Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

EFEB vagy 2007 Kapos?

ndius
Létrehozva: 2012. november 7. 13:13
Sziasztok! :)

Véleményekre, tapasztalatokra lennék kiváncsi a 2 iskolával kapcsolatban. Lakberendező tanfolyamot szeretném elkezdeni, de nem tudom melyik iskolánál lenne érdemes. :) A válaszokat előre is köszönöm! 
  1. 2020. november 6. 14:2615.

    Sziasztok,


    Én egy éve jártam az EFEB-hez, teljesen elégedett voltam.


    A Kapost nem ismerem, róluk nem tudok nyilatkozni.


    Üdv.

  2. 2020. november 5. 21:5414.

    Szia Drága! Részemről a alfakapos-t tudnám neked ajánlani, nekem jó tapasztalataim voltak velük! :)


  3. 2020. május 9. 22:2213.

    Szia!


    Sajnos én egyik iskolában sem találtam meg azt a tanfolyamot, amit kerestem (Gyermek- és ifjúsági felügyelő). A környékünkön nem nagyon van normális iskola, így csak online tanfolyam jöhetett szóba. Bár az EFEB-nél vannak e-learning képzések, nem volt olyan, ami nekem kellett. Végül itt találtam tanfolyamot: https://tanfolyamokj.hu/online-tanfolyamok/


    Az oktatónk nagyon jó volt, és annak ellenére, hogy online oktatás volt, rengeteget segített.


    Remélem tudtam segíteni! 

  4. 2020. május 1. 09:1912.

    Szia,


    Jogos a kérdés, mert egy másik helyen én is belefutottam ebbe. Az EFEB-nél minden gyakorlatot ők biztosítanak a saját tanműhelyükben és mint ahogy koábban is írtam szuper tanárokkal. A mi 14fős csoportunkból egy lánynak nem sikerült a vizsga, de ő nagyon be sem járt gyakorlatra. Én miután elhelyezkedtem egy kozmetikában még is kérdezték, hogy hol végeztem mert tényleg mindent nagyon jól ment.


    Remélem segítettem.


    Puszi: Anna

    előzmény:
    novitsfanni (11)
    2020-04-30  18:56
  5. 2020. Április 30. 18:5611.

    Szia tataraianna!


    A kozmetikus képzéssel kapcsolatban szeretném megkérdezni,hogy az iskola által biztosított tanműhely elegendő volt a gyakorlat elsajátításához(a vizsga sikerességéhez) vagy ezen felül még menned kellett külsős kozmetikába is? Köszi a választ☺️

    előzmény:
    tataraianna (9)
    2020-02-14  12:35
  6. 2020. Április 3. 10:2110.

    Sziasztok, Az EFEB-et én is tudom ajánlani. Puszi, Vanda

  7. 2020. február 14. 12:359.

    Sziasztok,


    Én az EFEB-hez kozmetikus képzésre jártam, nekünk szuper tanáraink voltak. A tanműhely nagyon jól felszerelt, a szervezéssel sem volt gond. Az igaz, hogy az ügyfélszolgálaton néha várni kellett, de max. ennyi. Szerintem a műkörmös tanfolyamuk is jó lehet. Igyekezz vele, mert úgy tudom okj változás miatt már csak ebben az évben lehet elvégezni.


    Remélem segítettem. Puszi

  8. 2020. február 13. 21:568.

    Sziasztok! Az Alfa Kaposnál néztem ki ezt a körmös képzést: http://www.alfakapos.hu/mukoromepito-tanfolyam/okj
    Aki ismeri őket vagy végzett már náluk írjon, hogy érdemes-e hozzájuk járni vagy válasszak inkább mást! Tapasztalatokat írjatok! Oktatók, tananyag, nehézség. Köszi!

  9. 2017. február 22. 18:277.

    Szia!


    Én korrektnek hallottam a 2007 Kapost is, de nyilatkozni csak az EFEB-ről tudok. Pár szálkát leszámítva (késett a tanár, néha akadozott az ügyintézés), nekem tetszett. Persze a tanulás nem volt a kedvenc elfoglaltságom, de ha kellett, akkor kellett. :) A képzésre velem együtt járok nagy része is jófej volt, úgyhogy én ajánlom mindenkinek.


    Anna

  10. 2015. február 16. 10:146.

    Szia, itt össze tudod hasonlítani a tanfolyamaikat: http://kepzesnet.hu/. Egyébként mindenhol megvetetik veled a könyveket és a vizsgát is ki kell fizetni, de ezen az oldalon fent vannak a korrekt árak, adatok...


