Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Kompromisszum és siker?

filipa
Létrehozva: 2017. január 31. 23:57

Sikeresebbek azok az emberek akik képesek kompromisszumot kötni az életükben? Pl: van egy fiatal húszonéves lány aki összejön egy nála 15-20 évvel idősebb negyven körüli férfival. Mellette beletanul az üzleti világba, saját céget indít, anyuka lesz és magas életszínvonalon él a férfinek köszönhetően. Ezt az életet egy korabeli, pályakezdő férfi mellett kisebb eséllyel érhette volna el. A fiatal éveit egy idősebb férfinek adta, kompromisszumot kötött.





De akik külföldön keresnek új munkát azok is kompromisszumkészek. Egy olyan anya is aki a férje anyagi támogatásáért cserébe a szőnyeg alá söpri a rossz házasságának a problémáit. 





Ha csak feketében és fehérben látjuk a világot és kizárjuk a kompromisszumkötés lehetőséget sokkal nehezebb életet élünk? 

  1. 2017. február 1. 22:595.

    A te idos pasihoz meno delikvensed nem kompromisszumot kotott, hanem szamito, nyereszkedo perszona. Az nem volt a pakliban, hogy raadasul erzelmek nelkul ment az idos pasihoz? En speciel nem birnam elviselni, hogy reszemrol minden erzelmek nelkul egyetlen pasi is ram masszon, akar fiatal, akar oreg. Lerugnam magamrol meg kifordulna a gyomrom.


    Nezd, en kulfoldon elek mar 18. eve. Nem beszelnek semmifele kompromisszumrol. Sajat dontesem volt, mert egyszeruen jobban akartam elni es kalap.


    Nem tom, mi a fekete-feher szamodra. En mindig azt tettem, amit a magam szamara a legjobbnak iteltem, eszem agaban sem volt kiszurni magammal. Nem kompromisszum ez, hanem dontes.

  2. 2017. február 1. 22:464.

    Ha csak kerdezned mindezt, meg ok lenne, de te allitod. Ami mar nem ok.


    Tisztazzuk, mi a kompromisszum es mi a megalkuvas.


    Elso eseted, ven pasihoz menni anyagiakert szerelem nelkul: nyereszkedes. Ezt itt Amerikaban golddiggernek hivjak.


    Masodik: problemat szonyeg ala soporni, es ugy elni, mintha, mintha az ember elne, de tulajdonkeppen vegetal, szemelyes velemenyem szerint ordinare baromsag. Miert is? Elonyokert. A vegen sokkal jobban megszivja, mint azt most gondolna. A teste majd bosszut all, es ezt kulonfele nem szep betegsegekben fejezi ki.


    A tobbit mindjart megnezem, mert kozben dolgom  akadt. Tudod, kinek mit bir el a gyomra. En annak idejen nem valasztottam a gazdag fogorvost, aki 40-es volt, hanem a csoro mernok fiatal szerelmemet. Hogy kesobb rafaztam vele, ez mar egy masik tortenet.

  3. 2017. február 1. 07:333.

    Bocs! Pontosan: 


    Elítélnétek ezt a nőt?


     

    előzmény:
    york (2)
    2017-02-01  07:31
  4. 2017. február 1. 07:312.

    Miért nem elég neked az "Elítéled ezt a nőt" topik?  A témát lehet ott folytatni, le is írtad abban a véleményed.


Címlap

top