Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Micimackó bébiszitter szol

w.viri
Létrehozva: 2012. július 18. 12:03

Sziasztok!

 

Éppen munkát keresek és belefutottam a  Micimackó bébiszitter és idősgondozó szolgálat ajánlatába.

Elmentem egy "tájékozatóra"...őszintén szólva nekem szimpatikus lenne a dolog, mert nagyon szívesen foglalkoznék gyerekekkel.

Viszont az a kezdő 35.000 forint azért sok pénz és valyon mennyi a biztosíték, hogy megéri?? 

Van valakinek tapasztalata esetleg a céggel kapcsolatban? Dolgoztatok ezen a cégen keresztül vagy kértetek rajtuk keresztül gyermekfelügyeletet? 

  

  1. Torolt_felhasznalo_750582
    Torolt_felhasznalo_750582
    2019. február 18. 18:4619.

    Sziasztok! Én távoktatásban tettem le itt a bébiszitter tanfolyamot. Mire kézhez kaptam a tanusítványomat 3szor kellett telefonálgatni nekik..mert a pénzt már kifizettem kb egy hónapja és átküldtem emailen nekik a beadandó dolgozatot, amit el sem olvastak még és nem utolsó sorban magáért a jegyzetért is győztem telefonálni...lényeg, hogy idővel megkaptam a tanusítványt de nagynehezen... 

  2. 2017. február 7. 10:2618.

    Nagyon egyszerű.


    Az olyan munkáltató, amely azzal kezdi, hogy a munkavállalótól pénzt kér, az csaló. Mind.

  3. 2017. február 6. 09:0817.

    Üdvözlet


     


    Köszönöm a szükséges információkat, pont mentünkvolna az ügynökséghez, de gondoltam megnézem a neten mi a helyzet a szolgálattal kapcsolatban, a feleségem munkát keres ezen a területen.


     


    Szép napot

  4. 2014. március 20. 19:4516.

    Sziasztok!

    Előre is bocsi ha gond h ebbe a fórumba irok,de ahogy néztem a többibe mind régen volt hozzászólás.

    Nekem egy kis segítség kellene.

    Régóta vigyázok egy 6éves kisfiúra,most anyukája szólt h 3 teljes napra kellene rá vigyázni,tehát reggel 8ra oviba vinni 3-ra érte menni,majd vacsora,fürdés, és ott is kell aludni.

    A kérdésem az lenne h mennyi lenne a reális ár amit 3teljes napra ezért el lehetne kérni?

    Amugy ha 500ft-os órabért szokott fizetni ha csak pár óráról volt szó. 

    Előre is köszönöm aki tud segiteni ebben nekem:) 

  5. 2014. február 14. 11:2815.
    Sziasztok, elnézést lemaradt, hogy Kata41-nek írtam az előbb. A referencia, megbízhatóság a lényeg számomra is, nem a papír.
    előzmény:
    Kata41 (11)
    2012-10-10  13:14
  6. 2014. február 14. 11:2614.
    Nagyon szimpatikus amit leírtál. Én is így gondolom. Két kisfiú mellé keresek bébiszittert, az egyikük nem sokára óvodás lesz, de addig és utána is kellene a segítség... Van esetleg még szabad időd?
    előzmény:
    Kata41 (11)
    2012-10-10  13:14
  7. 2013. november 27. 16:2013.

    Szia!

     

    Nagyon tetszetős amit elmondanak, de nehogy bedőlj! Már nagyon sok ember van, aki kifizette a díjat nekik, mert mindíg azt mondják, hogy rengeteg a szülő, aki hozzájuk fordul Azonban ez nem igaz, mert már elég sokan vagyunk akik több hónapja sem kapunk semmi munkát.  Ez csak a marketingduma, nyilván azért mondják, mert nekik ez kemény bevétel. Az, hogy te ezért semmit nem kapsz, őket már nem érdekli!

    Ha rám hallgatsz, eszedbe sem jut fizetni! Semmit nem fogsz kapni érte, csak leráznak minden héten, plusz még a telefonszámlád is jól megnő! Van egy-két benfentes, akik megkapják az összes beérkező címet. mivel ez nyilván nagyon kevés, így másnak már nem jut semmi! Elég nagy felháborodás szokott lenni ott a Micimackó irodájában és telefonon is sokszor kiabálnak velük!

     

    előzmény:
    w.viri (1)
    2012-07-18  12:03
  8. 2012. október 10. 15:1712.

