Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Grapefruit mag kivonat

fórumozok
Létrehozva: 2006. november 5. 17:16

Sziasztok!

Annyit lehet olvasni arról, hogy a grapefruit milyen jó dolog.

Hogy baktériumölő, hogy jó a HPV-re, hogy immunerősítő, hogy van keserű és nem keserű változat.
Nos, az utóbbi dologgal kapcsolatban, nem tudom melyik a keserű és melyik a nem keserű változat (termék, márkanév).
Olvastam olyat, hogy alkoholos és nem alkoholos változat, de az nem derült nekem ki, hogy most melyik melyik is. 
Olvastam, hogy tegyük teába meg azt, hogy ne, mivel nem oldódik benne.
Van drágább és olcsóbb, neten rendelhető, patikai és drogériában megvásárolható.
Olvastam azt is, hogy magát ezt a kivonatot bőrre töményen csepegtetve, öblögetésre a szájba vagy irrigálva hüvelyöblítésre használták (az egyik topikban meg ezt olvastam: tamponra kell rakni élőflórás joghurtot, arra csepegtetni kb. 3 cseppet, és éjszakára berakni). Hallottam olyat is, hogy valaki citromlé helyett csepegteti a teájába.
Olvastam róla jót és persze rosszat is.

Gondoltam, kipróbálom én is.

Ma vettem a DM-ben egy ilyet immunerősítés céljából. Egy magyar terméket választottam (ezt a fajtát, 1200 Ft-ért - még megfizethető ár). A leírása alapján: Felnőtteknek naponta 2-3-szor 10-15 cseppet egy pohár folyadékkal bevenni. Vízbe csepegtetve ittam meg. Kissé keserű volt nem mondom, én sokkal keserűbbre számítottam ... de hát maga a gyümölcs is keserű, savanykás ... amúgy gyógyszert is itatott már orvos velem ezerszer keserűbbet.

Tapasztalatokat szeretnék kapni tőletek akár a fenti termékkel akár bármelyik másik grapefruit mag kivonatról.

Ki melyik terméket, hogyan, mire használta, mi volt a tapasztalata stb.

Köszönöm

 

Győzzük le az influenzát együtt!  

  1. 2020. december 22. 05:4855.

    Egyem meg ,a kis Müge !
    Vigyazat es figyelem :


    Most olvashato ezzel kapcsolatban : a Csabai Zsolt féle Grapvital nem bio , nem grape es nem fruit es az arusitoja/"feltalaloja" nem doktor   ?
    Itt pl Borsod24 meseli el

    Itt az egri ugyek c helyi ujsag
    Itt olvashato az ossz-sajto


    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_756302 (54)
    2017-12-26  23:09
  2. 2017. december 26. 23:0954.

    Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a kismamák egyenek sok grapefruitot, kizárólag csak akkor, ha kívánják! A szervezetünk érzi, mire van szüksége.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_745347 (53)
    2017-12-26  23:07
  3. 2017. december 26. 23:0753.

    Minden mellébeszélést félretéve, én nem voltam különösebben kívánós egész terhességem alatt, de mikor megszületett a lányom, az első pár hónapban annyi grapefruitot ettem, amennyit egész életemben nem. Valami tutira van benne, ami nagyon kellett akkor.

  4. 2017. december 26. 23:0152.

     


    Sziasztok!


     


    Egy kis pontositas a grapefruitcsepp es egyes gyogyszerek egyuttes alkalmazasarol.


    A grapefruit csepp/grapefruitle csokkenti a szervezetben levo egyik enzimnek a hatasat, amely a gyogyszerek lebontasaban jatszik szerepet. Ez a kolcsonhatas megnovelheti egyes gyogyszerek hatasat, ami eletveszelyes is lehet. Ezert nem ajanlott sok gyogyszer eseten a grapefruit egyutter alkalmazasa de ez minden esetben fel van tuntetve a betegtajekoztatoban.


    :)

  5. 2010. szeptember 17. 15:1751.

