Lennél-e petesejt donor?

KerteszGabor
Létrehozva: 2010. október 22. 15:00

Kedves fórumozók!

 
Ha megváltozna a hatályos törvény, és nem csak rokonok között lehetne petesejtet adományozni, hogy döntenél: 
Lennél-e petesejt donorja egy rászoruló barátnődnek? 
 
Köszönöm a commenteket: Koronczay Lilla

231 hozzászólás
 1. Barby25
  Offline
  2016. Április 4. 18:40231.

  SZIASZTOK! PETESEJT DONORT KERESEK BARÁTNŐMNEK! FŐLEG BARANYA MEGYÉBEN! TERMÉSZETESEN NEM INGYEN KÉRNÉ!


  horvathbrigitta@citromail.hu

 2. Eszka
  Offline
  2013. Április 25. 16:41230.
  Igen! Túlvagyok egy petesejt adományozáson (iker babák születtek belőle  ) és nem bántam meg! Először tartottam tőle, hogy vajon lelkileg hogy viselem majd a dolgot, de mivel fejben a szülők és én is (mint donor) rendben vagyunk, nincs semmi probléma. Tartjuk a kapcsolatot is (persze ez egyéni, hogy ki-ki hogy szeretné a továbbiakat..), de esetünkben nincs más, csak boldogság!  
 3. alyobi
  Offline
  2013. február 28. 20:18229.

  Ami a magam károsodása nélkül adható, azt mind adnék: vér, csontvelő, petesejt.

  Ami a károsodásommal jár (vese, máj)  azt csak annak akit  ismerek és szeretek. 

  előzmény:
  KerteszGabor (1)
  2010-10-22  15:00
 4. Whatif
  Offline
  2012. július 7. 01:48228.
  Nem. Életem végéig gyötörne, hogy nem ismerem azt a gyerekem, aki az adományozott petesejtemből lett, hogy nem vigyázhatok rá, hogy nem dédelgethetem. Hogy nem tudhatom, hogy biztonságban van-e.
  előzmény:
  KerteszGabor (1)
  2010-10-22  15:00
 5. Ez is érdekelhet: Videó: Így reagált a súlyosan beteg ötéves, mikor megtudta, hogy végre új szívet kap
 6. Allyra
  Offline
  2012. június 10. 03:11227.

  Adnék, igen, barátnak, vagy olyan rokonnak, akit közel érzek magamhoz - ebből a szempontból nem lenne fontosabb a rokoni szál, inkább az érzelmek - ha nem vagyok jóban egy rokonommal, nem vállalnám érte a herce-hurcát, kényelmetlenséget, kockázatokat, egy barátért viszont simán. (Még akkor is, ha tudom, mások ezzel másként vannak, és ennek is megvan az evolúciós alapja).

   

  Amúgy: az csak egy sejt, abból van sok, önmagában nem számít, maximum jó ha tudjuk, örökletes problémák esetére.

   

  Ami nehéz: a vele járó macera, hormonkezelések, nehézségek, egészégre veszélyes dolgok. Ezeket nyilván megválogatnám, kiért vállalom be. Azért ha nem is sokan, de akadnak olyanok, bár szerencsére az én közvetlen környezetemben senkit nem érint, és, ami azt illeti, az időből is kicsúsztam, úgyhogy nem is lenne lehetséges.

  előzmény:
  KerteszGabor (1)
  2010-10-22  15:00
 7. Torolt_felhasznalo_847668
  Torolt_felhasznalo_847668
  Offline
  2012. június 10. 00:07225.

  Végsősoron nem is tudom, miért pont a Te írásodra válaszolok, talán itt tört rám az a "nah, most  már mindenképp hozzá kell szólnom a témához" - érzés.

  Anno, 18 évesen, immáron hat éve hallottam először a béranyaság fogalmáról.


