Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Konduktorság

Julkojulko22
Létrehozva: 2017. január 11. 09:32

Sziasztok!


Nagyon gondolkozom a konduktori szakmán, de lenne pár kérdésem róla. Megköszönöm, ha tudtok segíteni! :)


Sok helyről hallani, hogy lassan elavul ez a szakma, más terápiák , komplex kezelések nagyobb, tartósabb eredményeket tudnak felmutatni a (korai) fejlesztésükben, a gyerekeknek. 


Interneten utánaolvasva, nem sok aktuális fejlesztés, újítás olvasható.


Megéri ezt a képzést választani?


(Gyógytorna, és a Gyógypedagógia is érdekel, de szimpatikus, hogy itt hamar a gyerekek közelében lehet lenni, hogy van egy viszonylag belátható irányultság a kórképekkel kapcsolódóan)


A képzés, mennyire készít fel egészségügyileg? Tudom, hogy pedagógiai képzés, de mekkora hangsúly van az élettani/kórtani/anatómiai oldalon? Elég tudást lehet megszerezni ehhez?


Nagyon köszönöm! 


 

  1. 2017. január 11. 11:473.

    Elfelejtettem írni, hogy nem tudom, máshol mi a  helyzet, de nálunk hónapokra tele van a csecsemős konduktor határidőnaplója. Pl októberben már csak december végére tudott időpontot adni. Szóval van munkájuk.

  2. 2017. január 11. 11:452.

    Ugyan nem vagyok szakmabeli, de most már a második gyerekemmel kezdtük a gyógytornát, mindkettővel jobboldali fejtartás miatt. A kórházban a cscsemőkkel egy petős konduktor foglallkozik. Szerintem az eü-s dolgokkal is képben van, mert mindig elkéri a csecsemők kórházi zárójelentéseit, áttanulmányozza a diagnózisokat..........szóval nem csak a gyerekorvos által kiállított beutalót veszi figyelembe.

Címlap

top