Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

HÁNYÁSFÓBIA

ancsa6904
Létrehozva: 2014. január 27. 18:35
SZIASZTOK ! MÁR SEMKI SEM ÍR A HÁNYÁS FÓBIÁVAL KAPCSOLATBAN ? SIKERÜLT VALAKINEK MEGOLDANIA A FÉLELMÉT ? HA IGEN HOGYAN ? KÉREM,HOGY ÍRJON !!! AKÁR PRIVIBEN IS ! ÉN MÉG NAGYON SZENVEDEK ÉS FÉLEK TŐLE ! NEM TUDOM MIT CSINÁLJAK ,DE NEM BÍROM SOKÁIG EZT A HALÁLFÉLELMET !!!! :(
  1. 2016. március 21. 23:587.

    Hogy segítsek is egy picit (bár én is azt javaslom, ha nem tudja valaki ezt fejben rendezni akkor keressen fel szakorvost)


    Amit leírtam, azok az én tüneteim, akkor mikor jelentkezik ez nem az egész életem.. 


    Én jártam pszichológushoz évekig, nem ezzel a problémával (szüleim váltak) imádtam , a pszichiátert annyira nem.. depressziós epizódnál olyan gyógyszer kaptam azt se tudtam merre vagyok arccal tőle.. Amúgy tudnak segíteni én szerettem a beszélgetéseket.. (tervezem is, hogy újrakezdem, hátha segít ezen a problémán is) 


    De nem elég a gyógyszer, ha te nem teszel semmit! Anyukám szokta mondani, ne arra figyeljek folyton, h a testem mire hogy reagál.. Pszichésen is tudunk ugye tüneteket produkálni.. Ne sajnáljam magam.. és tényleg folyamatosan azon izgulni, h mikor hányok? Miközben körülöttem lévőknek lehet nagyobb problémája van.. 


    Persze óvatosabbak maradunk, bacilusokkal, vírusokkal, ételekkel, babavárás (amihez én úgy állok hozzá, hogy NEM fogok hányni terhesség alatt)


    A tudatoddal kell legyőzni, hogy nem is vagy rosszul... meg kell nyugodni.. Én elértem, hogy pánik esetén megtudom magyarázni magamnak, hogy nem vagyok rosszul... nem fogok hányni.. 


    Felszállok a repülőre, hosszú utakat buszozom, autózom, a vizemmel. Nyaralok... Életem külföldön.. 


    Plusz én azt vettem észre, ha nem vagyok kiegyensúlyozott vagy kimerült vagyok akkor uralkodik el rajtam... Sporttal, életmódváltással, stresszmentesítéssel kevésbé jelentkezik.. Tudom ajánlani :) 


    Tudni kell azt, hogy beképzeled, hogy hányingered van... és ha betudod képzelni, le is tudod állítani.. Friss levegő, pici kortyokban víz.. (ami megnyugtat és úgy érzed, hogy jobb tőle.


     

  2. 2016. március 21. 23:296.

    Sziasztok!


    Nekem is hányásfóbiám van sajnos...


    KB 11-12 éves korom óta most 24 vagyok... 


    Nagyon durva, viszont én orvoshoz még nem mente vele. 


    Van néhány praktikám, mikor rám tör az érzés.. 


    Kb minden nap felmerül bennem a gyanú, hogy hányingerem van, igazából hányós nem vagyok... szóval vaklárma általában. De olyankor van minden hányinger, gyors szívdobogás, ájulás érzés, remegés, gombóc a torkomban... (hozzáteszem nem mindig jönnek elő a tünetek, csak, ha komolyan megijedek, arról már ne is beszéljünk, ha ténylegesen hányingerem van)


    A környezetem tud róla, sosem titkoltam.. Már az osztálykirándulásokon  sem mikor a buszon hányt az osztálytársam, de mindenkinek velem kellett foglalkozni úgy bepánikoltam.. Tehát tudják, tekintettel vannak rám... Ha valaki beteg kerülnek, hányinger esetén távolodnak tőlem.. 


