Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Ha bántják a gyerekemet?

KoronczayLilla
Létrehozva: 2011. Április 15. 14:11

Te mit teszel, habántják a gyerekedet?

 Ha erőszakoskodnak vele, megverik vagy esetleg lelkileg terrorizálják? 

 Bemész a suliba, és beszélsz az osztályfőnökkel? Előveszed a bántalmazó gyereket? Esetleg beszélsz az ő szüleivel is? Vagy kiveszed a gyereket az iskolából? 

 

Köszönöm a válaszaitokat: 

Koronczay Lilla

  1. 2015. szeptember 15. 19:2859.

    Ez aranyos! :) Sajnos az enyém is ilyen mimóza volt és az.Nincs is barátja a suliban mert nem beszél csúnyán ahogy a társai.Neki a családja egészsége,boldogsága a lényeg és nem az hogy milyen ajándékot kap!Kezicsókólommal köszön a nőknek!Télen palacsintát sütött és vitt egy sok gyerekes családnak akiknek kigyulladt a házuk,a saját ruhás szekrényéből ruhákat adományozott.Szóval rettentő jó gyermek,jó tanuló,dolgos,még is áldozat és ezt a diákot nem tudja megvédeni a hazudós,szemétkedő rossz tanulóval szemben!Több joga van a bántónak  én meg nem emelhetek kezet mert a végén börtönbe kerülnék .Ördögi kör ez!


     

    előzmény:
    Ujik (20)
    2011-04-15  15:21
  2. 2015. szeptember 15. 19:0958.

    Sziasztok!Mi holnap jelenünk meg az iskola igazgatónőnél mert a fiamat rendszeresen szekálja egy kis tetű gyak.oviskortól .most 4.ek. Nálam kiborult a bili nincs pardon!Semmi nem hatott ahogy a holnapi megbeszélés sem fog nagy eredményt hozni! A nagy szájú nagymama jön be mert a gyerek apja alkoholista a szülőanyja lelépet!Az iskola pedagógusai gyakorlatilag nem tudják megvédeni a "bántalmazott" diákjait!!!!DE!Mindenhol azt olvasom hogy a gyerek kérjen segítséget : o.f-től,diritől,szülőtől!!Mint szülő élek is a lehetőséggel hogy panaszolok,sérelmezek stb..Szart nem érünk el!!Én személy szerint feltörölném a padlót a nyomi gyerekkel,bár tudom hogy nem ő tehet arról hogy ilyen családba született ,de már nagyon elég hogy az én gyerekem a céltábla!!! Ha nem fog abba maradni  végleg a szemétkedés ,gyámügyhöz fordulok!!!!!!!!Vagy mit tegyek???????!

  3. 2011. Április 17. 00:5357.
    Nem vagyok en bator, nem volt valasztasom. Meg tok jo gyermekem van, ha elmagyarazok neki valamit, megerti es ugy csinalja.
    előzmény:
    dani zsuzsanna (55)
    2011-04-15  21:13
  4. 2011. Április 16. 07:3456.

    A lánykád még bölcsis, túl kicsi, és még csak próbálgatja a dolgokat...nem pedig merő gonoszságból harap másokat!

    Amúgy a bölcsis korosztályban sok kisgyerek harap-ez elég általános dolog-kinövik!

     

    Mi itt az ovis-iskolás-kamasz gyerekekről beszélünk, akik már brahiból is agresszívek néha......akikre semmiféle szigor és nevelés nem hat.....

    előzmény:
    Porto33 (37)
    2011-04-15  16:32
  5. 2011. Április 15. 21:1355.