  Akkor még azt mondtam, nem vállalnám be, mert hát milyen az már, hogy más megtermékenyített petesejtjét hordjam ki, aztán meg adjam is oda a terhesség végén a kész "művet". És mi lesz, ha én addigra már nem akarom odaadni, nem tehetem meg egy már amúgy is lelkileg agyongyötört nővel (aki minden bizonnyal megfelelőbb anya lenne, mint sokan Magyarországon)....


  Most viszont azért mondok rá nemet, mert eltöltöttem egy teljes évet 'családdal együttlakós bébiszitterként' (három kisgyerek, a szülők csak hétvégente voltak otthon, illetve az anyuka néha esténként), és azelőtt is hihetetlenül egy húron pendültem a gyerekekkel, bármilyen félénk/ nagyszájú/ nevelhetetlen/ eleven gyerekkel megtaláltam a közös hangot, rájöttem, hogy hiába más megtermékenyített petesejtje, akkor is az én hordom ki, az én pocómban fejlődik 9 gyönyörű hónapig, teljesen mindegy lenne, hogy kinek a génjeivel.


  Aztán ezt is továbbgondolva, tán, ha nekem is már lesz(nek) gyermeke(i)m, akkor már a béranyaságot is másképp fogom látni...Mert azt szentül hiszem, hogy EGY NŐNEK ALANYI JOGON JÁR AZ ANYASÁG. És sajnos elég szomorú, hogy arra érdemes családokba nem jön a baba, bezzeg az arra nem igazán érdemesbe meg spanyol válogatottnyi lurkó van.


  Nah, és akkor a petesejtdonorság... Szóval mikor először hallottam erről, rögtön mondtam, hogy bármikor adnék. És ez azóta csak erősödött bennem. Pont a napokban olvastam ismét egy új javaslatot, hogy mik folynak otthon. Mármint, hogy megadóztatnák a gyermektelen nőket, kavarnának a nyugdíjjal ezáltal...stb...stb. Nem élek Magyarországon immár 3. éve (hála a Jó Égnek), nem vagyok ugyanis ekkora survivor, mint azok, akik otthon maradtak, mert komolyan minden elismerésem az otthon maradottaknak, igazi reality sztárok vagytok.


  Röhejes, vagy sem, én bizony mikor olvastam ezt a szemétkedést a gyermektelen "egyedekkel", rendesen elbőgtem magam. Az az aluliskolázott vén mocsok még biztosan nem töltött el 5 percet sem egy olyan nővel, aki épp a frissen felfedezett meddőségét próbálja elfogadni. Vagy épp az ötödik, egyben utolsó államilag támogatott lombikbeültetésre megy (ami ha jól tudom, korántsem olyan ingyenes a kiegészítő gyógyszerekre gondolván), az önbecsülése, lelkivilága meg valahol a béka segge alatt van mérföldekre.


  Szóval összességében, én biztosan adnék petesejtet egy előzetes ismerkedés után (ha nem barátról van szó, barát esetében azért feltételezem, tudom, hogy hova adom), de megnézném, hogy mégis milyen környezetbe kerülne.. (Nem APEH-ellenőrzés lenne...) Persze ez nem garancia, hogy tuti jó helyre kerül, de hiszek a megérzéseimben, még sosem hagytak cserben...


  Sőt, lehet perveznek hangzik, de valahogy engem még külön boldoggá is tenne, hogy tudom, az ÉN segítségemmel, általam valakik nagyon boldogok lettek. Hiszen sosem tudni, én leszek-e valaha ilyen kiszolgáltatott, nyomorult helyzetben.

  És leszarnám, hogy egy életen át együttmarad-e a pár. Már az is nagyban túlteljesíti a mai statisztikát, ha tisztességben, szeretetben felnevelik a gyereket. Senki sem garantálja, hogy egy életre tudsz választani párt. Emiatt nem érezném, hogy rosszul döntöttem anno, hogy odaadtam nekik a sejtet.


