Kedves Fórumozók!

A következő napokban némi ráncfelvarráson esik át az NLCafé, célunk a mostaninál könnyebben kezelhető felhasználói felület. Megeshet, hogy egyes funkciók átmenetileg nem érhetőek el, türelmeteket kérjük! A fórumon böngészni, hozzászólni, topicot nyitni természetesen továbbra is tudtok. Jó böngészést!

Gesztenye FŐZÉS

Torolt_felhasznalo_295455
Torolt_felhasznalo_295455
Létrehozva: 2006. november 5. 15:42

Sziasztok!

Utánaolvastam az összes gesztenyés topiknak de mindenki süti és nem főzi a gesztenyét. A párom szerint azonban főzve is jó lenne.

Próbálta már valaki? Mennyi ideig kell főzni és csak sima vízben?

Előre is köszi! 

30 hozzászólás
  1. Torolt_felhasznalo_932204
    Torolt_felhasznalo_932204
    2006. november 5. 15:522.

    Igen! Nagyon finom!!!!!

    Főzni sokkal egyszerűbb, mint sütni. Kicsit másabb az íze, mert a főtt gesztenyéé inkább a gesztenyemasszához hasonlít, csak finomabb, hiszen a masszába beledarálják a héját is.

    Főzni hogyan kell? Csak sima vízben. Kb egy óra. De érdemes megkóstólni egy szemet s ha puha, akkor nosza.  

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_295455 (1)
    2006-11-05  15:42
  2. 2006. november 5. 15:543.
    Sajna, nem tudom, hogyan kell belinkelni, de itt olvashatsz róla:
    http://www.noimagazin.hu/article.php?articleid=225
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_295455 (1)
    2006-11-05  15:42
  3. 2006. november 5. 15:544.
    A mennyiségtöl függ! Nekem félora elég szokott lenni...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_932204 (2)
    2006-11-05  15:52
  4. Torolt_felhasznalo_427416
    Torolt_felhasznalo_427416
    2006. november 5. 15:555.

    Hát ez érdekes...

    Én mindig főzni szoktam. Sima vízben, több órán keresztül. Legutóbb már elég "vén" volt a gesztenye, kb. 4 órán át főztem.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_295455 (1)
    2006-11-05  15:42
  5. Torolt_felhasznalo_295455
    Torolt_felhasznalo_295455
    2006. november 5. 15:566.

    Sima vízben főzitek? Így is bevagdossátok?

     

    előzmény:
    bretagne22 (4)
    2006-11-05  15:54
  6. Torolt_felhasznalo_932204
    Torolt_felhasznalo_932204
    2006. november 5. 15:587.

    Nem kell bevagdosni. Sőt! Ami véletlenül szétnyílik (ritka) az egy kissé vizessé válik...

    (legalábbis mi így szoktuk)

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_295455 (6)
    2006-11-05  15:56
  7. Torolt_felhasznalo_427416
    Torolt_felhasznalo_427416
    2006. november 5. 16:008.
    Én se vagdosom be. Ami szétnyílik, az nem kissé, hanem nagyon vizessé válik, és élvezhetetlen az íze.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_295455 (6)
    2006-11-05  15:56
  8. Torolt_felhasznalo_990182
    Torolt_felhasznalo_990182
    2006. november 5. 16:029.

    Szia!

    Főzve én sem vágom be. Én 1-2 évvel ezelőttig nem is sütöttem, annyira szerettem főve.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_295455 (1)
    2006-11-05  15:42
  9. Torolt_felhasznalo_427416
    Torolt_felhasznalo_427416
    2006. november 5. 16:0410.

    Egyébként honnan veszel ilyenkor jó gesztenyét?

    Ugyanis nekem a legutóbbi "vételem" fele kukacos ill. fekete volt. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_295455 (1)
    2006-11-05  15:42
  10. 2006. november 5. 16:0911.
    Szia! Én is szoktam gesztenyét főzni, a gyerekek bébiételéhez.  Nem kell bevagdosni, annyi vizet teszel rá, hogy ellepje, kb.1 órát főzöd. Megnézel egy szemet, ha puha, már pucolhatod is. Kicsit más így az íze, mint a sült gesztenyének, engem a gesztenyepürére emlékeztet. Jó étvágyat hozzá!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_295455 (1)
    2006-11-05  15:42
  11. Torolt_felhasznalo_932204
    Torolt_felhasznalo_932204
    2006. november 5. 16:1012.

    Szerintem már nincs ilyenkor gesztenye (vidéki voltam sok-sok gesztenyefával a környéken).

