- Ez van
- Sztárok
- TV-sztárok
- TV műsor
- Gasztro
- Sülvefőve
- Szex és más
- A hét szexkérdése
- Trend
- Szépüljünk
- Öltözködjünk
- Márk átalakít
- Trend Kalkulátorok
- Család
- Baba
- Baba Kalkulátorok
- Életmód
- Psziché
- Nők Lapja Egészség
- Életmód Kalkulátorok
- Egészség
- Otthon
- Szabadidő
- Utazás
- Ezotéria
- Karrier
- Nők Lapja
- Nők Lapja Évszakok
- Nők Lapja Egészség
- Nők Lapja Ezotéria
- Nők Lapja Konyha
- Horoszkóp
- Napi kínai mantra
- Napi Horoszkóp
- Heti Horoszkóp
- Havi Horoszkóp
- Kalkulátorok
- Képeslap
- Arcképeslap
- Játék
- Galéria
- Nyerj
- Állás
- Szakértők
- Mobil NLC
- Párkereső
- CaféBlog
- Fórum
- Ez van!
- Szex & Más
- Cikk hozzászólás
- Egészség
- Csere-bere
- Trend
- Gasztro
- Sztárok
- Ezo
- Otthon
- Család
- Szeparé
- Karrier
- Életmód
- Nők Lapja
- Pol. Gumiszoba
- Szabadidő
- WellnessCafé
- TechNő
- Indíts új blogot!
- Súgd meg!
- Álomfejtés
- Kávézacc
- Erénykerék
- Szerencsesüti
- Jós ormányos
- Képeslapküldő
- Szakértők
- Sülvefőve
- Topikinditás
- Nyerj!
- Különvélemény
- Nyuszi Csoport
- Mai horoszkóp
- Tarot lap húzás
- Napi mantra
© 2013 NLC - Nők lapja café. sanoma média budapest zrt. Minden jog fenntartva | impresszum | médiaajánlat | közönségszolgálat | felhasználási feltételek | adatvédelem

Kedves Lilla!
Nem tudom, hogy Neked még mennyi van vissza a "70"-ig, de remélem, hogy aki kitalálta az megy legelőször ilyen formába nyugdíjba.
Ma, amikor a fiatalnak nincs munkája, ott dübörögnek a hátad mögött ha 50 felett vagy, hogy mit keresel még itt, fogalmam sincs, hogy ebben az országban még mit akarnak, szerintem inkább munkahelyet kellene teremteni és nem még több munkaerőt a nem létező munkára.
Talán engem már békén hagynak, hisz tavaly óta "főállású Boldog" vagyok, bizony szó szerint, s remélem nem akarnak visszaparancsolni a "kemény" munkába, hisz már dolgoztam több, mint 40 évet hivatalosan.
Szeretettel
Nemi
Nem értek vele egyet!
Más országokban, ahol a példa is tükrözi, más az életszínvonal, fizetések stb.
Itt két lehetőséget kell majd számításba venni: az egyik, hogy elmehessen nyugdíjba aki akar, a meghatározott korban.
A másik: választhasson a nyugdíj korhatárú dolgozó, tud-e dolgozni tovább, akar-e vagy sem. Ez a minimum Magyarországon, hogy feltegyék a kérdést nekik.
Sokan fogják választani, azt, hogy nyugdíjba mehessenek, mert szeretnének még "élni" unokákkal együtt szabadon lenni, vigyázni rájuk, utazni, vagy csak élvezni valamennyire a nyugdíjas életet.
Magyarországon sokan vannak nyugdíjkorú emberek, akik betegesek, ez fáj az fáj... sajnos, (Magyarországon kimutatott statisztika, hogy sok az izületi betegségben szenvedő, magasvárnyomásos, szívbeteg stb.) Ők biztos, nem fognak 70 éves korukig dolgozni.
Az ÁLLAMHÁZTARTÁST tessék jól beszabályozni, még ha röhejes is amit írok, de biztos van kiút valahogy. Kell, hogy legyen!!! Azért van a sok közgazdász, jogász, hogy megtervezzék a gazdasági problémákat! Nem?
üdv: Zsuzsi
Természetesen nem értek egyet a nyugdíjkorhatár emelésével. Több dolog miatt sem.
Nem volt az rossz, amikor a nők 55 éves kor után elmehettek nyugdíjba, persze bizonyos szolgálati idő letöltése után. Esetleg még tudtak segíteni a fiataloknak, vagy ha a családban volt idősebb, akkor Neki is. No meg azt sem felejtsük el, hogy 50 felett már nem mindenki képes felvenni a versenyt a fiatalok lendületével, aktivitásával.
Azt gondolom, hogy egy meghatározott munkaviszony után - amely idő alatt már "befizettük" a nyugdíjunk alapját képező összeget - lehessen elmenni nyugdíjba. Bizonyára úgy van, hogy az átlagéletkor emelkedik, bár az én környezetemben elég sokan fiatal korban haltak meg. Vannak akik az 60 évet sem érték meg. Ők is évekig fizették a nyugdíjjárulékot és már nem tudták igénybe venni.
Talán a nyugdíjrendszerrel is gond lehet, mert más országokban meg tudják oldani az ésszerűbb biztosítási rendszert. Nálunk az átmenet is problémát okozna. Vizsgálni kellene az egyes eseteket, mert minden ember élete más és más.
Ebben a munkanélküliségben igen is a sok fiatalnak kellene munkahelyet biztosítani és akkor, ha lehet a "háttérből" a szülők segíteni tudnak.Természetesen erről is magunk dönthetnénk. De ez csak álom, mert egyre kevesebb dolog van az életben, amelybe beleszólásunk van.
Nagyon jónak tartom, hogy a nők 40 éves szolgálati idő után elmehetnek, hangsúlyozom elmehetnek nyugdíjba. Akinek lehetősége van megy, aki nem akar, marad - persze ha van munkahelye.
53 éves vagyok 35 éve dolgozom (megjegyzem egyre nehezebben megy a napi 10 óra szellemi munka) és még szeretnék a gyerekeimnek segíteni, hogy Ők is boldoguljanak és a "boldogulásuk" ne legyen akadálya egy gyermekvállalásnak. Tudom ilyenkor sokan azt mondják, hogy régen sokkal nehezebb körülmények között is vállaltak gyerekeket, de minden változik a körülmények is és benne mi is.
Hat ez nem olyan egyszeru, mert ugye nincs eleg munka sem, tehat nem tud mindenki allast talalni. Ezert viszont ha az idosebbek tovabb dolgoznak, olyan allsokat is elfoglalnak, amiket a fiatalok mar betolthetnenek, de igy nem tudnak. En pl olyasmit tudnek elkepzelni, hogy flexibilisebben kene kezelni, es pl a gyerekes anyak fel allasban dolgozhatnanak, igy lenne valamenny anyagi fuggetlenseguk, de ugyanakkor a gyerekre es a haztartasra is jutna ido. Ha jol tudom hasonlo torvenyek vannak Skandinaviaban.
Ha sok no dolgozik, akkor meg mindig ok latjak el altalaban a gyerekneveles es a haztartas nagy reszet is, tehat 2 muszakban dolgoznak, es jo ezt sokan megcsinaljak, de nem biztos hogy ez a legjobb megoldas.