    6-7 éves gyereket egyedül,meg hagyni bevenni a gyógyszerét egyedül??az nagyon gááz,én nem merném..még jó hogy nem lett baj

    jó bátor vagy..

    előzmény:
    Selloke (50)
    2011-04-15  18:45
  6. 2011. Április 15. 21:1054.

    ilyen suliból én is kivenném

    én ezt látom a bag i suliban

    káosz..

    a gyerekek a kukában ugrálnak

    köveket dobálnak

    elég furán viselkednek

    mondjuk itt olyan körülmények közül járnak iskolába hogy csodálom,egyáltalán bejárnak

    itt a falu végén van nekik egy olyan nyomortelep kb mint 100 év-el ezelőtt..olyan ruhákban ,meg koszosan..

    én sajnálom őket..

    de a tanárokat is,ebben a suliban,ebben az iskolában nem lennék tanár

    de amíg ez van itt ez ugyse lesz megoldva

    mondjuk sok helyen ahol agresszió volt sok esetben azért nem cigány gyerekek tették,osztálytársukkal..meg ilyesmi..

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_324086 (52)
    2011-04-15  20:12
  7. 2011. Április 15. 20:1953.

    Oviban már rájöttünk, kisiskolás korban is müködött: azt a gyereket akivel gond volt meghivtuk játszani, négyszemközt lehiggadtak.

    Sok gyereket hivtunk (vagy hoztunk haza) játszani egyébként is, többször elöfordult az egész maradék napközis csoportot hoztam haza, 8 személyes kisbusszal jártam akkoriban. 

    Egyszer az egyik már tizenegy-két évest közért elött kaptam el az apja társaságában és udvariasan, kedvesen megkértem hagyja abba a piszkálást, megmagyaráztam neki sem esne jol. Ez is használt.

    Nagyobb gond szerencsére nem volt. 

    előzmény:
    KoronczayLilla (1)
    2011-04-15  14:11
  8. Torolt_felhasznalo_324086
    Torolt_felhasznalo_324086
    2011. Április 15. 20:1252.

    Először bementem, kértem az ofő segítségét, hát az olyan is volt. Másodjára már nem kértem semmit tőle, bementem, elbeszélgettem a gyerekkel, miközben fogtam, erősen fogtam a karját és a legutolsó mondatomban felhívtam a figyelmét arra, hogy úgy közelítse meg a gyerkőcömet, legközelebb kitaposom a belét.

     

    DE! Tanárok, iskola, iskolaigazgató: mikor integrálták őket a suliba,egy-két hónap elteltével összehívtunk egy szülői értekezletet olyan szülők körében, akik gyerekeivel valamit tettek ezek a példányok. Az igazgatónő semmit nem tudott tenni a gyerekeinkért, tőlünk várt megoldást, a többi pedagógus is hasonlóan nyilatkozott, és bizony volt olyan is, aki elmondta őszintén, ő kimaradna ebből, mivel nem akarja, hogy kirúgják az állásából. Hát köszönöm az iskolának! Mivel a gyerekem reggel fél 8-tól délután 4-ig ott tartózkodott, ezért a felelősség az övék volt, rájuk bíztam a gyermeket, tőlük vártam volna megoldást, de nem tudtak szolgálni vele, csak annyit kaptam meg, hogy a kisebbségnek vannak érzéseik, lelkük, blablabla. Amikor ezt elmondták csak annyit kérdeztem, hogy " a mi magyar gyerekeinknek önök szerint nincs?", fogtam a kabátom és ott hagytam az egész mindenséget.

    Ja és a végén még mi szülők voltunk a hülyék és a hazugok. A lényeg, kisebbségi gyerek otthonról vitt a suliba egy kést, azzal rohangált a többi gyerek között miközben ordította "megöllek benneteket". Amelyik pedagógus elvette tőle a kést és akkor, aznap elmesélte a szülőknek, ahogy mentek a napközibe a gyerekért, ott az összehívott szülői értekezleten már azt állította, hogy mi kreáltuk ezt az egész történetet, felfújtuk, nem is volt kés a gyereknél. 