  Remélem, megváltozik a hatály. Én ingyen, szívesen adnék petesejtet, akár haza is utaznék egy kisebb időre (nem tudom, hogy hogyan zajlik), mert onnantól, hogy leszívták belőlem, valaki más férje/párja fogja megtermékenyíteni, akihez semmiféle szerelmi/komolyabb érzelmi szál nem fűz, és ami a legfontosabb, onnantól már a másik hölgy fogja a szíve alatt kihordani, simogatni a pocakját, becézgetni, érezni a rúgásait. 9 hónap hosszú idő, sok-sok mindent fognak együtt csinálni már az idő alatt is a bébivel a pocijában, örökre megbecsétlődik a viszonyuk :) . Én abból úgymond teljesen kimaradok, én nem érezném úgy, hogy odaadom a gyermekem.

   

  Más megtermékenyített petesejtjének a kihordásánál viszont szinte biztos Isten, hogy MOST nem tudnék tőle megválni, mégha egy akármilyen kinézetű, akár fekete nő petesejtét termékenyítenék meg a férjem spermájával. Mostani állás szerint :)

  előzmény:
  Kiscsillag77 (190)
  2011-04-20  08:36
 8. pbd
  pbd
  Offline
  2012. Április 7. 20:09224.

  A leszívás fájdalmassága nyilván nem arra vonatkozik, akit altattak.

  Akit nem altattak, annak viszont eléggé fáj- barátnőm szerint, aki átesett rajta.Konkrétan végig sírta az egészet.

  előzmény:
  morciborci (143)
  2010-11-19  21:42
 9. Aurora_Becca
  Offline
  2012. Április 7. 11:10223.
  Én örülök ha nekem lesz egyszer egy működő petesejtem... de ha abból indulok ki hogy lehet donorra szorulnék, akkor én is segítenék másokon ha tehetném.
 10. Ez is érdekelhet: Találkozhatott a gyászoló anya a lánnyal, aki megkapta gyermeke szívét
 11. kockafej23
  Offline
  2011. október 12. 16:01222.

  Nem!

  Lombik program kereteben meg kellett csinalnom ezt az operaciot es mindazt ami elotte van. Sajat magamnak vegigcsinaltam, de masnak nem tennem.

   

  előzmény:
  KerteszGabor (1)
  2010-10-22  15:00
 12. pdkeres
  Offline
  2011. szeptember 26. 15:07220.
  nem. tudni akarnék, hogy hová kerül a sejtem, csak  az én génjeim...
  idézet:
  KVirág (218)
  2011-09-17 13:04:25

  a géneket csak hordozod, de nem a tieid... bele van égetve az emberbe, hogy az örökítő anyagot tovább kell adni, de birtokolni mégsem tudjuk...

  előzmény:
  KVirág (217)
  2011-09-17  13:04
 13. Szilvisz
  Offline
  2011. szeptember 21. 10:55219.

  Biztos jó helyre, olyannak akinek szüksége van rá és akin segíthetsz!

   

  előzmény:
  KVirág (217)
  2011-09-17  13:04
 14. Ez is érdekelhet: Donorkart kapott egy fél karral született férfi
 15. pdkeres
  Offline
  2011. augusztus 9. 12:43216.

  létrehoztunk egy olyan tematikus oldalt, ahol lehet társalogni, ez egy független, önkéntes, reklámmentes, önszerveződő forum:

   

  http://www.petesejtdonor.hu/

   

  előzmény:
  KerteszGabor (1)
  2010-10-22  15:00
 16. AAndi115
  Offline
  2011. augusztus 2. 12:51214.

  Petesejtet gond nélkül adnék, a gyerekemet örökbe nem!

  Két gyerekem van, nem kellene harmadik. Ha mégis besikerülne, vállalnám. Nagy nyomásra talán elvetetném (életveszély, ilyesmi), de inkább védekezünk, örökbe sosem tudnám adni.

  A petesejttel viszont nincs ilyen problémám. Van elég.