A nyugdijas koruak is pl visszamehennenek fel allasba, tapasztalatuk es szakertelmuk valoszinuleg sok van, foleg ha a hagyomanyos gazdasagot nezzuk, nem a virtualisat.
-----------------------------------------------------------
Kezet csak megfogni szabad Elvesziteni vetek Ellokni atok
Én tőlem száz év is lehet a nyugdíjkor határ.
én 56 éves vagyok minimálbérért napi 12 órákat dolgozom többször
egymás utáni napon is nagyon nehezen viselem pedig nem vagyok beteg.
A 32 ill.26.éves tanult gyermekeim (főiskola,egyetem) munka nélküliek.
Nekem csak középiskolám van de valami nincs itt rendben az biztos
Sajnos az orvosok is emberek, de nem az önmaguk megítélése a fiatalok távozásának az oka, hanem nem megfelelő anyagi és társadalmi elimerés. Azért akkor sem maradnának itthon, ha megkapnák a közalkalmazotti bér megfelelő statusát. Ehhez még hozzájön a társadalom ellenségesnek mondható hangulata és az , hogy ahova mennek , ott szívesen fogadják őket.A szakmai környezet hatása sem elhanyagolandó. Az, hogy a kötözőanyagokban , gyógyszerekben hiány van, nem tudja azt megtenni, amit szakmai , orvosi lelkiismerete diktál. ...
ha én nem 70 éves lennélk , én is mennék. Az orvosi eskű nem egy orszéghoz köt, hanem az orvos és a beteg viszonyát szabályozza.
S még van pofájuk osztani az észt!
A rinocérosz csak pirul ezek mellett!
A fanciknál 60 volt a nyugdíjkorhatár, s majd szépen, lassan 62 lesz!!
DE!
A norvégeknél 67!
szizsuzsók!
Szégyen és gyalázat, hogy Magyarországnak nincsen 1, azaz egy, egészen pontosan egyetlen stadionja sem, melyik megfelelne a mai elvárásoknak!
Nem ezen a néhány tízmilliárdon múlik az életünk minősége!
Az MSZP-től, a Horváth CSabáktól persz7e soha nem is lenne, ők csak a BKV-s humán vezetőket tudják 100 millkókkal dotálni, meg összhozni az elképesztő dósságokat!
Én sem értek egyet a nyugdjkorhatár 70 ére emelésével. Teszem azért, mert 68 léves koromng felelősséggekl járó 8 órás munkát végeztem. A napi munka nem okozott gondot, de a rendkívüli helyzetek nagyon megviseltek. Helyt álltam , de nem lazán, mint fiatal koromban . Utána 1 évig dolgoztam még részidőben . Most inkább unokáimmal törődöm. Már kicsit késő, mert lenagyobb már egyetemista.
Arra nem gondolnak, hogy a nagyszülőknek, nyugdíjasoknak sokkal hasznosabb szerepe lenne a társadalomban . Az , hogh segítsenek gyermekeiknek az unokáknál előforduló plusz munkák elvégzésében . Délutáni iskola utáni kísérés, betegség esetén ápolás, orvoshoz vinni stb . Ezt a szülők nehezen oldják meg . Munkahelyük biztonsága forog kockán , ha sokszor hiányoznak, elmennek a munkából pl orvoshoz a gyerekkel . Ez fokozódna , ha még állástalan öregekkel is kellene konkurrálni. Az a baj, hogy a politikai elit csak itt és most-ban gondolkodik , választási ciklusokban tervez, cselekszik. . A fő eredménye tevékenységüknek saját státuszuk és anyagi helyzetük biztosítása . Ezt maradéktalanul teljesítik. A többi pedig csak a választás évében számít, Addig improvizálnak

A nyugdij idökitolásával az a gondom,hogy azok akik erröl eszmecserét folytatnak azok egyszerüen nem tudják mi is a helyzet nálunk?Ez a társadalom ami itt van többszörösen rokkant,beteg,akik viszont erröl cseverésznek ifju korukban is linkek voltak,mama kedvencei,bizonyos párt részéröl,a fizikaimunka ismeretlen számukra stb.lásd a jelenlegi vezetöi garniturát.Vannak köztük olyanok akik még egy percet gyakorlatilag nem dolgoztak,és ök hirdetik az igét.Beszélnek itt takarékos életröl,félretett pénzekröl,magánnyugdij pénztárba helyezett pénzröl stb.Vannak munkahegyek? van tisztességes fizetés?mennyi a ado levonás?mennyi a lakbér,gáz,villany,közös költség levonás,befizetés? mi marad meg?Az emberek többlet munkát is vállalnak ha találnak,mennyiért?kolduspénzért.Idegileg,fizikailag kizsákmányoltemberek 70 év után nyugdijba?Ki kap ma 50 év felett munkát?hacsak nem a csokosok közé tartozik?Közmunka?kenyeret nem tud venni belöle a családnak.A koporso pénzt nem tudja félre tenni.Igy nem lehet,illetve lehet azoknak akik az uton mennek,akikviszont lekokadtak azoknak az ut menti árok ahová berugják.Szép jövö,Matolcsy féle tündérálmok.Orbán féle felvilágosult jövö képek,nekik meg van az alap a nyugdijra de a szeretett magyar néphullik és szökik kifelé ,nem baj van másik az edzett Erdélyi medve idomitok,azoknak lesz itt nyugdij.
Érdekes lenne egy korfát megnézni a munkanélküliekről... sztem a zöm 25 év alatti, illetve 50 év feletti lenne.
Ha te mint munkáltató munkaerőt keresnél a 65, vagy a 35 évest vennéd fel
Nem folyna be több... ha a mai 43-5 év munkaviszannyal számolunk, akkor kevesebb. Ehhez képest a 70 éves korhatár 5-7 év + melót jelent, ami tizenx%, míg a munkaidő(termelés) 20%-ka csökken. A nominális számok ne zavarjanak meg. Ha a nominál béred változatlan maradna is, akkor az átmeneti reálbér emelkedést szépen elinflálná a gazdaság...
Miért merült feledésbe ez az életmnentő ötlet a franciáknál ?
Nem bántom a stadionokat ! Csak amikor egyéb komoly szociális probléma van , nem ezekre kellene költeni. Amikor nincs pénzem ebédre nem megyek színházba. ! Könyvtárból kölcsönzök könyvet és olvasok. Amikor gyermekek éheznek, nyugdíjas öregek napi garasoskodás mellett vegetálnak, nem stadionokra, Kossuth téri milliárdos kiadásokra, hanem átgondolt befektetésekre van szükség. Nem 1-2 ember viszi el a milliárdokat, ők csak megmagyarázzák jó fizetésért a bizonyítványt .A gyógyszerárak drasztikusan fognak emelkedni. a nyugdíjasok , akik több betegségben szenvednek, miből fogják fizetni ?
A részállás , részfizetés !! Az aki most 140 ezret keres, félállásban 70 ezret fog. Azután fizet járulékot, az után fogják nyugdíját megállapítani.
Sokkal nagyobb a baj , mint amit egyszerű korhatáremeléssel meg lehetne oldani - !
No ácsi mán!
Kevered a dolgokat!
