Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Digitális fényképező 2016

myrjam08
Létrehozva: 2016. március 19. 19:47

Sziasztok!


 


Mivel már rég volt ilyen téma , felvetem:


szeretnék venni egy olyan digitális fényképezőgépet, ami jó minőségű fotókat, videókat csinál, de max. 40 ezer Ft.


Tudtok ajánlani ilyet?


Köszönöm!


 


myr

  1. 2016. október 16. 10:248.

    Ma már az okostelefonok világában nem érdemes ennyiért fényképezőt venni http://hasznosotletekokoseszkozokhoz.blogspot.hu/20 16/08/top-7-tulajdonsag-ellenorzese-mielott.html

  2. 2016. március 27. 23:437.

    Hát, nem tudom, hogy az alábbi véleményekkel megoldódott-e a fényképezőgép választási problémád...


    Az a helyzet, hogy a TI felvetésedből egyedül a 40.000Ft-os árhatár az, ami bármilyen szempontból is támpontot adhat a válaszra, ugyanis mindenki olyan fényképezőgépre vágyik (árkategóriától függetlenül), amivel "jó minőségű fotókat és videókat lehet csinálni". :)


    Csak feltételezni tudom ebből a nagyon lazán megfogalmazott szempontrendszerből, hogy nem vagy igazán otthon a fotózásban. különben talán leírtad volna, hogy mi a fontosabb számodra, a kis méret, a nagyobb zoomtartalom, a fényerős optika, a teles automatika vagy netán a manuális lehetőségek, a gyors autofókusz vagy netán az állványcsavar? És még legalább 20 szempontot felsorolhatnék.


    Az biztos, hogy 40.000Ft-ért csak olyan kompakt fényképezőgépet vehetsz, amelyet a fotózással foglalkozók még nem neveznének "jónak". Ezzel együtt a mai kis szappantartók már mind alkalmasak arra, hogy kedvező fényviszonyok között többnyire jó fotókat készítsenek.


    Sajnos én nem vagyok otthon ebben az árkategóriában és én azt mondanám, hogy kb. ez a gép lenne egy ideális választás, csakhogy ez több mint duplája az előirányzott keretnek...


    De ez a gép valamikor a kategóriája csúcsát jelentette, most jóval kedvezőbb az ára mint hajdanán. De szinte minden adott ahhoz, hogy egy képzett felhasználó szinte profi képeket készíthessen.


    Ez persze elvezet ahhoz a kérdéshez, hogy milyen kezekbe is kerül a gép? mert az én szomorú tapasztalatom az, hogy az emberek azt hiszik a jó fényképezőgép készíti a jó fotókat. De nem :( Aki nem ért a fotózáshoz, az egy másfél milliós géppel sem fog jó képeket készíteni, sőt, rosszabbakat mint egy full automatával.


    Szóval, legszívesebben úgy adnék tanácsot, hogy légyszi tölts fel saját fotókat és majd megmondom, hogy milyen gépet érdemes vásárolnod. mert ha azt érzem, hogy a komponálás nem az erősséged, akkor én beszélnélek le egy drágább gépről, mert tudom, hogy úgysem használnád ki a benne rejlő képességeket.


    Remélem, ezzel nem bántottalak meg, de megérted miről beszélek. Nekem például vétek lenne egy sokszázezres varrógépet a kezembe adni, mert valószínűleg egy 20ezres kompakt géppel sem tudnék szépen varrni. Mert nem értek hozzá.


    A használt gép beszerzése nem rossz ötlet, de ott azért résen kell lenni, hogy ne egy hibás, hanem csak egy megunt (és megkímélt) gépet vegyen az ember!

    előzmény:
    myrjam08 (6)
    2016-03-27  01:43
  3. 2016. március 27. 01:436.

    Köszönöm szépen mindenkinek a véleményt, segítséget! :-)

  4. Torolt_felhasznalo_407541
    Torolt_felhasznalo_407541
    2016. március 20. 21:245.

    A használt nem rossz ötlet. 40 ezerért már használható használtat lehet venni... persze nem árt hozzá a szakértelem.  Nem túl célszerű a szerencsére hagyatkozni. :-)

    előzmény:
    dunakanyar (4)
    2016-03-20  18:47
  5. 2016. március 20. 18:474.

    Valóban sok okostelefon szép képet csinál, de én mégis fényképezőgép párti vagyok.  A telefonokról hiányzik az optikai zoom (kivéve a Samsunk K-zoom készülékét, vagy valami hasonló a neve), egyébként rossz fényviszonyoknál meg cseszheti az ember. 


     


    Én használt fényképezőgép vásárlását javaslom, én pl. 6 ezer forintért vettem egy Canon alapgépet, használtan, kutya baja. Szuper kategóriás gépet is ki lehet fogni 25-30 ezer forintért. Tesz-vesz, vatera, itt az értékelések alapján ellenőrizni tudod az eladót. 


     


    (Csak megjegyzem: amikor én 6 ezerért leütöttem a Canon gépet, az ismerőseim csak legyintettek, hogy 6 ezer tanulópénzt fizettem, mert jól át leszek vágva, az biztos. Kész tény, hogy az eladónak, akitől vettem, voltak negatív értékelései, amit már csak akkor olvastam, amikor leütöttem az egyébként 1 Ft-ról induló aukciót. Mégis bejött és most van egy szuper kis alapgépem. Ja, még valami: postaköltséggel együtt volt 6 ezer :))

    előzmény:
    myrjam08 (1)
    2016-03-19  19:47
  6. 2016. március 19. 22:113.

    Én is azt mondom, hogy a mai okostelefonok világában nem érdemes ennyiért külön fényképezőgépet venni, mert amit ebben a kategóriában tudnak a gépek, azt tudja egy mostani alsó kategóriás okostelefon is.


    Nekem van egy viszonylag jófajta Nikon gépem (nem profi, de azért sokat tud), de nagyon ritkán használom, én is azt mondom, hogy telefonnal is lehet lőni nagyon jó képeket, a fotóson múlik az egész. Az apróbb hibákat meg utólag is ki lehet javítani, nagyon ügyes és egyszerű képszerkesztők appok vannak ma már.

    előzmény:
    myrjam08 (1)
    2016-03-19  19:47
  7. Torolt_felhasznalo_407541
    Torolt_felhasznalo_407541
    2016. március 19. 21:212.

    Negyvenezerért nem. :-) 


    Pontosabban még egy telefonnal is lehet (viszonylag) szép képeket és videókat csinálni, ha ideálisak a fényviszonyok. A gondok akkor kezdődnek, amikor nincs elég fény. Akkor bizony kell a jó gép, ami drága.


    Egyébként nagyon sok múlik a fotóson. Talán több, mint a gépen. Egy jó fotós egy gyenge géppel is csodákra képes, amíg egy hozzá nem értő milliós felszereléssel sem alkot jót.


    Még egy dolog: A legtöbb ember - szakmailag megítélve - igénytelen a fotók tekintetében.


    És hogy egy tanács is legyen: Ha veszel valamit, az Canon vagy Nikon legyen. Olvasgass teszteket a neten!


    Remélem segítettem! :-)

    előzmény:
    myrjam08 (1)
    2016-03-19  19:47

Címlap

top