     

    Azóta nem jár már abba az iskolába a gyerekem. Mikor bementem elkérni a bizonyítványának másolatot az átiratkozáshoz, az új igazgatónő és helyettese behívatott magához és egy órán keresztül próbáltak meggyőzni, ne vigyem a gyerekemet sehová. Már nem tudtak megállítani. Ha nem tudom olyan emberekre bízni a gyerekem testi, lelki épségét, akikben hatalmast csalódtam, az ilyenek ne várjanak tőlem semmi jót. Másik iskolában örömmel fogadták a gyermeket, szerencsére kitűnő tanuló, ezért vette szépen az akadályokat. Nem bántam meg a változtatást, amiket azóta hallok a régi iskoláról, felháborító.Nagyon sok szülő másik iskolába íratta a lurkóját.

     

    Szóval én megjártam a hadak útját, nem hiszem, hogy pedagógusra bíznám a dolgot - szerencsére az új iskolában teljesen más rend uralkodik.

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  9. 2011. Április 15. 19:4651.

    Ha a bántalmazás a suliban van, tessék szólni a suliban! Osztályfőnök, gyermekvédelmi felelős, igazgatóhelyettes, igazgató. Bárkinek ezek közül, aki elérhető.

    Tudni fogják mit csináljanak.

     

    A frászt tudják. Széttárják a karjukat és azt mondják, hogy már beszéltek a szülővel. Már én is azon gondolkodom, hogy elkapom a kölköt és megmondom neki, hogy ugyan sokkal nagyobb, mint a lányom, de én sokkal nagyobb vagyok mint ő és a következő sírásnál az anyja szeme láttára taposom ki a belét...

    előzmény:
    natika75 (13)
    2011-04-15  15:01
  10. 2011. Április 15. 18:4550.
    Meg mielott kijottem az USA-ba, a varosunk melletti kisvarosaban tortent, tuzo nyari kanikula volt, a csaj element a szeretojehez, bement a hazba, a kiscsecsemo babat az autoban hagyta, mire kikefelte magat, kijott a hazbol, a baba sotetlila volt, meghalt, nem lehetett megmenteni. A csaj egycsapasra vesztett el mindent, ferje is volt....Nem tom, most jottem, csak bekukkantottam a topikba, nem olvastam el, azert mondom, ha irta volna valaki. Otthon nekem is volt ugy, hogy egyedul kellett hagynom a 6-7 eves gyermekemet, mert beteg volt, mennem kellett dolgozni, ha nem mentem volna, elvesztettem volna az allasomat. Kitettem neki a gyogyszert, melyiket vegye be delben, melyiket reggeli utan. A szivem majd megszakadt, de sajna, nem volt valasztasom. Ez volt. Itt lenne mar alkalmam ugye babysittert fogadni...
    előzmény:
    Kyra76 (46)
    2011-04-15  16:57
  11. 2011. Április 15. 17:4849.

    Ha bántják a gyerekemet, először mérlegelek mennyire? Ha el tudná ő is intézni, és egy "sima" sulis verekedés vagy ilyesmi, először vele és a pedagógussal beszélek kikérem az ő véleményét.

     

    Ha komoly az ügy, akkor gyerek megkérdez, pedagógussal beszélek, a bántalmazó gyerek szüleivel beszélek. Ha nem történik változás, és továbbra is durván bántják, terrorizálják a gyerekemet, na akkor elkapom a bűnöst és úgy beszaratom,  hogy még köszönni is csak óvatosan fog azután.