Az adókat most ne keverd ide!
Nem mellékesen pedig:
Meg lehet csinálni azt a 4 munkanapos hetet.
A franciák pl. már évekkel ezelőtt tervezték bevezetését, pedig náluk csak 60 év volt a nyugdíjkorhatár. Most feledésbe merült ott is, most emelték 62 évre a korhatárt, óriási ellenállások közepette.
70 évnél ez nem okoza nekik problémát, de ez nálunk is kivitelezhető lenne.
A stadionokat ne bántsd, tényleg kellett volna már régen egy korszerű Budapesten, de Debrecenben is megérdemli a foci.
A hablatyárpi-Giró-Szász-Kumin-meg az efféléknek kidobott milliárdok, no az ügyvédekről sem megfeledkezvén!
Ez a mocskos dolog! Ugyanakkor a legsúlyosabb rokkantakat nem hagyják élni, még azoknak sem engednek emberközeli életet, akik esetleg valamilyen módon kaptak munkát, s el is tudják végezni!
Mert ők már havi 140 ezret sem kereshetnek sazankciók nélkül!
Ez a mocskos, roppant mocskos dolog!
Ja ! Hol van arra lehetőség? A vállakozó nem teheti meg, hogy hozzáértó dolgozóját 3 szabadnappal foglalkoztassa. Ha van piaca a termékének, akkor tud megmaradni, ha szállít. ha pedig nem tudja eladni, elbocsájtja a dolgozót. A szolgáltatásoknál pedig folyamatos a munka . Az orvos rendelőkben 3 nap szabad ? mennyi lenne a várakozási idő ?
Hogyan lenne ez megszervezhető? ! napi dolgozna egy fiatal, 3 napig az öregek ? hetven éves nővérek emelgetnék az elhízott betegeket ?
Nem az lenne a legcélszerűbb megoldás, hogy tisztességesen adózzunk ! adónkat pedig becsületesen fordítsák a lakosok hasznára! Legyen szolidaritás, de az ne jelentse azt , hogy 2-3 millió adózó tartsa el az ország népességét ! A képviselők törvényhozáskor a emberek és ne a pártok ( egymás ) érdekeit védjék !

Képmutató módon az orvosoknak tiltják az aktív eutanáziát,
írod . azért az orvosokat is meg kellene kérdezni, vállalnak-e aktív eutanáziát . Ez erkölcsi kérdés. mint az is , hogy Kossuth térre, egymás melletti két stadionra , kormányzati negyedre mennek el milliárdok akkor, amikor gyermeke között sok éhező van . Kiterjeszteni a nyugdíjkorhatást akkor , amikor a fiatalok sem kapnak munkát ?
Nincsen megfelelő átalakítás!
Lehet rakni ide egy foltot, amoda egy másikat,
DE
nincsen mese!
Fel kell emelni a nyugdíjkorhatárt. Sa mint mondtam, emeljék fokozatosan 70 évre,
DE
4 napos munkahét, a nyugat-európai átlagbérhez közelítvén a magyar átlagbért, és olyan nyugdíjat, melyből nem csak vegetálni lehetséges!
Amúgy, mielőtt szó érné a ház elejét, én is azzal kalkulálok, hogy 70 éves koromig dolgozom.
4 éve vettem fel hitelt, 70 éves koromig visszatörlesztendően.
Oszt ember tervez, Isten végez.
Az sem lenne rossz, valóban,
DE
egyelőre legyen 4 munkanapos a hét!
Mivel lassan az átlagéletkor és a nyugdíjkorhatár ugyanaz a szám lesz én kérvényezném h ne vonjanak le a nyugdíj miatt semmilyen járulékot már a fizumból hiszen úgysem lesz már szükség rá.
éljen éljen lassan nem probléma h mekkora nyugdíjat kapok már.
az idősek az államháztartás terhére?? azok az emberek akik 40 évig dolgoztak és fizették a járulékokat ?
szomorú.
valójában csak az aktuális politikusok érzik mindig tehernek a nyugdíjasokat..
Korrekció:
4 napos munkahét, természetesen!
Jelenleg Viktoron meg Matolcsyn kívül nem igen van ember kishazánkban, aki bármily csekély esélyt lát arra, hogy jó irányba fordul majd az ország gazdasága a közeljövőben.
DE!
Ha a munkaképes emberek70 éves korukig dolgoznának, lényegesen több ad, járulék folynék be az államkasszába, mint jelenleg.
Tehát 4 órás munkahéten is lényegesen könnyebben finanszírozható lenne, mint ma.
Miből fogja a mindenkori tolvajszakértelemnélkülicsalólopóplagizáló kormány ezt finanszírozni, amikor folyamatosan csak megszorítások vannak, az árak az egekben, a Forint a béka feneke alatt, ott kergetik egymást az életszínvonallal.
A legszomorúbb az, hogy hiába csavarják ki belőlünk az utolsó fillérünket, mert mind ellopják/elpolitizálják/elkurják, és nem az állam felemelkedésére fordítják.
Azért ilyen az adómorál, mert aki ott ül a húsos fazéknál, ott fent magasan, az csal a legintenzívebben, és legtöbbet. A mi pénzünket. Ezért a nagy halak csalnak milliárdokat, és mire a Kis Józsihoz leér a spirál, ő vesz egy számológépet a fiának, de a cégben számolja el, és visszakéri a 300 Ft áfát.
Ha nem csalnánaklopnánakhazudnának és a befizetett adóból gyarapodna az ország, az emberek boldogan fizetnének adót. A gazdaság erősödne, és csökkenne az adó.
Sajnos, esélyt sem látok javulásra.....
hogy még 70 évesen is legyen aki élvezi a nyugdíjas kort
Életünk egy perc - mire jó a hajsza? (Horatius)
Önkéntes nyugdíjbiztosításkor eleve 65 éves nyugdíjkorhatárral számolnak, mert várhatóan legalább ennyire fogják emelni a korhatárt. Nekem 38 évesen még minmum 27 évet kell ledolgoznom, hogy nyugdíjas lehessek. Nagyon soknak tűnik ez is a mostani kifacsart állapotomhoz viszonyítva.
Szerintem ezzel az életritmussal és színvonallal sokan lesznek, akik nem érik meg a 70 évet sem, nemhogy a nyugdíjat.
Ácsi mán!
Írtam lentebb, hogy a járulékok, adók legyenek sokkal kevesebbek, a bérek a mainál sokkal jobbak.
Tehát, te a mai feltételek melletti munkáról beszélsz, én meg egészen más, a jelenleginél sokkal jobb feltételek mellettiről.
Jaj, és a 4 napos munkahetet nagyon szeretném én is.
Igaz, a munkanapjaimat én osztom be magamnak, és aszerint dolgozom, de mégis. Az ember akkor úgy osztja be, és a 3 napos hétvégén több idő jut pihenésre, a családi életre.
Dehogynem szeretnék !
Lassan 20 éve van saját vállalkozásom, és itthon dolgozom. Szeretnék már úgy itthon lenni, hogy a kedvtelésemre jusson idő, és ne csak a munkára.
Robotolni meg kell, mert olyan sok a fizetendő adó, olyan sokba kerül egy munkavállaló, hogy a cégek nem vesznek fel külön embereket, egy ember egy fizetésért több ember munkáját végzi el.
