Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Svájcban élőkhöz kérdés

medici
Létrehozva: 2014. november 21. 20:49

Sziasztok!


 


Olyan emberek jelentkezését várom, akik Svájcban élnek, némileg kiismerik magukat ott és hajlandóak lennének nekem pár kérdésre privátban válaszolni.


 


Leírom az alapszitut: Németországban élő házaspár vagyunk, gyerekekkel.  A férjem nagy erőkkel állást keres és beúszott egy svájci cég a képbe, ahol az első kör jól sikerült és azt kérték, h gondolkodjunk el, h hajlandók lennénk-e országot váltani, különben ne raboljuk egymás idejét.


Valamennyi segédfogalmunk van az ottani életről, de az nem sok és nem is konkrétum, vagyis ilyen horderejű döntést ennyi információ alapján nem hoznánk meg - persze ez még sok más dologtól is függ, de minden csatornát meg szeretnénk ragadni az informálódásra. A betegbiztosító és a szociális rendszer lenne egyszer érdekes kérdés, mert én még egy darabig itthon leszek babával, de utána vissza szándékozom menni dolgozni (elvileg olyan foglalkozásom van, amivel el tudnék én is helyezkedni).


Nagyjából ez a helyzet, további kérdéseket és részleteket privátban szeretnék elárulni.


Ha valaki hajlandó kicsit felhomályosítani, kérem jelentkezzen.


Köszönöm mindenkinek!

  1. 2014. november 22. 11:072.

    Valaki, aki szívesen válaszolna nekem privátban?

    előzmény:
    medici (1)
    2014-11-21  20:49

Címlap

top