Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Tanácsokat szeretnék (okj)

_Wolfie_
Létrehozva: 2015. március 31. 10:41

 


Most kezdtem az EFEB-nél egy képzést, és nagy szükségem lenne néhány jó tanácsra.


Mikor érdemes elkezdeni a modulzárókat kitölteni? Mennyire kell tudni hozzá az anyagot? Úgy értem, egyes modulzáró témakörök tudás szempontjából nem sokat nyomnak a latban, és csak az a lényeg, hogy sikeresen ki legyenek töltve, és érdemesebb a szakmához leginkább kapcsolódó témákkal foglalkozni?


Elég hosszú időre kiestem a tanulásból, és ekkora anyagmennyiséghez sem volt még szerencsém, úgyhogy rendesen pánikba vagyok esve. Bármilyen jó szót, tanácsot, ötletet szívesen fogadok!


Köszönöm, hogy elolvastad. 

  1. 2015. Április 15. 08:396.

    Ha vannak tételek akkor a szempontok szerint amikről majd beszélni kell azok alapján ki kell dolgozni, könyvből, internetről stb és úgy megtanulni, és hatékonyabb a tanulás ha jegyzetelsz is közben és ellenőrizheted is magad hogy felmondod magadnak hogy mire emlékszel vagy megkérsz valakit hogy kérdezzen ki. Naponta kb 4-5 tételt talán meglehet igy csinálni. Én is OKJ-n tanulok most a különbözeti vizsgákra és jövőre lesznek a modulzáró nagy vizsgáim. Sok sikert neked :)

  2. 2015. Április 1. 12:135.

    Én szabadon lépkedhetek a leckék között, könyvjelzőzhetek is, illetve van egy ikon, amire még nem mertem rákattintani, mert nem tudom, hogy a teszt, amit elindít csak arra a fejezetre vonatkozik, vagy az egészre. Összesen 7 modulzáró van, és ha jól láttam, a leghosszabb 30 kérdéses.


    Köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalataidat. :) 

    előzmény:
    verocccio (4)
    2015-04-01  08:26
  3. 2015. Április 1. 08:264.

    Én két évvel ezelőtt tanultam náluk, akkor még ez úgy volt, hogy interneten keresztül kellett a tananyagot átrágni, és a tananyagok fejezeteinek végén voltak  a tesztkérdések. Addig nem lehetett tovább lépni, amíg azokat ki nem töltöttem helyesen! Ezt követően a tananyag végén volt a "gyomorgörcsös teszt". Általában 2-3 darab ilyen volt. Szóval nekem muszáj volt lineárisan haladnom. Sajnos könyvem nem volt.


    Nem tudom, hogy Te milyen tanfolyamon vagy, én kereskedelmi tanfolyamokat végeztem, lehet, hogy ott azért vannak eltérések! :)

    előzmény:
    _Wolfie_ (3)
    2015-03-31  20:18
  4. 2015. március 31. 20:183.

    Köszönöm szépen! Igen, segítettél, most megnyugodtam egy kicsit. :)


    Te mikor fogtál neki a modulzáróknak? Év elején, vagy a végére hagytad? Mennyire kell részletesen az anyag? Csak mert a könyv, amit megvettem nem tartalmaz túl sok tesztkérdést, azok közül pedig némelyik feltűnően könnyű.

    előzmény:
    verocccio (2)
    2015-03-31  19:39
  5. 2015. március 31. 19:392.

    Én két OKJ-t végeztem el az EFEB-nél.


    Jó tanács: ha a gépen tanulsz, nyomtasd ki, mivel úgy sokkal jobban át lehet látni az anyagot. 


    A modulzárótól én is mindig féltem, de a modulzáró fedi a kisebb tesztek kérdéseit, tehát ha azok mentek, akkor a modulzáró is fog! A lényeg, hogy ne kapkodj és értelmezd a kérdést. Remélem tudtam segíteni.

    előzmény:
    _Wolfie_ (1)
    2015-03-31  10:41

Címlap

top