Gyerek koromban aki a húsos pultban volt, az csak ott volt. Aki pénztáros volt, az csak az volt. Aki takarító volt, az csak az volt.
Ma egy boltban az alkalmazottnak mind ezt egymagának kell elvégeznie, közben még árut is feltölt, meg újságot elszámol, és túlórázik.
Nap mint nap látom, beszélgetek velük.
Ugyanez egy irodában, és más munkahelyeken is.
Én szeretem a munkám, és dolgozni is szeretek.
DE !!!
60 év felett szeretném élvezni is az életet, és ha lesz unokám, akkor vele játszani, foglalkozni a családról gondoskodni.
Munka mellett ezt hogy tehetném meg ?
Nincs bölcsi, illetve fizetős. Ha az anyának vissza kell menni dolgoznia, akkor hova tegye a gyereket ? Ha vigyázni kell az unokámra, akkor azért nem tehetem meg, mert még 65 évesen is dolgoznom kell ???
Hát a nagy túróst !
Arról nem beszélve, hogy a magyar emberek egészségi állapota annyira rossz, hogy 50 év felett, 60 felett meg pláne szinte az orvosi rendelőkben töltik a napjaikat.
Persze ebben is vannak szerencsések, akik 89 évesen is makk egészségesek.
Az idősebb embernek romlik a hallása, látása, csökken a teherbírása, lassabb lesz, stb.
Ezt saját magamon tapasztalom, pedig én még fiatal csirke vagyok, 50 alatt. Kevesebbet bírok, mint 25 évesen.
Kvázi, ha egy 60 éves kevesebbet teljesít, kevesebb lesz a fizetése. Beteges, orvosi rendelőbe mikor mehet el a munka miatt ? Ha sokat hiányzik akkor kirúgják, hol talál munkát, amikor a 20-30 évesek sem találnak ? Nem tud az unokájával foglalkozni, nem tud a családjával foglalkozni még ameddig megteheti.
Aki akar, dolgozzon akár 80 évesen is ( ügyvéd, bíró, orvos ), mert egészsége engedi, okos, tapasztalt, éles az elméje.
De ne kényszerítsenek már mindenkit erre.
70-18=52 év munka.
Ha megéri a 70 évet.
Él mondjuk 80 évig.
Akkor az életben dolgozott 52 évet, 18 évig volt gyerek, és 10 évet ( ha nem elfekvőn tölti ezt a 10 évet ) "élvezhet".
Köszönöm, ebből én NEM kérek.
Éppen arról besuélek, hogy ne kelljen robotolni!
A heti 4 napos munkahét jóval kényelmesebb, mint az 5 napos.
Elhiszem, hogy 55 évesen szeretnél nyugdíjba menni olyan nyugdíjjal, melyből kényelmesen megélsz.
DE!
Nem az álmokról, hanem a lehetőségekről beszélek.
Nem mellékesen pedig egyáltalán nem biztos, hogy tényleg szeretnél már 55 évesen otthonülő lenni.
Én 55 évesen szeretnék nyugdíjba menni, úgy, hogy abból megéljek.
Az biztos, hogy amíg élek, addig dolgoznom kell, ha kapok nyugdíjat, ha nem.
A kérdés csak az, hogy az ember egészsége és teherbírása mit bír.

Amikor meg se érik sokan a 70 évet.
Élet az, hogy az ember élete végéig ROBOTOLJON ? HA !!!!! az egészsége engedi !!
"ok lehet pl kertészkedni... de földeken dolgozni nagyban már nem."
Hiszed, vagy sem:
nekem egy nő mondta, a mai kombájnokat már annyi vezetni, mint egy személyautót.
Klíma...stb...
Ő is vezeti, néhány 10 hektáron, meg ha bérbe megy a gép.
igen.. ez így igaz.
gyakorlatilag egyszerűbb lenne aztmondani, nincs nyugdíj.
mert csak az irodában végezhető melók, és a szellemi frissessgében öregedőkre lehet ezt a 70 éves kort ráhúzni, hogy addig dolgozzanak.
ok lehet pl kertészkedni... de földeken dolgozni nagyban már nem... lehet mondjuk pakolni, de nehéz tömegeket már folyamatosan megmozgatni nem...
én sokszor arra gondolok, be kéne fejezni a parasztvakítást. az embereknek meg rá kéne jönniük, nyugdíj az nincs. ha mégis van vmennyi, azt tekintse mindenki ajándéknak.
igen, nem lehet megélni önállóan... ez van. az nagyon kevés kiváltságos réteg. fel ekl adni az idealista hozzáállást, hogy egyedi lakás, stb, midnenki egyedül. nem ekkll betegségnek tekinteni, ha családok nagycsaládként együttlaknak, mert így lehet boldogulni.
a sokóra eljárós munka után is meg kell kapálni a kiskertet, nemc sak füvesíteni, emrt az is kaja...
szóval háborgás, stb. de igazából midnegy mit mondanak az épp aktuális kormányok, irodában nem nő búza... a semmiből nem lesz kenyér, csak aktatologatás...
úgyhogy mindenki esetleg felébredhet kicsiben...
nagyban pedig talán lassan tényleg utcára kéne menni, hogyha valaki veszi a bátorságot, és termel, akkor maradjon már belőle neki is! mert tök jó, hogy a bürokrácia meg az adók virulnak, csak aki termeli a többit, az hal éhen...
sokféle szempontból kéne itt változatni.. legfőképp afejekben. és nem csak háborogni, hanem menni. és nem hinni a lesz nyugdíj, stb. miből lenne? a papírpénz semmit se ér, ha nincs kaja amit evgyünk vele...
Ja +
A nyugdíjad pedig olyan lenne, melyik után szintúgy nem okozna neked gondot szinte semmi!
70 év fölött.
Hm....?
Ácsi mán, kislány!
Miről te írsz, az egy másik kérdés, azaz kérdéssorozat!
Nahát nahát és hm....?
DE!
Néked is felteszem a kérdést:
Te vajon mit választanál?
Egy 60-62 éveben történő nyugdíjazást olyan nyugdíjjal, melyikből tejre meg egy fél zsömlére jutna a rezsik után,
vagy egy olyan aktív életet akár 70 évig, melyikben heti négy napot dolgozol, van 30 nap éves szabadságod, és nem kell azzal foglalkoznod, miből fizeted a fűtést?
Hm....?
...valóban nem lennének nyugdíjasok, mert meg sem érnék az emberek.
Ne komolytalankoggyá!
Alapvető kérdés:
Miként akarod leélni azt az akár mai korhatárt?
Hm....?
60-70-80 ezerrel vegetálván, vagy aktívan úgy élni, hogy akár "dőzsölhetsz" is, egy csöppet.
Hm....?
"Ha 70 év lenne a nyugdíjkorhatár, akkor igen kevés embernek kellene nyugdíjat fizetni. "
Ez így önmagában nem lenne problem!
A norvégeknél már most is 67 év.
Azt gondolom, heti 4 munkanappal, 30 napos éves szabadsággal, a jelenleginél sokkal job havi jövedelmekkel az emberek ezt választanák.