    Ismerős ajánlott engem is családnak, ahol nagyon jól kijövünk egymással, a gyerekekkel is meg a szülőkkel is jól megvagyok

    mivel tudják ,hogy szakember vagyok,és a picurka beteg is,sokszor kérnek tanácsot és nem félnek rámbízni a gyerekeket(van,hogy csak 1 gyerekre kell vigyázni,van mikor mind a 4-re )

    az is fontos,hogyha előző este szól, akkor is tudja,hogy számíthat rám 

    előzmény:
    Kata41 (11)
    2012-10-10  13:14
  9. 2012. október 10. 13:1411.

    A legtöbb szülő nem keres "okleveles" babysittert.

     

    Felesleges pénzkidobás, ebből élnek az adott hirdetők.

     

    Akit keresnek az gyakorlott, referenciákkal - felhívható, leinformálható - emberke kell, hogy legyen.

     

    Tudom, mivel évek óta "dolgozom" családoknál, s Ők maguk mondják, hogy nekik nem az esetleges 3 napos gyorstanfolyam a lényeg.

     

    A lényeg, hogy a kicsi, akivel majdan esetleg foglalkozik az emberfia hogyan viszonyul az adott személyhez, már az első perctől fogva.

    Szó szerint látható, ha mondjuk 6 hónaposan nyújtja felém a kicsi kezét, ha mosolyog, ha belesimul a kezembe, s nem sír, ha átveszem a szülőtől. 

    Engem ilyen alapon foglalkoztatnak már évek óta. Nem vagyok mai tyúk, de a szeretetet megérzik a gyerekek. Közel 3 évet töltöttem pl. egy családnál, most legutóbb, még az óvodába is én szoktattam be a manót. 

    S, ami nagyon fontos, a szülők kéréseit, utasításait mindig követni kell, én ezt teszem, legfeljebb tanácsot adok/adhatok, amit általában megfogadnak, sőt idővel kérik is.

  10. 2012. október 2. 21:4010.
    A többi ügynökségnél is próbálkozott már valaki? Lehet, hogy azok jobbak talán.
  11. 2012. augusztus 25. 10:099.
    Nagy kamu az egész! Csak arra megy ki, hogy legombolják rólad a zsozsót, utána pedig nem kapsz munkát! Ne dőlj be nekik!
    előzmény:
    w.viri (1)
    2012-07-18  12:03
  12. 2012. augusztus 10. 13:578.

    Egy ismerős is odament ehhez a Micimackó nevű kft-hez (vagy best-work kft) és legomboltak róla 40ezer Ft-ot, aztán meg se próbáltak olyan látszatot kelteni, hogy segítenek munkát keresni.

    Ez a cég abból él, hogy a legkiszolgáltatottabb emberek, munkanélküliek utolsó pénzét föléli "regisztrációs díj" meg egyéb kamu szövegekkel és aztán nincs az a bíróság, ami segíthetne azoknak, akik rosszul jártak  :( 

    előzmény:
    w.viri (7)
    2012-07-18  20:41
  13. 2012. július 18. 20:417.

    Most is 3 napon keresztül kéne bemenni amiből 1 nap a kötelező és elvileg arra kapunk egy oklevelet.

    Ami a tájékoztatást illeti....nem voltam megelégedve vele, mert valóban kb 10 perc volt és abból is 5 egy bájcsevely volt a leendő balatoni nyaralásról.

    Bevallom engem is az a 35 ezer forint ami eltánorít és ambivalensé tesz.

     

    Ami meg az elvárásokat illeti....én igencsak fiatal vagyok, szóval nincsen gyerekem és még nem dolgoztam bébiszitterkén pénzért. Azonban van érzékem a gyerekekehez és általában kölcsönös szokott lenni a szinpátia a gyerekek és köztem. Valamint eddig nem volt rám panasz amikor vigyáztam bárki gyerekére. Úgy gondolom ezek a legofntosabb dolgok, hiszen ezek vagy megvannak vagy nincsenek. Nem referencia kérdése....

     

    Nyilván itt is mint mindenhol vannak sokan akik csak úgy muszájból csinálják és ezek a nem szimpi emberek....de én némi elhivatottságot is érzek, hiszen a gyermekeke a jövő....vigyázni kell rájuk.

     

    Ez vagy elég lesz vagy nem.....

     

     

     

    Csak előbb nekem kéne dönteni. :D 

    előzmény:
    w.viri (1)
    2012-07-18  12:03
  14. 2012. július 18. 14:286.

