Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Melyik masszőr suli?

szaniti
Létrehozva: 2010. november 4. 11:27

Budapesten, vagy Gy-M-S megyében (esetleg Veszprémben) melyik masszőr képzést válasszam?

Melyik dolgozik megbízható, jó oktatókkal? Minőségi oktatást szeretnék, de azért nem horror áron.. és a lehető legrövidebb idő alatt...Persze , tudom, ez most így elég ellentmondásos, de hátha mégis van ilyen...

Első körben svédmasszázst szeretnék tanulni, aztán ha tetszik és ügyes leszek, akkor megcsinálnám a gyógyot is.

 

Azért is fontos, hogy normális tanfolyam legyen, mert ugyan most van munkám, de ez nem egy biztos hely... szeretnék váltani... először munka mellett csinálnám...

 

köszi a segítséget!:) 

  1. 2010. november 5. 09:4714.

    Eddig még nem okoztak gondot a "macerás" vendégek, igaz nincsenek is túl sokan. Bár épp most volt egy ilyen telefonom, az elmúlt napokban, na abban biztos vagyok, hogy ő nem lesz a vendégem, annyira másként gondolkodunk a masszázsról. De nincs ezzel baj, hiszen kinek a pap, kinek a papné.

     

    A hely kérdése nem egyszerű. Ha otthon dolgozik az ember, vagy házhoz jár, akkor nincs bérleti díja (ami nem kevés), viszont csak magára van utalva a vendégszerzés tekintetében. Egy szállodába, fürdőbe bejutni szinte reménytelen, vagy annyira sokat kérnek, vagy már megvan eleve aki oda megy, vagy saját alkalmazottal oldják meg. A szépségszalonok jók lehetnek, persze ott is meg kell találni a megfelelőt. Akárhogy is van, ez a szakma olyan, hogy türelem kell a vendégkör kialakulásához, mert leginkább csak önmagára számíthat az ember.

     

    Köszi, és nektek is sok sikert!

     

    előzmény:
    Foltoska (13)
    2010-11-05  09:33
  2. 2010. november 5. 09:3313.

    Köszönöm az információkat.

    Nagyon sokat segítettél.

    További jó munkát és sok vendéget kívánok.

    Erről jut eszembe: gondolom, vannak "macerás" vendégek. Nem okozott neked ez problémát?

    És még egy kérdés: hol célszerűbb helyet keresni, szépség szalonban, welness szállóban, vagy "maszekolni" (házhoz menni)?

    Melyik a legjárhatóbb szerinted?

    előzmény:
    Vitosa (12)
    2010-11-05  09:19
  3. 2010. november 5. 09:1912.

    Értelemszerűen egy kezdő általában kevesebbet kér, miután nincs gyakorlata, és persze azért, mert még nincs vendégköre sem (és ha túl sokat kér, nem is lesz). Kell egy bevezető időszak, amíg odaszoknak a vendégek, utána lehet egy kicsit emelni. Ez teljes mértékben bizalmi szakma, a szájhagyomány útján terjedő reklám az alapja, tehát ha elégedettek a vendégek, akkor visszajárnak és hozzák a többi vendéget, ebből lehet tudni, hogy aki csinálja, jól csinálja a szakmát. 

     

    Nem tudom merre laktok, de nagy a különbség az elkérhető árakban. Pesten horror árakon dolgoznak (vannak pesti vendégeim, tőlük is tudom), és vannak akik nevetségesen alacsony áron. Szerintem mindkettő rossz és káros a szakmára. Árakat hallottam már 2400-12000 Ft-ig (1 órára vonatkoztatva).  A környéketeken kell körülnézni, nagyjából milyen árak mennek, és ahhoz viszonyítani. 