   

  Ez számomra olyan, mint a tojás és a kiscsirke. A pindurka csibe nyakát nem tudnám kitekerni, a tojást szívfájdalom nélkül felhasználom.

 17. Anda39
  Offline
  2011. augusztus 1. 17:51213.

  Már eljátszottam a gondolattal: mi lenne, ha kiderülne, nem az enyémek a gyerekeim...(amikor arról cikkeztek, hogy elcserélték a kórházban az újszülötteket) Szóval nagyon nehéz lenne, mert szeretem őket, tehát ha az édesanya akarja és oda kellene adnom, hát belepusztulnék. Viszont azt hiszem, akarnám azt is, amelyiket én szültem...mindegy, ez nem egyszerű, na. 

  Ezek szerint én nem lennék alkalmas donornak.

  A nevelés-öröklés téma meg azért foglalkoztatott, mert akartam örökbe fogadni gyereket. A nálam okosabbak/hozzáértők mondták, hogy igenis számít, ki milyen géneket örökölt, hiába nevelem én tegyük fel kifogástalanul, példásan, akkor is lehet belőle egy szar alak.

  Én inkább azt mondom, hogy anyává válni sokkal könnyebb, mint apává. Hiszen amíg a szíved alatt hordod a csemetédet, már imádod. 

  előzmény:
  morciborci (212)
  2011-07-30  22:12
 18. Ez is érdekelhet: Nyílt levél az anyának, aki nekünk adta a fia szívét
 19. morciborci
  Offline
  2011. július 30. 22:12212.

  RE: Azt mondják, az ember jelleme, tulajdonságai, tehát hogy milyen lesz valójában, nem sokban a neveltetéstől, hanem inkább a genetikától függ. 

  A developmental pszichológusok alapvető dilemmájára utalsz itt. ez pedig messze nincs eldöntve: a fele szakértő a génekre esküszik, a másik fele meg a neveltetésre. Nature-nurture dilemma a hivatalos neve a vitájuknak. Nyilván az igazság a kettő közötti középúton lehet elásva és ezt a pszichológusok maguk is bevallják.

  Mit szólnál, ha kiderülne, hogy az egyik gyerekedet elcserélték, nem is a tiéd genetikailag? Visszaküldenéd a genetikai felmenőhöz? Vagy odaadnád a genetikai anyukának, mondván semmi közöd hozzá, hiába te nevelted egy évtizeden át mondjuk?

  Valójában petesejt donor az lehet, aki tud különbséget tenni saját gyermek és genetikai örökös között.

  Férfiaknál egyszerűbb az ügy, de anyává válni nagyon nehéz, hosszas út. Aki ehhez pár petesejtet megérlel, az még messze nem éri el, nem éli meg az anyaságot. Ilyen erővel minden tűzkeresztségen átesett fiúcska menten apává válna. Párszáz milliószorosan...

   

  előzmény:
  Anda39 (210)
  2011-07-29  18:30
 20. Anda39
  Offline
  2011. július 29. 18:30210.

  Amíg az ember nem tapasztalt meg valamit, nem nagyon tud róla felelősen nyilatkozni. Most jelen pillanatban a következőképpen vélkekedem: még senki nem kért tőlem petesejtet, de azt hiszem, nem adnék. 

  Írták itt lejjebb, hogy az csak egy sejt, és ez nem olyan, mint az örökbeadás. Hát szerintem meg igen. Tulajdonképpen lenne a gyerekeimnek féltestvére. ( Az meg most ebben a pillanatban jutott eszembe: mi van, ha véletlenül egymásba szeretnek, mert nem is tudják egymásról, hogy egy anyától vannak...)

   

  Azt mondják, az ember jelleme, tulajdonságai, tehát hogy milyen lesz valójában, nem sokban a neveltetéstől, hanem inkább a genetikától függ. Tehát inkább az én gyerekem lesz az a valaki, aki megszületik, mint azé, akinek adom... 

  Hát ezek miatt döntenék úgy, hogy nem adnék. 