Hiszen, tetszik, nem tetszik, a nyugdíjazás felerősíti az öregedést - szerintem.
Emlékszem, egy idősebb kollégám mondta egyszer, ki nyugdíjasként járt be néhány órára.
Pedg felesége, 2 unokája is volt.
Megborotválkozom, - én nem, csak 2 hetenként egy csöppet - nyakkendőt kötök, zakót öltök magamra - én nem nyakkendőben dolgozom, zakót meg csak a kirakatokban látok - és már ez nagyon jó.
Tehát azt akarom mondani, hogy ezeket a 60-70 éves emberek bizonyosan szívesen, mi több, örömmel dolgoznának.
DE!
Ez legyen természetes, és ne megtűrt vénemberekként tekintsenek rájuk!
Ezt persze nem lehetséges 2 nap aatt elintézni!
Előre is nagyon szívesen!
Néhány perccel ezelőtt írtam e témában egy rövid hozzászólást, itt is leírom néhány sorban a gondolataimat a témában.
Valóban egyértelmű, az államok egyre inkább nehezebben tudják kifizetni a nyugdíjakat.
Nem mellékesen pedig, az átlag magyar nyugdíj igen-igen csekély.
Azt gondolom, legyen akár 68, netán 70 év a nyugdíjkorhatár, de 4 munkanapból álljon a hét.
Az átlagjövedelmek legyenek lényegesen magasabbak a jelenleginél, és akkor a nyugdíjak is magasabbak lehetnének!
Sziasztok!
Sok vita kavarog a nyugdíjazás körül, még egymással szöges ellentétben állókat is olvashatunk.
Ami nem tetszik, az, hogy mindig a másik zsíroskenyere után ácsingózunk, pl. a svéd modellről. Álláspontom szerint nem lehet kiemelni csak egy tételt a sok közöl, mert, ha nálunk is megfelelően adózna mindenki, és normális megélhetést nyújtó jövedelemmel rendelkezne, mint a mintaként említett országokban, akkor lehetne hasonló rendszer kiépítéséről beszélni.
Egyébként aki negyven évig dolgozott és fizette vagy fizették utána a járulékokat, adókat, nem hiszem, hogy öregségére őt az államháztartás feleleges kiadásait növelő eltartottnak kell tekinteni.
Csakhogy nálunk nincs elég munkahely, a minimálbér még a vegetációhoz is igen kevés, s a jóléti társadalomhoz képest mi vagyunk a templom egere.
Ami pedig az egészségügyi ellátás magas színvonalát illeti, éppen most csökkentik a kórházi ágyak számát, és a gyógyszertámogatást.
Ha 70 év lenne a nyugdíjkorhatár, akkor igen kevés embernek kellene nyugdíjat fizetni.
A munkavállallókat nálunk kizsigerelik, nincs kiszámítható jövő, a munkának nincs becsülete.
Most halt meg egy hete egy tehetséges, tisztességes, szakmáját magas szinten értő építészmérnök kollégám, 44 évesen, öt éves kisfiát már nem látja felnőni.
Érdemes lenne megnézni, hogyan alakul nálunk a halálozási statisztika.
Baráti és családi körben 45-65 év között már nagyok sokan a temetőben nyugszanak.
Kétségtelen, hogy ma már akár 8 évig is lehet egyemista egy fiatal, s mire ő ledolgozza a negyven évét, már 66 éves lesz. Ám aki 16 évesen munkába áll, annak 66 éves koráig ötven évet kell dolgoznia.
Ami pedig az öngondoskodást illeti, lásd az önkéntes nyugdíjkassza sorsát.
S mégegy megjegyzés: hogyan állunk a gyermekvállalással?
Mert ez a kérdés is befolyásolja a társadalom elöregedését.
Összegezve, jól át kell gondolni, mi legyen velünk, mindannyiunkkal, fiatalokkal és öregekkel.
Nagy ötlet, ami persze íróasztal mellől, papíron számolgatva nagyszerű eredményeket mutat. Ha majd a magyar munkaerő is olyan kondíciókkal dolgozhat, mint a német, ha a törvényhozóink nem magukból kiindulva gondolnák azt, hogy 70 évesen el lehet üldögélni az íróasztal mellett, ha csak egyszer belelátnának a nagy magyar valóságba, akkor nem hinnék azt, hogy a táppénzen lévők tulajdonképpen mind egészségesek, csak szeretnek táppénzcsalni. Meg aztán a rokkantnyugdíjasok tömege azért százalékoltatta le magát, mert nem akar dolgozni, a kisgyerekes anyák csak azért nem mennek vissza dolgozni, mert nincs kedvük. Ki emlékszik már a gyes bevezetésekori indoklásra, hogy az államnak jóval olcsóbb a gyest fizetni, mint a bölcsődék rezsijét gyermekgondozóstól? Amikor azt olvasom, hogy azért kell emelni a nyugdíjat, mert nálunk a legalacsonyabb a nyugdíjasok átlagéletkora, akkor abba hány 30 körüli belügyes "nyugdíjas" segít csökkenteni ezt a mutatót?
Látja valaki, hogy a mai fizikai állományt kiszipolyozzák a munkáltatók? Az egészségügyi ellátás az összeomlás szélén van, a fiatal orvosnemzedék nagy része sem szakmai, sem anyagi támogatást nem remélhet itthon. Az vesse rájuk az első követ,aki a helyükbe nem menne egy jobb helyre. A hivatástudatért nem adnak kenyeret.
Látja valaki, hogy a mai ötvenesek csak fizették a járulékokat és vissza csaknem semmit nem kapnak, mert elfogyott a rávaló? Hiszi valaki még rajtam kívül azt, hogy a fő cél, kihagyni a statisztikából a problémás eseteket, akkor az kimutathatatlan. Már 40 felett alig állnak szóba a munkaerővel, 60 felett vajon ki? Miindezek mellett kívánom a törvényalkotónak, hogy egy 70 éves kamonosossal találkozva húzza ki az árokból egy 70 éves tűzoltó, vigye kórházba a 70 éves mentőápolóval a 70 éves mentősofőr és a kórházban operálja egy 70 éves prof. Igaz, ezt először 65 évesekkel mondtam el.
Kikapcsolom magam, mert egyre többet tudnék írni... Hogy háromdiplomás közalkalmazottként kinevetnek, amikor külföldön bevallom a fizetésemet?
Alapvetően lenne benne ráció, ha... ha lenne elég munkahely.
Most tudomásom szerint 63-65 év a nyugdíjkorhatár, az ötveneseket mégis leírják a munkaerőpiacon. Fog ez változni a hetvenes nyugdíjkorhatárral? Nem fog.
Tehát miről beszélünk? A fiataloknak is alig van munkahely, pláne a nyugdíjkorhatárhoz közelieknek. Mit csinál például az, akit hatvanévesen leépítenek?
Figyelembe véve a növekvő életkort, a nyugdíjrendszerek válságát sajnos van abban ráció, hogy följebb vigyék a korhatárt.
De mint minden, ez is szubjektív.
Legelőszőr is, meg kell élni azt a 70 évet.
A 60 százalékban a genetikai adottságon, 40 százalékban az életvitelen múlik az, hogy milyen állapotban lesz az ember 70 éves korában.