     

    Nem szabad elfelejteni, hogy ez fizikai munka, ezért fárasztó. Ami nem lenne baj, de miután emberekkel dolgozunk, akik azért jönnek oda, hogy utána frissebben, kipihentebben, fájdalmak nélkül menjenek haza, nem tehetem meg velük, hogy hulla fáradtan masszírozzam őket, mert akkor nem tudok 100 %-ot adni, és nem fog visszajönni a vendég, mert elégedetlen. Emiatt nem lehet zsinórban masszírozni, muszáj közben pihenni, hogy feltöltődjön a masszőr is. Arról ne is beszéljünk, hogy a vendég késik, átöltözik, masszázs után jól esik neki még 5 percet feküdni, esetleg lezuhanyozik, stb., tehát azt sem lehet, hogy futószalagszerűen dobálom ki őket. Ezért pl. ha valaki 8 órát dolgozna, akkor sem ennyit masszíroz, hanem csak 5-6 órát. És ez az oka annak is, hogy  a masszőrök többsége általában félidőben dolgozik, tehát mondjuk egy szalon nyitvatartásának a felét, kb. 6 órát. Ez a saját egészségük, védelme érdekében is jobb így, különben idő előtt tönkremennek az ízületei.

     

    A vendégek is különbözőek, vannak akiknél meg sem érzem, hogy 1 vagy akár másfél órát masszíroztam, és vannak akiknél fél óra után olyan vagyok, mintha átment volna rajtam az úthenger (leszívják az energiámat). Egy 150 kilós embert nem épp gyerekjáték megmasszírozni, míg egy 40 kilós nőt nagyon könnyű.  Egy sportoló kemény izomzatát masszírozni nagyon nehéz, míg akin nincs kidolgozott izomzat, azt könnyű. Akinek nagyon be van kötve a háta, sok benne a csomó, fáj neki, elég nagy munka kimasszírozni, míg akinek rendben van a háta, azt csak át kell masszírozni. Tehát nagyon nagy különbségek vannak a vendégek között, és mindenkinek a saját igényeit kell figyelembe vennem.

     

    előzmény:
    Foltoska (11)
    2010-11-05  08:14
  4. 2010. november 5. 08:1411.

    Nagyon érdekes, amit írtok.

    Párom most szeretné elkezdeni, persze másodállásban a masszőrködést, de fogalmunk sincs, hogy egy kezdő mennyit kérhet el. Az elején, amíg nem alakul ki a vendégkör, és amíg nagy gyakorlatot nem szerez a párom, addig érdemes-e kevesebb díjjal elindulni, vagy ez később visszaüt, és már nem lesz mód emelni?

    Egyáltalán, ennél a szakmánál van olyan, mint a rossz lányoknál, hogy "sarki", "lakáson dolgozó" "luxus" prosti díjazás?

     

    előzmény:
    Vitosa (10)
    2010-11-05  07:40
  5. 2010. november 5. 07:4010.

    Akkor ismeritek a vállalkozás nehézségeit.

     

    Valóban nem az alkat számít, hanem az erőnlét. Az a fontos, hogy a kezekben, a karokban legyen elég erő, és persze hogy bírja az ember a terhelést, ne dőljön ki fél óra alatt.

     

    előzmény:
    szaniti (9)
    2010-11-04  20:02
  6. 2010. november 4. 20:029.

    A párom vállalkozó ( ugyan csak másodállásban), de esélye sincs sajnos, hogy teljesen hivatalossá tegye a dolgot.... több hitelt kéne felvenni hozzá, mint ami a lakásunkon van... :D (karosszéria lakatos...kezdetnek a műhely hivatalossá tétele őrült költség...már itt megrekedünk)

     

    Az elhatározásom most nagyon szilárd. Bízom magamban és hiszek benne, hogy sikerül! Az, hogy jó kezem van-e hozzá meg majd kiderül. Míg nem próbálom meg nem tudhatom... bár nem vagyok valami hatalmas alkatilag, de többektől olvasom, hogy ez jellemzően nem szempont...

     

     ár pár éve is felmerült bennem a masszörködés lehetősége, de épp az alkatom miatt nem mertem belevágni. Pedig érzem, hogy élvezném és el tudom képzelni magam sikeres masszőrként. :)

     

    Mivel most van munkám ( bár nagyon bizonytalan és nem is szeretem, őrült stressz és megaláztatás, amit naponta el kell tűrni) mndenképpen mellettte próbálnám meg "befuttatni " a masszőrködést. 