     

  11. 2015. február 5. 14:225.

    Lehet, hogy kicsit késői a válasz, de most végeztem az EFEB-nél bérügyintéző képzésen. Mivel kezemben az OKJ-s papír, alapvetően pozitív a véleményem. Mivel az EFEB az egyik legnagyobb képző cég a piacon, ebből adódnak bizonyos hátrányok is, pl. sorban állás ügyintézéskor, vagy néhány kérdésre késve válaszol a tanfolyamvezető, stb. Ami nekem igazán számított, azzal viszont teljesen elégedett voltam, a tanárok szakamilag nagyon felkészültek, a cégnek saját OKJ vizsgaközpontja van, ami megkönnyíti a vizsga menetét és ami nekem nagyon fontos volt, árban nem találtam jobbat. 

    előzmény:
    ndius (1)
    2012-11-07  13:13
  12. 2012. november 7. 18:234.

    Szia!

     

    Az EFEB-ről nagyon lebeszéllek.

    Az első dolguk minden tanfolyamon, hogy meg akarnak vetetni veled egy csomó méregdrága könyvet.

    Az iskolában, ahol a tanfolyamokat tartják, kezdésig nem engednek be a tantermekbe (tudod, kifizeted a több tízezres tandíjat, hogy ellopd egy kisgyerek olvasókönyvét vagy esetleg észrevétlenül kividd a táblát az épületből).

    Az 'oktatók' szakmai kompetenciája is megkérdőjelezhető, bár azért ez eléggé változó.Van, aki tényleg odateszi magát, de abból viszonylag kevesebb van sajnos.

    Én jártam hozzájuk kb egy évig, és volt olyan oktatónk, aki szombatonként 6 órában törvényeket olvasott fel... hát azt otthon is el tudtam volna olvasni ingyen.

    Pozitívum, hogy könnyen lehet vizsgázni... mivel lehúzós papírgyár... 

    A vizsgán tényleg nem szivatnak, írásbelin sms-ben kiküldöd a kérdést a családnak és megkapod a választ.

    Ami még nagyon zavaró volt, hogy sokat politizálnak. Spec pont az én nézeteimnek megfelelő dolgokat hangoztattak, de nekem akkor sem tetszett. Lehet ott más is, akit esetleg rosszul érint.

    Ja és azt is utáltam, hogy egyáltalán nem tartottak fegyelmet. Jó volt a csapat, csak két majom volt, egy idősebb nő, aki tinilánykának adta ki magát és egy kicsit fura fiatalabb srác. Na ha ők rákezdték, akkor csak úgy lett nyugalom, ha mi szóltunk rájuk... szerintem nem a fizető diákok dolga lett volna kedvesen de határozottan felkérni őket, hogy ne zavarják az oktatást.

     

    Alfa Kaposnál is végeztem két tanfolyamot, azt nagyon szerettem. Nagyon profi oktatónk volt, tudott tanítani és rendet is tartott.

     Csak azt nem tudom, hogy ez ugyanaz a Kapos lehet-e, amit kérdeztél.

    előzmény:
    ndius (1)
    2012-11-07  13:13
  13. 2012. november 7. 17:223.

    Szia!

     

    Én az EFEB-nek több mint 1 hete írtam emailt,érdeklődtem egy tanfolyam után....visszigazolás megjött,hogy elolvasták az email-t,de egy büdös szót nem írtak...ráadásul kettő tanfolyamot akartam végezni egymás után...

     

    Ezek után nem sok a bizodalmam,feléjük!!

    előzmény:
    ndius (1)
    2012-11-07  13:13
  14. 2012. november 7. 16:362.

    Szia!

     

    Én kézápolót végeztem a Kaposnál. Nem ajánlanám őket. Bár nem kizárt, hogy más tanfolyamuk jó. Általában iskolákban tartják a hétvégi tanfolyamokat, ami monjuk lakberendező tanfolyamra jó, de nekünk gyakorlatra nem votl ideális egyáltalán. És volt, hogy pincében kaptunk olyan termet, ahol nem volt normális világítás. 

     

    Az oktatók közül egy volt aki lelkes volt, a többinek inkább nyűg volt. 

     

    Efebet nem ismerem.

     

    Üdv, Edina

    előzmény:
    ndius (1)
    2012-11-07  13:13

Címlap

top