Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Elvégezzem a HR szakot?

Estellaaa
Létrehozva: 2017. január 14. 17:51

Sziasztok!


30 éves vagyok, augusztusban érkezik az első babánk, majd utána szeretnénk még egyet mielőtt visszamegyek dolgozni.


A mostani munkahelyemre nem biztos hogy vissza tudnak venni, de nem is biztos hogy sokáig maradnék. Eddig képzési területen dolgoztam de kis cégeknél, érdekel a HR, szervezetfejlesztés. Szeretnék a későbbiekben egy nagyobb cégnél elhelyezkedni, ahol van előrelépési lehetőség. Mivel most egy andragógia szakos mesterdiplomám van, gondolkozom, hogy az itthon töltött évek alatt elvégezzem-e levelező szakon a BCE HR szakát. 


Mennyit ér manapság a papír? Természetesen az angolt is szeretném frissíteni, korábban megvolt a tárgyalási szint, csak hát nem használom.... Eddigi kis cégekben mindig csak egy helyben topogtam, érzem magamban a késztetést hogy magasabb, később akár vezetői szintre kerüljek. 


Mit gondoltok az egész teremről? 35 évesen már nagyon nehéz bekerülni egy nagy céghez 2 kisgyerekkel? Nagyszülők, férjem mindenben támogatnak.

  1. Torolt_felhasznalo_383651
    Torolt_felhasznalo_383651
    2017. január 16. 23:2439.

    Mindenképpen tanulj, ezt az igényt soha ne add fel.Használd ki az időt, megéri.Nem csak fizetésben, hanem tájékozottságban is, mint azt tudjuk:minden mindennel összefügg.


    Az sem baj ha elsőre nem fogsz keresni annyit mint azt remélted.Ha bármit  tanulsz és lesz gyakorlatod benne - dobbantasz és találsz egy  állást mint gyakorlott szakember.Szerintem egy évet adj magadnak,(adott állasban legyen egy teljes év), akkor látod a terület évközbeni összes felmerülő/megoldandó problémáját.Ezután már lesz egy alapod.Majd irány egy olyan állás, ahol lehetőleg abban a témában te legyél a legjobb - vagy ott az egyetlen.Ezért kellene jól választani................

  2. 2017. január 16. 23:2038.

    Egy régi barátnőm 3 gyerek mellett csinálta meg a mérlegképes könyvelőit úgy, hogy a legkisebbet még szoptatta. Szóval meg kell próbálni, ha tényleg érdekel, legfeljebb felfüggeszted és később befejezed, ha elsőre nem megy.


    Szerintem is kezdd el.

  3. 2017. január 16. 22:4937.

    Azért neveztelek trollnak, mert kialakult egy beszélgetés, és te a szép stílusoddal idejöttél megmondani azt, ami marhára nem a topik témája. :) 

    előzmény:
    Nikita 666 (34)
    2017-01-16  20:38
  4. 2017. január 16. 21:5236.

    Hát én őszintén szólva nagyon nem tudnám elképzelni, hogy hogy tudtam volna beiktatni sulit, tanulást, vizsgákat baba mellett. Pedig elég "könnyű" gyerekem volt, legalábbis babaként (azóta már bedurvult :) ), de azért... 24 órás elfoglaltság. Pláne ha kettő lett volna. Persze különbözőek vagyunk, van, aki jobban bírja a strapát, az alváshiányt, meg úgy általában azt, hogy nincs szinte semmi ideje magára.


    Szerintem ne határozd el magad addig, amíg meglesz a gyerek. Tök jó, hogy lesz segítség meg minden, de vannak dolgok, amiben egy anyát nem lehet kiváltani, vagy csak túl nagy áldozatok árán. Ha majd meglesz a poronty meglátod, hogy mi a helyzet, lehet, hogy minden simán megy és bőven lesz felesleges időd, mert ilyen is van, de az is lehet, hogy nem lesz energiád semmire, örülsz ha zuhanyozni lesz időd, vagy az is lehet, hogy te akarsz majd mindig a babával lenni, és nem fogod akarni rendszeresen hosszabb időre kiadni a kezeid közül.

  5. 2017. január 16. 21:0335.