    előzmény:
    KoronczayLilla (1)
    2011-04-15  14:11
  12. 2011. Április 15. 17:3448.
    Félreértés ne essék, nem azér írtam amit írtam mert szerintem elfogadható ha agresszív a gyerek. Mások állítását sincs jogom kétségbe vonni (mármint a gyereke magatartását illetően). Csak arra akartam rávilágítani, ha nyílik egy hasonló topik, sorra jönnek a hozzászólások, hogy "az én kisfiam/kislányom csendes, kedves, nem verekedős stb.. és a múltkor a más neveletlen kölke fellökte/megharapta/megrúgta stb..." De sosem írja senki, hogy az én gyerekem bizony verekedős, harapós stb.. Itt is talán egy ember merte felvállalni. Szerintem az hülyeség, hogy akinek ilyen a gyereke az teljesen csődöt mondott mint szülő, ilyet nem lehet kijelenteni míg a dolgok mögé nem lát valaki. Nagyon sok probléma okozhat ilyen viselkedést a gyereknél, nemcsak a rossz nevelés. Én azért meghallgatnám szívesen a másik oldalt is...
    előzmény:
    belváros (35)
    2011-04-15  16:28
  13. 2011. Április 15. 17:0647.

    Sztem egy ilyen szitu gond mindenkinek. Annak az anyának is, akinek a gyerekét bántják, és annak az anyának is, akinek a gyerekére panaszkodnak. Tehát azt gondolom, nem az a léyneg, hogy kié a hülyegyerek (tudom, én írtam mérgemben a kifejezést) hanem hogy mindannyian elbizonytalanodunk ilyenkor egy percre, mit is tegyünk.

    Aztán mindneki megoldja vérmésréklete szerint. 

    előzmény:
    olma (28)
    2011-04-15  16:11
  14. 2011. Április 15. 16:5746.

    Jesszuskam!

     

    Gyereket 12 eves kor alatt felugyelet hagyni -, akar csak annyira, hogy az ember atszaladjon a szemkozti boltba - itt szepen elveszik a gyamugyisek a gyerkocot, anyuka es apuka pedig megy a huvosre. (Kanadarol beszelek).

     

    Hogy lehet egy szulo (?!) ennyire felelotlen, hogy a par honapos babajat a zart kocsiban hagyja? Mi van, ha kigyullad, feltorik, stb.???

     

    Az ilyentol en is elvennem a gyereket es meg egy macskakolykot sem biznek ra.

    előzmény:
    cicamica8201 (23)
    2011-04-15  15:29
  15. 2011. Április 15. 16:5145.

    mesélek történetet magamról..

    az oviban,szigorú óvónők voltak,valamiért egyes gyerekekkel mennt a kivételezés..volt akik annyira nem voltak a szívűkben(ezt én már akkor is figyeltem és éreztem,hiába voltam kicsi)

    én volt hogy verekedtem,utána ki is voltam állítva,ez többször megtörtént,néha a legjobb barátnőmmel egyetemben(akivel mai napig barátok vagyunk,és emlékszünk erre)

    amiért verekedtem-mert volt egy két adott rossz gyerek akik kötekedtek,pl kössük ki zsuzsit a fához és kínozzuk mint az indiánok,volt egy gyerek aki rendszeresen bántott egy fiu,azt hiszem gábor volt a neve,de nem biztos

    volt másik kislány vele mindíg kivételeztek,mert fogyatékos volt,tudom hogy ez felnőttként szép gesztus,de mi gyereknek marha rosszul éltük meg,mindig ő kapta a legjobb játékokat,mi ha játszottunk át kellett engedni neki..ez fusztráló volt nekünk..

    az óvónők megoldhatták volna ha jobban figyelnek ránk,de leszarták

    volt hogy az a fiu,kukacokat akart a számba tömni míg kinnt játszottunk..azzal ijesztgetett..persze hogy egy idő után megvertem

    az óvónő a mócsingos húst ha nem akartam megenni,betömte a számba a kaját úgy hogy kihánytam rá az egészet..szadizott,utáltam utána ,féltem tőle

    ennyit a mi ovinkról

    suliba kaptunk aztán alkoholista tanárt

    üvöltöző kétméteres tornatanárt aki pofozta a gyerekeket..

    sorolhatnám..

