Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

London - szociális munkás

csalamadee
Létrehozva: 2012. május 13. 13:24

Sziasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni:

Szociális munkás főiskolai diplomám van (8 éve végeztem, de nem dolgoztam a szakmában, más területen helyezkedtem el). 

Úgy tűnik, férjem lévén lehet hogy Londonba költöznénk hosszabb távra, így felmerült annak a lehetősége, hogy esetleg szociális területen helyezkedjek el mint diplomás szoc. munkás.

Több álláskereső oldalt megnéztem, a szociális munka címszó alatt számtalan munkát találtam (live-in carer, live-out carer, házi beteg/idősgondozás, stb...)

A kérdésem az lenne, hogy ezt a jellegű munkát (idősgondozás/beteggondozás) mennyire ismerik el hivatalosan is szociális munkának (hosszabb távon a tengerentúlra tervezzük a kitelepedést, ezért lenne fontos, hogy igazolható szakmában eltöltött x év gyakorlattal rendelkezzek majd egy esetleges továbbköltözést követően..)

A másik kérdés: milyenek a tapasztalataitok, aki szoc. munkásként keresett munkát a szakmájában, milyen eredménnyel járt Londonban (pl. középszintű angol nyelvtudással..)

Tudom hogy nagyon speciális területről érdeklődöm, remélhetőleg lesz aki hasonló területen dolgozik Londonban, minden tapasztalatot/véleményt előre is köszönök!

Üdv:

B.

  1. 2014. Április 7. 11:4713.

    Sziasztok!

     

    Érdeklődnék, hogy a fórumindítónak sikerült e elhelyezkednie? :)

     

    Üdv,

    Rita

  2. 2013. január 26. 20:3212.
    Én ehhez nem értek, hogy mit csinált a lényeg, hogy az egészségügyi végzettségét tudja használni.
    előzmény:
    nesze-itt-a-mese (11)
    2013-01-26  00:48
  3. 2013. január 26. 00:4811.

    Egy évfolyamtársam az USA-ba ment ki, és ápolói végzettségével időseket gondozott. Hiába a szociális munkás diploma, drága pénzért és sok tanulással lehet honosítani. Ha belegondolsz érthető, hisz a szociális munkás erőssége a szociális ellátórendszer ismerete. Na ez minden országban más. Valamicskét tanultunk belőle, de igazából a hazait tudjuk.

    Neki jobban bejött az egészségügyi végzettségeinek a honisítása.

    Ha hozzáteszem, hogy itthon sem használtad a diplomádat, akkor lehet valami másban kéne gondolkodni. Netán a magyar nyelv ismeret külföldön....talán nyerő lehet.

    idézet:
    badicseva (3)
    2012-05-13 15:39:41

    Az USA-ban NEM apolhatsz otthoni apolonoi vegzettseggel idoseket. 

     

    1987-es OBRA LAW  .. 

    Az nem honositas , hanem tanulas... 

     

    Ha dolgozni akarsz ,mint CNA (nursing assistant) el kell vegezned egy par honapos kurzust, ahol krediteket kapsz aztan leteheted a state exam-ot.

    ami utan igazolvanyt kapsz es szabadon dolgozhatsz 

    LPN-licensed practical nurse- 1 eves kurzus

    RN- 2 eves es van a 4 eves ami magasabb szintu RN. 

    előzmény:
    badicseva (3)
    2012-05-13  15:39
  4. 2013. január 25. 20:4810.

    Sziasztok, 
    Az előző üzenetem egy próba volt. 
    Tapasztalatokat várnék olyanoktól, akik mostanában regisztráltak szociális munkásként Angliában vagy más okból rálátásuk van.

    Én kb. egy hónap múlva fogom beadni a HCPC-hez (2012 aug. óta oda került át) , mindenem megvan a kérelemhez, már csak egy papírra várok.

    Magamról annyit röviden, hogy  Mo-n 10 éve diplomáztam, 10 év  Mo-i szakmai gyakorlatom van szoc . munkásként . 1.5 éve Angliában élek és dolgozok , már van egy kinti végzettségem, (ami nem szoc. munka), de szeretnék a szakmámban elhelyezkedni. 