    Kb 6 évvel ezelőtt kerestem náluk bébiszittert. Mivel nem volt kedvem a lakásomban nemet mondani ezer embernek fél hónapon keresztül, ezért mobiltelefonon előszűrést szerettem volna csinálni. Eleve leírtam, hogy milyen paraméterekkel keresek bébiszittert, hova, hányszor, hány órára, hény éves gyerek mellé. Ehhez képest sokan telefonáltak úgy, hogy ugyanezeket még egyszer elmondva rájöttek, hogy az nekik nem jó. (?? nem tudnak olvasni, vagy nem kapják meg az általam leírtakat?)

    Sokan küldtek visszahívóst, ugye nem képzelték, hogy rájuk bízom a gyerekem, ha még felhívni sem tudnak telefonon?

    vagy fél perc után megszakadt, mert lejárt a kártyájuk - őket visszahívtam. Leginkább azok voltak szimpatikusak, akik 20 másodpercben összefoglalták, hogy miért felelnek meg a kivánalmaimnak, és ha esetleg nem, mégis milért gondolják, hogy jó lenne mindkettőnknek ha nálam dolgoznának. Nekik kapásból felajánlottam, hogy visszahívom őket, hogy bővebben tudjunk az én pénzemen beszélgetni.

    Volt olyan aki eljött a személyes találkozóra, de olyan büdös volt, hogy csak azért nem küldtem el kapásból, mert telefonban meg olyan aranyos volt, nem akartam megsérteni. Értem, hogy sokan nem találnak munkát, és ez jut eszükbe elsőnek, és azért egy személyes találkozóra nem kisestélyiben kell érkezni - de azért...

    Külön szimpatikus volt aki a személyes találkozón kezet mosott, mondván, hogy kisgyerekes családnál nem akarja összefogdosni a cuccokat piszkos kézzel.

    Volt olyan, aki nem volt hajlandó a gyerekemhez hozzáérni sem, mondván nehogy elkapjon valamit...más meg: hadd fogjam meg. Valahogy egyik sem igazán a helyes...

    Különösen nem volt szimpatikus aki már kapásból "osztott", mondván, hogy ő nem így csinálná, hogy a sterilizálás már felesleges, meg hogy neki az a véleménye hogy. Bocs- de nem bírom ha valaki úgy akar segíteni, ahogy éppen neki kedve van. Más kérdés, hogy ha más ismerjük egymást, és mondd valamit, azt megfontolom. De az állásinterjún nem szeretném az "értékes" tanácsokat ingyen hallgatni tőle.

    Olyan is volt, aki az étkezőben leült a székre, és kifejtette, hogy neki fáj a lába, ő nem tud térdelni, a kisgyerek után nem fog kúszni-mászni...mivan? akkor miért jelentkezik bébiszitternek? Folyvást azon aggódjak, hogy ha bemászik a gyerek valahová, akkor ő ugyan nem tud hozzá lehajolni?

    Az idősebb nőkre egyébként is jellemző volt, hogy mindenáron a takarítást, vasalást, főzést ajánlgatták, és azt hitték elájulok tőle, hogy ők majd sütnek palacsintát nekem.

    Külön kértem, hogy csak olyan jelentkezzen, aki már legalább egy helyen vigyázott gyerekre FIZETŐSEN (nem az unokahúgra vagy a szomszédra). Külön mondtam, hogy az előző munkaadó telefonszámát kérem, és fel is fogom hívni, leellenőrizni. Mégis többen próbálkoztak kamuzni, vagy csak simán reménykedtek, hogy annak ellenére felveszem őket, hogy soha nem vigyáztak még fizetősen gyerekre életükben, és én direkt kértem, hogy olyan legyen aki már fizetősen vigyázott gyerekre. Véleményem szerint az, hogy van az embernek saját gyereke nem jelenti azt, hogy máséra is tud vigyázni. Az számomra nem referencia, hogy van két saját gyereke, aki túlélte a gyerekkort. Mégis- mindenki a saját unokáját, gyerekét akarta referenciaként megjelölni.

     

    Összességében jópár hét intenzív keresgélés és telefonálás után találtam olyat, aki szimpatikus volt nekem, és aki megfelelt. Más kérdés, hogy két év múlva, mikor egy következő gyerekkel terhes lettem azt mondta ő csak egy gyereket vállal, kettőt nem (addigra nyugdíjas lett, és már nem volt szüksége annyira a pénzrte). Így elváltunk egymástól, de jó szívvel gondolunk rá, kedves és segítőkész volt.

     

    Szóval a tanácsom: próbáld tényleg részletesen átgondolni, hogy te mit tudsz nyújtani, és mit vársz érte - ugyanúgy, ahogy a munkaadónak is ajánlaom ugyanezt. Ha ezt nem teszed meg, akkor az iroda sem tud segíteni hogy ne a kudarc legyen a munkáddal kapcsolatos első élmény.