    Már "leérett". Amit lehet kapni, azt még korábban leszedték. Ezzel csak az a gond, hogy a gesztenye állásában romlik: feketedik a belseje.

    Azt érdemes csak megvenni, aminek fényes a barna héja. Ha már fakó, akkor az már régebbi szedés.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_427416 (10)
    2006-11-05  16:04
  12. 2006. november 5. 16:1013.
    Szia !
    Én kuktában főzöm,kb. fél órát.
    Klasszul lehet pucolni.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_295455 (1)
    2006-11-05  15:42
  13. Torolt_felhasznalo_427416
    Torolt_felhasznalo_427416
    2006. november 5. 16:1414.

    Én is úgy gondoltam, hogy a gesztenye-szezonnak már vége.  

    De Elle-nek lehet hogy van még gesztenyéje, ha most akar főzni. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_932204 (12)
    2006-11-05  16:10
  14. Torolt_felhasznalo_932204
    Torolt_felhasznalo_932204
    2006. november 5. 16:1615.

    mmmmm, én is megenném.

    idén valahogy nem sokat ettem    

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_427416 (14)
    2006-11-05  16:14
  15. Torolt_felhasznalo_779280
    Torolt_felhasznalo_779280
    2006. november 5. 16:1816.
    az en parom levesbe is belerakja, vagy lazabb husis szoszokba, nagyon finom! (de elotte megpucolja, legalabbis a kemeny hejat) en aztan direkt vadaszom rajuk
  16. 2006. november 5. 16:2417.
    Még csak most jön a szezonja! Vagy ti nem ettetek télen sült gesztenyét, amit öreg nénik árulnak a piacon? Olyan jól melegíti a hidegre fagyott kezeket!
    Különben én ezt is a mikróban sütöm, mint a sütőtököt! Kicsit be kell vágni a héját, mert különben szétrobban, és berakni egy tányéron a mikróba. Figyelni kell, amikor már szétnyílnak, akkor jó. Esetleg egy fogpiszkálóval is meg lehet nézni, hogy puha-e.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_295455 (1)
    2006-11-05  15:42
  17. 2006. november 5. 16:2918.
    hu én pont most sutottem  meg egy adag gesztenyét még meleg remélem neked sikerutl megfoznod és a párodnak izlett.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_295455 (1)
    2006-11-05  15:42
  18. Torolt_felhasznalo_427416
    Torolt_felhasznalo_427416
    2006. november 5. 16:3319.
    Na, akkor ezek szerint mégis lehet kapni normális gesztenyét is, nem csak kukacosat meg feketét. 
  19. 2006. november 5. 16:4920.

     Vessetek meg érte,de én kivetkőztetem a kis huncutokat a kemény kabátkából,és fehérneműben főzöm..Kb. 15-25 perc..

    Pici sóval,csak egy csipetnyit teszek.De nem szabad túlfőzni,ha nem akarod,hogy ízetlen legyen.

    Gyors öblítés hideg vízzel,és a tokja is könnyen lejön.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_295455 (1)
    2006-11-05  15:42
  20. 2006. november 5. 17:0221.
    Én itthon évek óta nem kaptam normális gesztenyét. Külföldön szoktam nagyobb mennyiséget venni, az elég pár sütésre. Az összeaszott kukacost nem veszem meg. Mondjuk én kombinálom a kettőt, először bevagdosva megmikrózom és utána sütöm meg.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_427416 (19)
    2006-11-05  16:33
  21. 2006. november 5. 18:1522.
    Én kizárólag zöldségesnél veszek vagy a piacon. Nem fordult még elő, hogy rossz lett volna.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_427416 (19)
    2006-11-05  16:33
  22. Torolt_felhasznalo_494980
    Torolt_felhasznalo_494980
    2006. november 5. 18:1723.
    Mikróban nem szárad ki nagyon? Jó lesz az íze? Sosem hallottam még így csinálni. Pont tegnap szemeztem egy fél kilóssal a plusban Csak nem volt kedvem vele a sütőben vacakolni, de ez a mikrós dolog kényelmes lehet.
    előzmény:
    rmarti (17)
    2006-11-05  16:24
  23. Torolt_felhasznalo_395178
    Torolt_felhasznalo_395178
    2006. november 5. 19:3524.
    Ha mirelit gesztenyet vesztek, 10 perc alatt megfo. Haromnegyed kilos kiszerelesben lehet kapni.
  24. Torolt_felhasznalo_395178
    Torolt_felhasznalo_395178
    2006. november 5. 19:3525.
    Termeszetesen tisztitottan aruljak.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_395178 (24)
    2006-11-05  19:35
1 2

Legnépszerűbb cikkek