én egyszer Olaszországban voltam nyaralni, és ott láttam meg egy üzletben. Itthon előtte mindig nézegettem jobb konyha-shopokban, de nem leltem rá. Mondjuk tény, h nem is kérdeztem rá sehol. Lehet, hogy tudtak volna nekem szerezni Kátayban, vagy puccosabb helyeken.
    előzmény:
    Arionel (18)
    2006-12-19  23:33
  19. 2006. december 19. 23:3318.

    Szia!

    Hol lehet kapni bonbon készítő eszközöket? Most szenvedtem a bonbon csoki bevonásával.

    előzmény:
    eszteer (15)
    2006-12-18  15:33
  20. 2006. december 19. 21:5017.

    Szió:-)

    Gyakorlatilag bárhol hozzájuthatsz a hiperek közül, én pici papírboltokban veszem.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_932083 (16)
    2006-12-19  14:37
  21. Torolt_felhasznalo_932083
    Torolt_felhasznalo_932083
    2006. december 19. 14:3716.
    hol lehet hozzájuk mignonpapírt/kapszlit kapni?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  22. 2006. december 18. 15:3315.
    Serintem hústűvel/villával nem lehet olyan jól megforgatni, és maradnak ki 'rések'. De mindenkinek más áll kézre, szóval egy próbát mindenképpen megér. Nekem van bonbonkészítő szerszámom direkt ilyesmihez, az nagyon spéci
    előzmény:
    armania (12)
    2006-12-18  14:58
  23. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2006. december 18. 15:1014.
    Én ilyeneket szoktam készíteni, fehércsokis cointreaus, narancshéjas, és tejcsokis, mogyorós, kókuszos fehércsokis, aszaltgyümis, mandulás változatban.

    olvasztott csoki, vaj, tejszín, és a mindenféle finomság kell hozzá a fotókon a végeredmény

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  24. 2006. december 18. 15:0913.

    Adventi bonbon Démétér

    Egy tábla 75%-os csokit, egy tábla narancsos csokoládét és úgy öt dkg kandírozott narancshéjat táblán összeaprítottam, közepesen durvára, hogy azért érezhető darabok maradjanak. Ezt a keveréket egy kanál erdei mézzel belegyúrtam húsz dkg natúr marcipánmasszába (a méz mennyisége változtatható ízléstől függően). Apró golyócskákat formáztam az illatos masszából, és rokokó csokoládéreszelékben hempergettem meg őket, aztán papírkapszlikba raktam a kis gömböcöket és most a hűtőben pihennek. Isteni az illatuk!

    előzmény:
    iuris (1)
    2006-12-18  13:17

Címlap

top