    Jó a Bioextrás, de végül is mindegyik. A keserű és alkoholban oldott annyiban "tud" többet, hogy egyrészt az alkoholban jobban hasznosulnak a hatóanyagok, másrészt, ha nem vonják ki a keserű ízt, akkor több marad benne.

    Egyébként köröm, illetve bőrgombára is jó, egyszer valaki azt mondta, hogy belsőleg kezdte el szedni, immunerősítésre, de elmúlt a lábkörömgombája is tőle.  De töményen hüvelyöblítésre? Nem hiszem, hogy jó ötlet, még a patikában kapható tejsavat is hígitani kell.

    előzmény:
    fórumozok (1)
    2006-11-05  17:16
  6. 2010. szeptember 16. 10:1350.

    Üdv. Mindenkinek!

     

    Én is használok grapefruitmag kivonatot. Az összetevők listája: Etilalkohol, grapefruit rezinoid. A gyártó: Bioextra Kft. Tehát ebben nincsenek olyan tatósítószerek, amikről az előző hozzászóló írt.

     

    Egy érdekesség. A nőgyógyászom Ergam cseppeket írt fel, aminek a tájékoztatójában nem ajánlják a cseppek szedését antibiotikumokkal valamint grapefruit lével egyidőben. Ebből én józan paraszti ésszel csak egy következtetést tudok levonni: hogy a gyógyszergyártók szerint a grapefruit-nak az antibiotikumokhoz hasonló hatása van.

     

    Almaa

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  7. ppp
    ppp
    2010. szeptember 16. 09:3149.
    A grépfrútmag kivonatok baktérium-ellenes hatását a benne lévő benzalkónium adja (ez egy tartósítószer, mely csak enyhén mérgező emlősökre, így emberre is). Egy példa a pattanásra való használatról. Főleg a cikk végén vannak érdekesebb adatok.
    előzmény:
    fórumozok (1)
    2006-11-05  17:16
  8. 2010. szeptember 13. 22:4048.
    Érdekelne hogy ha az alkoholos grapefruit cseppet szedem azt kimutatja-e a szonda,merjek-e vezetni?????Illetve hogy befolyásolja-e más gyógyszerek hatását(antidepi,antibébi)?????
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  9. Torolt_felhasznalo_125328
    Torolt_felhasznalo_125328
    2007. augusztus 7. 12:5147.

    Végigolvastam a topikot. Én is szeretnék grépfut olajat venni, de még mindig nem tudom, hogy milyet. Nem lettem okosabb.

    Igazából, egyszer már szedtem, vagy két hétig, de annyira megudorodtam tőle, hogy mérgembe kidobtam. Aztán megbántam. Most azt mondanám, hogy újból elkezdeném, de olyat vennék, ami nem keserű. Ha jól vettem ki, akkor csak az Ökonet-é ilyen?

    Ja, grépfrut mag olaj és grépfrut kivonat - létezik mindkettő? ha igen, van különbség?

    előzmény:
    fórumozok (1)
    2006-11-05  17:16
  10. 2007. augusztus 7. 10:4646.

    Ezt így elfogadnám, ha csak az Ökonet forgalmazna grapefruit mag kivonatot. Nekem egyébként ezsembe sem jutna tőlük venni annyiért.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_544624 (44)
    2007-08-06  14:47
  11. Torolt_felhasznalo_540291
    Torolt_felhasznalo_540291
    2007. augusztus 6. 15:1645.

    Senkinek nem erdeke, hogy terjessze, ellenben sokaknak (aki gyartjak, forgalmazzak) az az ergekul, hogy az ellekezoje terjedjen el.

    Sokan egyszeruen a megbizhato informaciok hianyaban arra tamaszkodnak, ami leginakbb elerheto... ha olyan sokan aruljak, sokan irnak rola, akkor biztos igaz... hogy a laborban megsem mukodik... na es?

    előzmény:
    Kiscsibe (43)
    2007-08-06  12:20
  12. Torolt_felhasznalo_544624
    Torolt_felhasznalo_544624
    2007. augusztus 6. 14:4744.
    A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa 2006. február 21-én megtartott tárgyalásán megállapította, hogy az Ökonet-Európa Kft. a fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolására alkalmas magatartást tanúsított azzal, hogy tizenhárom, általa forgalmazott terméknek gyógyhatást tulajdonított, holott azok nem rendelkeztek az ehhez szükséges szakhatósági engedélyekkel.