    Szerintem végezd el. Egyszerűen azért, hogy jobb esélyekkel kezdhess a babázás után. Munkatapasztalatod már van. Kifejezetten jó ha babázás közben képzed magad... és szerzel még egy diplomát. Sok sikert kivánok

  6. 2017. január 16. 20:3834.

    Azért nevezel trollnak, mert le merem írni azt, ami mások számára tabu?


    Fogalmad sincs arról, mi és miért található az anyatejben.


    Menj át a "fészes" topicba, ott gyűltek össze a hozzád hasonló, evolúciós szempontból "családi életre" alkalmatlan egyedek. Fajunk büszkeségei. Törekvő, maximalista, erkölcsi magaslatokkal küszködő párzásra alkalmas de utód nevelésére már alkalmatlan anyák, feleségek, leszbikusok... mély tisztelet a kivételnek.


    De, tanultam. A gyerekeim születése után tanultam a legtöbbet. Olyasmit, amit könyvből nem lehet megtanulni.

    előzmény:
    phangan (31)
    2017-01-16  20:07
  7. 2017. január 16. 20:2433.

    Megragadtad a lényeget! :D

    előzmény:
    sanyinak (32)
    2017-01-16  20:19
  8. 2017. január 16. 20:1932.

    Akkor most eljutottunk oda, hogy a tanulas egyaltalan nem jar szopassal??? :)

    előzmény:
    phangan (31)
    2017-01-16  20:07
  9. 2017. január 16. 20:0731.

    Bár nem szeretem etetni a trollt, és nem vagyok sem szoptatáspárti, sem - ellenes, de hagyjuk már a maszlagot! Nincs annyi ujjam, amennyi szoptatott babát ismerek hóóót betegen, nem ritka alkalmakkor, méghogy védőanyag!!! Meg a legjobb, amit tehetünk az immunrendszerével, és így nem lesz beteg. Marketing.


    Ha az anyuka tanul - ha van kedve, nem egy kényszernek éli meg, akkor jót tehet az anya-gyerek kapcsolattal. Biztos te nem tanultál, de azért még egy anyának is szüksége lehet társaságra felnőttek között, értelmes elfoglaltságra, valami rendszerre. Annyi, hogy szerintem nem kell maximalistának lenni és éjszakákba nyúlóan tanulni, hogy mindenképp ötös legyen... El kell engedni némely dolgot, és akkor senki nem sérül ebben. Ha a gyermek pedig időt tölt el az apjával kettesben, vagy nagyszülővel, az is nagyon hasznos számára. 

    előzmény:
    Nikita 666 (30)
    2017-01-16  19:12
  10. 2017. január 16. 19:1230.

    A gyerek persze hogy kiegyensúlyozott, került bele valami, leköti az, hogy emésszen. Mesterségesen előállított TÁPlálék kicsik számára, amit telenyomnak vitaminnak. Persze hogy fejlődik, a szervezete megpróbál alkalmazkodni a természet feletti étel feldolgozásához. Egy valamit képtelenek beletenni ezekbe az izékbe. Azokat a védőanyagokat, amelyek az anyatejben vannak. Azok az anyagok, amelyek az anyát védik a környezetében lévő káros dolgoktól. És ez minden anyánál más. Szoptatás alatt ez védi a csecsemőket. Ezt az anyagot nem lehet előállítani minden egyes csecsemőre megadva.


    Élnék egy hasonlattal. Férj hazamegy, megkapja a babgulyás perkeltjét, amit a "konzervdoboz asszonyka" főzött. Mellé pedig előregyártott "friss" tortácskát. Szerencsétlen naná hogy kiegyensúlyozott, örül hogy egyáltalán enni kap valamit a ház úrnőjétől, és szegény feje parancsnokától.


    Mit várhat az a férj az asszonyától, aki még a csecsemőjüket is tápszerezi? Jó esetben talán valami salátát ebédre, amit a nej meg is mosott, ha nem lusta hozzá. De lehet hogy az a nyomorult saláta is csak "nájlonból" a tányérjába borított, teljes kiőrlésű kenyérrel feldúsított műkaja. Kell a teljes kiőrlésű és rozskenyér, a gyomornak legyen már meg az illúziója hogy van mit emésztenie.


    Isten őrizz hogy anyukáknak megmondjam mit tegyenek. Habár... a babák nem tudnak még beszélni.