     

    Üdv:Lívia

     

     

     

    előzmény:
    w.viri (1)
    2012-07-18  12:03
  15. 2012. július 18. 13:305.
    Szia! Engem is érdekelne kapott e munkát már valaki általuk. Én tavaly előtt voltam náluk egy megbeszélésen, ahol elmondták a tudnivalókat, már nem mentem vissza utána. Harmincötezerért azt hiszem egy három napos, ha jól emlékszem napi három órás elméleti oktatáson kellett volna részt venni, és ebből elég lett volna egy napon menni kötelezően, hogy oklevelet kapjak. 
    Inkább az bizonytalanított el, hogy beleélve magam a szülő helyzetébe, nem biztos, hogy olyanra bíznám a gyerekem akinek annyi tapasztalata van, hogy részt vett egy három órás gyorstalpalón. 

    Tovább is álltam és egy másik bébiszitter tanfolyamon vettem részt ahol kb ugyan ennyit kellett fizessek de volt elméleti és gyakorlati oktatás is. Velük kaptam is munkát, igaz csak külföldön, de ha valakinek az is a tervei között van akkor korrekt cég szerintem. 
    előzmény:
    w.viri (1)
    2012-07-18  12:03
  16. 2012. július 18. 13:004.

    Szia!

    Én kb 6-7 éve voltam náluk.(Akkor csak huszonpár ezer forint volt az igaz)

    Én nem kimondottan bébiszitterkedést kerestem,inkább takarítást,betegápolást,bejárónői munkát stb,kiegészítésként.Akkor amit "kaptam":több napon át beszéltek velünk,elmagyaráztak előnyöket,hátrányokat.Hogyan viselkedjünk(tudom ez alap,de mint kiderült nem mindenkinél),hogyan "tárgyaljunk" a fizetésről,hogy célszerű kérni a fizetést stb.Segítettek önéletrajzot írni,pl elintézték az eü.kiskönyvet is.(persze a leleteket te vitted-rtg,vérkép-a saját orvosuk intézte.)A szerződéseben amit aláírtunk,benne volt,h menniy ideig tartanak nyilván,ez idő alatt mit kérhetsz tőlük úgymond számon.

    Tehát igazán rengeteg tippet,ötletet,tanácsot kaptunk,hogyan tudsz gyorsan,könnyen elhelyezkedni.(Persze egy bébiszitternek több mindent mutattak,mondtak,de én eleve eü.végzettségű vagyok+nem is ilyen jellegű munkát kerestem,így ez kimaradt.(És persze felelősséget vállaltak:egyrészt érted is(tehát ha valami balul ütne ki segítenek),illetve azért is aki a másik oldalon van(tehát nem akár milyen címet vesznek fel.)
    Szóval nem tudom,most milyenek,én akkor meg voltam elégedve velük. Ráadásul elsőre egy teljesen megfelelő címet kaptam,azóta is ott vagyok.(Sőt mondta a hölgy,pont eszébe jutottam,mert a szakmám miatt kétszeresen is megfeleltem.)

    előzmény:
    w.viri (1)
    2012-07-18  12:03
  17. 2012. július 18. 12:233.
    Na, friss tapasztalatokra én is kíváncsi leszek. Én kb. 12-13 évvel ezelőtt voltam náluk, akkor még elég újak voltak. Szerettem volna rajtuk keresztül dolgozni, de engem elriasztott az a 35 ezer ft, amit akkor kértek (akkor ez még nagyobb pénz volt, mint ma!). Egyébként, ha jól emlékszem, képzésre szedték be, mintha egy 2 hetes felkészítő tanfolyamon kellett volna részt vennem, mielőtt munkába állok.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_337076 (0)
     
  18. 2012. július 18. 12:182.

    Szervusz!

    Mit nyújt ez a szolgálat, ezért az összegért?

    A húgom lányától (nem tudom melyik) szintén legomboltak 30 eFt-t, és egy íróasztal mellett kb 10 perc eligazítást kapott. Majd semmi!!! -munka.

    OKJ-s képzést igyekezz elvégezni, legalább lenne papírod róla.

    Továbbá német, v. angol alapfokú nyelvismeretet is hasznos szerezni mellé.

    Ha, munkanélküli vagy, akkor a hivatal is beiskoláz.

    Az külön téma, hogy micsdfa rablás folyik ezen keresztül is.

    EU pályázatok 5x áron, mint az OKJ-s.

    előzmény:
    w.viri (1)
    2012-07-18  12:03

Címlap

top