Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

McDonalds diákmunka

glau17
Létrehozva: 2016. február 24. 17:57

Sziasztok!


 


Diákmunkával kapcsolatban lennének kérdéseim


 


Főként olyanok véleménye érdekelne, akik az elmúlt pár évben végeztek diákmunkát akár évközben, egyetem/főiskola/középiskola mellett vagy akik nyári szünetben csinálták. 


 


Úgy tervezem, hogy idén nyáron (17 éves vagyok) fogok dolgozni, leginkább a McDonald's tartom vonzónak, mert kötetlenebb a munkaidő, és sokkal jobb a fizetés is mint errefelé bármelyik más cégnél. Itt a legtöbben egyszerű gyári, szaktudást nem igénylő munkákat végeznek pl. bőröndök dobozolása, vagy kábelek csomagolása, de ezek napi 8 órába, 500 forintos órabérért kevésbé vonzóak. A TESCO-ról nem sok pozitívat hallottam, elvileg robotmunka, ráadásul lányként az árufeltöltő munka menne, pénztáros pedig csak 18+-os lehet elvileg.


 


Szóval a kérdéseim:


 


Ti hol/milyen területen végeztetek nyári munkát, milyen a tapasztalat?


 


Aki dolgozott esetleg McDonald's-ban (vidéken lennék) ott milyen a csapat? INterneten csak 3-5 éves topikokat találtam Mekivel kapcsolatban, kicsit frissebb tapasztalat érdekelne.


 


 


 


Előre is köszönöm mindenkinek a válaszát :)

  1. 2016. március 4. 13:485.

    Szia. Én 23 éves vagyok jelenleg, 15 éves korom óta dolgozom. Sok féle diákmunkám volt régebben. Dolgoztam pénztárban Tescoban, Auchanban, Rossmannban, ez utóbbi volt a legjobb, aztán dolgoztam nagy forgalmú útkereszteződésekben, szórólapot kellett osztani pirosnál várakozó kocsiknak, na ez szívás volt, veszélyes is, büdös is....


    Voltam már barackszedő kisiparos 40 fokban, fa tetején, még a fejbőröm is leégett :D


    Ezen kívül dolgoztam fogyasztóvédelemnél is, próbavásárlásoknál voltam a csali. Ez nem túl lelkiismeretes meló, 8 helyből 4 helyet meg kellett büntetni súlyos pénzekre, mert fiatalkorút kiszolgáltak alkohollal és cigivel.


    Nos, voltam telefonközpontos is, kimenő hívásokkal bombáztuk az embereket, ez szörnyű volt, mert csak a vonalban töltött idő után fizetett.


    A legjobban fizetett de egyben legrövidebb munkám volt, egy nyomtatókat gyártó cégnél voltam hostess, promótálni kellett a nyomtatókat, eladni minél többet, rábeszélni az emberre. Valami 800 vagy 1000 forintos órabér volt asszem.


     


    Ezek voltak a diákmunkák, azóta is voltam már kocsmáros, gyári munkás, most pedig recepciós egy szállodában :)


     


    Hogy neked mit tudok javasolni, hát nehéz, én pl. szerettem kasszázni, csak azért felelősségteljes dolog. Gyárba vissza nem mennék, az tuti, telefonálni sem.


    A mekit én nem bírnám, mert eleve rosszul lennék a szagoktól meg egész nap az olajszagban állni sem lehet jó, meg nagyon nagy a pörgés.


     


    Tényleg a hostessmunkát javalom, bár oda meg jól kell tudni kinézni... nem számít, hogy buta-e az ember :D


     

  2. Torolt_felhasznalo_397210
    Torolt_felhasznalo_397210
    2016. február 26. 08:104.
  3. 2016. február 25. 12:453.

    Szia! Én csak javasolnám, hogy regisztrálj hostess ügynökségeknél, mert áruházi kóstoltatástól kezdve drogériában kisegítésig vidéken is folyamatosan vannak lehetőségek, amiket tanév közben, hétvégén is el tudsz esetleg vállalni. Általában jobban is fizetnek mint az iskolaszövetkezetek, mert 800-1000 Ft-os órabérrel simán számolhatsz. Sok sikert ! :)

    előzmény:
    glau17 (1)
    2016-02-24  17:57
  4. 2016. február 24. 20:362.

    En szorolapoztam regen es nyomdaban dolgoztam. Egyszer jelentkezett a gimis osztalytarsam Mekibe, en pedig ra 2 hetre szintén, de akkor mar nem volt hely ugy hogy egyutt dolgozzunk! Ez Bp-en volt de azt jelenti hogy majusban beteltek a juliusi helyek. Szerette, jo volt a csapat, es potlekokkal jo volt a ber. 


    Sok sikert! 

    előzmény:
    glau17 (1)
    2016-02-24  17:57

Címlap

top