    Elsősorban az érdekelne előírnak-e (és ha igen mennyit) kinti képzést, vizsgákat?

    Nagyon várom a választ, köszi előre is.  

  5. 2012. május 13. 22:369.

    Szia,

     

    Sok sikert kivanok neked , itt mindent megtalalsz , ez a szakmai szervezetunk ahol minden szoc. munkasnak jelentkezni kell de nem mindenki kapja meg az engedelyt.

     

    http://www.gscc.org.uk/page/211/Hungary.ht ml

     

    Remelm sikerul ! Ha felsofokon beszelsz angolul akkor a honositas sem lesz gond. A jog nalunk nagyon kemeny es itt nagyon sok felelosseg van a szoc. munkasokon es szemeyesen vonnak felelossegre.Akar bortonnel is. DE nagyon jo szakma ;).

    előzmény:
    csalamadee (8)
    2012-05-13  22:02
  6. 2012. május 13. 22:028.

    Sziasztok!

    Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásaitokat!

    Tulajdonképpen elég speciális helyzetben vagyunk: családommal (férjem + 2 kicsi gyerek) már régóta gondolkodtunk tengerentúli kivándorlásban (USA/Kanada - Ausztrália/Új-Zéland).

    Tulajdonképpen az angliai "kitérőt" (1-2 év londoni élet) szerettem volna felhasználni arra, hogy szoc. munkásként gyakorlatra tehessek szert, és igazolható szakmai tapasztalatot tudjak felmutatni a későbbi tengerentúli bevándorlás során, ahol kemény pontrendszerrel szűrik meg a bevándorolni szándékozókat.

    Természetesen érhető, hogy az adott ország jogrendszerének, szoc. ellátórendszerének ismerete nélkül a szociális munka/szociális adminisztráció terén nem sok hasznomat vennék, ezért is "csillant fel a szemem", amikor gondozói munkákra bukkantam a netes álláskereső portálokon szoc. munka címszó alatt..

    Mivel tényleg csak néhány (max. 2 évre) terveznénk a londoni életet, nem valószínű hogy belevágok majd a regisztrációhoz szükséges honosítási/vizsgázási dolgokba, bár egyre jobban izgatja a fantáziámat..:-)

    Van esetleg konkrét infótok arról, hogy maga a honosítás milyen lépésekben zajlik/hol tudok utánanézni a folyamatnak?

    Előre is köszönöm! :-)

    előzmény:
    pompom78 (7)
    2012-05-13  20:46
  7. 2012. május 13. 20:467.

    Meg annyit akartam irni,hogy az idosgondozas stb. nem szamit szoc. munkasnak tehat nem is fogadjak el annak.

     

    Itt regisztralni is kell egy szervezetnel mint szoc. munkas es anelkul nem tudsz praktizalni ( itt a szoc. munkasok is "praktizalnak" ,igy mondjak ) ami penzbe kerul. Nem is a penz a lenyeg ,hanem az,hogy csak a megfelelo vegzettseggel kerulhetsz be a szervezethez.

    előzmény:
    csalamadee (1)
    2012-05-13  13:24
  8. 2012. május 13. 20:366.

    Szia ,en Angliaban elek es itteni egyetemrol van szoc. munkas vegzettsegem.

     

    Amiket te irtal azok itt nem szoc. munkas munkak hanem gondozoinak szamitanak es nem kell hozza diploma. Itt eleg kemeny volt a kepzes is, tehat szerintem amugy is jarnod kene itt meg 1 vagy 2 evet.

     

    A szoc. munkasok itt onkormanyzatoknal, gyamugyon , fiatalkoru bunozokkel stb. fogalkoznak eleg jo fizetesert.

     

    A kezdo fizetes itt altalaban 720 000  HUF bruttoban Londonban viszont vagy itteni diploma kell vagy min 1 vagy 2 evet tanulni kell fosulin es nagyon jo angol kell. Igazabol itteni gyakorlat is kell.