    Grapefruitmag csepp:
    A termékismertető szövege túlmutat a készítmény alkalmazása során fellépő azon kedvező hatások említésén, melyek a terméktől elvárhatóak és azt a hamis látszatot keltik, hogy gyógyhatás kiváltására alkalmas (pl.: vírus- és gombaölőszer, gyomor- és bélpanaszok, torok-, orr, fülfertőzések, fogínygyulladás, hüvelyfertőzés, stb.).
    A "Kérje ki orvos, természetgyógyász vagy gyógyszerész tanácsát" szöveg feltüntetése is megtévesztő lehet. Ezen szakemberek ajánlása teszi hitelessé a fogyasztó számára a "bizonyított" gyógyító hatást.

    ÖKOLINE" folyékony szappan 304/2001. OÉTI sz. tanúsító okirat
    A termékkatalógus szövege alapvetően eltér a gyártó cég által a tanúsítási eljáráshoz benyújtott felirat tervezettől, továbbá nincs összhangban az akkor megismert összetétellel, mert:
    - "mágneses kezelt víz" helyett ioncserélt víz szerepel az összetevők között,
    - "Különleges növényi hatóanyagainak..."
    a folyékony szappanban nincs növényi alkotó,
    - "...növényi hatóanyagokban gazdag,..."

    - "A pH-értéke bőrsemleges." kijelentés nem felel meg a dokumentáció pH: 6.6 értékének,
    - "...intim lemosásra... is használható." megtévesztő, szakmailag nem megalapozott, mert nem ilyen célra kifejlesztett készítményről van szó.


    - hogy az eljárás alá vont jogsértő magatartását a fogyasztók számára érzékeny piacon, állapot javulást, gyógyulást ígérve, hiú reményeket ébresztve követte el, érdeksérelmet okozva ezáltal a készítményt megvásárló fogyasztóknak,

    A gyógyhatás állításának jellemző megnyilvánulása annak a hamis látszata, hogy a készítmények kielégítik, mintegy megtestesítik azt a fogyasztói elvárást, amely az összetevők hangsúlyozott fontosságából okszerűen adódik. Ehhez járul a meglévő hatóanyagtartalom eltúlzása, amelynek viszont a jogszabályi rendelkezés a mércéje. Példa erre a "vitaminbomba, gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban" kifejezések használata, amelyek élelmiszerekre irányuló alkalmazását az 1/1996. (I. 9.) FM-NM-IKM együttes rendelet 9. pontja szabja meg.
    A hamis látszatot fokozza, hogy a termékek minősítése általában nem is különbözik a hagyományos élelmiszerekétől (liszt, cukor, stb.), mert az ÖKONET még arra sem törekedhetett sikerrel, hogy az élelmiszer termékcsoporton belül az étrend-kiegészítő kategóriának megfeleltesse termékeit - noha az Olajfa levél kivonatot, a Spirulina algát, a Super Greenfood búzafű összetevőjét étrend-kiegészítőként ajánlja - hiszen az ÖKONET saját előadása szerint az élelmiszerek ilyetén minősítést jellemzően nem is kaphattak. Ráadásul a Super Greenfood készítményekben Ginkgo biloba kivonat is szerepel, amelyet élelmiszerben nem lehet felhasználni. Ez utóbbi körülmény egyrészt a hivatal hatáskörébe nem tartozó engedélyezési-fogyasztóvédelmi kérdés, amely szignalizáció tárgya lehet, másrészt maga az élelmiszer termékminősítés válik fogyasztómegtévesztésre alkalmassá azáltal, hogy az ÖKONET terápiás avagy kiszámíthatatlan hatású készítményeket kínál nem létező étrend-kiegészítő minősítéssel terápiás kezelésre nem szoruló fogyasztók számára, figyelmen kívül hagyva az orvosi ellenőrzést és javaslatot, illetve egyes fogyasztói csoportok vonatkozásában a szükséges óvatosságot (Grapefruitmag csepp).
    előzmény:
    Kiscsibe (43)
    2007-08-06  12:20
  13. 2007. augusztus 6. 12:2043.