A jelenlegi statisztikák szerint 1.2 fiú születése jut 1 leány születésére. Ez az arány nagyjából 36-38 éves kor közt válik egyenlővé. 70 éves korra azonban 1 nőre már csak 0.6 férfi jut! 80 éves korban 1 nőre már csak 0.3 férfi. Szóval ez is érdekes…
Létező jelenség, hogy igen sok ember (de főleg a férfiak) a nyugdíjkorhatár elérése után hamarabb meghalnak, részben a „reám már nincs szükség” érzése miatt is, ugyanis megszűnik a cél, megszűnik a napi rutin.
Sok ember viszont már hatvan éves korára oly lerongyolódott, lestrapált állapotban van, hogy járna neki nyugdíjasélet, időszak békés pihenése, semmittevése.
És még lehetne felsorolni érveket pro és kontra…
Nem lehet általánosítani.
Abban azonban biztos vagyok, hogy addig lesz anyagilag stabil életem, biztos egzisztenciám, relatíve gondtalan öregkorom, míg dolgozni tudok, míg dolgozhatok.
Merthogy a nyugdíjamból éhen fogok halni, az biztos. És sajnos így van ezzel az egész 20-50 év közötti korosztály! Ez is tuti!
Nem tudom ki irta,nem is erdekel-mas velemenyet szajkozni sem okos dolog.Ha meg ez a velemenyed neked is,lehet hazajönni es itt bologulni,nem onnan,messziröl okoskodni.Megha tanacsokat adnal,velemenyt irnal-de te nagykepüen beleböfögöd az eleted törteneseit a forumtemaba aztan "joccakat". (igy ma mar nem szoktak elköszönni,mert ezzel ugyszolvan,finoman elküldöd a masikat a busba...)
Möge die Macht mit Dir sein!
Ez tenyleg,tök igazsagos:akar dolgozott,akar nem,kap 500$-t.
Ki az a barom,aki ezek utan felemeli a hatsojat es elmegy dologzni?
A miniszterelnök valasztassal kapcsolatosan pedig maradtal volna inkabb csöndben.....okosabb maradtal volna.Megint egy mindenttudo,nagyokos ámerikai polgar a tengerentulrol....
De most komolyan....egy apolo hogyan fog hetvenevesen egy masik hetvenevest apolni es emelgetni pölö????Vagy rekeszeket huzogatni es leltarozni a magas polcokon,pakolaszni???Vagy az oviban gyerekeket emelgetni...vagy az epitkezesen maltert keverni?Hogyan fog az iskolaban egy osztalynyi gyereket hetvenevesen kordaban tartani?Hogyan fog metrot,autobuszt vezetni?
Tudjak a tisztelt "szakemberek",hogy elettanilag milyen allapotban van egy hetven eves ember szeme,idegrendszere,erzekszervei,psziches-testi allapota???? Mennyi kronikus betegsege van egy mai hetven eves embernek?Tölük varjak majd,hogy dolgozzanak es valamifele erteket termeljenek,alljak meg a helyüket?
Amikor pihenes kellene nekik mar nem a hajsza?!
Na,csak ugy elgondolkodtam....a sajat gondozottjaimon....akik 60-70-80 evesek....(biztosan nem mernem magam rabizni egy hetven eves beteghordora pl...inkabb sajat labon setalok ki a mütöböl...)
Azt én is megnézném, ahogy vonatosat játszotok.

De miért is nem 85 év a nyugdíjkorhatár?
Es ki kapja majd a nyugdijamat?A gyerekem?Mert en nem,az biztos...ilyen stressz es tempo mellett (föleg nemelyik munkakörben),az emberek a mai korhatart sem erik meg,nemhogy a hetvenet.
Vagy majd apolokent jarokerettel megyek idöseket gondozni....esetleg majd a toloszekem möge kötöm a többi toloszekest es ugy huzom öket az ebedlöig...lesz majd vak vezet vilagtalant!Jo kis muri lesz!
Aha. ehhez még pluszban hozzájárul az is, hogy nem csak 70 évre akarják emelni a nyugdíjkorhatárt, de azt is be akarják vezetni, hogy a gyerekek kötelesek legyenek eltartani a nyugdíjast a családban, ezért jóval kevesebb nyugdíjakat fognak folyósítani. HÁHÁHÁHÁ Amelyikünk nagy szerencsétlenségére megéli a 70 évet és még kap is valami nyugdíjnak nevezett pár fillért, mert tegyük fel van még munkahelye, akkor még a gyerekének kell eltartani (vagy együtt halnak éhen).
De ha kipusztul a nép ki fogja ezt a bolond királyt eltartani minden jóban??
Olvasva a hozzászolásokat nagyon csodálkozom kedves nyugdijas társaimon,sok a panasz a jajszo,a sirám,pedig tudomásul kéne venni,hogy országunkban csak egy ember van aki a nyugdijasokra figyel,szeretett mosollyal szol hozzájuk mindig,mindig van pár szeretetet,biztatást sugárzo biztato szava,és folyamatos a segitö készsége,csak kedves nyugdijas társaim ezt nem veszik figyelembe,nem te
kintenek rá hálával,rá szeretett Kedves Vezetönkre és mindenbe hü társaira.Pedig megérdemli ezt Kedves Vezetönk Orbán /Orsos/ Viktorunk.Igaz lelkesen rá szavaztatok hálátok jeléül pedig már háromszor csapott képen benneteket,rugott belétek épp ugy mint az egész ország minden tagjába.Emlékezzetek,Ki volt aki legelöször mondot nemet a nyugdijasokra,és egyedül a parlamentben parlament ben,hogy hivták? Orbán -Orsos Viktor,Az Ö kormánya volt aki Elöször csapta be a nyugdijasokat amikor kevesebb emelést adott mint ami járt volna.Orbán-OrsosViktor volt aki amikor miniszter elnök lett legelsö intézkedésével elvette a 9%-ot amit az elözö kormány megadott,Orbán-Orsos Viktor az aki most nem adta meg visszamenöleg az inflácioskiegészitést csak egy havit,Orbán-Orsos Viktor az aki a jövö évi emelésböl ismét lecsalt 1.5 százalékot mondván majd a jövö év végén valamilyen formában rendezik stb.Ö az a Szeretett vezetö aki ismeri a nyugdijasok mit tettek eddig,45-töl országépités,önkéntes munka tervkölcsön,békekölcsön,kommunista szombatok tömegével,beszolgáltatások,férfiaknál a 3,illetve kétéves katonai szolgálat a gyakorlatok tömegével,árvizvédelmimunkák stb.A nyugdijas korosztály megrokkant,mi nem voltunk ésvagyunk nyugati ország aholtisztességes bért nyugdijat adnak,itt csak a lerágott csont a jutalom.Ez az ember és himpellér társai értik meg a nyugdijasokat? Nem,dolgoztatni akarnak uj törvényeik szerint de munkát és tisztességes fizetést nem biztositanak a pénz nekik kell millios havi jövedelmekért,mert különben csalásra kényszerülnek,a szegény képviselök.Hát nyugdijas barátaim ennyit diohéjban,gondolkozzatok el és igy várjatok bármit is ezektöl a semmirekelöktöl.Igy szavazzatok amikor kell majd.Figyeljétek az értékálloságát nyugdijatoknak,folyamatos az áremelés,január 1-töláfa emelés ,egyik pofon a másik után,kisérve a hazugságözönnel,mutogatás az EU-ra és IMF-re,pedig most már csak azok tudnak segiteni ök tudják megfékezni ezt az ámokfutot a csürhéjével együtt.