 21. viliavereb
  Offline
  2011. július 29. 17:53209.

  Igen, adnék petesejtet a sógornőmnek, sőt, neki ki is hordanám, megszülném, csak lehessen babája. Szeretetből.

   

  Másnak pénzért kedvességből nem, sajnálom. Max. azt tudom elképzelni, hogy megszorulunk, és eladok petesejtet, de úgy tudom igazából nagyon veszélyes, rosszul is elsülhet, akkor meg mit csinál két gyerekkel özvegyen a férjem???

  előzmény:
  KerteszGabor (1)
  2010-10-22  15:00
 22. pbd
  pbd
  Offline
  2011. július 29. 01:19208.
  Nem, soha, csakis a testvéremnek adnék petesejtet.
  előzmény:
  KerteszGabor (1)
  2010-10-22  15:00
 23. Ez is érdekelhet: Saját apja hagyta cserben a májátültetésre váró Lillát
 24. regicu77
  Offline
  2011. július 7. 00:22206.

  Sziasztok

   

  Ha nekem megadatott volna már az a csoda,hogy született volna gyermekem,akkor gondolkodás nélkül segítenék másokon.De most még azért harcolok,hogy én is átélhessem azt a csodát amire olyan sokan vágynak 

  előzmény:
  KerteszGabor (1)
  2010-10-22  15:00
 25. eda-1952
  Offline
  2011. július 6. 15:48205.

  Nem tévesztek össze egy petesejtet egy élő gyerekkel! Sőt, nem ítélem el az abortuszt. (nem tévesztendő össze  a véleményem a fogamzásgátlóként használókéval!)

  Természetesen óriási a különbség, de egyet nem vagy hajlandó megérteni: akármilyen szépen és meghatóan írsz arról, hogy aki kihordja, megszüli, az övé a baba---és ez igaz is, nem mellesleg ugyanígy igaz az örökbefogadókkal is...DE: genetikailag nem a kihordó anyáé a gyerek, ha csinálnának egy DNS-vizsgálatot, az kimutatná. Igen, aki kihordja, az jogi és erkölcsi értelemben is anya, de én a topiknyitóban feltett kérdésre reagáltam: bármilyen furán hangzik, ez"csak" 9 hónappal különbözik az örökbeadástól.

  Véleménykérés hangzott el a tokinyitóbam, tessék a véleményem a te szóhasználatoddal:Nem lennék képes elviselni, hogy más nevelje a "génállományom", mint ahogy nem lettem volna képes örökbeadni a kihordott és megszült gyermekemet. Ez nagyon nehéz és erkölcsi kérdés is valahol, de vannak, akik képesek örökbeadni és vannak, akik képesek örökbefogadni. Amíg valaki nincs valamelyik helyzetben, fogalma sem lehet róla, mennyire változna a véleménye, ha a helyzete is megváltozna.

  előzmény:
  morciborci (204)
  2011-07-06  08:55
 26. morciborci
  Offline
  2011. július 6. 08:55204.

  Havonta több tucat petesejt indul érésnek kis tüszőcskékben, majd egy (a domináns tüszőben) meg is érik. Aztán azt is elmnestruálod.

  Nem hullajtasz könnyeket havonta a "saját gyermekedért"?

   

  Szerintem óriási a különbség egy érett petesejt és egy újszülött között.

  Hosszú és igen rögös, fáradságos út van a kettő között. Aki ezt végigjárja az a biológiai, jogi és erkölcsi értelemben vett ANYA. És persze ez a kezdet, mert aztán fel is kell nevelni. Kihordás, szülés, felnevelés...

  Aki már csinálta, szerintem tudja miről beszélek.

  Igen én vállaltam a munka 1 tízmilliomod részét. Ettől nem irigyelhetem el a "végeredményt", de örülhetek mások boldogságának, akár egy nagynéni vagy nagyika.