    Én már csak azt nem értem, ez miért nem terjedt el a köztudatban? (Mármint hogy vakítás az egész...) Nekem pl. a háziorvosom ajánlotta, és márkanevet nem is mondott, tehát abszolute semmi anyagi érdeke nem fűzte hozzá, hogy megvetesse velem...

    Szóval biztos igaz ez a laboros dolog???? 

    előzmény:
    dorka68 (41)
    2007-07-31  17:05
  14. 2007. augusztus 1. 00:0842.

    ......De nem arra, amire Te ajánlod. .......

    Kérlek, olvass vissza. NEM AJÁNLOTTAM. Csak a tapasztalatomat irtam le. A kettő között óriási különbség van.

    Amennyiben a tapasztalatomat hangoztatom, nem ártok vele senkinek. A colát, a dohányipari termékeket hány ember vásárolja rendszeresen? Mennyi pénzt költ rá akár csak egyetlen hónapban? Azért nem emeled fel a szavad? Éves szinten mennyibe kerül? Azért nem aggódsz? Azért sem, hogy mennyi ember betegedhet meg tőle? Az én tapasztalatomon vagy kiakadva? Van valami közöd ahhoz, hogy mennyit fizetek évente cseppekre? Ha csak annyi is, hogy megemlíted? Milyen jogon gyanúsitasz, hogy mást be akarok palizni? Ki vagy TE? Igazságosztó?

    Továbbra is fenntartom a véleményem: itt értelmes emberek vannak, józan itélőképességgel. Békések, udvariasak, véleményt cserélők. Semmi kedvünk vitázni. Mindenki önmaga dönt. Kérlek, hagyd meg ezt a lehetőséget.

    Nem láttalak még kertészkedős, divatcikkes, tervezős tartalmú topikban. Ahol felbukkan étrendkiegészitős téma, ott megjelensz, mert lehet becsmérelni. Ha csak leirnád a véleményed, nem gyanúsitanál és bántanál meg senkit, nem is ismernénk RÁD.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_544624 (37)
    2007-07-31  15:06
  15. Torolt_felhasznalo_540291
    Torolt_felhasznalo_540291
    2007. július 31. 17:0541.

    Itt olvastam:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Grapefruit_seed_ex tract

    A grapefruit le keszites utan visszamarado magok es feher hartyak (amiket egyebkent szarvasmarha-takarmanynak adnak el) kivonata a grapefruit mag kivonat. Glicerinbe aztatjak a szarazra preselt rostokat es tartositoszerrel keverik ossze.

    A lexikonban levo cikk vegen talalhato szakirodalmi hivatkozasokat erdemes megnezni a reszletekert.

    Kemiailag szintetizalt, tartositonak hozzaadott benzethonium chloride, triklozan es metilparaben a mikroba-ellenes hatoanyag a kereskedelemben kaphato keszitmenyekben azt allitjak.

    A laboratoriumban tartosito szer nelkul keszitett kivonat hatastalan volt a virusok, gombak, bakteriumok ellen.

    előzmény:
    maruan (40)
    2007-07-31  16:41
  16. 2007. július 31. 16:4140.

    100%-os narancs, vagy grapefuit lébe csepegtetve egészen elviselhető az íze.

    Dorka ez igaz? Tényleg vannak kutatási eredmények amik szerint hatástalan mindenre? Pedig én úgy hittem benne. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  17. Torolt_felhasznalo_394653
    Torolt_felhasznalo_394653
    2007. július 31. 16:1739.
    Ha mar itt tartunk: es a teafaolaj? Mert gombara, gyulladasra nekem nagyon bevalt!
    előzmény:
    dorka68 (38)
    2007-07-31  16:03
  18. Torolt_felhasznalo_540291
    Torolt_felhasznalo_540291
    2007. július 31. 16:0338.
    Laboratoriumban hatastalan bakteriumok, gombak es virusok ellen. Csak annyi hatasa van, amennyi tartositoszert tesznek bele... :-(
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  19. Torolt_felhasznalo_544624
    Torolt_felhasznalo_544624
    2007. július 31. 15:0637.
    Téged minősít, hogy tojsz az embertársaidra.
    Továbbra is a hülyeséget hangoztatod,és árthatsz vele. Hogy magadnak mit ártassz a Te dolgod.