    Szerencsére a párom támogat, bár rosszabb napjain azért megjegyzi,h neked indig hányingered van.. :D A barátaim ugyanugy, ha éjszaka felhívom őket, h helyzet van, nyugtatgatnak míg jól nem leszek..


    BÁR! mostanában inkább szeretek egyedül szenvedni, olyankor elvonulok, vagy próbálom nem mutatni, főleg társaságban...  Állandóan van nálam víz, kb már attól bepánikolok, ha elfogyik... Attól jobb szokott lenni, csukómra, tarkómra hideg kezem ráteszem, nyáron vizes zsepit.. 


    Egy patika van a táskámban, gyomorégésre, fájdalomcsillapító, görcsoldó, dadealon, cerucal (azzal szoktam kitolni magammal, mert elálmosít nagyon durván hülyén érzem magam tőle) B6 (az napi szintű barátom 13 éves korom óta), coculine... stb 


    Sajnos tudom mondjuk a B6-ról, h semmit se ér, ha tényleg ki kell jönni valaminek, láttam már viszont... Sőt a cerucalt is.. 


    De azért próbálkozom...


    Az még a problémám, hogy ha hányok is x évente egyszer akkor azt megelőzi 5-6 órás kínszenvedés... Aztán egy hányás után ügyeletet/mentőt kell hívni, mert kiszáradok... Ha visszagondolok a legutóbbiak után mindegyiknék kórházban kötöttem ki (infúzióra).


    Kicsi koromban sokszor elkaptam ezeket a vírusokat, éjszaka kezdődtek, tehát arra keltem fel hogy... és pl hajnal 1-től 30 percenként délelőtt 11-ig, mígnem kaptam a háziorvostól, akit kihívtunk egy szurít eltartott... 


    Ennek következtében gyűlölöm az éjszakákat, utálok aludni... Nagyon ritkán alszom el korán, tehát ha tehetem hajnalig fent vagyok, megnyugszom, h nincs semmi, már akkor nem is lesz és akkor alszok.. Ha mégis elalszom éjfél előtt rövid időn belül felriadok, na akkor mindig azt hiszem azért... remegek, mire magamhoz térek, h semmi nincs..


    Eléggé rossz ezzel együtt élni, folyamatosan azon izgulni, h mikor leszek rosszul... mert, ha ma nem egyszer biztos...  


    Mellesleg éles helyzetben csak az első előtt van az, aztán rájövök, h TÚL LEHET ÉLNI a hányást :D 


    Az evéssel is problémáim vannak, sosem eszem sokat, válogatok, vigyázok nehogy baj legyen.. Sokszor nem is eszem, csak napi 1x.. Mondjuk a súlyomon meglátszik.. 


    Ez az én történetem(hosszú lett) Ha bárkinek kérdése  van, véleménye vagy csak közölni akarja , h nem vagyok komplett írjon nyugodtan :D


     


     

  3. 2014. január 27. 23:595.
    Az orvos mit mond?
    előzmény:
    ancsa6904 (1)
    2014-01-27  18:35
  4. 2014. január 27. 20:124.

    Sajnos a fobiak igy a hanyasfobia sem gyogyithato  interneten keresztul.

    Az sem hasznal ha masokat olvas errol az ember. Szakembert keress fel. 

    előzmény:
    ancsa6904 (1)
    2014-01-27  18:35
  5. 2014. január 27. 19:563.

    Elolvastam a hsz-eidet.

    Ugye jársz rendszeresen orvoshoz és szeded a gyógyszereidet? 

    Szakemberre van szükséged, ez csak egy fórum, ennél többet itt neked nem nagyon tud segíteni senki, 

    előzmény:
    ancsa6904 (1)
    2014-01-27  18:35
  6. 2014. január 27. 19:512.
    A 2008-as topikra gondolsz?
    előzmény:
    ancsa6904 (1)
    2014-01-27  18:35

Címlap

top