Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Külföldre, tanulni

VilágEncsije
Létrehozva: 2015. augusztus 15. 12:24

Sziasztok!

Olyanokat keresek, akik "felnőttként" (tehát nem Erasmussal, vagy valamilyen, itthoni iskolához köthető ösztöndíjjal) mentek ki külföldre tanulni.


(Történet: az egyetem alatt sikerült olyan helyen elhelyezkedni, ahol rengeteget tanulhattam, plusz nyelvszakos (is) voltam. A szüleimnek is jól jött, hogy van itthon két extra kéz, hát nem tepertem külföldi ösztöndíjért.)

Most viszont szinte minden kollégámnak/ismerősömnek van pár éves külföldi tapasztalata, lassan kezdek hátránybe kerülni amiatt, hogy nekem nincs.

Simán csak dolgozni nem szeretnék kimenni, az lenne az igazi, ha tanulni is tudnék valamit.

Volt közületek, aki kiment valahová tanulni hasonló körülmények között? Miből finanszíroztátok kint az életeket? Találtatok esetleg ösztöndíjat? (Work&study?)

( :) Nagyon szépen köszönöm, ha linkeltek megfelelő oldalakat, de nagyon sokat megnéztem már közülük, ezért a leghalásább akkor lennék, ha tényleg személyes tapasztalatokat tudnátok mondani. Priviben mesélek többet is szívesen.)

Köszönöm szépen! 

  1. 2015. szeptember 9. 12:493.

    Ezen én is sokáig gondolkodtam, és utána is néztem: 2-3 éve még biztosan működött az Erasmus Mundus (nem tudom, most elérhető-e), ahol másoddiplomás vagy PhD képzésre lehetett jelentkezni. De én lemondtam róla, mert az ösztöndíj édeskevés... Esetleg nézd meg, elérhető-e még ez a program.

    előzmény:
    VilágEncsije (1)
    2015-08-15  12:24
  2. 2015. augusztus 19. 14:272.

    Az, hogy hogyan tudnal kijonni nagyban fugg attol, hogy mit szeretnel tanulni, es hogy melyik orszagba szeretnel menni ?


    En egyetem utan jottem ki kulfoldre tanulni, talaltam osztondijat, ami fedezte a mindennapi koltsegeket es a tandijat is.


    Mindenkeppen vissza akarsz utana menni?

    előzmény:
    VilágEncsije (1)
    2015-08-15  12:24

Címlap

top