    A grapefuit csepp nagyon hasznos egyébként. De nem arra amire Te ajánlod.
    Az MLM-es 3x árat kit érdekel hogy Te kifizeted. Csak mást ne akarj bepalizni.
    előzmény:
    nagyszáju (36)
    2007-07-31  14:55
  20. 2007. július 31. 14:5536.

    Becsmérelni, undokoskodni menj máshová!

    Nem hallottam az Ökonetnél semmit, nem voltam még ,,náluk,,. Saját tapasztalatom, s igenis, hogy fogom HANGOZTATNI!!!!! Akit érdekel, hogy vele milyen káros mellékhatást váltottam ki, annak szivesen megirom. S hogy Ökonetest? Tapasztalat! Nem keserü.... Mindenki mindent ott szerez be, ahol akar.... bizom abban, hogy tud mérlegelni....

    TE ird meg a saját tapasztalatodat, ha van..... ha nincs, akkor max mások véleményére hagyatkozhatsz.

    ...talán voltál ügynök a Zepternél, Ökonetnél, hogy érezted Magadon? Én csak azt merem kijelenteni, amit tapasztaltam, éreztem. Tudom, engem a csalán ha megcsip, nagyon ég....nem merem kijelenteni, hogy másnak is....

    A hozzászólásod stilusa MINŐSIT TÉGED.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_544624 (33)
    2007-07-31  14:22
  21. 2007. július 31. 14:4835.

    Sziasztok!

     

    Olvastam, hogy a grapefruit egy sor gyógyszerrel káros kölcsönhatásba lép. Ez egy orvosi lap volt, a neten találtam, de a részleteket nem írta. Szerintetek hol lehetne megtudni, milyen gyógyszerekkel együtt  veszélyes? Mert én szedek pajzsmirigy gyógyszert, és így nem merem elkezdeni, pedig egy halom bajom van

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  22. Torolt_felhasznalo_544624
    Torolt_felhasznalo_544624
    2007. július 31. 14:2734.
    Gyógyszertárban vagy dm-ben veszem,1200-1300

    Te kis butus, miért nem az Ökonetest veszed 3x áron?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_854578 (6)
    2006-11-05  17:38
  23. Torolt_felhasznalo_544624
    Torolt_felhasznalo_544624
    2007. július 31. 14:2233.
    Én érdekelt vagyok benne, mert mindig szedem az antibo mellé is, igy megkimélem magam egy csomó káros mellékhatástól. Évek óta. Éves mennyiségem ugy 4-5 flakon.

    Biztos az Ökonetnél hallottad ezt a sült baromságot is.

    Légyszíves ne hangoztasd.Árthatsz vele hozzád hasonló kevésbé tájékozott embertársaidnak.

    Az antibiotikum ugyebár elpusztitja a bélflórát is.Ezért probiotikus készítmények javallottak e hatás kivédésére.
    Az elpusztított bélflóra néhány túlélő hasznos baktériuma, fehér zászlóval szaladgál a grapefruit csepp előtt?

    Csak Ökonetes.

    Ja az Ökonetnek vannak a leg alulképzettebb, ostobább ügynökei, a Zepter után.
    előzmény:
    nagyszáju (27)
    2006-11-07  23:52
  24. 2007. július 31. 12:1132.

    Sziasztok!

     

    Olvastam, hogy a grapefruit egy sor gyógyszerrel káros kölcsönhatásba lép. Ez egy orvosi lap volt, a neten találtam, de a részleteket nem írta. Szerintetek hol lehetne megtudni, milyen gyógyszerekkel együtt  veszélyes? Mert én szedek pajzsmirigy gyógyszert, és így nem merem elkezdeni, pedig egy halom bajom van

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     

Címlap

top