    Semmi gond nincs, engem csak néhány dolog dühít, és ez az egyik. Ha az anyának nincs olyan betegsége, amely lehetetlenné teszi a szoptatást, akkor bizony szoptasson.


    Én még nem láttam olyan anyukát, aki a baba születése utáni első évben ne lett volna nyúzott, ne érezte volna néhányszor úgy, hogy a falhoz csapja a csecsemőjét. Az anyaság ezzel jár. Le lehet venni a terhet a válláról, akadnak segítőkész rokonok, de a gyerek az anyáé. A gyerek az ő energiájából táplálkozik, az anya "vérét szívja". Ez a topic indító örülhet hogy nem kezdtem el basztatni. Nem is tudom mi tart vissza, talán az, hogy tanulja meg a saját kárán, egy gyerek az nem tréfa dolog, nem egy letudandó projekt? Te is tudod, hiába írjátok neki hogy tanuljon tovább, milyen jó dolog. Csecsemő mellett nem lehet tanulni. Vagy a gyerek, vagy a tanulás látja kárát. Olyan nincs hogy egy gyerek alszik és milyen édes, de sok ideje marad anyukának. Ó hogyne. Jó ha a szeme alatti sötét foltot eltünteti, és van fél perce tusolni. Ha pedig a segítőkész rokonokra, férjre akar majd támaszkodni, akkor jobb ha nem is szül. Az első pár hónapban alakul ki az anya-gyerek kapcsolat, ezután a gyerek már a külvilág felé fordul. És szépen felnő majd "egyedül", mint a dudva. Anyuka pedig majd eléldegél a gyerek mellett,és 15 év múlva értetlenül szemléli, hogy ki ez az undorító féreg az ő rendezett lakásában? Akire annyi pénzt költött, de baszik szót fogadni?

    előzmény:
    buksi80 (25)
    2017-01-15  20:29
  11. 2017. január 15. 21:4129.

    De jó is lenne, ha a közoktatás csak a használható dolgokra tanítana!

    előzmény:
    phangan (28)
    2017-01-15  20:57
  12. 2017. január 15. 20:5728.

    BGE-n nem gyenge az informatika sem szerintem, de legalabb hasznos, nem ugy mint integralni es derivalni...

    előzmény:
    sanyinak (27)
    2017-01-15  20:49
  13. 2017. január 15. 20:4927.

    Akkor ezek szerint felvételi előtt át kell nézni alaposan a tantárgyakat.

    Excelt kevesen tudják alapszintnél jobban használni. Már egy FKERES függvény is sokszor gondot okoz.

    előzmény:
    buksi80 (26)
    2017-01-15  20:32
  14. 2017. január 15. 20:3226.

    Nekem volt. 1 év, és úgy hívták: kvantitatív technikák. Nagyon imádtam. Matematika volt, de már excel-táblában. (na, jó, én még rég csináltam ezt a képzést, anno ez újdonság volt)

    előzmény:
    sanyinak (23)
    2017-01-15  19:05
  15. 2017. január 15. 20:2925.

    De szeretem mikor valaki félmondatokból analizál.  


    Ad.1.  Senki nem licitál, azt hiszem ez teljesen világos a hozzászólásokból.


    Ad.2. Nem az a baba-mama összhang legfőbb mozgatórugója, hogy mindketten kiegyensúlyozottak legyenek? ;) 


    Egyszóval, nem, nem kell semmit erőltetni, nem kell senkit kényszeríteni és legfőképp nem kell megmondani anyuci mit tegyen. Tegye azt amit a szíve diktál és amivel érzi, hogy baba igenis jól van, fejlődik, cseperedik szépen.


    Píísz, láv. 

    előzmény:
    Nikita 666 (22)
    2017-01-15  18:22
  16. 2017. január 15. 20:0424.

    Azert kerdeztem hogy emberi eroforrasok alapszakrol beszelunk-e, mert ugymond az a hr kepzes csucsa, de kozgazdasz diploma leven van ám mindenfele matek es gazdasagi targy, hr-rel kapcsolatos meg viszonylag keves. Pl:


    BGE 

    előzmény:
    sanyinak (23)
    2017-01-15  19:05
  17. 2017. január 15. 19:0523.