    nagyon remélem manapság ez nincs így már

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  16. 2011. Április 15. 16:5144.
    de nem most, mert most felkelt a kislanyom:))))
    előzmény:
    nnikike1 (43)
    2011-04-15  16:50
  17. 2011. Április 15. 16:5043.
    ilyesmi hozzaszolashoz irtam egy rettento hosszut, erre elszallt!!!!!! megprobalom megegyszer leirni....
    előzmény:
    olma (28)
    2011-04-15  16:11
  18. 2011. Április 15. 16:4042.

    még nem tudom mit tennék

    ez attól is függ milyen bántalmazás..rendszeres lelki,vagy fizikai?

    ha panaszkodna a gyerek,egy azonnali szülői értekezletet,hogy más szülők is jöjjenek és az adott gyerek szülei,végül priviben az én és az adott(bántalmazó)gyermek..behivatva a rendkivüli szülőire..

    mindenki elmondani mit miért tesz..

    de hirtelen felindulásból,ha nagyon komoly bántalmazás volna mint amiket néha látunk hallunk,lehet hogy én is elverném az adott gyereket..ami nem oldana meg semmit,de lehet hogy az életbe többet nem merne bántalmazni másokat..

    ez az adott történettől függ mit tennék..

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  19. 2011. Április 15. 16:4041.

    Bocsánat, eszembe jutott, hogy egyszer egy gyereket, akivel semmire sem jutottunk sem iskolai segítséggel, sem máshogy, magam fenyegettem meg az osztály és a tanár előtt, hogy felvetetem telefonnal amit művel és felteszem a netre, hadd lássa ország-világ. ( ötödikesek voltak általánosban , de viszonylag kultúrált osztályban )

    Ez is hatott.

    előzmény:
    KoronczayLilla (1)
    2011-04-15  14:11
  20. Torolt_felhasznalo_822629
    Torolt_felhasznalo_822629
    2011. Április 15. 16:4040.
    Ezek szerint van remény.Ennek örülök.
    előzmény:
    Porto33 (37)
    2011-04-15  16:32
  21. Torolt_felhasznalo_822629
    Torolt_felhasznalo_822629
    2011. Április 15. 16:3739.

    1. Az erőmmel semmi probléma, köszönöm.

    2.A nagytesók nem bántják, ő viszont néha úgy probál érvényesülni, hogy őket is harapja.

    3. Ki mondta, hogy nem állítom le??? Csak azt írtam, hogy egyelőre hatástalan bármi vele szemben.

     

    Ettől nem érzem azt, hogy el kéne ásnom magam, sem, hogy csődöt mondtam szülőként. Ő egy egészen más temperamentumú, mint a tesói, bár a nagyfiam is izgága, de ő a közösségben mindig kifogástalanul viselkedett és viselkedik ma is. 

    előzmény:
    belváros (36)
    2011-04-15  16:30
  22. 2011. Április 15. 16:3738.
    szerintem itt nem a bölcsisekről van szó, mindenki tudja, hogy ha nem vagy vele, egy két évest nem tudsz megfegyelmezni, az a nagy gáz, ha később is ilyen még a gyerek, 5-6-7 évesen, vagy iskoláskorban.
    előzmény:
    Porto33 (37)
    2011-04-15  16:32
  23. 2011. Április 15. 16:3237.
    Nem hiszem, hogy csődöt mondtam, mint anya. Próbáltam rájönni, hogy mi vátotta ki nála ezeket a reakciókat, nem pedig rántottam egyet a vállamon,hogy "Hát ez van!". Azt gondolom, hogy  a lányomnál a bölcsibe kerülés váltotta ezt ki. Mint az előbb is írtam, nem volt hosszú időszak, nem is  vagyok rá büszke, de  ilyen is van.
    előzmény:
    ruganyoshusi (32)
    2011-04-15  16:23
  24. 2011. Április 15. 16:3036.
    Gondolom,a harmadikra elfogyott az erőd.Vagy a nagytesók bántják?Egyébként az,hogy egy gyerek harapós kedvű nem ,metség,le kell állítani.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_822629 (33)
    2011-04-15  16:27

Címlap

top