  Szerinted meg sajnálnom kéne valakitől a saját sejtem, nehogy már más nevelhesse a génállományom. Szerintem meg ez önzés. Ugyanúgy lesz mamija, papája annak a gyereknek. És messze nem is örökbeadott vagy eldobott gyerek. Inkább megmentett petesejt, aki mégiscsak élhet valahol valakinél. Már ha mindenképpen sejtként akarsz gondolni egy emberre...

  előzmény:
  eda-1952 (202)
  2011-06-29  15:41
 27. Torolt_felhasznalo_825850
  Torolt_felhasznalo_825850
  Offline
  2011. június 29. 15:54203.

  Csak azért, mert valakinek nem lehet saját gyereke nem jelenti azt, hogy neki akkor csak az jut, hogy nevelje fel más gyerekét.  

  előzmény:
  Fifi (179)
  2011-02-01  18:20
 28. Ez is érdekelhet: 5 évvel azután, hogy életmentő csontvelőt kaptak tőle, találkozhattak a donorral
 29. eda-1952
  Offline
  2011. június 29. 15:41202.

  Biológialiag nem, jogilag igen. Tudod azt furcsállom, hogy ennyire elutasítod  a béranyaságot... A különbségek:

  -béranyaság: a pár nőtagja nem képes valamiért kihordani a babát, a béranya teszi meg helyette. Biológiailag ők a vérszerinti szülei, csak nem az anya hordja ki és szüli meg a babáját.

  -Donorság: a nőnek nincs petesejtje, kettejük közül az apa vérszerinti apja a picinek, de az anyuka is természetesen a magáénak érzi, mert ő hordja és megszüli. Én a donor oldaláról néztem a dolgot.

  -Ha másként nem lehet gyermekük, örökbefogadnak és hidd el, a pici kortól nevelt gyermek az övék, mert ők nevelik, gyakran még hasonlít is hozzájuk, ha külsőleg esetleg nem is, de mozdulatok, mimikák átvettek.

   

  Tisztában vagyok vele, hogy fentieket tudod, csak egyszerűen nem értelek. Ha úgy lett volna, biztosan örülök, ha kapok valakitől petesejtet, de én örökbefogadást is el tudtam volna képzelni. Viszont nem tudnám a saját gyerekemet örökbeadni, sem baba, sem "sejt"-formában....

  előzmény:
  morciborci (201)
  2011-06-29  14:50
 30. morciborci
  Offline
  2011. június 29. 14:50201.

  Biológiailag a szülő nő gyermeke.

  Jogilag is a szülő nő gyermeke.

  Nagyon helyesen.

   

  Nem mondanám sose egy béranya gyerekére, hogy az enyém, szerintem ez a béranyaság fából vaskarika.

  Ha kihordja valaki a kicsi embrit, akkor már senki sem veheti el tőle.

  Ezért nem lennék sose béranya. És erre épp eszű nő meg sem bíz egy másikat.  Még a nevében is benne vagy az ANYA.

  A petesejtdonort nem véletlen nem hívják sejtanyának.

  Ott a befogadó, aki végigcsinálja a terhességet.

  Persze öröm, ha az én génjeimet viszi tovább a lombik baba, de ez még nem jogosít fel semmire. A SZÜLEI lesznek felelősek érte. Tőlük fog megkapni mindent. 

  előzmény:
  eda-1952 (200)
  2011-06-16  11:02
 31. eda-1952
  Offline
  2011. június 16. 11:02200.
  Azért, mert genetikailag a te gyereked!!! Ha valami gond miatt nem tudnál gyermeket kihordani és a te petesejtedet férjed spermájával megtermékenyítve egy béranya kihordaná, arra a gyermekre persze azt mondanád, hogy a tiéd, ami igaz is. A helyzet ugyanaz.
  előzmény:
  morciborci (197)
  2011-05-21  14:46
 32. Ez is érdekelhet: Donor nélkül csak néhány hetet élhet a májbeteg kisbaba
 33. morciborci
  Offline
  2011. május 21. 14:46197.