    Egyrészt valamennyire megnyugtatna a tudat, ha  ajelenlegi helyről kirúgnak van egy másik láb ammin állhatok...másrészt szívem szerint menekülnék innen (csak a hitellel, gyerekkel a nyakaon nem ugrálhatok túl bátran), ha látnám, hogy ven perspektíva előttem, könnyebben hagynám ott a mostani sz @r helyem...

    előzmény:
    Vitosa (8)
    2010-11-04  19:15
  7. 2010. november 4. 19:158.

    Ha találsz ilyen helyet, akkor lehet.

     

    Mástól kérdezted ugyan, de nem kaptál rá választ, hogy meg lehet-e élni belőle. Nos ez is olyan, mint minden más vállalkozás, azaz van néhány feltétele van, hogy működjön.

    - Fontos, hogy jó kezed legyen ehhez a munkához, ezt tanulni nagyon nem lehet, vagy ráérzel, vagy nem. Én is voltam már jónéhány masszőrnél, és volt amelyiket szinte nem is éreztem, ezért nem mentem hozzá vissza, volt amelyik túl fájdalmas volt, ezért hagytam ott, de még sok más oka is lehet annak, ha a vendégek nem jönnek vissza. 

    - A vendégkör kialakítása minimum 1-2 év, eleinte biztosan csak viszi a pénzt, majd idővel nullszaldós lesz, és ha jól csinálod, akkor egy idő után nyereséges. Ekkor már meg lehet belőle élni, de sok kitartás és akarat kell hozzá, mert manapság nem egyszerű a vállalkozók helyzete. 

     

     

    előzmény:
    szaniti (7)
    2010-11-04  14:21
  8. 2010. november 4. 14:217.

    köszönöm az észrevételt!

     

    Esetleg még úgy tudom elképzelni, hogy elvégzem az intenzív képzést és masszőr mellett keresek gyakorlati helyet, ahol még pár hónapig gyakorolhatnék.... Hm??

     

     

    előzmény:
    Vitosa (6)
    2010-11-04  14:00
  9. 2010. november 4. 14:006.

    Iskolát nem tudok javasolni, mert én vagy 20 éve tanultam ezt a szakmát, de lenne egy észrevételem.

     

    Minden európai masszázs alapja a svédmasszázs, a gyógymasszázsé is. A frissítő ill. a gyógymasszázs abban különbözik, hogy az utóbbiban nagyobb hangsúly van az anatómián (miután elsősorban beteg emberekkel foglalkoznak) illetve megtanulják értelmezni az orvos által írtakat. A mozdulatokban, módszerekben nincs különbség. Csak azért mondom ezt, hogy talán felesleges kétszer tanulnod szinte ugyanazt, főként ha az elméleti része nálad már szinte megvan.

     

    Két hétvége szerintem kevés ennek elsajátításához, hiszen a mozdulatokat nem csak meg kell tanulni, hanem be is kell gyakorolni. Én annakidején fél évet tanultam, a férjem kb. 2 éve végezte, ő 3 hónap alatt vizsgázott le (de náluk az elméletet papíron odaadták, tehát ezzel lett rövidebb). 

    előzmény:
    szaniti (1)
    2010-11-04  11:27
  10. 2010. november 4. 13:485.

    köszi!

    Én is őket néztem.:) Csak kicsit bizonytalan voltam/vagyok abban, hogy 2 hosszú hétvége tényleg elég lenne-e egy komoly képzéshez.....  bár, ha bejön úgyis továbbképzem magam, ezzel meg elkezdhetnék dolgozgatni...:)

    egyébként Te masszőr vagy? meg lehet belőle élni? 

    előzmény:
    mancsi21 (4)
    2010-11-04  13:38
  11. 2010. november 4. 13:384.

     

     

    én a massszázsakadémiát javasolnám, nagyon korrekt és minőségi az oktatás! 

    előzmény:
    szaniti (1)
    2010-11-04  11:27
  12. 2010. november 4. 12:433.

    senki??

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_753701 (0)
     
  13. 2010. november 4. 11:382.
    ja, azt elfelejtettem, hogy egészségügyi szakközepet végeztem, ahol az anatómiát elég komolyan tanultuk, így nekem inkább a gyakorlatcentrikusság fontosabb. :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_753701 (0)
     

Címlap

top