    Sok matek? Nekem nem volt a HR kepzesen. Ugyan a GTK-hoz van sorolva, de leginkabb csak a statisztikaban kellett szorgosan  szamolgatni, kozgazdadagtanbol inkabb csak a folyamatokat es osszefuggeseket kell tudni.

    előzmény:
    Estellaaa (20)
    2017-01-15  17:03
  18. 2017. január 15. 18:2222.

    SZERINTED ... NEM VOLT ELÉGGÉ ... TÁPLÁLÓ ... AZ ANYATEJ?


    És ti komolyan, egymás próbáljátok túllicitálni, hogy milyen fasza a tápszer? Nem tököltetek a fejéssel? Egy csecsemő nem hajlandó elfogadni az anyatejet, mert megszokta a cumit?


    Hát ki volt az az idióta, aki először tett cumit a gyereketek szájába? Hogy engedtétek? Ja, hogy ezt a csecsemők édesanyja tette, merő lustaságból? Akkor kellett volna hisztiznetek, amikor az ondó nevezetű trutyiról azt gondoltátok hogy alkalmas egy gyerek létrehozására.

    előzmény:
    buksi80 (18)
    2017-01-15  15:12
  19. 2017. január 15. 17:3321.

    Nem veletlenul irtam a gazdasagi es matekos targyakat, nem mindenkinek valo. En otthagytam a Kulkert anno emiatt es andragogiat vegeztem. Egyszeruen human beallitottsagu vagyok. Esetleg egy emberi eroforras tanacsado mestert probalj meg, ott nincsenek real targyak es csak 2 eves a kepzes. Mellette angolra gyúrni. Ha a kepzessel kapcsolatban van kerdesed, irj privit.

    előzmény:
    Estellaaa (20)
    2017-01-15  17:03
  20. 2017. január 15. 17:0320.

    Köszönöm szépen a sok választ.


    Nem most jelentkeznék, hanem majd a következő évben. 


    Végiggondolva sok mindenben igazatok van, a matek tárgyak valóban kérdésesek számomra. Átgondolom még, meglátom milyen lesz a baba is. Szoptatni természetesen szeretnék! 

  21. 2017. január 15. 15:2419.

    Sok helyen alapvetően nem rajonganak az újonnan érkező kismamákért. 


    Én talán inkább azt találnám járhatónak, hogy az ember visszamegy a munkahelyére GYED után (már ha van hova), ott eltölt egy kis időt, és úgy keres mást. Talán több esélye van. És akkor azt tudja mondani, hogy új kihívásokat keres, és nem azt, hogy az utóbbi 6 évet otthon töltöttem.

    előzmény:
    buksi80 (18)
    2017-01-15  15:12
  22. 2017. január 15. 15:1218.

    Én pont azt a fajta gyerkőcöt kaptam aki sokat kelt éjjel -főleg enni- igy elég durva első 4 hónap volt a miénk. :( Aztán lett volna tej de zuhany alatt kiengedtem, mert sztem nem volt elég tápláló és áttértem a tápszerre.


    De télleg vissza a témához. ;)


    Én végeztem HR-t. Ccccc. Nekem nem érte meg. De lehet hogy az én személyiségem olyan, hogy nem lettem volna alkalmas, és ezért utasítottak el oly sok helyről. 

    előzmény:
    évi* (17)
    2017-01-15  15:03
  23. 2017. január 15. 15:0317.

    Nekem sem jutott volna eszembe fejegetni, nem vagyok mazochista, de annyi volt, hogy hónapokig napi 8-9 deci ment a tejtesónak. De ez csak mellékág, bocs az OFF-ért.


    Vissza a HR szakra. :-)

    előzmény:
    buksi80 (15)
    2017-01-15  14:47
  24. 2017. január 15. 15:0116.

    Én is azt írtam, hogy ha nem szoptat, akkor működhet. Szoptatva borzasztó macerás.Ettől persze még az is működhet. 


    Cumizavar is olyan dolog, hogy egyik gyereknél van, másiknál nincs. Nagyfiamnál kb. 3 hónaposan jött. Literszámra volt tejem, gyerek meg nem akarta csak üvegből. Naneee, hogy majd ezzel tökölök. Én visszaszoktattam.


    Én azt vallom, hogy anyatej szuper dolog, de gyerek akkor is fel fog nőni, ha nem azt kap. 

    előzmény:
    buksi80 (15)
    2017-01-15  14:47

Címlap

top