Kedves Fórumozók!
A lényeget nem veszitek észre a magánnyugdíj megszűntetésével kapcsolatban! Itt nem is az volt a lényeg, hogy rengeteg lóvét loptak el az emberektől, a nagy átverés a hosszú távú megszűntetésben keresendő!
A magánnyugdíjnál volt egy olyan dolog, ami sok ember figyelmét elkerülte, mégpedik az örökölhetőség, ez az elvett milliárdok mellé, újabb milliárdos bevételt hoz a kormányzatnak!Az életkor kitolódásával késöbb megyünk nyugdíjba, vagyis sokan egyáltalán nem...de mi lesz az általa befizetett pénzzel? Nagyon sokan leszünk olyan helyzetben, hogy előbb halunk meg, mint hogy a nyugdíjat igénybe tudnánk venni, ezért a befizetett pénzünk az államra fog szállni, vagyis hiába fizettünk szolgáltatást már nem kaphatunk, de sajnos hozzátartozónk sem, mert az őzvegyi nyugdíjat is eltörlik! Befizettünk a magunk ellátására pénzt, ami egyértelműen az állam bácsié lesz! A magánnyugdíjpénztár tagok hozzátartozói egy összegben kaptak volna az elhunyt hozzátartozó után ellátást, na ezért volt fontos a magánnyugdíjt eltörölni! Ez a nagy bevétel és az emberek meglopása! A nyugdíjkorhatár felemelése előtt ezt meg kellett csinálniuk! A magánnyugdíj lehetőséget adott volna az elhunyt hozzátartozó felgyülemelett befizetésének az örökölhetőségére, na ez volt a bibi! Ráadásul minél magasabb a korhatár, annál inkább jól jár az állam, mert a megtakarítás egy összegben az övé! Amikor valaki választott, hogy marad-e az általa választott magánnyugdíj-pénztárban ezt is figyelni kellett volna, nem a homokba bedugni a fejeket! Az örökölhetőség a maradó tagoknak továbbra is jár, mert az ott felgyülemlett összeg, MAGÁNTULAJDON!
Amúgy nem kell félni, mert minden rosszban van jó is! Majd megtanulnak az emberek vigyázni az egészségükre, megtesznek érte mindent és így eredményként kaphatnak nyugdíjat! Amúgy undorító ami ebben az országban folyik!
Nekem van egy elméletem! A cél, hogy minél előbb elpatkoljunk, akkor nem kell nyugdíjat fizetni. Ennek érdekében igyekeznek minél több stresszt bevinni az életünkbe (fizethetetlen hitelrészletek, nulla orvosi ellátás biztonsága, kiszámíthatatlan munkahelyek, jövőkép ohne...., stb)
Hisz egy 50-est már nem számítanak produktívnak! Gyereket nem szül, szakmailag a nagy átlag már csak szinten tart, egyre többször szorul gyógyszerre, betegellátásra, stb........ Vesszen a férgese!
A birka magyar meg csak kétségbeesetten béget, és tényleg elkez hullani. Ügyes!!!
Ha annyira nincs pénz a nyugdijra a nemzet színészei meg asportolói
miért kapják a plusz 500 000ft ot Ők is kapják csak azt a pénzt amit befizettek.Nekik miért jár tőbb?Azt is a tőbbi nyugdíjastól veszik el. Mikor dolgoznak a mai napig is. Semmivel se külőmb mint a tőbbi ember.
A hetven év feletti nyugdíjkorhatár nem más, mint hogy addig biztos nem kapsz nyugdíjat, utána meg bizonyos feltételekkel. Dolgozni addig? Jó lenne …
Munkalehetőség nem jár nekem, nem vagyok már fiatal, és van egy-két betegségem is. Nyugdíj nem jár, mert a befizetett járulékaimat rég kifizették a szüleimnek. Orvosi ellátás nem jár, hacsak nem fizetek havi 5.100 Ft-ot, de miért is nem jár? Ja mert túl sokan veszik igénybe a TB kasszát. Segély nem jár, ha nem utazom napi 3 órát egy gátépítésre. Ennivaló nem jár, mert aki nem dolgozik, ne is egyék.
De kérdezem én, miért nem jár nekem legalább egy ingyenesen elvégezhető tanfolyam az öngyilkosság legcélszerűbb módjairól, a hozzá szükséges eszközök TB támogatásával?
Képmutató módon az orvosoknak tiltják az aktív eutanáziát, miközben ezek az intézkedések kimerítik a passzívot?
Nem érdekli ezeket semmi csak saját maguk, meg a hatalom, amiért 8 éven át mint egy eszelős hisztizett Orbán. Mikor végre megkapta, akkor kiderült semmi konkrét elképzelése nincs, csak az a cél minél jobban megpumpolni az embereket, meg befogni a szájukat, kuss legyen nekik. Hülyének nézik az embereket, már kínomban röhögök néha az Orbánon, mikor ő a megmentő isten, nem engedi majd, hogy kevesebbet keressenek az emberek, mint az egy kulcsos adó előtt, mert jön a koki, meg a saller a munkáltatóknak, közben ő meg 500ezerrel többet visz haza havonta. Majd a ő két szép szeméért a különadókat a bankok, a multik nem a lakossággal fizettetik meg, szórakozzon a mással, de ne velünk.
Gondolod ez érdekli őket? Az embereket rabszolgáknak, fogyó eszközöknek nézik.
Magánnyugdíj. Most válaszható volt önkéntes alapon. Nem biztos hogy garantálható lesz majd a nyugdíj azoknak sem akik maradtak. Hoznak egy 2/3-os döntést és simán elveszik. Ennyi.
Azt hiszik ha sokszor elmondanak valamit azt el is fogják hinni az emberek előbb utóbb. Miért hiszik hogy ebben az országban mindenki hülye?!
Igaz ezt egyszer már bebizonyítottuk nekik, hiszen hatalmon vannak! Állítom hogy azóta is ezen röhögnek.
2,5 millió befizető nem tudja biztosítani 3 millió nyugdíjas nyugdíját, ez eddig világos. Tehát: vagy növelni kell a foglalkoztatottak számát vagy csökkenteni a nyugíjasokét. A legegyszerűbb megoldás, felemelni a nyugíjkorhatárt és abban reménykedni, hogy a "maradék" nyugdíját már tudják finanszírozni.
Most nem bírtam megállni,hogy ne szóljak hozzá!
Már régóta mondogatom magamban: Megérjük még azt,hogy a minden 10.nyugdíjast lelövik,hogy ne kelljen fizetniük.
Egyszerűen hihetetlen ami ebben az országban folyik! Nemrégen még azt mondták,lépjenek vissza az emberek a TB rendszerbe és majd az állam garantálja a nyugdíjakat.Most mi változott azóta?
Visszaléptek, a Pénzht meg másra fordítják.
