Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Bevándorlás Kanadába

rammy1986hu
Létrehozva: 2016. július 2. 19:56

Sziasztok! Azoknak a válaszát várom akik esetleg átestek a folyamaton. Tudom hogy pontrendszer van :) hol kell kezdeni. Köszönöm a segítséget ! 

  1. 2016. augusztus 31. 03:553.

    Halihó! Kérdésedre felelve, mi 2x megpróbáltuk otthonról a letelepedést ( munkaajánlattal), 2010-11-ben és elutasítottak. Aztán 2014. áprilisában munkavállalói vízummal kijöttünk családostul. Állítólag innen ( bentről) könnyebb a letelepedés. Kemények a feltételek. Az Expsress Entry elég gyors eljárás ( 5-6 hónap) , de minimum 5-ös szintű ILTS vagy CELPIP nyelvvizsga kell hozzá ( otthon is meg lehet csinálni, 3 éve 64ezer ft volt). A kanadai munkahely ( ha névreszóló a munkavállalói vízum) 600 pontot ér. Ha ez nincs meg, szinte lehetetlen letelepedni. ( Nem okoskodni szeretnék, abszolút tapasztalat). Amit még tudni kell a szakmunkát sokkal jobban tolerálják, mint az egyetemi diplomát. Ráadásul az otthoni diplomákat és szakvégzettségeket ( pl. én ingatlanközvetítő és értékbecslő végzettséggel jöttem) nem fogadják el. CSak ha kőkemény pénzekért különbözeti iskolát csinál az ember, ez azonban 8-10ezer dollár is lehet. Szakmunkás programban ( Skilled Worker) letelepedni 12-13 hónap. A pontszerzésnél minden pontot ér ( kor, végzettség, gyerekek, stb.) de annyit nem, h munkahely nélkül elfogadjanak. ( Sajnos). Szóval érdemes nézni a government www.jobbank.ca oldalát és megpróbálni állást keresni. 

    előzmény:
    rammy1986hu (1)
    2016-07-02  19:56
  2. 2016. július 2. 21:232.

    Jó angol tudás, magas szintű végzettség vagy hiányszakma szükséges hozzá. És nem árt, ha van már munkaajánlat. Na persze ez a legnehezebb. Mi tavaly jöttünk ki, de már 3 évvel ezelőtt kezdtük el szervezni, azóta megint változott a rendszer. A cic.gc.ca oldalon találsz hivatalos információkat. A canadahun oldalán is vannak fórumok a bevándorlásról, érdemes olvasgatni. Most az Express Entry a legújabb, azt hiszem. Mi tartományi programmal jöttünk, nagyon sok mindent igazolni kellett: 5 évre visszamenőleg hol, mikor, mennyit dolgoztál, mennyit kerestél, igazolás a volt munkáltatóktól, adatok a családodról, igazolás a vagyonodról, diplomák, egyéb végzettségek, nyelvvizsga, erkölcsi bizonyítvány,stb. És sok-sok türelem, várakozás. Persze az Express Entry neve nem ezt sugallja, de erről már nincs tapasztalatom.

    előzmény:
    rammy1986hu (1)
    2016-07-02  19:56

Címlap

top