  Szia rozsina!

  Miért lenne egy donoros baba félig Te?

  Én iker vagyok, petesejtdonor mellesleg.

  Vannak babák, akiknek a fogantatásában segítettem, de sem ők, sem az ikertesóm nem félig(meddig) én.

  Még én sem vagyok ugyanaz, mint pl. tíz-tizenöt éve!

  Él velem két gyermekem.

  Nem irigylem el más babáit, akiket más hordott ki, szült meg és nevel szépen! Nagy kihívás a sajátjaimat is ellátni, úgy ahogy. 

  Miért kéne pont rám mosolyognia? Fő hogy legyen és mosolyogjon! 

   

  előzmény:
  rozsina (196)
  2011-05-17  23:39
 34. rozsina
  Offline
  2011. május 17. 23:39196.
  Én nem lennék, max. a legszűkebb családon belül. Ez szerintem nem jó dolog....valaki aki félig én vagyok, belőlem van és valahol...akkor már velem éljen, mint idegenekkel.
  előzmény:
  KerteszGabor (1)
  2010-10-22  15:00
 35. Kirill-a
  Offline
  2011. május 15. 18:27195.
  Ha lenne petesejtem, meg nem szednék ennyi gyógyszert adnék, szívesen segítenék azoknak akiknek nem lehet gyerekük. Sőt még méh donornak is jelentkeznék. Olvastam már van olyan nő aki így szült gyereket.
  előzmény:
  KerteszGabor (1)
  2010-10-22  15:00
 36. szaboszilvike
  Offline
  2011. május 4. 16:47194.

  Persze, hiszen nekem már van 3 egészséges gyermekem...

  Szerintem Mindenkinek kell gyerek......ők a legszebb és legjobb ajándékok ebben a világban.....

  előzmény:
  KerteszGabor (1)
  2010-10-22  15:00
 37. craftwoman
  Offline
  2011. Április 27. 02:27193.
  "nem vagyok híve semmiféle mesterséges megtermékenyítének, inszemnek, lombiknak."

   

   

  Másképp gondolkoznál, ha veled is előfordulna, hogy nem lehet gyereked.

  Esetleg a férjednek kell egy kis rásegítés.

   

  Elég egy here-visszértágulat és lőttek a természetes gyerekáldásnak.

  Vagy egy heresérv.

  És csak a férfi oldalát írtam le.

  idézet:
  Odonata (30)
  2010-10-22 15:30:05

  Bár van 3 természetes úton fogant egészséges gyerekem, az első 2,5 év próbálkozás után jött össze. Egyetlen egy orvosi vizsgálaton voltam (ahol elmondták, hogy minden OK-nak tűnik) és nem szaladtam sem inszem-re, sem lombikra. Azt gondoltam akkor is és most is, hogyha a természet nem akarja, hogy gyerekem legyen, akkor ne legyen. 

  Ha pedig valaki azt gondolja, hogy a természet ugyan nem akarja, de ő MINDENÁRON, akkor szíve joga. Lombikozzon, szedjen hormonokat, klónozzon, vagy bármit, csak nélkülem...

   

  Még egy gondolat: olyan sokan elítélitek a klónozást (egyébként én is), de belegondoltatok, hogy a lombik az embergyártási folyamatban egy sokkal nagyobb lépés a természetes módhoz képest, mint a klónozás a lombikhoz képest? A technika már meg van, így igazából a klónozás már csak egy kis korrekciós műtét.

  előzmény:
  Odonata (30)
  2010-10-22  15:30
 38. Ez is érdekelhet: Új „szerveket” kapnak a plüssállatok
 39. craftwoman
  Offline
  2011. Április 27. 02:15192.
  Hogyan lenne féig a tiéd??? Hiszen egyetlen egy huncut génedet sem örökölte volna!
  előzmény:
  bonca (37)
  2010-10-22  15:37
 40. craftwoman
  Offline
  2011. Április 27. 02:08191.