A sok képviselő ,miniszter fizetését is lehetne csökkenteni,máris több maradna a kasszában.
Nemrég hallottam,hogy egy szervezet elnöke,ha 2 milkát visz haza.Nem sok az egy embernek?
A férjem 37 éve szobafestő. Azt sem tudom elképzelni,hogy 65,nemhogy 70 évesen fel tud mászni majd a létrára.Már most, 51 évesen annyira fájnak a lábai,örül,ha reggel feltud kelni.
Semmit nem szólnánk. Nem kérdeznék a véleményünket.
Simán arra megy ki minden, hogy az öregekre nincs szükség. Dolgoztak, adóztak, szaporodtak. De aki már ugye nem dolgozik az ne is akarjon enni.Elegánsak lépnek át azon az illetékesek hogy aki ledolgozott már 40 évet, annak jó felét már ebben a rendszerben tette. Nem keveset visszaszolgáltatva az államkasszába. Pofátlanság öngondolkodásra hivatkozni ennek tudatában és ismerve országunk bérrendszerét.
Ne a nyugdíjasok szégyelljék magukat. Nekik nincs miért.
De azt se feledjük hogy csak azt lehet lekezelni aki hagyja magát. Mit is mondanak a nyugdíjas eltartottak létszámáról? Hát kérem álljanak a sarkukra, sztárkoljanak vonuljanak a Parlament elé táblácskájukkal és ha ki is röhögik őket, ne adják fel!! Harcoljanak az jogaikért!
manna voltam, vagyok és leszek
manna voltam, vagyok és leszek
Fantasztikus otlet!!!!!
A mai magyar allapotok szerint akkor hatalmas megtakaritas lep eletbe az allamkasszaban, hiszen a temetest ugyis a csaladok fizetik, es mivel ez egyszeri koltseg, ami bekovetkezik nagy valoszinuseggel a 70. szuletesnap elott a nyugdijakat nem kell fizetni, az allamkasszaban marad mint megtakaritas.
Elképzelek egy reklámkampányt a TV-ben:
Kérj számlát! Mindig, mindenhol, mindenkitől.
Kérj számlát! És megkapod amire hiányolsz!
Kérj számlát! Lesz nyugdíj, jobb egészségügy, szinvonalas oktatás, jobb közlekedés, stb...
Teher az állam nyakán? Amikor lassan már negyven éve nyugdíjjárulékot fizetek, egészségügyi ellátást fizetek, adót fizetek az államnak? Eddig nem voltam teher? Szültem három adófizető gyereket, akik közül kettő él, mert egyiknél álmos volt az adjuntus úr. Ők is fizetnek mindent becsülettel. Miért is vagyok teher?
Emelték a nyugdíjjárulékot, csökkentették a munkanélküli segély időszakát, de nem csökkentették a járulékát, amit szintén fizetünk. Jó darabig talán még meg sem szólaltam volna egy ilyen ötletre, de 55 évesen mostanában szembesültem a korlátaimmal. Azzal, hogy ma reggel pl. alig tudtam felkelni az ágyból, valami gerinckopás miatt, amire annak idején amikor elkezdődött, a doki legyintett, hogy úgysem tudnak vele csinálni semmit. Na, most elképzelem magam, ahogy majd 70 évesen kikúszom az ágyamból, hogy elmenjek dolgozni a munkahelyemre. Hosszabb ülés után felállok és elszédülök. A diagnózis : hát igen, ennyi idősen már nem annyira rugalmasak az erek.
Elképzelem magam, ahogy majd 70 évesen félóráig próbálok majd lábra állni , anélkül hogy orra buknék. Na igen. Mehetnék spa-ra welness-re, ha telne rá. Mert negyven évi becsületes munka után sem keresek annyit, hogy telljen! Na igen. Öngondoskodjak. Ha lenne miből. Ahogy emelkedik a fizetésem( már ha emelkedik) úgy emelkednek az árak, a szolgáltatások.
Becsülettel fizetett nyugdíjjárulékomból fizették mások nyugdíját, elfogadtam a rendszert, mert azt hittem, a következő generáció fizeti majd az enyémet. Most meg teher leszek, ha meg merem élni a nyugdíjkorhatárt? A munkáltatók szemszögéből már most öregasszony vagyok, az egyik nagytudású vezetőm, úgy is nevez. Pedig dicsekvés nélkül az egyik legjobb vagyok a területemen. Mi lesz majd 70 évesen?????
Állatok!
Szép gondolat,valoban munkát adni a társadalomnak ,hogy önmaga legyen önön ellátoja,és biztositoja.Igen igy lenne jo és utánapihenni.Ki avagy kik javasolják,és sugalmazzák ezen gondolatokat?Sajnos olyan most vezetö pozicioban lébecolo személyek akiknek a munkárol fogalmuk sincs,eddig a vörös alom jolétében forgolodtak,élvezték a kedves szülök ovo kezének simogatását nem beszélve a nagy párt támogatását.Nem ismerik a myar nép huszadik századi megrokkanto tragédiáját,két világháboru csonkitás,jovátétel,lerombolt ország ujjáépitése,békekölcsönök,kommunista szombatok,önkéntes-parancs-alapu munka felajánlások stb-ben valo részvétel.Az emberek belerokkantak,most meg macska jancsik határozzák meg,hogy mit birjanak mégki.Ez nemAmerika,Anglia,Németország ahol a bér az valoban bér,a nyugdij az valoban nyugdij szószerint nem alamizsna amit iparbároink,uj földesuraink stb.osztatnak ki.Ezután nyugdij korhatárt emelni nem pofátlanság ifju titánjaink,és lepénzelt vazalusaik
Ki igért jolétet,változást?Hazugság lett minden a nyomor után idö elött a temetö az irány uj magyar holokauszt van kialakuloban,elrettentö példái lettünk Europának,és ezek után a nyugdijak megcsonkolása,korhatár emelése,uj Werböci szellem és törvények bevezetése?Igen a Pokol is megjelent mi már lassan a tornácán leszünk!Emberséget nem pökhendiséget ifju magyar titánok.Ennyit a nyugdijrol .Gondolkozzanak el.A bajt a nyomort is lehet emberségesen átvészelni ehez összetartás nem széthuzás és igazságtalan adozáskell.Az urak nagy urak lettek,embertelenek,sarcolnak,dézsmálnak,urbéreznet,tizedet szednek és erre mondják mindenkinek jo lesz.Vana képén bör ezt kijelenteni?Van mert nem tudják a hatalmi mámorban hol a határ!Ismétlem EMBERSÉGET uraim!
Ez nem egészen így van. Szerintem, ha valaki folyamatosan dolgozik, használja az eszét, az nem esik ki a mókuskerékből. Dolgoztam és olyan 70 éven felüli nővel, nem is eggyel, aki simán lekőrözte szellemileg a 30-35 éves munkavállalókat. Persze más a helyzet ha valaki otthon marad pár évre, azután ujra akarja kezdeni, az már biztosan nem menne, mert nehéz felzárkózni, hiszen minden mhelyen sok változás van folyamatosan mindenben, persze itt főleg az irodai munkákat értem.
A fizikai munkánál igazad van, hiszen az idős embereknek már az izületei sem úgy mozognak, stb.