Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Idősgondozás Angliában '1

lady in the box
Létrehozva: 2016. december 10. 23:32

Kedves Fórumozók!


Szeretnék tanácsot kérni olyanoktól, akik már dolgoztak kinn Angliában ápolónőként, vagy idősgondozóként. Mi szükséges hozzá, - természetesen az angol nyelvtudáson kívül? Középfokú angol nyelvvizsgám van, igaz, ez kinn kb. erős alapszintnek felel meg. Milyen nyelvtudás szükséges az ilyen munkákhoz? Mert az egyik külföldi munkaközvetítéssel foglalkozó portálon folyékony nyelvtudást írnak feltételként, máshol viszont elég az alapszint. Másrészt van, ahol elvárják az ápolói végzettséget, megint máshol ez nem kötelező. 


Nincs egészségügyi/ápolónői/gondozónői végzettségem és tapasztalatom, de szívesen foglalkoznék idősekkel, - bármilyen nehéz is ez a munka. Emellett a nyelvtudásomat is szeretném fejleszteni. 37 éves vagyok, 1 éve váltam el, egyedül élek. Szeretném anyagilag rendbe tenni az életem, és más lehetőséget, kiutat jelenleg nem nagyon látok. Évek óta óvodatitkárként dolgozom, de ebből a fizetésből nem tudok megélni, lakást fenntartani. Olyan állást keresnék, ami lehet akár időszakos is, és viszonylag jól fizet. 


Kicsit el vagyok keseredve. Jelenleg nincs olyan ismerősöm, akivel külföldre költözhetnék, éppen ezért olyan állást vállalnék (az anyagiak miatt), ami bentlakásos. Ráadásul a brexit miatt is sokan riogatnak... Hogy Anglia hamarosan bezárja a kapuit, ezért felesleges már elindulnom. Németországot sokan ajánlják, de nekem ez nem lenne megfelelő, mert egy szót sem tudok németül, és nincs időm arra, hogy azt is megtanuljam. Tehát ez értelmetlen lenne. 


Két cégről tudok, amely többek között idősgondozókat is közvetít külföldre. Az egyik az EUwork, a másik az Atena.sk. Sajnos ez utóbbiról nem tudok sokat, csak annyit, hogy nem régi cég, és ráadásul szlovák nyelvű és központú. Igaz, van magyarországi irodájuk is. Van valakinek tapasztalata a fenti cégekkel kapcsolatban? Melyiket érdemes elkerülni? Melyik az ajánlott? Vagy van más hasonló cég?


Minden válasz, vélemény érdekel, a jók és a rosszak is. 


Köszönöm a válaszokat. 

  1. 2016. december 11. 10:267.

    Az Euwork nagyon megbízható,korrektek és nagyon profik az angliai mukavállalással kapcsolatban. Ez személyes tapasztalat! Több,mint húsz éve foglalkoznak külföldi munkaközvetítéssel! 


    Nézd meg a honlapjukat,mert évekig hírdettek ilyen munkákat is!  De érdemes elmenni hozzájuk személyesen és érdeklődni,ugyanis tucatnyi angliai céggel vannak napi kapcsolatban. Én a budapesti irodájukat ismerem,de úgy emlékszem,vannak vidéki irodáik is. A munkaközvetítés ingyenes a munkavállaló részére és az Euwork ezt mindig be is tartotta!


    Arra viszont számítanod kell,hogy ha sikerül kint munkát találnod,legalább 300-400 ezer forintra lesz szükséged az induláshoz. Ugyanis a kiutazás költségeit,valamint az első pár hónap kinti költségeit is saját magadnak kell fedezned! Elképzelhető,hogy a kinti munkáltató ezt megelőlegezi,de vissza kell nekik fizetned.

  2. 2016. december 11. 10:036.

    Miert nem gondolkodsz Irorszagban? Angol es marad az EU-ban

  3. 2016. december 11. 07:365.

    És esetleg Németországban nem tudnál magyar családhoz menni? Esetleg házvezetőnőnek. Mert tapasztalat nélkül az idősgondozás szerintem necces. 

  4. 2016. december 11. 07:354.

    Most olvastam el meg egyszer, amit irtal es latom, hogy olyanokat keresel, akik mar dolgoztak ilyen helyen. Hupszi. :)

  5. 2016. december 11. 07:323.

    Szia, en Skociaban elek, az itteni viszonyokat ismerem. Ugynoksege valogatja, hogy mennyi nyelvtudast es vegzettseget igenyel. Altalaban vallaljak, hogy betanitjak az illetot es felajanljak, hogy elvegezheti a szukseges tanfolyamokat. A nyelvtudas nagyon keplekeny dolog, van, aki minimalissal is jol boldogul, mert mer beszelni, igy sokat tud gyakorolni, van, aki jobban beszel, de nem mer megszolalni. Ez egy olyan munka, ahol a kommunikacio alapveto, ajanlott batornak lenni :) es azzal is tisztaban kell lenni, hogy senki sem bizna szivesen olyanra a rokonat, aki nem tud telefonalni a mentoknek... Nem biztos, hogy egybol ez lenne a legmegfelelobb munka, mert egyszerre kell jol dolgozni es erteni mindent (az adott hely akcentusat, szohasznalatait is beleertve). Felenk sokan kezdik szobalanykent, eppen ezert. De semmikepp nem akarom a kedved szegni, csak azt javaslom, legy bator, lepd at a szegyenlosseget es ha erdekel az angol es szivesen tanulod, az nagy elony. Amit belinkeltem, az a gondozott otthonaban valo bentlakast jelenti, de persze vannak munkak otthonokban is (nursing home). Ezen az oldalon (indeed) erdemes nezelodni. 


     


     

Címlap

top