  Nem. Fontosnak tartom a vérségi köteléket a gyerekeimmel, így nem tudnék lemondani róluk még ilyen "kezdetleges" állapotban sem. Számomra ez ugyanolyan, mint örökbe adni a gyerekemet (amire szintén nem lennék képes), csak itt még a születésük előtt tenném.

  A kihordást/felnevelést   lazább kapcsolatnak érzem, mint a vérszerinti szülőséget és emiatt béranyaságot könnyebben vállalnék, hiszen az olyan, mintha valaki más gyerekét "nevelném", gondoznám csak itt még születése előtt, vagyis pótmamaság, ettől még nem lesz az én húsom és vérem.

  előzmény:
  KerteszGabor (1)
  2010-10-22  15:00
 41. Kiscsillag77
  Offline
  2011. Április 20. 08:36190.

  Sziasztok!

   

  Minden tiszteletem és nagyrabecsülésem azé, aki ismeretlenül v. akár ismerten vállal be valakiért adományozást, és veti alá magát önként a kezeléseknek.

  Mi is lehet donorra szorulunk utolsó lehetőségként, hogy gyermekünk lehessen, de kérni sem egyszerű elhihetitek. A visszautasítás lehetősége meg mégborzasztóbb.

 42. kicsilara
  Offline
  2011. Április 19. 20:44189.

  én szívesen vállalnám. de béranya is lennék, imádtam kismama lenni, csak ott már kérdés hogy el tudnék e szakadni a picitől miután megszültem.

   

   

 43. tokari
  Offline
  2011. Április 19. 20:38188.

  Sziasztok,

   

  Morciborci le  a kalappal előtted!!! Hála Istennek, hgy vannak ilyen emberek, mint Te! Ennek köszönhetem azt , hgy 40 évesen átélhettem a várandóság örömét és azt, hogy most van 2 tündéri gyermekem akik 2,5 évesek!

  Aki nincs ebbe benne, nem tudhatja milyen érzés úgy élni, hogy nem lehet gyereke, nekem egy válás lett a vége, és még jó, hogy nem diliztem bele..

  Viszont nem adtam fel, és igenis vannak olyan orvosok, akiknek fontos az, hogy sikerüljön a lombik, viszont vannak olyanok is , akiknek nem számt hogy sikerül, csak az államtól megkapják a pénzt a lombikra...

   

   

  Tökari

   

   

 44. Ez is érdekelhet: 4 életet mentett meg a 22 hónapos kisbaba
 45. ordogiangyal86
  Offline
  2011. Április 5. 19:24187.
  Igen, lennék petesejt donor, ha teljesen egészséges vagyok, és ezzel segíthetek egy olyan embernek, akinek nem lehet gyereke. Remélem lélekben is tudnám a helyén kezelni a dolgot, és nem kötődnék úgy ahhoz a picihez, mintha mondjuk a sajátom lenne... de szerintem nagyon szeretném :) 
 46. patricia_p
  Offline
  2011. Április 3. 14:04186.
  Igen! Ha ezzel segíthetek valakinek, akinek amúgy nem lehetne gyermeke, igen. Vállalnék minden kockázatot mindent.
 47. fmoncsa
  Offline
  2011. március 20. 18:50185.
  Sziasztok  !    Most   csináltam  végig   egy  petesejt  a .... !   Nem  egyszerű  de   aki   belevág   mind   a  két   félnek  kitartást   ,  pozitiv   hozzáállást   szeretnék   kivánni  ,   és   nem  utolsó   sorrendben   egy   olyan   szimpátiát   és   egy   olyan   együttérzés  kell   . Mindenkinek   sok   sikert   kivánok.
 48. kooa
  Offline
  2011. március 8. 13:13184.

  Sziasztok!

  Én is szivesen válalnép adományozás.Ha valakit érdekel írjon a kooa@freemail.hu címre. 

1 2 3 4 5