     

    Az itteni jogrendszer es ellatasi rendszer teljesen mas mint otthon es itt a gyakorlat is fontos.

     

    Szerintem ha hosszu tavra tervezitek akkor vagj bele , 1 vagy 2 ev tanulas es jo allasod lehet ,DE azt tudnod kell hogy itt a szoc.munka nagyon stresszes, de amugy jo.

     

    Kerdezz nyugodtan meg.

    előzmény:
    csalamadee (1)
    2012-05-13  13:24
  9. Torolt_felhasznalo_569017
    Torolt_felhasznalo_569017
    2012. május 13. 17:425.

    Az alap a nagyon megbízható nyelvtudás.

     

    Ha ez megvan, akkor  pályázz meg itt pl egy állást www.christiescare.co.uk

    vagy itt www.activeassistance.co.uk. De a google sok találatot fog kiadni social care agencies címszóval is.

     

    Ebben a munkában nem számít a végzettség, mert a cég tréningen mindent megtanulsz. Persze előny, de nem követelmény.

     

    Általában egy hetes induló tréning van, amit minden évben egy-két napos "fenntartó"tréning követ- Ha mindenen átmész, próbaidő van. Ezek az általánis infók, de minden cég kicsit másképpen működik. Fontos, hogy ezt a live-in-ről írtam, de úgy tudom, hasonló a live-out is.

     

    A social care ügynökségek honlapjain van FAQ, azokat olvasgasd, illetve vedd fel velük emailben a kapcsolatot. Ezen a területen mindig van munka. Jó, ha tudsz vezetni, de nem mindenhol követelmény. 

     

     

    A nyelvtudás a legfontosabb!

     

    Remélem, segítettem. Sok sikert! 

    előzmény:
    csalamadee (1)
    2012-05-13  13:24
  10. 2012. május 13. 16:394.

    honosittathatod. 2 ev iskola es egy csomo vizsga, többek közt az adott orszag joggyakorlatabol. utana mar vcsak az lesz a gond, hogy nincs gyakorlatod...

     

    DE szerintem vagj bele. több embert ismerek, akik meg tudtak csinalni. igaz, hogy közben mcdonaldsban mosogattak, de azota közep- es felsövezetöi beosztasban vannak es allampolgarsagot is kaptak.  

     

    jo, hogy kepzessel es nyelvtudassal megy ki - jo alap, lehet ra epiteni! hajra!  

    előzmény:
    csalamadee (1)
    2012-05-13  13:24
  11. 2012. május 13. 15:393.

    Egy évfolyamtársam az USA-ba ment ki, és ápolói végzettségével időseket gondozott. Hiába a szociális munkás diploma, drága pénzért és sok tanulással lehet honosítani. Ha belegondolsz érthető, hisz a szociális munkás erőssége a szociális ellátórendszer ismerete. Na ez minden országban más. Valamicskét tanultunk belőle, de igazából a hazait tudjuk.

    Neki jobban bejött az egészségügyi végzettségeinek a honisítása.

    Ha hozzáteszem, hogy itthon sem használtad a diplomádat, akkor lehet valami másban kéne gondolkodni. Netán a magyar nyelv ismeret külföldön....talán nyerő lehet.

    előzmény:
    csalamadee (1)
    2012-05-13  13:24
  12. 2012. május 13. 13:432.

    Az igazi, felsőfokú végzettséget igénylő szociális munkásnak kint magas  a presztizse, és igen jól keres. Viszont hpsszú, körülményes, pénzbe kerülő regisztráció szükséges hozzá. A munkák amiket említesz azt hiszem alacsonyabb végzettséget igényelnek, szociális gondozói, az kicsit más,  a keresetük is jóval kevesebb.

     

    A férjem dolgozott kint szociális munkásként, és vannak ismerősök, szoc.munkás végzettségűek és kint dolgoznak.-Innen vagyok valamelyest képben. 

    előzmény:
    csalamadee (1)
    2012-05-13  13:24

Címlap

top